Америка или Русия?

Америка или Русия?

  • Америка

    Votes: 45 39.1%
  • Русия

    Votes: 70 60.9%

  • Общо гласове
    115
Не знаех, че колхозиниците са били толкова забавни :)
 
Членството на България в ЕС е най-мощният геополитически лост за постигане на националните ни интереси и на националния идеал - обединение на всички българи без физически граница между тях. Всеки, който е срещу единен и силен ЕС е против интереса на България. Съгласен съм че в момента е в криза но нео-либералите вече губят позиции в доста страни и неизбежно ще ги заместят консерватори. Един пример, ако Македония влезе в ЕС това ще е празник за България и за българите там. Не можем да си позволим да бъдем заложник на геополитическите спорове между Русия и САЩ, трябва да използваме механизмите на ЕС за гарантиране на суверенната ни воля и еднозначна геополитическа ориентация.

Така, виж сега, много мразя, когато пиша 50 реда, а ми отговарят с 5. Това просто е върха на всяка "дискусия".

1. Не покривахме реалните критерии за членство в ЕС, освен на книга, сега искали в Шенген да ни пращат, хората си ни го казаха, че само с критерии по книга няма да стане.

2. Геополитечески лостове имат Русия, САЩ, дори Китай, ЕС няма такива неща, още по-малко България. Къде намесваш България в геополитиката?!?!? Това е същинско кощунство, ама аз какво разбирам, клета майка България на три морета и ракията на масата. Ако ЕС, беше истински геополитически играч, първо в ЕС, нямаше да има американска армия, защото самият съюз щеше да има собствена такава. Мога и още и още да давам все неща, които другите имат, а ЕС няма.

3. Македония? Имахме няколко шанса, поне бегло да възкресим идеала от миналия век, но уви чичо ви Бойко пропиля всичко. В други ден, дори да влезнат македонците в ЕС, първо няма да взимат БГ паспорти, второ няма да дават и 5 пари за България, трето най-много да ни налазят и нас албанците, та и техните ислямистки простотии да тъприм. Къде гледаш Македония, след като сме супер изпаднали и нас не можем да си оправим? Типично за Балканите, аз съм зле, ама ще оправя комшията, че съм цъфнал и вързал в главата.

4. Всеки, който е против ЕС е против интереса на България? Ако ЕС е против този интерес? Изгубихме таксите от ЮП, които можеше да взимаме само за транзит на газ, ама това явно не е в интерес на нацията. Ако искаш още примери ще дам, но ти явно наистина си повярвал в този ЕС, че му дреме за нас. Точно този ЕС спонсорира Б.Б, който води смотана политика, а ти говориш за някакви смели държавници?

5. Нео-либералите губели позиции? Ами има едно понятие "Дълбока държава", което не се отнася само за САЩ, ами го има и ЕС. Де факто, ако дойде неудобен човек, ще му се прище да отиде в ада. Това, че се разиграват циркове с десни и леви си го има от панти века и е за пред публиката в цирка. Ако мислиш, че някой ще те остави ей така да дойдеш на неговото място... В Германия например има цели градове, в които, ако се проведат реални избори ще осъмнат със знамената на ИСИС и Ал Кайда. И това не е само там, така че ти си прецени дали изборите са нещо реално и не само в ЕС.

6. Когато влезеш в ЕС, голяма част от суверенитета ти отива по дяволите, още повече, ако си в нашата позиция и не можеш дори и 5 лева да напечаташ сам. А когато си бедна мижитурка, заебваш кроежите си да се пълчиш пред началниците, защото ще си резнат фондовете и ще се гърчиш като червей.
Унгария и Полша няма как да ги сравняваш с нас, просто е смехотворно.

7. Ето и още една точка, НЯМАМЕ НАСЕЛЕНИЕ. Великият ЕС ни взе работната сила и "мозъците", САЩ също. За какви неща говориш, когато изчезваме като нация, като държавнотворчески народ в страната си, когато ЕС подкрепя всяко шибано малцинство и ново изникнала религия или култ, но българина разбираш ли бил един от най-големите расисти в Европата. Без население, нямаш икономика, без икономика, каквото каже ЕС, това ще е тук. Къде обърна реда на нещата от България към ЕС? България копченце не може да каже, а пък ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ лостове ще ползва...

Сериозно хвани влез в час, това което говориш е смешно и е типично за еврофилите, които си живеят с розови очила на главата.
 
Последно редактирано:
Знаех си че няма как да се води сериозна дискусия тук, много плоско гледаш на нещата просто нямам време и нерви да превеждам по 2 пъти едно и също нещо, който разбрал, разбрал. Наистина ли вадиш ЮП, като аргумернт, просто няма смисъл. А това че пишеш дълги постове не значи, че са изпълнени със съдържание.
 
Когато се говори за даден проект освен какво си могъл да загубиш като приход, се питай какво си спестил като разход или загуба. След като вдигнаха с 20% ЮП след, след финалните разчети, проекта се избиваше за 22 години. Всички сме наясно с руския държавен бизнес, така че реално 30+ години го търсим. Само, че към това си калкулирай всички рискове, защото те са за наша сметка и се питай аджеба струва ли си? В момента гледам директно през прозореца си https://www.marinetraffic.com/en/ai...5112/imo:9600786/vessel:NOBLE_GLOBETROTTER_II и някак си по потенциални са нашите залежи под концесия, от колкото политическия хамут с ЮП ...
 
Още доста глупости има в поста но не ми се занимава. Например как ЕС ни взле хората. Как точно ни ги взе, като половината избягаха още преди да кандидатстваме за него. Като цяло целия пост се базира на неправилни разсъждения. Не ни е виновен ЕС за проблемите ни, а ние самите. Защо всеки си мисли, че като влезем в ЕС някой друг трябва да ни оправи проблемите или ще се оправят са магическа пръчка. Именно защото влезнахме толкова изостанали сега трябва време за да узреем. Затова написах, че трябват смели политици но кой да чете.
 
Как да се случи какъвто и да е разговор/диалог, след като една част се има за мнение от висша инстанция или гара разпределителна, все състояния подхранвани или от нарцисизъм или от липса на факти ...
По линия ЕС и емиграцията интересни цифри виждаме тук:
https://www.capital.bg/politika_i_i.../3063265_emigraciiata_ot_bulgariia_namaliava/
или пък тук https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/07/24/2578825_okolo_175_hiliadi_sa_emigrantite_za_poslednoto/

Актуално инфо от тук - http://www.nsi.bg/bg/content/13036/външна-миграция-по-възраст-и-гражданство-на-мигриралите-лица
 
Капитал, Дневник, сериозно? Вие освен да изкарате и собственика света вода, а? Другият път пусни нещо от труд или блиц и там съм чувал, че казвали истината на хората. Емиграцията намалява, защото и населението намалява, не можеш да поддържаш постоянно високи нива на износ, когато няма какво да изнасяш. Също така, как не са ни го взели? Ами реално донякъде си прав, не ни го взеха, направо го изпъдиха от България, пък после къде ще ходи то е ясно - http://old.europe.bg/htmls/page.php?id=533&category=10 - който подпише това, без да е що годе равен с европейския стандарт, направо си го слага отзад. Ама нали е с ЕС, та край, те ни мислят само светлите бъднини.

Друго, как пък руските проекти в централна и северна Европа са рентабилни, само при нас не са? Вие какво искате за 1 година да избиеш всичко? Накрая ще гледаме от страни като тъпаци, защото не било рентабилно едва ли не. Да не говорим, че всеки такъв проект нашите шамандури, гледат само да дръпнат за себе си и подписват каквото им дойде на кеф, то не беше енергото да продадем, то не беше АЕЦ да затворим, каквото се сетиш. Та накрая и мистър Тиква дойде на власт с пари от Германия, има си го публично кой е финансирал този велик ум, че накрая и за съдилища се говореше, заради спрени проекти. И как този неизгоден проект бе спрян от Брюксел, а не от София, след като вървим по великият евро път? Нали всеки хвали Борисов, нали се бил срещал през ден с някой високопоставен държавник, какво става за Бога? Как великият европеец Б.Б не спря проекта, ами чака нареждания само? Аз ли съм тъп или тука се навъдили същите психари, които през ден сучат, въртят и лъжат по всяка телевизия...

По какъв ЕВРОПЪТ ще вървим след като с пари от ЕС се издигат мафиоти на власт бе? Ти някакъв извратен глупак ли си, мазохист ли си, какъв си? И да 5 реда означава, че мнението изобщо не важи, когато говорим за такива неща, а ти през 1 мнение пишеш в подкрепа на човека, който чете дневник и капитал, и то само колко като количество и качество изписваш да не отварям дума. Собственика на тези медии е за разстрел, ама какво ни пука, нали човека ни казва "истината".

Утре като децата ти станат травестити и педераси, като живееш в град пълен с талибани, негри, цигани и всякакви други подобия на хора, не от 3-я, а от 15-я свят, пак ми хвали ЕС, ще си мечтаеш ти да дойдат консерватори на власт и да видиш ЕС от преди 10-15 години.
 
Ама големи свободни съчинения пишеш. Ти му казваш, че хората избягаха още когато имаше визи той едно си знае едно си бае. Показваш му, че ЮП е кьорфишек, медиите му виновни сега. Вкараш ми някакви думи, че защитавам медии, което няма нищо общо с реалността. Руските проекти в Германия например са рентабилни, защото там те не са монопол, а се конкурират с останалите. Сам (надявам се) виждаш, колко са ни рентабилни горивата и на какви цени са понеже руския проект Лукойл е монопол. Няма да споменавам за плащане на данъци и отчитане на печалби. Иначе тия пророчества за ЕС ги слушам от години насам, как се разпадал и умирал и как и ние умираме заедно с него.

Това че нямаш капацитет да разбереш, какво ти се пише не е мой проблем. Можеш да си продължаваш със съчиненията.
 
@iliqnktz страшен патос, отново подкрепи тезата, че пишеш без грам факти, но за да е продуктивен този диалог нека да направим следното.
Може ли да дадеш агрегирани данни(явно изброените медии, които цитират официален източник не те грабват) за емиграцията спрямо даден статистически институт - НСИ, Евростат, ако щеш и Ростат, няма значение искам да видя с какви данни работиш.
Дай проспектите на руските енергийни проекти в Германия и след това ще ги сравним с апокрифното инфо спрямо ЮП - интересува ме дали знаеш колко IRR, кой го финансира и кой покрива риска на който и да е германски проект.
След като се помъчиш да намериш инфо и да го синтезираш ще се радвам да го възпроизведеш. Писания стил бялата златка или поредния популист нациоАНАЛ-патреот, показват повърхностно мислене. Да не се обидиш нещо, но ако беше прав, нямаше да ми ревеш за имагинерни външни сравнения и заплахи, а да покажеш как аджеба си разчистим кочината, или поне нямаше да пишеш, защото си нямаш понятие.
Ако случайно написаното те засегна и не обмисляш вариант да отговориш аргументирано, то пробвай се да отгориш на въпрос защо след като Естония са в ЕС/НАТО, финансират се с външни пари мафиоти да стават власт имащи(по твоя теза), та защо те са в пъти по-добре от нас? Знам, че е трудно да имаш собствено мнение, но помисли за благото на форума и се опитай да произведеш нещо твое :)
 
Последно редактирано:
Да обобщим развитието на дискусията.
1. Мухльото включва колхозите в диспута.
2. Тъй като темата за колхозите в момента е особено актуална, то задавам конкретни и коректни уточняващи въпроси към мухльото по нея.
3. Колхози в РФ почти няма, но се провежда интересен експеримент. В Подмосковието бе създаден колхоз (предимно ягоди произвежда), шефът на който става милиардер (макар че го принизяват до милионер) и в момента е кандидат за президент на РФ, издигнат от четвъртата по сила политическа партия в Русия - КПРФ (комунисти)
4. Мухльото вместо да отговори или да си каже, че не е запознат с казуса, влиза в некви средношколски полемики
5. Имайки предвид, че мухльото още преди години се пънеше с некви финансови познания (дори подпис е сложил) на ниво средношколец, то имаше вариант да избера дали е научил нещо за тези години или си е останал мухльо.
6. Избрах втория вариант. As simple as that.
 
Предводителя на мужик-колхозниците от страната на малкия мук, прави отново опит да е забавен:
giphy.gif
 
Забелязах и две ценни с правдивостта си фрази, което е random case за темичката. Странното е, че втората е от дизайнеро, но няма как да не му се признае - веднъж годишно уцелва ваксата.

В други ден, дори да влезнат македонците в ЕС, първо няма да взимат БГ паспорти, второ няма да дават и 5 пари за България, трето най-много да ни налазят и нас албанците, та и техните ислямистки простотии да тъприм

Не ни е виновен ЕС за проблемите ни, а ние самите.
 
Последно редактирано:
Пращаш линк, че войната ще дойде при нас, ако влязат в ЕС, а преди това говориш, че трябва да влезнат чрез ЕС? Страшен си! Но нали си задминал Божидар Димитров и ти си по-знаещ по всяка тема хааххаха... Какви ползи ще имаме от тази Македония бе, ти човек от там виждал ли си в живота си? Великият борец за свобода говори, моля замълчете.

Второ Блеки, блеки.. Искаш да изнесеш темата в друга насока, а нищо не казахте за Б.Б и велкият европът. Какво НСИ, ти какво разбираш под "на власт дойде откровен мафиот" с пари от ЕС? Когато има преброяване, което да не е по времето на ГЕРБ, тогава ще работя с НСИ. Виж данните на ЦРУ за 2015 за населението в БГ и виж НСИ, които твърдят, че тогава е имало 7.15 милиона души. Ходи и работи с това НСИ после, което е пълен ФАРС, дори за етническата принадлежност не бих им повярвал. То циганите са толкова много и навсякъде, те едва ли не ми вменяват, че аджеба са няколко стотин хиляди, баси пародията е това НСИ.

И трето, нали си икономист хайде кажи ти как да се оправим, най-обичам хора, които ми задават този въпрос, когато нямат какво да кажат и само си чешат езика.
 
Второ Блеки, блеки.. Искаш да изнесеш темата в друга насока, а нищо не казахте за Б.Б и велкият европът. Какво НСИ, ти какво разбираш под "на власт дойде откровен мафиот" с пари от ЕС? Когато има преброяване, което да не е по времето на ГЕРБ, тогава ще работя с НСИ. Виж данните на ЦРУ за 2015 за населението в БГ и виж НСИ, които твърдят, че тогава е имало 7.15 милиона души. Ходи и работи с това НСИ после, което е пълен ФАРС, дори за етническата принадлежност не бих им повярвал. То циганите са толкова много и навсякъде, те едва ли не ми вменяват, че аджеба са няколко стотин хиляди, баси пародията е това НСИ.

И трето, нали си икономист хайде кажи ти как да се оправим, най-обичам хора, които ми задават този въпрос, когато нямат какво да кажат и само си чешат езика.

Нужно е просто да кажеш не знам, вместо да философстваш. След като не може да направиш нищожно мозъчно усилие като да погледнеш в официалните данни, къде си тръгнал мнения да пишеш?
 
А ти защо избягваш половината неща за които съм писал? Философ много знаеш, видяхме.. Дадох ти пример, че НСИ лъже, тъп ли си или се правиш на тъп? И чакам да кажеш как да се оправим.

Едит: Онзи с визите да види линка където по-горе съм пратил, кога е подписано споразумение за асоцииране с ЕС, после да говори за визи. Виж тези споразумения до какво водят във всяка страна с която ЕС подпише, после ще говорим за визите.
 
Последно редактирано:
Толкова ли канския усилия са ти нужни да провериш няколко цифри от официален източник или си ги проверил, но ти създават когнитивен дисонанс?
 
Последно редактирано:
Толкова ли канския усилия са ти нужни да провериш няколко цифри от официален източник или си ги проверил, но ти създават когнитивен дисоанс?
Данните от НСИ съм гледал много пъти, но ти гледал ли си други данни е въпроса? Изобщо четеш ли какво пиша?
Аз ли съм тъп или няма такова животно като 'когнитивен дисоанс' ? Хайде да опитаме отново да уцелим вярното.
 

Горе