Актуални PayPal такси

shrek06

New Member
Здравейте на всички,

Знам, че има доста теми свързани с PayPal, но имайки предвид последните им промени в условията и таксите искам да Ви попитам няколко неща.

Какъв е най-удачния (евтиния) вариант за да изтеглиш пари от PayPal според вас?
- Ако си добавиш bank account какви ще бъдат таксите и кой ще превалутира сумата?

Въпроса е към хора, които активно ползват Pyapal за разплащателно средство и теглят пари от баланса. Бях намерил документация за такси на всички държави, но в момента не го намирам и когато го четох беше изключително сложно да разбера точно колко ще ми вземе при теглене. Предвид, че предпочитам първо да разпитам, вместо проба/грешка ще съм Ви благодарен ако споделите актуално мнение!

Благодаря Ви и лек ден.
 
  1. Link;
  2. „Вас“ е с главна. Най-удачен винаги е бил още от преди 10г., както и към днешна дата, както и в бъдещите години, навярно до влизането на BG в Eurozone, е към Visa card, а не съм IBAN (освен, ако не се теглят десетки или стотици хиляди и се иска да стане едновременно в една транзакция, бързо и до 2 бизнес дни). Банковите такси са различни за различните банки. Нарича се „Входящ валутен превод“, обикновено % или Fixed fee, или %, но минимум еди си колко Fixed fee. Превалутиране има задължително към EUR (по PP курс), независимо от какъв PP Currency Balance се тегли (разбира се, при EUR Currency Balance, няма такова; т.е. логично е да се изисква от клиентите постъпления в €) и второ такова от страна на банката, ако IBAN-а е различен от EUR валута. Т.е. 2 превалутирания + такста за вх. валутен превод на съответната банка. Първоначалният вариант е бил, е и продължава да бъде най-изгоден (Visa card във валутата, от която ще се тегли);
  3. Документацията, която си намерил, вече не съществува, премахнат е от PP's site (URL, но вече пренасочва към некоректна стр.). Знам за кое пишеш. Ползвай това от 1.
 

Горе