Ако търсите хотел или почивка в даден град, докъде стигате в резултатите?

Ако търсите оферта за почивка, до къде стигате в резултатите?

  • Влизам в първия намерен резултат/рекламата/

    Votes: 0 0.0%
  • Влизам в първия резултат след рекламите

    Votes: 2 28.6%
  • Търся до пето място

    Votes: 2 28.6%
  • Търся до края на първа страница

    Votes: 5 71.4%

  • Общо гласове
    7
До края на първа, че и на втора, защото има и доста хубави местенца и оферти, които не могат да с позволят добър сайт, да не говорим за оптимизатор, който да им го вдигне за дадената фраза, а и все пак аз като търся места за почивка съм доста описателен. Не търся "почивка в Търново", а "почивка в Търново, Wifi (разбира се), хотел". Нещо подобно като комбинация. И разчитам, че тези, които имат такова семейно хотелче, ще са си го описали добре, както и ще включили някои неща, които могат да попаднат в полезрението на такива като мен. ;)
 
От: Ако търсите хотел или почивка в даден град, докъде стигате в резултатите?

Както testkiwi, чета отзивите на booking.com или на други големи портали, но предпочитам да изпратя запитване директно до избрания хотел и да ми направят индивидуална оферта (разбирай БЕЗ КОМИСИОННИТЕ за АГЕНТИ).
Това го знаят туристическите фирми и най-често цените на офертите са същите каквито са и ако се обадиш в самия хотел. Имал съм случай дори цената на туристическата агенция да е по-ниска от оферирана от хотела - това лято ми се случи в Албена.
 
От: Ако търсите хотел или почивка в даден град, докъде стигате в резултатите?

Да, нормалната ситуация е цените на рецепция да са по-високи от тези, подадени към агенциите.
Но аз искам "да ми направят индивидуална оферта" - ако поискат, могат да "паднат" под цената за агенции. Въпрос на конюктура е, не са длъжни да го направят.
 
От: Ако търсите хотел или почивка в даден град, докъде стигате в резултатите?

Както по-горе се спомена, почти никога не цъкам на адвордса, но това професионлно изкривяване вече. Жив пример точно от преди няколко дни. Трябваше на буукна хотелска стая за родителите си в еди коя си част на Истанбул. Забравих кво точно търсих в гошо, но цъкнах на първия органичен резултат, като ми хвана окото снайпета. Въпросния хотелски портал беше agoda.ком, влизам харесва ми инфото, богат избор и викам аре тук ще развъртя електронката на кцб, а имаха и пейпал опция. До тук всичко наред, тръгвам да плащам, хуй, не ми приема електронката, ок удрям една майна, но все пак пробвам и другата опция пейпала, там пак греда и направо затворих сайта. Отивам на втория резултат booking.ком еми там за едни 2 минути буукнах стаята и кой откъде.
Иначе много рядко отварям втора страница по сърча, това погледнато от страна на обикновен гошо потребител, а не като човек, занимаващ се с това.
 

Горе