Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Massa

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

по повод разширяване на дейноста търся редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Работата се състои в следното:

- Текстовете пристигат при вас на Български език. Текста се Прочита и ако има някакви грешки се оправят.
- Добавя се подходяща/и снимки или видео и се качва на сайтовете в подходящите категории/ или се създават нови/.
- Всеки 5 ти се добавя по БГ социалните мрежи.

Дава се отчет за всекидневно свършената работа по емейла.

Всички сайтове са на Wordpress. ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ОПИТ с Wordpress. Редактора трябва да може свободно да се оправя с търсенето на подходящи картинки за статиите в интернет, редактирането на статиите, добавяне на смислени тагове към всяка статия. Желателен е опит в редактиране на текстове.

На пробен срок ще взема няколко души. От тях ще останат двама. НЕ става дума за работа САМО през лятото.

Цена за публикуване на 1 статия - 7 ст.

Работата е подходяща и за хора извън София, които искат да припечелят допълнително. Вече работя повече от година с човек от форума и съм много доволен.

Плащане: Епай, пощенски запис /за наша сметка/
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Пратете Лс...да видя какви точно са статиите. Имам опит.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

7ст... успех....
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

7 ст. са ок за тази работа като гледам как се е свил пазара. Вече писането на авторски статии е друго.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Здравейте,

Цена за публикуване на 1 статия - 7 ст.

Работата е подходяща и за хора извън София, които искат да припечелят допълнително. Вече работя повече от година с човек от форума и съм много доволен.

Плащане: Епай, пощенски запис /за наша сметка/

Че бъдещите новобогаташи как успяват да отделят пари за градски транспорт, за да си получат пощенския запис... Ако проверявам една статия за средно 3 минути (а аз съм сравнително прецизен човек и ще ми отнеме повече), то за един час ще прегледам 20 статии срещу 1.40 лв. Въпросните статии трябва и да се качат с подходяща снимка. Обобщено - ако човек не си поема дъх, ще напечели смайващите 14 лева за над 10 часа.

И не 'като не ти харесва, не ми отговаряй', моите хонорари са сравнително прилични така или иначе. Но смятам, че не сме в Индия и е добре да не вървим на там.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Не съм съгласен с Lill. В Индия чак такава подигравка няма, експлоатираните индийски деца в тази област всъщност са малко по-добре от българските си връстници. Дори оня "черномазый" Мат, дет чете лекции по SEO и Google PR, не си позволява подобна гавра, колкото и да прилича на Радж Капур.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Бан на такива за обидата!:evil:
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Имаш ЛС ;)
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

strana, нямам представа в Индия как е :) , но знам в Китай. Има места където 100 долара на месец са си пари, има и места където 5 000 долара са средна заплата за ИТ специалист. :)

Няма 1:1 никъде. Колеги са споделяли, че индииците в началото са точни, а после карат през просото.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

На пробен срок ще взема няколко души. От тях ще останат двама. НЕ става дума за работа САМО през лятото.

Нека да започне турнира с награден фонд 7ст.
:twisted:

Аз ще раздавам картите,само по леко ,че всички сме колеги.
Наградния фонд ще се изплаща на най-добрия в цял размер(7ст) по епай без такси.:lol::lol::lol:
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Здраво, biks.

Не подценявай индийците, много от тях бяха в основата на програмисткия бум на Щатите. По-умните от тях дори се дамвърнаха в родината си, след като им писна да работят за дребни центове и сложиха началото на индийския технологичен, промишлен, та дори и демографски бум.
В Китай за съжаление отдавна не съм бил, поне от 6-7 години, но ще цитирам последните си спомени, бях ги пуснал и в някой от българските вестници, мисля, че беше "Сега". И за там не може да се обобщава на ангро.

Всичко, което досега сте чели за пътуванията до Китай, е истина. Но само донякъде. Който е бил там - ще разбере, който не е бил - може да не повярва.

Всеки китаец поотделно е мил, приветлив и дружелюбен. Но когато си имате работа с обезличен китаец, който не е ваш познат, впечатленията се променят. Рано или късно всеки новопристигнал в Китай се сблъсква с тълпа китайци и трябва да е подготвен за това. Така е било по времето на Марко Поло, така е сега, така и ще бъде. Когато попаднах за първи път в Пекин, стигнах до извода, че китайците са прекалено много, но все пак се надявах, че съм уцелил час пик. Но те все прииждаха и си отиваха нанякъде.

Второто ми впечатление бе, че или са пълни простаци, или дъската нещо им хлопа. Блъскаха се в мен постоянно. Всеки път когато се опитвах да се размина с някой, движещ се срещу мен със скоростта на граничен катер, се сблъсквах с друг. Всеки път когато вежливо правех път на някого, в прохода веднага се втурваха десетки китайци. Преборих се с изисканите си маниери и се научих да се хвърлям в проходите с лакът пред носа и с "банзай" на уста. Беше успешен ход, всеки път когато чуваха акцента ми, китайците се разпръскваха. Не ми се вярваше, че милиард и половина жители на Поднебесната са толкова невъзпитани, но отговора на този въпрос разбрах впоследствие.

Повечето китайци са или конфуцианци, или будисти. И съгласно традициите медитират 24 часа в денонощието. Китайците се забелязват взаимно на подсъзнателно ниво и по улиците се разминават интуитивно, докато мен ме възприемаха като празно място, някакъв невидим пешеход. И затова си минаваха през мен с грацията на шаолински монах, практикуващ стила "пияна тояга".

Всъщност сблъсъкът с китаец не е особено болезнен, тъй като съотношението с тежестта на европейците дава своето отражение. Накрая се научих и аз горе-долу да медитирам, а китайците се научиха да ме засичат в пространството. Това донякъде реши проблемите ми с пешеходните навици за разлика от уличното движение. Представете си магистралите "Тракия" и "Хемус" една до друга. Всички ленти са претъпкани със спрели коли, а по аварийните платна се движат хиляди велосипеди, мотопеди, мотоциклети, които се провират между хиляди пешаци. Картинката наподобява шести американски флот при навлизането му във варненското пристанище. Петстотин души прескачат от "Тракия" в "Хемус", срещу тях подскача друга многобройна група, а трети петстотин, медитиращи, скачат с бънджи от Витиня, за да спестят малко време. Никой не поглежда ни вляво, ни вдясно, ни напред, ни назад, а само вътре в себе си. Обаче никой никого не блъска. А тъй като в Китай по принцип е забранено на чужденците да карат автомобил, всичко е наред.

Дори и медитиращият китаец знае, че трябва да е внимателен в сферата на услугите и да остави клиента си доволен. Ако го забележи естествено. Отивам да си оставя куфарите в хотела. Обаче пиколото ме изпреварва и паркира количката пред входа на стаята. Прескачам я, хвърлям куфарите на пода и се юрвам към тоалетната, след две минути имам среща с познати във фоайето на рецепцията. Но камериерката е по-бърза от мен и вече мие пода в банята. Отчаян, слизам долу и отиваме да похапнем в ресторанта. Там обслужването е перфектно. Пия - сервитьорът долива, дояждам - сервитьорът отсервира, носи и сервира. Всичко е точно освен едно. Всичките си манипулации сервитьорът извършва през моята глава, а лактите му са постоянна преграда между чинията и устата ми. Поглеждам го. Усмихнат е и му личи, че нещо ужасно му пречи да си свърши работата. И най-вероятно това съм аз.

Опитвам се да му кажа нещо. Тук трябва да отбележа, че китайците говорят китайски. Китайският много прилича на ескимоския, ако не знаете нито единия, нито другия. Така че не се опитвайте да говорите с тях на английски. За тях той е като ескимоския. В разговор с китаец трябва да използвате силата на внушението. Трябва да му говорите бавно, спокойно и на български, с леки сривове към писък на някое неочаквано място в края на изреченията. Говорете на подсъзнателно ниво, както и образно. Ако имате калкулатор - покажете цифри, ако имате листче - рисувайте. Бъдете внимателни, тъй като не се знае каква абстрактна тема ще разгадае китаецът в рисунката ви. Най-сигурният начин да общувате с китаец е да сте с преводач.

Винаги докато общувате, трябва да се съобразявате с мисленето на китаеца. Внимавайте жестовете ви да нямат различно тълкуване. Когато поръчвах бира например, аз направих следното: показах на сервитьорката пепелника на масата с емблема на "Хайнекен", посочих с пръст към устата си. Отначало май ме разбра погрешно, защото се изчерви, но после се усмихна и заприпка към бара. Вероятно и досега разправя на колежките си как трима бели й поръчали да донесе три бири и да ги излее в пепелника.

Пиенето на бири е нищо в сравнение с яденето. Китайците ядат с пръчици (както знаят всички), с лъжици (както знаят тези, които са посетили Китай) и с ръце (което е неизвестно, но очевидно). Вилици нямат. Всяко ядене се яде по различен начин. Някои блюда от китайската кухня са неизвестни и на самите китайци и те не знаят по какъв начин да ги изконсумират.

Храната в Китай е свята и тясно се преплита с другото свещено за китайците чувство, наречено "борба за жизнено пространство". Внимавайте, ако случайно спрете до някоя локва. Територията в нея е строго поделена и един отглежда там попови лъжички, а друг - жаби. Борбата за жизнено пространство се води навсякъде. Ако срещнете в тесен коридор китаец, не отстъпвайте крачка назад, защото той веднага ще направи крачка напред. Просто изчакайте коридорът по някакъв начин да се разшири, защото китаец няма да отстъпи никога, ако не сте японец. Китайците се страхуват само от "банзай" на японците. Това се е получило в резултат на многобройни лингвистични битки в боя и китайците най-накрая се примирили. Работата е там, че японците дори теоретично нямат в речника си дума за отстъпление. Исторически факт е, че заповедта за отстъпление в Океания под ударите на съюзниците е била формулирана като "настъпление назад".
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

strana, нямам представа в Индия как е :) , но знам в Китай. Има места където 100 долара на месец са си пари, има и места където 5 000 долара са средна заплата за ИТ специалист. :)

Няма 1:1 никъде. Колеги са споделяли, че индииците в началото са точни, а после карат през просото.

Пари са... за колкото се прецениш, рекламираш и покажеш самочувствие. Но успеха на един изпълнен проект рефлектира оптимално съотношение на качествена комуникация и подходящо приложени умения/ познания спрямо определените договорености. В кратце - добре преценени възможности за изпълнение, коректно и доминутно приключване на поети задължения.

Biks, и в България има хора, които разчитат на помощи, както и такива, които притежават фабрики, че и банки (пък и половината държава)! Просто аз смятам, че 14 лева на ден не е заплащане, достойно за човек с над средно-прилични познания по български език. Ми - ти като сервитьор в малък град ще вземеш повече (плюс бакшиши). Само трябва да можеш да оперираш сложния касов апарат! И да калкулираш в твоя полза. Не знам как са индийците, но аз не си плащам тока в рупии. И се стремя да работя за прилични пари, не за фракции от стотинки...

Хубава вечер,
Лил
 
От: От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Всичко, което досега сте чели за пътуванията до Китай, е истина. Но само донякъде. Който е бил там - ще разбере, който не е бил - може да не повярва.

Еха, благодарности за живописното представяне на Китай. Аз съм си пътешественик при възможност, но за тази (няколко) милиардна хорда съм слушала само. Бях останала с впечатление, покрай посетили мои приятели, че пространството им е много мръсно.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Няма начин да не се поизцапаш покрай тази борба за жизнено пространство :)

Но пак е въпрос на разбирания. Нашата европейска представа за "мръсно" се различава от тази на китайците. Така и не разбрах защо за тях мръсните и нехигиенизираните сме ние.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Поста за Китай е готин. :) Трябва да опиташ да пишеш пътеписи / ако не си пробвал вече /

Лил,
"В кратце - добре преценени възможности за изпълнение, коректно и доминутно приключване на поети задължения." на 100% съм съгласен с тебе. Но това е мнооого рядка ситуация. По-скоро изключение от колкото правило.

Според мен и 5 лева да намериш на улицата са пари. / дори да са в индийски рупии ;) /
Няма значение нито рекламирането, нито самочуствието за крайния резултат.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

на 100% съм съгласен с тебе. Но това е мнооого рядка ситуация. По-скоро изключение от колкото правило.

Според мен и 5 лева да намериш на улицата са пари. / дори да са в индийски рупии ;) /
Няма значение нито рекламирането, нито самочуствието за крайния резултат.


Да намериш 5 лева е късмет (ако е за рупии, говорим за случайност, разбира се).

Все пак, не се разхождаме всеки ден с лица, обърнати към небето, в проситба за златна мина в двора ни (хм, лошо за бленуваните ни проспекти, разкопки и съоръжения, ако живеем на 8-мия етаж).

Крайният резултат зависи от много неща. Но най-вече трябва да зависи от самия теб.

И да си си легнал поне полу-спокойно преди, покрай, и след постигайки го. Иначе посоката е / добре е да е друга... Със здраве.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

А бе ти подограваш ли се с тия 7 стотинки. Свил се бил пазара.
Тука хората да не са роби. Ебати подигравката.
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

А бе ти подограваш ли се с тия 7 стотинки. Свил се бил пазара.
7 ст. наистина ....пушачите като мен даже са на минус , но така стоят нещата за съжаление в момента ..biks е прав за крайния резултат .

Няма значение нито рекламирането, нито самочуствието за крайния резултат.
97 г. във фирмата която работих на въпроса за увеличаване на заплати ...шефа каза " ще си запазя фирмата няма да се съобразявам с капризите на всеки"
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Не мога да ви разбера, колеги!?
Какъв е проблема в тази обява? Явно нямате какво да правите и се чудите, къде да спамите. Човека търси хора, предлага работа (независимо каква), определил е заплащане (било то и "ниско"), съвсем точно е определил правилата. Който желае, ще се включи, независимо от вашите критики... Един продукт струва толкова, колкото можеш да му вземеш. Една работа се заплаща толкова, за колкото можеш да намериш хора... За морал не искам да говорим!
Според мен, всеки има право да предложи продукт, услуга или работа по правила, които са му изгодни.

Аз също търсех скоро хора за 0,10 лв. на статия и намерих. С течение на времето - от тези, от които съм доволна - съм им дала бонуси или съм им качила тарифата. От които не съм доволна - сме се разделили.

Колко смятате, че трябва да струва 1 подобна статия? 2 лв. ще дам на статия на хора, които се навият по моите правила, но ако намеря и една грешка - ще глобявам 5 лв.! Има ли навити?

Съжалявам, ако съм била рязка рано сутрин, но нека останат чистите обяви, без излишния спам!
 
От: Търсят се редактори за добaвяне на статии в сайтове.

Аз също търсех скоро хора за 0,10 лв. на статия и намерих. С течение на времето - от тези, от които съм доволна - съм им дала бонуси или съм им качила тарифата. От които не съм доволна - сме се разделили.
Ето, че допълзя и copy->paste геройнята със стотинковите оферти за да защити порочната практика. Проблема е в обидната оферта и както съм ти казвал не коментарите са спам, а темата. Подобно предложение не се компенсира с добри обноски и мазен аватар!
 

Горе