Аман от нещастници....

От: Аман от нещастници....

Sammy и с английския и с джумлата :) амбицирах се яко
 
От: От: Аман от нещастници....

както и да е наистина .......поспорихме и малко може да съм преувеличила , но никой не може да ме убеди , че това е специалиста чийто труд е много ценен и голямия бизнесмен



и що да я няма темата в офтопика:)

Във всяка нисша има Добри и не толкова добри. Но това не значи, че по-слабите са "нещастници".
 
От: От: Аман от нещастници....

.... Намери какво да кажеш... Мангал кот и да му обясняваш няма зацепи...

Човека се опита да ти каже нещо съвсем друго.
Има хора, които могат да научат как се инсталира Joomla за 2мин а други ще се чудят още на първа стъпка "Host"
Ето това са неща, който не се учат за 5мин. Ако нямаш основните знания и 1 година да се мъчиш пак няма да я инсталираш тая Joomla.
 
От: Аман от нещастници....

des1slav въпреки че си цитирал моето мнение аз не съм казала , че някой е нещастник
ставаше въпрос за това че ми сочите и ми препоръчвате за добър специалист някой който с малко труд и опит иска да изкара яки пари ........пък сега се оказва , че не е толкова добър ........сами си противоречите
 
От: Аман от нещастници....

des1slav въпреки че си цитирал моето мнение аз не съм казала , че някой е нещастник
ставаше въпрос за това че ми сочите и ми препоръчвате за добър специалист някой който с малко труд и опит иска да изкара яки пари ........пък сега се оказва , че не е толкова добър ........сами си противоречите

Явно не си ме разбрала, копирай ми къде съм ти сочил някой за "добър специалист"?
Единствени исках да кажа, че няма смисъл от тия критики и обиди по човек, който е намерил начин да изкара някой лев, макар и с готова система и т.н.
 
От: Аман от нещастници....

des1slav нека си изкарва някой лев който както може ... и не ти а втори чипик ме убеждаваше ,че труда на добрия специалист струва много с което съм съгласна , но останалите явно не са на това мнение че в случая се касае за " добър специалист " .
 
Последно редактирано:
От: Аман от нещастници....

Уфф, пак за добрия специалист... Добрият специалист пак щеше да ползва Joomla, да направи оригинален дизайн, да направи индивидуални промени спрямо изискванията на клиента и хостинга, да тества към 15 дни поне и да вземе над 5000 лева с гаранцията, че ще наблюдава работата на сайта в продължителен период на време, като през това време предложи допълнително разнообразни платени услуги от типа на seo, маркетингови проучвания, таргетинг, ниши, конкуренти и т.н.
В случая се касае за цена, която клиентите плащат спрямо свършената работа. Клиентите в тази ниша (малък и среден бизнес) ги интересува динамична система с удобен интерфейс без нужда от кой знае какви компютърни умения (примерно, да може да се оправя и секретарката - това спестява допълнителни разходи за назначаване на нов човек). Ако клиентите не плащат тази цена, то тя ще бъде намалена. Но тези клиенти няма да изберат някого, само защото ще платят 200 лева. Няма такъв специалист, който ще работи за 200 лева при тези изисквания. За 200 лева ще има joomla+готов шаблон+довиждане и не ме занимавай повече, за толкова пари - толкова. След което клиентът ще плати в пъти повече да оправя бакиите на евтинджоса.
 
От: Аман от нещастници....

За 200 лева ще има joomla+готов шаблон+довиждане и не ме занимавай повече, за толкова пари - толкова. След което клиентът ще плати в пъти повече да оправя бакиите на евтинджоса.
strana то през цялото време за това говорих и то по принцип , а не да завиждам , да споря или да обсъждам работата на някого ..само че се опитваха да ме убеждават , че това е работа на специалист и бизнесмен , чийто труд струва 700 лв. За мен някой който ще вземе някакви пари дори и 200 лв. да са и после клиента да се спасява както може не е никакъв специалист .
Ама честно съжалявам , че се включих в темата .
 
Последно редактирано:
От: Аман от нещастници....

Жизненият ми опит, adi, показва, че да се спори с жена е трудоемко занимание :) Поне четейки мненията не виждам някой да ти е обяснявал, че става въпрос за добър специалист (подобна тема, btw, имаше преди половин година и във форума на джумлиерите). Това са разумните пазарни цени преди месец-два за подобен тип сайтове. Трябва да се прави разлика. Преди една година мой колега искаше сайт по подобие на imoti.net и му поискаха 15000 лева, които той се съгласи да плати. Хайде сега да кажем, че фирмата е нещастник, а колегата ми - глупак, така ли? Сделката не стана, тъй като въпросната фирма беше много ангажирана в този период и можеше да почне работа по сайта след 2 месеца и колегата избра друг изпълнител, но в никакъв случай не заради парите. Не е проблем да направиш сайт за имоти и с джумла, има доста такива, но зависи от целта. За фирмен сайт на агенция - няма проблеми. Обаче за портал с над 100 000 записа и над 10000 уникални дневно?
Така че, си има ниши. Завистливото момченце, създало тази тема, просто не е наясно с този факт. В неговия свят има една лоша cms, наречена Joomla, която то мисли, че владее, щото е разпитвало половин година по форумите как се инсталира. След като е срещнало непреодолими трудности, е минало на WP, а след като е направило 5 блогчета на WP е решило, че разбира от "тия неща" и щом то може да инсталира джумла защо някой друг ще взима астрономическата за неговите разбирания и жизнен статус сума от един бон.
И почва плюенето.
 
От: Аман от нещастници....

strana мисля да спра , но се радвам че ме идентифицираш като жена :)

Дори с готов темплейт и CMS трябва поне седмица ако искаш работата да е свършена перфектно. Труда на компютърните специалисти е скъп и трябва да се продава скъпо защото е базиран на знания, които се трупат дълги години.
 
От: От: Аман от нещастници....

Вижте сега, пак се пропуска основния проблем.

Проблемът не е, че някой прави сайтове на Joomla и и изкарва пари от това. В пазарна икономика (вече ви го написаха) услугата струва толкова, който някой е съгласен да плати за нея. Оня, дет ми се пише колега (егати нахалника), щял да "подбива" цените с 200 лева. Е кой ще е тоя малоумен клиент, който ще се довери на занаятчия, правещ сайт за 200 лева? Че това е абсолютно неуважение към своя труд и своето време. Не може да се очаква човек, който не уважава себе си, да уважи и сайта, който съм поръчал при него.
Та да се върнем на проблема. Той се състои в това, че отново се гледа в чуждата паничка. И не само се гледа, ами се и плюе. При такъв маниер е абсурд корифеят да ме спечели за клиент за каквото и да е.

BTW, от четири години поне не правя сайтове за клиенти. Най-много да услужа на някой познат (без да му взимам пари), както и той ми прави услуга в неговата си област. Но си спомням как преди 6-7 години взехме от клиент $3000 за сайт, правен на phpNuke (CMS, доста по-зле от Joomla, то тогава я нямаше дори, само mambo прохождаше). Клиентът остана доволен, а това е основното в случая. По-лошият вариант щеше да бъде да му бяхме взели 200 лева и той да остане недоволен.

По-тъпо нещо от това не бях чувал!!! Знаеш ли, в реалният живот, в реалната си работа аз правя кухненско обзавеждане. Знаеш ли кои са най-честите въпроси на клиентите, когато влязат в офиса?? "Ами... за 1800 лева ще може ли да направим нещо??" или пък "Ми, кухнята ми е 3 метра, до към 2000 лева ще се вместим, нали?" . При положение, че само плоскостите, механизмите и консумативите на тая 3 метрова кухня ще са близо 2 бона, к'во прайм? Не знаеш с какви некадърници съм се сблъсквал и то точно от тоя тип 'специалисти' , чиято специалност е ПЛАДНЕШКИЯТ ОБИР и нищо друго!!! Завършили са "ДРАНЕ НА ЧУЖДИ КОЖИ" и много добре го правят... Давам ти един пример - работихме по готов проект. Проектанти - сербез! Най-добрите уж! Маса пари бяха взели за проекта и знаеш ли какво става накрая? Отишли и измерили, че от пода до тавана е 275 см, при което ние правим гардероб на височина 270 сантиметра. Сглобяваме гардероба и го изправяме и... Изненада! Гардероба се удря в тавана, а след като премерихме се оказа, че от пода до тавана не е 275 см, а 262 см!!

На принципа на тая пазарна икономика, за която всички вие говорите, аз си правя извода че, sky is the limit, както казва Coolice , но има и друг момент може и тревата да е границата! Докато има хора, които да подбиват цената! Казваш, че по-евтиното излиза по-скъпо? Може и така да е, но това не пречи на китайците да продължават да сглобяват телефони със сензорни дисплеи за 100$ , както и на всички останали да ги купуват!

Още нещо!!! Казваш, че за 200 лева слагам платформата и темплейта и си бия шута - естествено! Но, момент, момент, драги ми господине, я да ти изкарам един цитат ! :

пакет Класик Печат Е-мейл

пакет Класик


Изграждане на платформа с динамичен сайт, подходящ за начало на интернет присъствието ви.

Съдържание на динамичен уеб сайт Класик:

*
вътрешни страници до 25 бр.
*
система за потребители
*
система кой е онлайн
*
банер система за ротация
*
модул за търсене
*
модул за новини
*
модул за въпроси и статии
*
модул за анкети
*
модул за контакти
*
модул за връзки
*
модул за майл лист

цена - 670 лева

Освен спецификациите на Joomla и до 25-те вътрешни страници, какво виждаме тука, моето момче??? НИЩО ДРУГО ЕСТЕСТВЕНО!! Да има SEO някъде? Да има research някакъв? Да има проучване на нишата, на конкуренцията, на ключовите думи, ако щеш????!

следващият пакет е същият, само че в него вече има допълнителни работи, вярно е! И те са бая , чакай да ги копирам и тях :
Mодул за услуги със следните възможности

*
неограничен брой категории
*
неограничен брой услуги в категория
*
всяка услуга се описва с кратко, подробно описание и снимка
*
възможност за временно скриване на публикацията за услуга
*
форма за запитване

Жалко, че са всичко това пак се прави от самата Джумла... Анкетата, 'read more', описанието.... Да еба и късмета! Само в пакета 'магазин' може да има някой платен extension и т'ва е!!! Всичко друго е Б Е З П Л А Т Н О !!!
strana знаеш ли кое е най-хубавото на това да си подготвен? Че никой не може да те барне отникъде!!!

p.s
уж обещах да не пиша, ама то.... луд дебат ще се заформи тука!!

p.s.s
adi ако искаш да ти кажа 2-3 думи за Joomla и то напълно безплатно ( :D :D :D ) пиши ми едно лично или в скайпа направо. Аз ще ти обясня на български :D
 
От: Аман от нещастници....

По-тъпо нещо от това не бях чувал!!!
Личи ти по манталитета. И намали удивителните, не сме на селски панаир.
 
От: Аман от нещастници....

След тоя ферман няма как да ми се опреш... Sorry, не си интересен вече!
 
От: Аман от нещастници....

Със сигурност няма да ти се опра, печелиш :)

Но все пак намали удивителните, писнаха ми ушите.
 
От: Аман от нещастници....

Викам стига толкова, а? Няма смисъл да се караме за глупости... Ама просто се издразних как някои хора правят пари на чужд гръб. Това не го обичам и затова и пуснах темата...
Пък надявам се и за 'специалистите' да си съгласен с мен, защото в крайна сметка всички сме хора и всички грешим... // само дето не мога да си обясня ония тъпанари откъде ги изкараха тия 13 сантиметра, та трябваше да прекрояваме страниците и да го сглобяваме във въздуха тоя гардероб :evil: //
 
От: Аман от нещастници....

Викам стига толкова, а? Няма смисъл да се караме за глупости
Първо, разбери, че не се караме (не си дорасъл до съответното ниво) . Второ, разбери , че не са "глупости". Обиждаш някого публично, само защото не можеш да разбереш за какво става въпрос. Кой ти дава право на това? Върни се в "в реалният живот, в реалната си работа" и продължавай да правиш кухненско обзавеждане. Не че и там не важат пазарните механизми, но вероятно поне ще разбираш от работата си и ще можеш да се издържаш. Кухненското обзавеждане се търси.
 
От: Аман от нещастници....

Първо, разбери, че не се караме (не си дорасъл до съответното ниво) . Второ, разбери , че не са "глупости". Обиждаш някого публично, само защото не можеш да разбереш за какво става въпрос. Кой ти дава право на това? Върни се в "в реалният живот, в реалната си работа" и продължавай да правиш кухненско обзавеждане. Не че и там не важат пазарните механизми, но вероятно поне ще разбираш от работата си и ще можеш да се издържаш. Кухненското обзавеждане се търси.

Ех, де? Аз за момента си се издържам от интернет ;) И защо да не съм дорасъл до нивото? То е ясно, че си по-голям от мен, ама чак пък толкова...? Ако си на 30 бива да ми се караш, ама като знам каква възрастова група преобладава във форума малко ме съмнява да си на 30 :D

p.s лека нощ
 
Според мен проблема в разбивката и когато видиш че клиента не разбира да му обясниш какво получава за парите си и найстина да деистваш в интерес на клиента за цената на услугата която предлагаш. Трудът които се полага трабва да е високо платен когато си заслужава. Нищо против джумлата ако е с платен темплейт (струва около 100 лв в темоплейт монстър и са много яки) инсталирани са допълнителни модули (като сео модула например) понаписано е малко съдържание.... и

А не да е фантастико => джумла + ъплоуд на фри темплеит за 5 минути и секретарката да прати малко текст за фирмата които да качим и да искаш да дебело рано или късно на клиента ще му стане ясно какво е получил. Така не се гради име в бизнеса.... И към всички които защитават това ниво на услугата за тези пари Ще продатели това същото на приятел на най добрият ви приятел , или на роднина на ваш добър приятел и няма ли да ви е гузно не казах диркетно на приятел щото там обикновено това би било фри? този клиент никога няма да ви препоръча на прителите си....
 
Последно редактирано от модератор:
Re: От: От: Аман от нещастници....

Не съм милионер, но не съм и глупав. Надника на един строител дето лепи изолации и плочки е 50 лв., а необходимите знания за неговата работа мога да ги получа за няколко дни. Колко време трябва за да се получат знанията нужни за инсталация, конфигуриране и натаманяване на една Джумла според капризите на клиента? Не става за няколко дена :) .

вече е 15 лв има криза и при тях и цените падат даже чух че на един обект са си докарали плочкаджии от морето на 13 лв
 

Горе