Анализ на конкуренция

seven

New Member
От известно време наблюдавам този сайт - wettbasis.com. Сайта е немски и най-общо казано, предлага информация за спортни залагания и за букмейкъри. На пръв поглед сайта не представлява нищо особено, а всъщност има огромен трафик и печалба. Това го знам със сигурност от статистиката на онлайн букмейкър в който собственика на въпросният сайт има акаунт. Почти всички страници на сайта са със статичен контент, с изключение на новинарската секция, където се пускат 5-10 новини дневно. Сайта е подреден, но не е нищо кой знае какво от гледна точка на информативност или дизайн.
Сещам се за поне 10 сайта (и немски и английски такива) в същата ниша, които публикуват повече уникален контент ежедневно , имат 3 пъти повече беклинкове от wettbasis.com, имат почти същите резултати в гугъл на ключови думи и всъщото време имат буквално 10 пъти по-малко трафик.
В крайна сметка изобщо не разбирам как му се получават нещата на този сайт и ще ми е интересно да чуя мнението на Експертите тук :)
 
Последно редактирано:
От: Анализ на конкуренция

Ами трудно ще разбереш как се получават нещата. Стар домейн, но това на прима виста.

Зад сайта седи голяма акула, която е скрита чрез фирма в Белиз.

Белиз е една от добрите офшорни зони за онлайн залагания и игри. Защо е добра, друга тема.

Зарежи го това не представляват нищо особено, пък печелят много. Такъв филм общо взето няма в нета.
 
От: Анализ на конкуренция

Нищо конкретно, просто при равни други условия, какво ти остава ?

Значи това е предположение само :) Благодаря все пак, но от информацията която имам, не мисля че разчитат на каквато и да е офлайн реклама, нито пък на някаква предплатена онлайн такава. Собственика на сайта притежава и няколко по малки сайта на същата тематика. Няма и препратки или какъвто и да е знак за връзка между тези сайтове и големите немски спортни портали например, така че трафика на този сайт си остава загадка за мен :)
 

Горе