Америка или Русия?

Дискусията в 'Политика' стартирана от Ivan.Cekov, Дек 3, 2012.

?

Америка или Русия?

 1. Америка

  45 глас(ове)
  39.5%
 2. Русия

  69 глас(ове)
  60.5%
 1. 9876

  9876 Member

  Рег.:
  Дек 29, 2010
  Съобщения:
  124
  Харесвания:
  12
  Точки:
  18
  Америка обединява всички народи по света а Русия ги разделя.
   
 2. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  .... или пък тоз катил, новотрупащ постинги... "България не цъфти заради идиотското управление на боклуците, управлявали до 89та."

  В момента сме 2018 година. Представете си каква степен на олигофрения трябва да постигнеш, за да смяташ, че след 29 години "прогрес" под ръководството на "големия брат" за несполуките ти е виновен някой друг освен самия теб. 29 години ти си се държал като callgirl*, 29 години ти си обвинявал кого ли не за собствените си несполуки, "малка България" е кършила човешки длани, рИвала е цела Вселена, а само 16 години остават за поредния фалцет от "45 години стигат".

  След които ще цъфнете и ще вържете....

  *малко да ви изчеткам с термините - не върви да ползвам "курва от хоремага" в предприемачески форум
   
  Последно редактирано: Ян 11, 2018
 3. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  P.S. ... и не ми пишете на лични по политически теми. Има си рубрика.

  Та... вие какво очаквахте? Шепа диви селяндури са излели стотици форумни страници помия върху страната ми (всяка втора тема в тази рубрика е за Русия), радват се като надрусани гамени на несполуките на космически кораби и т.н., а аз трябва да ги жаля? Не мога да се радвам на несполуките на американските космически програми (когато са за мирни цели), не мога да се радвам и на автомобилни катастрофи както в България (която пътя към Космоса го изгуби), така и във всяка останала част на земното кълбо. Друг манталитет просто. Който обаче не ми пречи да показвам реалната позиция на тези селинджъри сред световната човешката цивилизация и прогрес. Те няма да разберат гаврата, но нормалните читатели ще се замислят.
   
 4. blackout8

  blackout8 Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 30, 2010
  Съобщения:
  5,210
  Харесвания:
  569
  Точки:
  113
  Място:
  Варна
 5. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  295
  Харесвания:
  84
  Точки:
  28
  Не съм такъв оптимист, ама 16 години не са ден или два. Социализма в България през половината години от съществуването си, не е бил нищо по-различно от експлоатация и бедност, не случайно всеки изживял целия период разказва, че едва 70-те, 80-те години са били добри или т.н късен, развит или зрял соц, както някои професори в това число и Иво Христов именуват. Пак повтарям не съм такъв оптимист, ама за 16 години може да се случат и направят много неща, за това хората са казали да не слагате тигана на котлона, преди да сте хванали рибата или в нашия случай да отписвате с лека ръка 16 години. o_O
   
  Последно редактирано: Ян 14, 2018
 6. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Естествено, че може.

  Русия за 16 години от ограбена от партокрацията си страна се превърна отново в световна сила, пое дълговете на всички републики от бившия СССР и ги изплати напълно, възвърна влиянието си в тези части на света, които в момента се развиват най-мощно, произвежда и експортира технологични продукти (под технологични продукти не се подразбират айфончета, а атомни централи, космически двигатели и подобни) и т.н. Дори от зависима в селскостопанско отношение страна за 3 години се превърна във водещ износител на основни хранителни култури (пшенични, месо...).

  И това при руския климат, който удвоява себестойността на почти всяка продукция. Опитайте да построите магистрала Тракия върху "вечната мерзлота", която се превръща в блато през полярното лято и ще разберете горе-долу за какво става въпрос.

  Затова Камаз печели ралито Дакар за кой ли пореден път. Затова магистрала Тракия изглежда като тясна уличка в сравнение с проспектите на всеки руски областен град.

  Само че, за да постигне това се изискваха поставяне на цел, доктрина и сплотяване на обществото. Изискваше се суверенност.

  За съжаление, България няма нито цел, нито посока, нито доктрина, нито сплотено общество, нито независимост. Така че, надежда всяка оставете (c). Поне за близките 16 години.
   
  Последно редактирано: Ян 16, 2018
 7. waldes

  waldes Well-Known Member

  Рег.:
  Февру 9, 2011
  Съобщения:
  3,206
  Харесвания:
  578
  Точки:
  113
  Разнуздать, чтобы взнуздать.
   
 8. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  295
  Харесвания:
  84
  Точки:
  28
  Все пак си запазихте КГБ-то под друго название, именно те поеха кормилото на държавата. Избора ви беше или сегашното положение на повторна еманципация и студен конфликт или разпад. Ролята на Путин като силен държавник също спомогна, тъй като и други страни са имали доктрина, суверенитет и сплотеност, но без силен лидер не става. Лошото в нашият случай с БГ е, че сме силно зависими от по-големите (и то от всички) и не може нещата да се развиват по руски сценарии. Дори и най-честният човек да тръгне на поход срещу цялата гмеш, ще му се наложи да прави неща, които нито са честни, нито са почтени, достойни, хубави, хуманни и прочие и накрая пак ще му сложат кашона с компромати на бюрото. Такава е съдбата на малките държавици, не могат да играят собствена политика, в най-добрия случай ще се надяват света да има повече от 1 полюс (САЩ) и да преценяват на кой лагер интересите се доближават повече до националните (тези на малката държавица). Кофти, ама факт! Във всеки случай в сегашния ни лагер имаше няколко проблясъка, където можеше да се разгърне малко повече политика от наша страна и България да извоюва някои неща, уви Борисов пропиля и това..

  За финал ще кажа, че ако ние българите искаме да храним надежда, то трябва да я храним с нашите собствени усилия, а не с милостинята на другите. Остави ли се и надеждата, просто много хора няма да има за какво да живеят вече, след като знаят, че са обречени (визирам повечето от по-старите хора в държавата [50 години +], които са като крепостни селяни). Дори и утре нещата магически да се обърнат на 180 градуса, ако днес си на 52 години, да живееш в що годе добре развита държава, гонещата интересите си, ще са нужни поне 10 години нон стоп работа, и ще се надяваш на 62-65 години да си устискал за пенсийка, която да не е 200 лева (100 евро).
   
 9. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Не е до КГБ (в момента ФСБ, СВР и ГРУ), но че има "колективен разум", присъщ на империите, се проследява наистина.

  Навсякъде е така. В Китай за 5000 години история дали е династията Мин или комунистическата партия, начело с другаря Си - има общ подход за развитието и защитата на държавата. Имплозивен, со кротце, со благо, но винаги първи икономически. Само една десета от своята история Китай не е бил световен икономически лидер - когато започва западноевропейската инвазия, насъскването на Япония чрез християнските мисионери, опиумните войни и разграбването от агресивния Запад на богатия Изток (Китай, Индия, Япония и т.н.). Този кратък (от китайска гледна точка) 500-годишен период приключи - Китай отново е номер едно като икономика. Като технологии е все още на трето място (за страната, изобретила барута, хартията, порцелана и т.н. това е минус), но наваксва с ударни темпове.

  Във Великобритания е същото. Бившата морска империя владее океаните и сега - просто нейният военен инструмент (младият нахакан юнак с фитнес-бицепси) се нарича САЩ - забравете приказката за "пудела". Rule, Britannia! (c)

  Русия. дали като Руската Империя, дали като СССР, дали като Руската Федерация - позиционирането е същото. Разширяване чрез защита, многонационална държава, Отношенията с натрапниците през вековете са същите - в Русия се шегуваме, че на всеки 100 години западняците се събират да нападат Русия и, съответно, си го вкарват толкова навътре, че после 50 години трябва да видоизменят историята и изводите. Цивилизациите на Морето срещу цивилизациите на Сушата (от които Германия засега се е дънила вече три пъти и мисля, че си е направила изводите в съюз с кого е истинското й място), А място от издълбани 2 кв.м. в руската земя се намира за всеки, дошъл с меч.

  Западните санкции също не са от вчера, а постоянно поне от 200 години досега. Под санкции е била Руската империя, под санкции е бил СССР, под санкции е и Руската Федерация сега. Лудите умора нямат. Все нещо санкционират, делят, разделят... Сметки без кръчмаря, разбира се, но за това си трябва именно тази прослойка, този "висш съвет", която да опази държавността в трудни моменти. Такива резки промени (от пияндурника Елцин до никому неизвестния дотогава сегашен държавник Путин) не стават току така и случайно.
   
  Последно редактирано: Ян 17, 2018
  M0LTENz0r и veni8 харесват това.
 10. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  295
  Харесвания:
  84
  Точки:
  28
  Това за Китай е абсолютно вярно, само не знам при тези конфликти със съседни народи и вътрешни разцепления и прочие през вековете, как да по-дяволите китайците са станали толкова много.

  За Британия не мисля, че вече имат това влияние и сила, което са имали преди, като изключил напълно неработещото ООН, имат ядрено оръжие, което може да бъде инструмент за натиск и прочие, както и доста апетитни острови по света, но да контролират в момента океаните не, особено пък чрез САЩ. САЩ си прокарват политиката в Европа през ЮК и това е факт, ЮК винаги са играели срещу континента, срещу еврото, срещу обединението на Германия и т.н. Но ЮК какво влияние имат в САЩ? САЩ, които заобикалят ООН и си вършеят където искат, САЩ, които още се крепят на върха на пирамидата, които имат в пъти повече население, територия, ресурси и прочие, къде ще слугуват на някаква бабичка, която само на книга оглавява Канада, Австралия, НЗ и още страни, но на практика е една фигура за пред обществеността и нищо повече. Сякаш някой ще позволи реално да води армията в истинска война? Всичко вършат генерали, съветници и прочие, а грозниците само минават да ръкомахат на хората и да говорят простотии. В 21 век е проклятие да си монарх, още повече за децата на тези уж особи, които в някой страни (най-вече ЮК), стават на по 60 години и още майка им държи короната. Поне испанския крал реши да постъпи няколко идеи по-мъдро и даде на сина му щафетата, преди да е започнал да се напикава в гащите, защото е чакал 40 години.

  За страната ти ок. Руската империя не искам да я коментирам и изобщо монархиите, които имат един, два или три добри периода и после са на автопилот, защото се е родил някой, който няма качествата да води държава, това и слабостта на монархиите. Уви същото е наследено и в СССР и след Сталин, започва съвсем друг период, който след време ще превърне страната в геронтокрация и това води до не много адекватни политики. Надявам се поне сега Руската федерация да продължи по модела по който Путин бе вкаран в играта, защото много народ на планетата не осъзнават, че не може да се ламти само за пари и да го искат веднага, особено ако живееш в страна като Русия, която играе по всички фронтове, за да се еманципира отново и да се завърне на старите позиции, след което да мине в нови и нови позиции. Трябват жертви, за това и хората реално нищо не избират, нито в Русия, нито в САЩ, нито пък дори у нас и за всичко това си има причини и всеки с малко мозък го знае. Интересно ми е само, когато свърши Путин, кой ще дойде и дали ще им е толкова удобен, както сега на запада, тъй като на запада подобно положение му е доста удобно, преди ИСИС, Осама и прочие, СССР беше удобен за запада, после се получи вакум и господата янки решиха да дадат тласък на т.н ислямизъм или невидимия враг, срещу когото може да воюват вечно и да изгърбват мюсюлманските страни. Войната е опиат и шибана машина за долари !!!

  П.С: Пияндурника Елцин добре си изигра картата с Путин, за да не приключи в пандиза или на стрелбището като пушечно месо на военните.
  П.С2: Санкциите, ако вършеха работа вече трябваше да сте минали във фаза канибализъм, само психодесните вярват на подобни простотии, от тия санкции само чичо Сам печели, че разделя Европа от Русия, не случайно собствените им анализатори на американците, откровено си казват какви са целите на държавата им. И едно от супер нахалствата беше, когато сенатори и прочие влиятелни индивиди дори не крият истината, че ще свалят всяко правителство, което решат (сметнат за опасност), независимо дали е законно избрано или не (стига да могат разбира се, в Русия се запънаха с великите протести и либерални марионетки). И после идват някакви посланици и сенатори да ти дават акъл, идва шеф на разузнавателна агенция или военен и раздава медали, усмихва ти се приятелски и биваш изкарван на предна линия за пушечно месо. Стига толкова, че стана много дълго за послепис. :D
   
 11. EGraphix

  EGraphix Active Member

  Рег.:
  Дек 12, 2014
  Съобщения:
  332
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Plovdiv
  Путин от кога е станал католик ?

  [​IMG]
   
 12. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Откога мърльовците почнаха да разбират от христианство?

  Вашичкият лидер къде се гмурна в йордана (така се нарича, на българите би трябвало да е известно покрай Йордановден) при минус 10 и как се прекръсти?
   
  Последно редактирано: Ян 21, 2018
 13. EGraphix

  EGraphix Active Member

  Рег.:
  Дек 12, 2014
  Съобщения:
  332
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Plovdiv
  Значи е католик, така ли ?
   
 14. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Откъде значи? От укрогифчета?
   
 15. EGraphix

  EGraphix Active Member

  Рег.:
  Дек 12, 2014
  Съобщения:
  332
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Plovdiv
  От това, че се кръсти, като католик.
   
 16. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Как се кръсти католик при минус 10? От сопола до мустака?
  Егати нивото на "събеседниците"... Един се хилеше на няква, дет си прави промо с изнасилване, друг копа като изоглавен гифчета от укросайтчета.

  Беж към бигбрада, мизерабли. Или заспивайте с надеждата, че Путин е католик, щом това няма да е повод за нощното ви напишкване
   
  Последно редактирано: Ян 22, 2018
 17. EGraphix

  EGraphix Active Member

  Рег.:
  Дек 12, 2014
  Съобщения:
  332
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Plovdiv
  За католик не знам но Путин при -10 се кръсти сякаш е такъв. Ако беше -15, как ли щеше да се кръсти?
   
 18. iliqnktz

  iliqnktz Active Member

  Рег.:
  Юли 7, 2010
  Съобщения:
  295
  Харесвания:
  84
  Точки:
  28
  Доста надолу е паднало нивото на дискусията, да не припомням как се кръстеше Плевнята, че ще стане лошо на всички. Ако искате да отворим и дума за западния елит или как влиза в църква само за рейтинг и да го играе, че все още се припознава като християнски, но същевременно пълнят Европа със сган от третия свят. Клетите мюсюлмански бежанци и скитници, а в световен мащаб над 200 милиона, не хиляда, а МИЛИОНА християни са гонени, изнасилвани, бити, унижавани, репресирани, убивани и напълно забравени от демократичния запад, може би не са му много удобни. Къде е състраданието за тях, къде е папата?

  Да ви имам глупостите, с които се занимавате, кой как се кръстил, това си е до човека и си е за него (когато ще отговаря пред Бог, стига да е вярващ и да го вярва), ако иска и да не се кръсти. Много взехте да бъркате нещата и да преекспонирате терминологията.

  П.С: Очаквам след седмица да се коментират гащите на Путин и защо не са ушите в цветовете на руското знаме...
  П.С2: Като пускате кусурите на Путин, пуснете и тези на запада, монетата има 2 страни и много се дразня на такива пристрастни коментарчета, които избягват обективността на нещата.
   
 19. EGraphix

  EGraphix Active Member

  Рег.:
  Дек 12, 2014
  Съобщения:
  332
  Харесвания:
  159
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Plovdiv
  Значи щом всички са маскари няма проблем и аз да съм.
   
 20. strana

  strana Well-Known Member

  Рег.:
  Авг 7, 2008
  Съобщения:
  2,855
  Харесвания:
  459
  Точки:
  83
  Ми следвай светлия пример на щатския министър, който се метна от прозореца с вик: "Руснаците идат!", и да приключваме темичката. Тъй като не става въпрос за маскари, а за русофобско настроени дебили.
   
  Последно редактирано: Ян 22, 2018

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice