Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ако днес са изборите, за коя партия ще гласувате?

  • БСП

    Votes: 20 24.1%
  • България На Гражданите

    Votes: 10 12.0%
  • ДПС

    Votes: 4 4.8%
  • ГЕРБ

    Votes: 11 13.3%
  • АТАКА

    Votes: 8 9.6%
  • НФСБ

    Votes: 4 4.8%
  • Синята Коалиция

    Votes: 5 6.0%
  • НДСВ

    Votes: 0 0.0%
  • ДСБ

    Votes: 4 4.8%
  • БЗНС

    Votes: 0 0.0%
  • Друга Партия

    Votes: 3 3.6%
  • Няма да гласувам защото съм .....

    Votes: 11 13.3%
  • РЗС & Либерален Алианс

    Votes: 3 3.6%

  • Общо гласове
    83
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Сигурно правя разлика ти как мислиш :)

Данъците навсякъде се плащат от населението специално София както и повечето от големите градове се управляват от ГЕРБ - предполагам че ще споделиш някой град в който след идването на власт на ГЕРБ данъците да са паднали. Или сигурно си мислиш че нововъведените такси за паркиране в София са паднали от Марс и правителството на ГЕРБ не е чувало за тях - и сега като има протести от тях ще научат и Картофа слънце ще вземе мерки да се реши тази несправедливост.

Още чакам да ми кажеш кой данък визираш дето е обрал бедните.

ПП
Генчев един от най видните последователи на Живков е неговият бодигард Картофа - Ако има някой да тъжи по Тато това е той - Не случайно точно през неговият мандат бе построен музей на Комунизма

Ще се направя на ударен и няма да те питам защо не ми говори на втория въпрос, и за да не разпъваме локуми ще ти дам отговора тук http://bg.wikipedia.org/wiki/Плосък_данък

ПП моля те помисли добре преди да ми отговориш не искам да ти обяснявам като на ученик 2ри клас.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Аз ще ти кажа бре. Замразени заплати, замразени пенсии и повишена събираемост на вземанията от бизнеса. Също и някой индиректни налози прикрити под-различни добри намерения, като торбичките по 50 ст и пуснатите фарове 24/7.

Голяма антикризисна мерка, затуй вмомента задлъжняемоста между фирмите е с рекорден брой и фалитите са масово явление.
:lol: в НАП влизат по-малко пари, отколкото по времето на тройната - факт - мисля, че това показва що за некадърно управление имат след като с толкова НАП и нови данъци се хвалят, пак влизат малко пари.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Пък да не говорим как се изхвърляше като чикия, че щял да се бори с монополите - алоооо, бивша мутра - съдружник във редица криминални фирми като "тео интернешънал" ( КОНТРАБАНДНИ ЦИГАРИ ) и какво ли още не - как ще се бориш с монополите като вие монополизирахте всичко, напрво не знам как ще се оправя държавата от другата година като тоя боклук боко си тръгне.

За електро дружествата да не говорим, как се вдигна цената - БСП му били виновни - ами да ти иба майката боклук прост - защо не си анулирал договорите - БСП му виновни, че подписали нещо - ами ти като си на власт от 3 години защо не си анулирал тези договори като си знаел за тях бе олигуфрен прост с IQ под 100. Въобще монопола е в разцвета си - да не забравяме, че точно БОКО тиквата спомогна за това да се открият 30 LIDL едновременно в 1 и същи ден в цяла България - а LIDL ги познаваме като най-големите рекетьори на малкия бизнес и убийци на същия такъв. Как смее тоя негодник да говори, че се бори с монополите - не виждам какво е направил- най-много някоя измислена акция, както нападнаха няколко от големите бизнесмени и то без доказателства и след 1 седмица ги пускат - така ли се бори с монополите? Да не говорим, че има 1 страшна мутра, за която като че ли е забранено да се споменава НАВСЯКЪДЕ - РУМЕН НИКОЛОВ - ПАШАТА и кръга КОТАРАЦИТЕ - да му имам приятелите на боко тиквата.
Пък СРС-тата въобще трябва ли да се коментират - боко тиквата сам си призна в интервю наскоро, че наистина се е обаждал да плямпа за миши бирата, но пак няма отпор - да и имам " откритото управление" всичките до един гербери нищо не става от тях - всичките с фалшиви дипломи и обслужващи чужди интереси и лижещи гъзове на европата и не само - на който дойде.
Да не говорим, че не изплащат на малкия и средния бизнес ДДС-то - почти замразено е, освен ако не си фирма приближена до ГЕРБ - над 450 милиона има да дават на фирми - да ви иба антикризисните мерки, а за еврофондовете да не говорим - видяхме ги как усвояват - 100 000 лева за fb и twitter страница от фирма на бивша пр-ка на земеделие и храни - голямо усвояване - то примерите с еврофондовете са хиляди - няма таова управление и едва ли ще има по-долно и крадливо от ГРОБ или ( ГАРД - граждани за африканско развитие на държавата ).Ю



едит: Сега се сетих и друго - боко какво направи срещу турцизацията и ислямизацията - ето какво - пръв приятел на министър председателя на Турция - съвместни проекти и т.н. - казвам го с идеята, че боко обясняваше колко лоши са ДПС - пък видиш ли вмомента - боко с нищо не се различава от тях - нито е спрял нещо, което те са започнали, нито се въздържа от "предложенията" на Ердоган Паша.


а за стотиците МАЛУМНИ АКЦИИ да не говорим - поне БСП не нападат народа като тея ИДИОТИ популисти.


ЕЙ ЕЙ ДА ЗНАЕТЕ - ЛУДИ ПАРИ МИ ПЛАЩАТ ОТ BSP.BG ДА ПИША - ПОПРИНЦИП СЪМ ЗАБЕЛЯЗАЛ, ЧЕ ГЕРБЕРИТЕ В ИНТЕРНЕТ НЯМАТ АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ДОВОДИ И ВМЕСТО ТОВА ПРОСТО КАЗВАТ - " ЕМИ ТИ СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ" - ТЪЙ ЧЕ, НЕ ИМ СЕ ОЧУДВАЙТЕ, КАТО НЯМА КАКВО ДА КАЖАТ - КАЗВАТ, ЧЕ ТИ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПИШЕШ - САМО ЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАК СЕ ОБОРВА НЕЩО - С АРГУМЕНТИ, А ТАКИВА НЯМАТ ГЕРБЕРИТЕ ОСОБЕНО ЗА ХИЛЯДИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ И ЗЛОУПОТРЕБИ, ТА ЗАТУЙ КАЗВАТ,ЧЕ НИ ПЛАЩА НЯКОЙ - ДЕ ДА ПЛАЩАХА КАЗВАМ АЗ... ПРЕДСТАВЯМ СИ - ДА МИ ПЛАЩАТ ЗА ДА ПЛЮЯ - Е ЧЕ АЗ И БЕЗ ТОВА ГО ПРАВЯ ЗА УДОВОЛСТВИЕ, НАПРАВО ЩЕ УМРА ОТ КЕФ ДА ХЕЙТА ПОСТОЯННО И ТО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Влизам в магазина и вафлата я няма!

Отварям хладилника и вафлата я няма. Гледам под масата и вафлата я няма.

Кой изяде вафлата сега кажетееее?

Кой крадна вафлата
?

Важно не яжте от тази закуска за шампиони!

battle24.png
 
От: От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

ПП

Вискяр като човек който се опитва да се прави на десен трябва да ти е ясно че тази разлика в приходите и разходите идва от лошата демографска структура на населението и на голямата безработица - Когато безработицата е ниска разликата не е толкова голяма, но тук пак идваме до това че правителството не прави нищо в тази посока - Освен това приходите от осигуровки не е задължително да покриват пенсиите и в тази сфера трябва не да се реве а да се направи реформа която ГРОБ така и не я стартира.
Вярно е, че се опитвам да бъда десен.
Едно, че съм се родил и живял в доста ляво време, второ, че натурата ми донякъде е такава.
Но съм наясно, че ако не се опитвам да бъда десен, няма да развия никакъв бизнес. Бизнес се прави в дясно, в ляво се правят само лозунги.
Като чета тук нещата, се убеждавам, че Тодор Живков и компания бяха доста по-десни от вас. С доста по-дясно мислене.
И с доста по-бизнесменски качества. На тях им бе ясно, че няма как да развиват лява политика, ако не са се подплатили с дясна промишленост. А най-дясната промишленост е тежката.

идва от лошата демографска структура на населението - на крив таковата му виновно онаковата. Такива бисери нямаше и в тезисите на БКП. :lol:
приходите от осигуровки не е задължително да покриват пенсиите - пак криво икономическо мислене. Като не ги покриват, откъде ще се вземе недостатъка? Или от заеми, както правеха ДПС в предишното им правителство, представяно като правителство на БСП. Или от данъците на населението на страната - един вид секуро. Надявам се, знаеш какво е секуро?
След като се налага пенсиите да се покриват от данъците, е естествено да няма пари за други държавни дейности. Като инфраструктура и социални неща.
mantaman, преди време ти казах, че си готин човек и с удоволствие ти чета нещата. Стига да не са на политическа тема.
Аз ти говоря за икономика, ти ми вадиш насреща политически лозунги. Няма никакъв шанс да се разберем. След като седим на толкова различни плоскости.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

- ами да ти иба майката боклук прост -
:D
Ей това е най-силния аргумент в един спор!
Спора е приключен.
Седем без коз! Време е за работа, стига приказки. :lol:
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ти наистина ли успя да изчетеш тази словесна помия :D
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Платено съобщение от БйеСиПйето ахахха :lol:
1. Здравните вноски ги увеличиха от 6% на 8% - ако греша поправете ме, че по памет говоря.

2. След като през 2010 г. правителството реши хората от свободните професии да внасят осигуровки най-малко върху 420 лв. вместо върху само 260 лв., броят на самоосигуряващите се изведнъж се срина с близо 40 000.

3. Земеделските производители също масово са спрели да плащат в хазната, след като ги заставиха да се осигуряват върху минимум 240 лв. от 2010 г. Преди това те внасяха осигуровки върху 130 лв.

4. Допълнително тази година беше увеличена с 1.8% и вноската за пенсия, като тя стана 17.8 на сто

Цитатите са взети от тук: Източник

Въобще нищо не са увеличавали от където и да го погледнеш. :mrgreen:

PS: Чеки да ви пусна едно клипче на тема магистрали - Магистралеще у Руманеще
 
Последно редактирано:
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ти наистина ли успя да изчетеш тази словесна помия :D

Защо да е пумия? Факти и истини, които промит мозък като теб не може да прумее защото си като кон с капаци - вързали са ти едни капаци и само напред гледаш без да можеш да погледнеш настрани.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ти наистина ли успя да изчетеш тази словесна помия :D
Не съм.
Не следя толкова отблизо политическите клюки. И няма как да се съглася или опровергая каквото и да е.
По принцип, с единични факти се доказва всяка и всякаква теория. Имам достатъчно занимания, за да помня единични неща.

Пък и сме 2012 г. Всеки може да си говори каквото си иска. Както и да вярва в каквото си иска.
Аз, например, вярвам, че салата от разноцветни домати е по-вкусна, дори и само заради по-добрата естетика.
Много хора не можеш да ги накараш да куснат жълт домат, камо ли нещо още по нетрадиционно.
Но пък само допреди 80 години у нас не са се консумирали узрелите домати, а само зелените.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Дубъл.
Некой май се опитва да реже кабела между Европа и Канада.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

БСП

България На Гражданите:
Кунева е един от главните виновници за затварянето на реакторите в Козлодуй. Като еврокомисар доказа, че й е през гъза за българите. Влезе много 'плахо' в политиката, което трябваше да мине за женска нерешителност, а показа че е майтор циркаджийка.

Това беше условие да влезем в ЕС:wink:
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ето я голямата новина, която ще промени пейзажа. Къвто и уруд да е Станишев беше най-доброто в БСП. Сега накъде? Първануглу!?

Станишев е новият лидер на ПЕС
Станишев ще остане лидер на БСП, точно това ще им е коза. http://www.bsp.bg/bg/article/3486
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=36560&page=3 а пък това е без коментар - не знам по времето на Станишката да е имало такива измислени акции и тази не е единствена, много добре знаете стотиците малумни акции за ПР.
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ето я голямата новина, която ще промени пейзажа. Къвто и уруд да е Станишев беше най-доброто в БСП. Сега накъде? Първануглу!?

Станишев е новият лидер на ПЕС
Де видя новина?
От колко дни се знаеше, че има само един кандидат? А по въпроса защо има само един кандидат за ръководител на Европейска организация може да се поспекулира доста. ;)

Сега следва

[video=youtube;bZha8DZH03M]http://www.youtube.com/watch?v=bZha8DZH03M[/video]


:D :clap: :D
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Ако изборите бяха днес, най-вероятно щях да гласувам за БСП..
 
От: Ако Изборите бяха днес за коя партия ще гласувате / 2 /

Щото Манта пита мен и Вискяр-а, той вече писал, аз позакъснях, така че ето го мнението ми.

Добре като искаш да питам какво направиха 3ните, за да не изтърват икономиката.

Любимите на всички леви ФР:

- От 2005 до 2009 са наляти близо 24.5 милярда евра ПЧИ или иначе казано близо 50 милярда лева. Само от тук без добавена стойност правителството взима най-малко 5 милярда излишък.

- Този буум рефлектира на широките пари. Всички парични в банки и банкови влогове, които се ползват за плащане са широките пари. В пика на буума ръст около 30%. Добре е да се расте, но с темп на производителността на икономиката расте с няколко процента. При 8-10% се счита за сериозен проблем от всички икономисти, а при нас 30% в пъти над допустимостта е било в буума.

- Кредитна експанзия, растеше с около 40-50%. Прието да се расте с темпа на спестяването, като кризисна зона е 10-12% пак в пъти. Якото кредитиране, не може да расте с огормни проценти и това да не обърне на лоши кредити - тогава бяха 2-3% сега са 20%

- Външно търговския дефицит. Това е следствие на кредитирането и увеличване на широките пари, демек рязко покачва покупателна способност и това се задоволява с внос. Нормално се смята 6-8% да е търговски дефиците като МВФ казваз че ако една държава прикраче това и прехвли 10-12% винаги връщането става с криза и крах. През 2008 процента е бил 24, след това идва икономически крах - в момента сме 6%

- А монументалните от 14% на 10% безработица са постигнали - прие една добра икономика безбраотицата е 3-4%. Много бяха доволни тогава, че стигнаха това число, само ми е чудно що не казаха как.

-100% брутен външен дълг в чужда валута спрямо БВП те казаха няма страшно. Идва един момент като секва това става като спрат инвестциите и тогава как се плащат този дълг?! Ами чрез отложено потреблени, за да плащаме дълга. През 2008 дълга е 105,1%, през 2009 108,3% а 2011 93,1%

- Спекула в НИ.

Остави това, виж борсата. Теорията казва а и практиката доказва, че борсата е олицетворение на икономиката и е изпреварва икономиката от 6-12 месеца в зависимост от ефеквнсотта на пазара. За 12 месеца спад с близо 85% като дъното удря 2009 Февруари. Преди това катехреме близо 100% на година. Как при икономически подем 6%, пазара расте 100% и няма спекулации?! Ние бяхме номер едно по ръстове в света, а сега сме номер едно за най-голям спад!!!! Това е съвършенно олицетворение на икономиката

То какво излиза накрая, какво направиха 3ните. Едно голямо нищо. Както казва и coolice, маймуна да бяхме сложили пак щеше да е същото. При наличеието на тези финанси и ако имаше една далновидна политика, и да бяха наляли тези пари в производство, къде къде щяхме сме.

Та сега някой да ми обясни - дали се крало или не!?
И след цялата тази благодат: Н. Василев: Държавата ще кара на хляб и вода

А по-линия на сегашните.

Правителство като цяло излиза доста некомпетентно, с редица гафове и един премиер съберател образ на цялото правитество - лека гротеска и трагикомедия.
НО!

Какво направиха и тук минава за политика по време на кризата. За мен Дянков се справя може би най-добре от всичките.

- Дойде и оряза всичко неефективно и много социално разплуто стимулирайки ниска производителност. Това върза бюджета.
- Не пуснаха поръчките от близо 2 милярда завещани от 3ните. Защото бяха чиста източване на бюджета. И тук доста удари и бизнеса.
- Не взехме нов дълг, както левите предлагаха
- Държа невероятно здраво бюджета да не се раздува и да е в граници. Като търсеше все нови начини да кара длъжните да плащат.
- Мразените от всички касови апарати, допълнително спомогнаха за съберателността. Но това има и друга линия, спри нелоялната конкуренция.
- ДДС, ДОД и кроп. данък са си константна. А навсякъде около нас ги вдигаха!

Това, което направиха правитеството е да пуснат спрените структурни евро фондове.
Използват Кейнсианския подход за наливане на пари в инфраструктурата и видимо има резултати.

Като цяло всичко това до веде до едно стабилно ниво. Вярно е че вече доста време пълзим. Както чудесно може се види борсата какво показва.

Това правителство, не направи иситнските солидни реформи в образователната, пенсионната, здравната, съдебната системи. Не се справи с корупцията и шуробаджинащитната. Има адски тромава администрация и бюрокрация. Не се справи и с другия голям проблем нашите тъмните събратя и сестри. Около милион гърла храним и поим и им плащаме сметки, вместо някой да се заеме с тази сган.

И щото явно няма сили се справи с това, а и досега е нямало правитество да се справи, затова симулират дейност като се занимват с малките. Къде по ЕС директиви къде по изминели разбирани. Те не успяха да подобрят тази бизнес среда.


Това е чиста разлика преди и сега. Това е следствие на недалновидната политика на 3ните за да държат буума и на сегашните се справят с кризата. Като цяло на едните се паднаха добри а на другите лоши карти. Това му се вика бизнес цикъл.
Да виним сегашното правителство за всичките несгоди да готино е но за 22 години доста се изредиха. Приватизирахме активи за стотици милярди, като получихме десетки. Всеки може да иде види какво прави БСП във времена на криза ами докарани до фалит. А във времена на буум хич не го контролира а го до стимулира. Ако не контролираш буума и го оставиш се надуее, то кризата ще е свирепа.

Защо го писах толкова дълг пост? Защото просто трябва се мисли обективно! Това е дясното ми мнение!
А и всички да ви попитам за ли сте да храним мангалите - ние да бачкаме и мрем за техния кеф всички в купом ще кажете НЕ!!! Но в същото време масата иска гласува именно за такава партия! Ей това не го разбирам! Повече мислете по малко оставяйте манипулациите.

Справка за всички данни търсете в официалните данни на БНБ, НСИ, БФБ

П.С. Предполгам че и Вискяр ще е на това мнение. Я да видим още колко ще са десните в този форум, който е пълен с леви убеждения, а името му говори, че всички трябва са десни?!
 
Последно редактирано:

Горе