10 офиса на НАП с нови сметки от 1 ноември

hap23

Active Member
Десет териториални структури на НАП ще имат нови банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски от 1 ноември 2016 г. Става въпрос за офисите на НАП в Бургас, Разград, Търговище, Шумен, Видин, Враца, Пазарджик, Хасково, Благоевград и София област.

От 1 ноември всички плащания от дружества, регистрирани на територията на тези офиси, както и от физически лица с постоянен адрес там, трябва да стават по новите сметки.

Към новината: http://www.nap.bg/news?id=3092
 
Е поне са се погрижили за тези заплеси, които ще платят по старите сметки. Ще им върнат парите по разплащателните сметки. Чудя се коя ли банка трябва да бъде "Спасена" с оборотни средства, че така форсмажорно правят подобна промяна. Ей сега ще цъфне Г-н Димитър Хайнов, с ценна информация от високите етажи на КФН да ни осветли.
 
Ахъм, Ахъм

Покриване на хипотетичните минуси
Възможно е допълнителните мерки да са заради слабия резултат на стрес теста. Инвестбанк би се оказала с отрицателен капитал от -1.6%, ако макроикономическата прогноза на БНБ за следващите три години се сбъдне (базисният сценарий я копира едно към едно). Ситуацията става още по-пагубна за банката на Петя Славова при утежнения сценарий, при който CET1 на Инвестбанк е -7.7%. Стрес тестовете се провеждат при условие на статичен баланс (т.е. взима се картината към края на 2015 г. и се екстраполира напред, без да се дава право да се залагат смекчаващи корективни действия). Затова и вероятно продажбите на активи и заложеното свиване на административните разходи (които са 70% от всички) наполовина трябва да компенсират именно този ефект.

Чистенето на проблемите в Инвестбанк ще става по план до 2018 г., става ясно от дългия списък препоръки към нея. В централата й ще бъде създадено звено, което да организира продажбата на активи, придобити като обезпечени. Банката ще трябва да започне да начислява и провизии на портфейлна основа - нещо, което в последните две години и одиторите й отбелязват.

Какво ми търсите под вола теле не мога да разбера?!?!?
latest
 
Държавата пак спасява банки - чудно ми е от 2008, кое ли е това под ред ...
 
Райфайзен си закри клона (доколкото може да се нарече така) в Своге. Клонът действаше обвързано с НАП, но извършваше и други операции. Вчера отивам да си внасям здравните осигуровки и... изненада - чукам, влизам, то затворено. :) Внесох ги през изипей, което се оказа много по-лесно, като процедура, но пък платих и такса, каквато нямаше през райфайзен. :)
 
Държавата пак спасява банки - чудно ми е от 2008, кое ли е това под ред ...
Което означава, че са си свършили работата добре. Представящ ли си всеки форумен драскач като теб да може да изброи няколко фалирали банки от 2008-ма :rolleyes:
 
Което означава, че са си свършили работата добре. Представящ ли си всеки форумен драскач като теб да може да изброи няколко фалирали банки от 2008-ма :rolleyes:

Работа на Държавата е да спасява ЧАСТНИ потенциално фалиращи банки с парите на данъкоплатците? Това е "чистият" капитализъм сигурно, който всички хейтят сега предполагам? И ти сигурно се кефиш от "добре свършената работа". Я кажи, на какви наркотици си, момче?

За справка:
US Bailout recipients1
US Bailout recipients2
За UK - Lloyds и RBS
Италия - най-старта банка в света - Banca Monte di Paschi (On 26 January 2013 the Banca d'Italia (Bank of Italy) approved a bailout request from the bank for €3.9 billion ($5.3 billion)

and the lists go on....
 
Което означава, че са си свършили работата добре. Представящ ли си всеки форумен драскач като теб да може да изброи няколко фалирали банки от 2008-ма :rolleyes:
Да бе аз това и казвам - банките си правят схемите - в лицето на КТБ, за милиарди, в други банки за милиони ... и като стане фал държавата идва и спасява с парите като такива философи като теб, където си мислят, че било добре ... после що дълга ни растял.

Норти или бачкаш в някоя банка или толкова си знаеш - нали ти дадох съвет, да не пишеш в теми, които си нямаш дори и синитарен минимум от познания. Защо продължаваш да пишеш глупости, вече пари ли да ти искам за съветите си?
 
Работа на Държавата е да спасява ЧАСТНИ потенциално фалиращи банки с парите на данъкоплатците?
И как по-точно един средностатистически форумен драскач е ощетен от това? Виж ако таксите са станали много по-високи - може да измрънкаш нещо, но и това не знаеш защото не се интересуваш, нито ги ползваш. Това което ти спуснат по медиите - това коментираш.


Норти или бачкаш в някоя банка или толкова си знаеш - нали ти дадох съвет, да не пишеш в теми, които си нямаш дори и синитарен минимум от познания. Защо продължаваш да пишеш глупости, вече пари ли да ти искам за съветите си?
Айде сега в банка съм работил :D абе вие по шаблон ли драскате?
По нищо не личи, че вие имате санитарния минимум знания... това, че си прочел няколко книги просто те прави поредния икономист без реални умения. По НИЩО от драскането ти в темата не личи, че имаш кой знае какви знания! Не приемам съвета ти ;)
 
Не знам как по меко да се изразя, но твоето твоето е малко стил шеф готвач, да получава критики по теми свързани с френска кулинария от клошар от Могадишу ...

Както ти казах в онази тема( с доставките в рамките на деня, където отричаше, че нямало никъде в света ... а то има от години) не пиши в теми, в които нямаш знания, образовай се, защото никой няма да има полза от това, че разкриваш дебрите на твоята некомпетентност.

Малко почвам да се притеснявам за теб, ужким сам казваш, че съм чел книги по темата, а ти нищо не си чел - но пък даде оценка, че нямам нямам никакви знания - сам си даваш аргумент, в който дори сам се оборваш ... нали знаеш, кои хора имат патологията на раздвоението ...
 
Вместо да дрънкаш глупости, вземи напиши нещо в темата с което да покажеш, че имаш знания.
Засега си надраскал само това:
което е.. как да ти кажа... все едно го писал някой от могадишу - празни приказки
Държавата пак спасява банки - чудно ми е от 2008, кое ли е това под ред ...

п.п. и след като има доставка за един ден - ти поръча ли си нещо? :D dave moga da pusna tema i da wiдим дали въобще някой е ползвал тази опция :)
 
Това е 5-то спасение на банки 2-малки, една с 3 букви и това ще е последната - това е за тези, за които знаем. Да не говорим, че цялата схема с КТБ pump and dump-a беше благодарение на държавата.

Сега с две думи се надявам да разбереш какво е фалита в пазарната икономика - който фалира то по дефиниция е неефективен, фалита чист неефективността на пазара, като големите фалити на играчи текущите си взимат поуки, а активите на този фалиралият се разпределя при най-ефективните играчи. Банката не е по-различна, проблема е когато не се допускат да фалират банки освен, че са неефективни, но държавата стимулира тази неефективно - това се нарича Морален Риск. Когато държавата спасява банки с неморални, неетични и неефективни практики, това дава сигнал на всички да правят мизерии и дори най-дисициплинираните банки ще бъдат принудени да играят по новите правила, защото няма да имат бизнес. Справка с КТБ тази огоромна неефективност, подкрепена с държавата накара редица средни банки да се съобразяват с нея - как според теб след фалира на КТБ банковата система реализира увеличение на приходи спад на разходи и ръст на печалба. Но най-големият проблем е че към всичко това вкарай и фашисткото упралвение на БНБ и Държавата Искров и Василев си пяха на уше, а от теста се видя, че БНБ не може да направи и един малоумен надзор, който може го направя всяка малка одиторска фирма. Видя се огромен дисбаланс между отчитаното на БНБ и реалността на теста ... не случайно и банката от темата ще получи рамо ...

И какво се получи 4 милиарда кредити, близо 3.6 милиарда от фонда са аут - Василев си клати краката, Искров е в пенсия и всичко е по старо му ... а такива като теб без грам знания по темата се възбуждат като пубер на снимка, как държавата щяла да спасява или ти се възбуждаш на ГЕРБ, не знам кое е по валидно при теб ...
Всичко описано от мен може спокойно да го провериш, ама то не знам при теб как ще стане, след като отричаше, че няма дадена услуга никъде света и след като ти показахме, че има от години, ти като шизофреник обърна палачинката, че видиш ли имало не сме те разбрали добре, обаче никой няма се възпозлвал ... след като отново има такава услуга и се възползват.

Най-доброто, което можеш да направиш е да не пишеш по теми, които не разбираш ...
 
Последно редактирано:
Празни приказки.. няма да ги чета всичките.
Поне кажи кои са другите две спасявани банки.. не че ще ти повярвам, най-малкото защото не знам какво точно имаш предвид под "спасяване"...
 
Празни приказки.. няма да ги чета всичките.

Донесъл чукчата свой роман в една редакция. Редакторът го прочел и му казва:
- Разберете, слабо е. Трябва да четете класика. Чели ли сте Достоевски, Толстой, Тургенев?
- Не! Чукча писател, не читател.

:D:D:D
 
Празни приказки.. няма да ги чета всичките.
Поне кажи кои са другите две спасявани банки.. не че ще ти повярвам, най-малкото защото не знам какво точно имаш предвид под "спасяване"...
Норти, шизофренията ти се отключва - хем празни приказки, хем няма ги четеш ... после ме питаш ти давам примери ........
Под спасяване имам предвид наливане на бюджетни средства без много знание от масата, посредством счетоводни трикове, както и любимото или ведомства/агенции/държавни фирми в една или др банка (КТБ е светъл пример) - такова нещо стане например 2008, хайде намери коя банка беше :)

Толкова ли НАП не може отиде в най-добрата банка с най-ниските такси, та затова отиде в банката с негативният СЕТ 1, където таксите ще са по-големи ... то само от месечният оборот на една ТР на НАП е десетки милиони, какво ли би било 10 такива ...
 
Последно редактирано:
хем празни приказки, хем няма ги четеш ... после ме питаш ти давам примери ........
Не че нещо... но такива примери ме обиждат :D

Под спасяване имам предвид наливане на бюджетни средства без много знание от масата

И какво лошо има? :confused: аз съм съгласен да използват бюджетните средства за такива цели..дори ако понякога не се получи както с ктб :)

"без много знание от масата" - ети какво искаш? боко тиквоча да излезе с тъпана и да разгласява, че местели сметки за да спасят банки от фалит..
дори собствениците на този форум се УПЛАШИХА миналата година случайно някой форумен драскач да не напише нещо срещу банковата система.. а ти искаш финансовия министър да излезе и да каже че една банка само че не е фалирала
абе ти мислиш ли като пишеш? :rolleyes:
 
Норти, я думай колко пари ти плащат за глупавите постове и за политически такива ....
....
И какво лошо има? :confused: аз съм съгласен да използват бюджетните средства за такива цели..дори ако понякога не се получи както с ктб :)

Ти съвсем си изтрещял, нямал си против да се спасяват фалирали банки, където правят отявление кражби стил КТБ - това за теб не е проблем ....
Щом нямаш проблем да заманават държавните пари в бездънни и неефективни каци ... аз имам, та затова направо Бойко да те взима и да те използва като записа на заповед, щом нямаш проблеми.
Когато се правят еквилибристики за милиарди държавни пари, всички трябва да сме наясно ... а това, че има именно закони, с които се плаши публиката ако споменат за тях .... това с какво по различно е от комунизма преди 89-та. И да си фен на тази цялостна потайност и шашми с държавни пари ....

Кажи, честно ти наистина осъзнаваш ли какви глупости пишеш или нямаш проблеми, щом ти се плаща за тях?

Ако не те бяха обиждали примери и парарафи, в които ясно и точно ти е обяснено злото на прецедента на спасяването на банки, и ако не осъзнаваш моралният риск и хазарта, които се случва с държавните пари ... и ако продължиш си знаеш на твоето т.е. да пишеш без да си наясно, и аз да да продължа да ти пиша, то за мен това ще е гавра с тъп(не се обиждай, в случаят си събирателен образ на всичко това) и затова мисля, да спра да пиша в тази тема.
 

Горе