Авторско право ?

4ovkata

New Member
Здравейте на всички.
Получих предупреждение, че моят сайт съдържа дублирано съдържание от prepishi.com, което не е вярно , първо защото не съм влизал в този сайт въобще и искат да закрия сайта ми доброволно.Казаха ми :
"2. При ваш отказ ще последват следните действия от наша страна: уведомяване на вашия хостинг доставчик за използване на крадено съдържание; уведомяване чрез жалба на КЗП за извършените неправомерни действия от ваша страна; заверка на свалените електронни документи от двата сайта и изготвянето на техническа експертиза, която безспорно да докаже твърденията ни на 100 % копиране; изпращане на официална нотариална покана до вас; изискване по съдебен път на вашия айпи адрес и установяване на местонаходжението Ви; последен етап - завеждане на гражданско дело в компететнтния районен съд"
Искам да попитам какви права могат да имат те, като не са единствените, които имат еднакви теми? Темите които са в помагало , ги има при тях до колкото виждам.
От ЗАКОН ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА Чл. 2. гласи :"Авторското право върху произведения на литературата, изкуството и науката възниква за автора със създаването на произведението".
 

webmaster

Member
От: Авторско право ?

дублираното съдържание на твоя сайт ти ли си го качил или твой потребител? Ако си го качил ти, откъде си го взел? Има ли го някъде и на трето място?
 

4ovkata

New Member
От: Авторско право ?

Съдържанието съм го взел от помагало и най-интересното е, че собствениците на prepishi.com ми пишат че от тях съм го бил взел ... също така имам двама потребителя които са качвали теми , направил съм им акаунт с правото само да качват (publisher). Съдържанието, което е в моя сайт го има и по други места - помагало , този сайт препиши.ком , тиинпроблем форумът имат теми също .... Не виждам с какво излизам в ролята на нарушител ...
 

vbTK

Active Member
Това, че и други са разпространявали дадено съдържание и го има и на други места, не означава, че ти също имаш право да го правиш.
 

webmaster

Member
От: Авторско право ?

Ако от помагало си го взел легално (с права да го качваш на сайта си), тогава им пиши на препиши откъде си го взел (прати им и линк) и ги остави те да се оправят с помагало.
 

webmaster

Member
От: Авторско право ?

Не знам какви са им условията. Може да ти ги дават само за твое лично ползване (без право ти да ги разпространяваш).
 

go6o78

Member
От: Авторско право ?

на тези сайтове с разни реферати
кое му е авторското
съдържанието би трябвало да е качено от други потребители срещу известна сума разбира се.
Което пък не значи, че дадения потребител неможе да качи същия материал и в други подобни сайтове както изброените по горе
 

webmaster

Member
От: Авторско право ?

Чети условията на сайта - там всичко пише.
 

Горе