Предлагам: Автоматизация на бизнес процеси

Bekew

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Привет,

От много време обмислях дали да не започна нещо в частният сектор и дори писах преди няколко месеца отново в този форум за съвет. В последните няколко месеца успях да затворя няколко успешни проекта в сферата на автоматизациите и осъзнах, че може би точно с това искам да се занимавам.

Какво мога да предложа?

Повече специализирам в онлайн магазини, където административната работа е голяма и ресура за работници е малък. Имам няколко успешни автоматизации в тази сфера, като:
  • Интеграция на количества и цени към изпратени от доставчици по имейл
  • AI попълване на характеристики, описания и превод
  • Създаване на конфигурирани продукти по цвят, размер, модел
  • API интеграции от доставчици към ERP
  • Следене на количество и създаване на логики за промяна на статуси спрямо различно количество
  • Създаване на задачи спрямо входни данни
  • Обновяване на количество в Shopify от ексел файлове
  • Създаване на товарителници към различни международни доставчици
Извън онлайн магазини:
  • Сутрешен бюлетин на служители с графици и събития на фирмата
  • Onbording стъпки за назначаване на нов служител
  • Тракинг на задачи от външни системи като Jira
  • Интеграция на множество CRM/ERP системи
  • Скрейпване на новини, статии
  • Корекция по Booking системи от изпратени потребителски имейли/чатове

Като цяло мога да автоматизирам всеки един рутинен и ежедневен процес, който не изисква допълнителни мисловни дейности или както обичам да го наричам аз - "ботски" работи. Работил съм с апи-та на Microsoft, Google, Meta и вътрешни системи. "Внедрявам" ИИ, при различни процеси, които налагат някаква намеса за преценка или корекция.

Как и къде изграждам автоматизациите?

Работя предимно с N8N, който е на принципа workflow automation. Автоматизациите ги хоствам при мен на : n8n.konektor.bg. или на сървъра ми вкъщи, ако касае доста по конфиденциална информация. Мога да предложа и инсталация на друг сървър, но тогава не мога да се ангажирам постоянна поддръжка безплатно. При по спецефични автоматизации комбинирам с python скриптове - най-вече ако става въпрос за много по-голям обем от данни (особено при скрайпване).

Пари и срокове?

Цената може да се базира като оферта, след предварителен разговор и анализ на процеса, който трябва да бъде автоматизиран. Не искам да ангажирам никого с почасово плащане, затова цената и срока се определя от трудността. При една автоматизация предлагам постоянна поддръжка и хост на автоматизацията. При повече автоматизаци може да заложим сума както за хостването, така и за поддръжка, ако в даден момент има проблем. От другата седмица ще мога да издавам фактури. Понеже тепърва искам да развия портфолиото си - ще опитам да дам наистина разумни цени.

За съжаление не мога да изпратя всичко като портфолио, защото повечето от проектите са в "трудовия ми договор", но въпреки това имам малко портфолио, което мога да предоставя. Предпочитам на ЛС, за да мога все пак да запазя до някаква степен самоличността си.

// И все пак дори и да не се интересувате от моите услуги, бих бил благодарен и на някаква обратна връзка и съвети, благодаря!

1779892963079.png 1779892906976.png

Горе