Ей, Тулупи, протестирате ли?

Въпреки че зверски се изложи на няколко пъти, все още е човека с най-трезва мисъл в гроб. Ако искаха да се спасят, можеха него да го сложат начело, всички компрометирани в коша. Ама идеята е да се спаси тулупа, а не партията, че да си продължат заверата с Доган и Шиши....


Той каменчо и на това няма да повярва:

"Оставането на кабинета носи само щети"

 
Въпреки че зверски се изложи на няколко пъти, все още е човека с най-трезва мисъл в гроб. Ако искаха да се спасят, можеха него да го сложат начело, всички компрометирани в коша. Ама идеята е да се спаси тулупа, а не партията, че да си продължат заверата с Доган и Шиши....

От статията разбираме, че Баце е в чужбина - къде? Някой знае ли? Мишката си мисли, че може, криейки се, да изкара мандата. Аз по-жалко и долно същество не вярвам да има.
 
Капана за мишки вече е заложен, въпрос на време е да щракне. Може би на 2-ри.... Тоя съсел като падне в капана, ще падне и другия плъхок с каскета. След това и цялото смрадливо гнездо....

От фрог днес са много силни със статиите. Ето за Гешев:

Главният прокурор вече е проумял, че дните му като такъв са преброени. Не го признава, защото това би било краят на най-голямата му мечта. Тя дори не се е въртяла в главата му като млад, защото все пак е знаел докъде му стигат силите и знанията. Сбъднаха я други, за свои цели и като наказание на цялото общество.
Като всяко противоприродно нещо и това скоро ще свърши. Гешев ще си има работа отново с прокуратурата, но в друго качество и страна в съдебния процес. И тогава адвокатите, които сега клейми, обижда, обвинява и арестува, ще му бъдат особено нужни…
Такъв е животът – един ден някой ти лиже подметките, след време същият ти плюе в лицето. Гешев знае как става това – практикува го.
Недялко Недялков, Пик: "И предпочита (Гешев) да лови предимно селски обирджии от махалите и бостаните... ".

Същият Недялко е славен трубадур на Гешевите подвизи, но когато вятърът смени посоката – Недялко се обръща чевръсто.

Юридическото си образование Иван Гешев завършва в школата на МВР в София. Кариерата му започва в Пето РПУ в столицата, където работи като оперативен работник и следовател. Изоставя пагона и облича тогата през 2006 г. в Софийската районна прокуратура.
През 2012 г. отива в Софийската градска прокуратура, а през юли 2016 г. за първи път се състезава сам със себе си, когато Висшият съдебен съвет го избира за шеф на Специализираната прокуратура. Гешев я превръща в репресивен орган, сравняван със средновековната инквизиция, времената на Сталин и Вишински, на Хитлер и Роланд Фрейслер…

Пеевски, Борисов, Цацаров и компания помогнаха на Гешев да направи огромна крачка от школата в Симеоново до върха на обвинението, но тя не е по силите му. Затова, в желанието си да избие този комплекс, Гешев се опитва да доказва колко величав е. Пробва нискоразряден хумор, сложи си каскет, търчи из страната, провежда някакви акции, прави политически изказвания и др. Резултатът е гротеска, но малцина се замислят, колко хора и съдби са разбити от несекващите опити на Гешев да се доказва.

Но има едно качество, което трябва да му се признае – агресията. Преследва, притиска, унижава, мачка, пресира набелязаните жертви. Не търси аргументите на закона – удря с бухалката на неограничената власт и безнаказаността. Това го опиянява, превръща го в от главен обвинител в главен палач – издава присъди и налага наказания. Ролята на изпълнител обаче вече не му харесва и все по-често го виждаме като диктатор на държавата „Прокурория“. Нанесе се да живее в държавен имот с държавна охрана. Превърна служителите в системата за защита на свидетелите в преторианска гвардия. Подчини МВР и службите с помощта на Пеевски и ги вкара в коловоза на насилието. Страхът на корумпирани политици и управленци му позволи да се почувства господар на много съдби и кариери. Това е неговият наркотик.

Затова Иван Гешев, милиционерът по душа, с мантия на обвинител, е готов на всичко, за да остане на своя Олимп. „Мой, мой е този свят“, - крещи с всяка своя дума и жест Гешев, досущ "Диктатора" на Чарли Чаплин.

Да се споменава думата съвест, когато говорим за Гешев, е неудачно. Но той трябва да знае, че дори бедните духом имат проблеми със съня, когато знаят какви са ги вършили. "Безполезен помияр е всеки, който се стреми към висок пост, без да е способен на самоанализ". Тежките думи са на един от най-изявените любимци на Хитлер – Ото Скорцени.

Гешев знае как е станал главен прокурор. Знае също, че рано или късно ще плаща цената, но не иска да го признае дори пред себе си. Болният от власт отказва да признае заболяването.
А въпросите към него се увеличават с всеки изминат ден.

- Защо не разследва появилите се снимки и записи, в които премиера Борисове до чекмедже с милиони и златни кюлчета в него и с пистолет на него? Чуждестранни лицензирани и с международен авторитет лаборатории се произнесоха, че записите са автентични.

- Защо нито веднъж не извърши проверка на произхода на милионите на Делян Пеевски?

- Защо отказва да разследва приватизацията на „Булгартабак“ и последвалото й закриване?

- Защо не разследва Владислав Горанов, който като финансов министър и пряко отговорен за неполучените, според самия него над 700 млн от хазартни фирми на Васил Божков?

- Защо не предприема разрушаване на незаконния дворец на Доган в Росенец, както се случва с незаконни къщи в различни селища?

- Защо не разследва придобиването от Доган на ТЕЦ „Варна“?

- Не разследва също решението на МС пристанището към същия ТЕЦ да бъде предоставено на Доган дори без да плаща такси!

- Защо не разследва неплатеният ДДС в размер на над 10 милиарда през последните години?

- Защо не разследва сигналите за безобразия в Регистъра по вписванията?

- Защо продължава да твърди, че името на Делян Пеевски не се среща никъде по разследването фалита на КТБ, когато именно Пеевски е бил най-големият ползвател на пари от банката – над 1 милиард, заедно с майка си?

- Защо не разследва сделката по присвояване на около 1 милиард чрез продажбата на Виваком, най-големият актив на КТБ?

Още много въпроси чакат отговори от Гешев. Те разбиват на пух и прах помпозните твърдения на Гешев на онази прокурорска сбирка в "Бояна" какви чутовни успехи е постигнал. Тепърва ще отговаря за униженията на които подложи кметиците на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Две разсипани съдби, както и на техните близки. Гешев знае, че това е „мръсна поръчка“, както и че жената, с която живее познава много добре главния свидетел на прокуратурата. ВСС днес си затваря очите пред този крещящ конфликт на интереси, но утре ще е различно.
Ще лъсне и лъжата с броя на делата, които Гешев е водил, внесъл в съда и как са завършили. За споразуменията, които е сключвал.

Ще му бъде търсена сметка за десетките арести на хора, без реални доказателства. Месеци и дори години някои от тях гният в килиите, защото така диктува интереса на шайката, към която Гешев се присъедини с 200…

Днес няма да се занимаваме повече с него. Припомняме тези неща, за да стане ясно за пореден път, защо хиляди по площадите в страната скандират за неговата оставка. Тепърва той ще бъде герой на репортажи, анализи и коментари. Но не в сегашното служебно качество. Рано или късно фалшивите наполеоновци отиват на бунището. В неговия случай – рано. А най-страшното, от което той наистина има основание да се страхува, е че ще бъде обект на действия на истински юристи, които ще приложат закона прецизно и справедливо. Това наистина е кошмар…

И накрая да припомним един наистина грандиозен парадокс. През 2019 г. Община Благоевград врачи за пореден път награди в чест на убития от мафията италиански магистрат Джовани Фалконе. Сред наградените са тогавашният председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев и тогавашният зам.-главен прокурор Иван Гешев. Тези двамата с награди на името на антимафиота Фалконе!

Пламен Георгиев попадна в скандала „Апартаментгейт“, бе му поискана оставката и той се раздели с поста. По-късно, въпреки общественото неодобрение, премиерът Борисов го награди с консулска длъжност във Валенсия.
Другият награден – Гешев, е човекът, за когото над 50 дни хиляди българи скандират: „Гешев е позор! Оставка и затвор!“

Ако се сравнят биографиите и направеното от Фалконе и Гешев - макар самото сравнение да е обидно - ще лъсне космическата разлика между борба срещу и в служба на мафията.

Най-логично е двамата веднага да върнат наградите, защото позорят името на Фалконе! Но няма да го направят, защото са това, което са…

Оставка!

Екип на Фрог нюз

Източник: https://frognews.bg/novini/geshev-varne-nagradata-falkone-obira-krushite.html






От статията разбираме, че Баце е в чужбина - къде? Някой знае ли? Мишката си мисли, че може, криейки се, да изкара мандата. Аз по-жалко и долно същество не вярвам да има.
 
Цялата държавна машина е впрегната да разбере колко хора ще има на втори по площадите. Подозирам че, ако цифрата е прилична, тулупа ще изпревари събитията и ще подаде оставка още утре. Щото ако се стигне до ексцесии, съвсем ще се омажат нещата и няма да има измъкване.

Моята прогноза е, че утре тулупа си заминава или ще има решителна маневра за избягване на сблъсъка. Твърде е хитра свинята, че да допусне това, което му се готви след 2 дена....
 
  • Haha
Реакции: Sky
Ааа не ми казвай че няма да замирише на опърлена свинска кожичка.

Толкоз чакане само за 1 оставка... Айде не.
 
Някои тук писахте, че не може да е вярно, че Пешо Еврото и 8 джуджета са откраднали бизнеса на човека! Е съда е взел че е врънал на човека този, не отркаднат бизнес!

 
Аз не вервам, че това е възможно в стабилна България. Фейк нюз...


Някои тук писахте, че не може да е вярно, че Пешо Еврото и 8 джуджета са откраднали бизнеса на човека! Е съда е взел че е врънал на човека този, не отркаднат бизнес!

 
Някои тук писахте, че не може да е вярно, че Пешо Еврото и 8 джуджета са откраднали бизнеса на човека! Е съда е взел че е врънал на човека този, не отркаднат бизнес!

Докато не го напишат и медии - ПИК, Блиц, Монитор, Уикенд и сие - това е жълта новина!

Абе защо се избегна въпроса ми за раздаването на парите от вожда слънце? Къде се скри нейде из Балканските дебри? Защо не дойде да среже лентичка на метрото? Къде изчезна, за да се покаже всенародната любов на тези, които той ни позволил да протестираме... Той като малък е ял филии с маз и месо веднъж седмично, нищо, че баща му е бил полковник
 
Ааа не ми казвай че няма да замирише на опърлена свинска кожичка.

Толкоз чакане само за 1 оставка... Айде не.
Имам усещане за дежа вю - втори палеж на партийния дом с мръвката вътре тоя път. :)

Абе, защо парламетна ще заседава там? Нещо ми е убягнало? Да не дератизират официалната сграда заради мишоците? :)
 
Във ФБ събитието за 2ри има едва 4200 човека. Като знам, че половината които се отбелязват по такива, не ходят, нещата няма да са толкова бурни, както ги изкарват. Максимум 10к души да има.

Биаро, от къде черпиш информация за това, че се очакват стотици хиляди души?
 
Ще говорим пак в четвъртък! Наречи го интуиция...

Във ФБ събитието за 2ри има едва 4200 човека. Като знам, че половината които се отбелязват по такива, не ходят, нещата няма да са толкова бурни, както ги изкарват. Максимум 10к души да има.

Биаро, от къде черпиш информация за това, че се очакват стотици хиляди души?
 
Къде се скри нейде из Балканските дебри? Защо не дойде да среже лентичка на метрото?
Това пък с протеста пред метрото беше много долна работа, за какво точно протестирахте там и вие не знаете.
Чакахте вожда знам аз ама ви го "наби четвъртит" как беше "наби ви го с 200:)" - баце е хитър иначе.
Баце е виновен и че дава пара на пенсионерите, е що на де не дава, има дава.
Дава пара и на бизнеса, свали ддс-то на книгите, подпомага туризма, направи ви магистрали до морето да си возите задниците с 200 и пак недоволни.

Грижи се да се здрави, пак недоволни, кога някой ви е обгрижвал така:)
Недоволни сте от тоя и оня министър опс хвърчи, комунистите кога са правили така - баш никога, дори и да прави рокади Баце действа.
Какво лошо има да си довърши мандата, какво решават няколко месеца, защо не искате нормални избори?
Ама щел да фалшифицира да подмени вота, ама нали и вие участвате в контрола на изборите, как става това подменяне на мен лично мие непонятно, това става само ако имаме диктатура като в Беларус, а аз не виждам да е диктатура тук, там ги скъсват от бой и ги малтретират, а тук си седите на пикник на пъпа на София вече месец.

А да не говорим за Русия където Тамошния вожд трови като кучета всички свой опоненти които има възможност да застрашат властта му.
 
За събитията забравих да ти пиша. Събития има организирани от десетки организации. Примерно, виж на Дай, България колко последно бяха над 10000...


Във ФБ събитието за 2ри има едва 4200 човека. Като знам, че половината които се отбелязват по такива, не ходят, нещата няма да са толкова бурни, както ги изкарват. Максимум 10к души да има.

Биаро, от къде черпиш информация за това, че се очакват стотици хиляди души?
 
Спри, наистина!
Нали трябва да има кой да ви дразни:), гледам, че колегите са поспрели и вие почвате да си вервате, не е хубаво така трее си опозиция.
Пак казвам Баце не ви е виновен за всичко, както Живков не беше идеален, но си имаше и добрите качества да си призная, така и Баце.
 
Това пък с протеста пред метрото беше много долна работа, за какво точно протестирахте там и вие не знаете.
Чакахте вожда знам аз ама ви го "наби четвъртит" как беше "наби ви го с 200:)" - баце е хитър иначе.
Баце е виновен и че дава пара на пенсионерите, е що на де не дава, има дава.
Дава пара и на бизнеса, свали ддс-то на книгите, подпомага туризма, направи ви магистрали до морето да си возите задниците с 200 и пак недоволни.

Грижи се да се здрави, пак недоволни, кога някой ви е обгрижвал така:)
Недоволни сте от тоя и оня министър опс хвърчи, комунистите кога са правили така - баш никога, дори и да прави рокади Баце действа.
Какво лошо има да си довърши мандата, какво решават няколко месеца, защо не искате нормални избори?
Ама щел да фалшифицира да подмени вота, ама нали и вие участвате в контрола на изборите, как става това подменяне на мен лично мие непонятно, това става само ако имаме диктатура като в Беларус, а аз не виждам да е диктатура тук, там ги скъсват от бой и ги малтретират, а тук си седите на пикник на пъпа на София вече месец.

А да не говорим за Русия където Тамошния вожд трови като кучета всички свой опоненти които има възможност да застрашат властта му.
Май здравият разум отново те напуска и преминаваш към емоциите. Нека да сравним изборите тук и в Беларус. Ама не отношението към протестиращите - това е вече друга бира, както се казва.

Казват, че в Беларус изборите са опорочени. Ами тук как стои въпросът? Знам доказан случай, как тук в България мъртва жена е гласувала. При това откритието е от нейния съпруг. За подобно нарушение не трябва ли да има повторение на изборите поне в компрометираната секция? Ама нямаме такава практика, че ако сравним после разликите с последващите резултати ще излезе мръсна картинка.
 

Горе