Аналог на Google Analytics ...

egorig

Member
Здравейте,

Забелязвам доста неточности в Google Analytics за мой сайт. Въпросния сайт има група във фейсбук, в която пускам от дъжд на вятър някой и друг линк към сайта. Според статистиката от ФБ на този линк са цъкнали около 200 фена, но според Гугъл посетители ми от фейсбук са петорно по-малко. На кого да вярвам ?

Имат ли Гугъл Analytics добър аналог ?
 
От: Аналог на Google Analytics ...

Чакай, чакай. Няма грешка в аналитикса. Има грешка в тълкуването. Фб не казва колко са цъкнали на линка, а на поста. От там нататък дали са цъкнали си е божа работа.
 
От: Аналог на Google Analytics ...

Не, няма аналог на аналитикс. Ако искаш пробвай piwik, но не вярвам да ти показва по-точно
 
И аз не съм виждал добър (в пълния смисъл на думата) аналог (алтернатива) на Google Analytics. Но като допълнителни, лично аз, ползвам statcounter-а, който ми е удобен и ми дава пак ясна визия за какво става дума. Но бих го препоръчал като допълнение, не толкова като заместител. Всеки си знае. Платената версия дава и по-хубави анализи за сайта. То реално всичко, което е платено може да ти покаже доста повече. Чувал съм добри отзиви също така за piwik.
 
От: От: Аналог на Google Analytics ...

Аз реално поствам само линкове, така че феновете на групата виждат основно линка и картинка, като и двете водят директно до реалния сайт. В последствие в административния панел на ФБ страницата виждам колко фена са цъкнали на този поуст (линк) и числото драстично се различава от това в Аналитикса.

Друг пример: в БГТоп имам около 1000 изходящи клика месечно, но реално Гугъл ми заявява най-нагло, че те са около 200-300.
 
От: Аналог на Google Analytics ...

wassup е статистика за WP, безплатна, подробна и много точна. Може да не ти даде всичко, което ти дава аналитикса но смятам че ще ти помогне да откриеш от къде идват разликите.
Също така разглеждай и webalizer и awstats във хостинга, това са системи, които анализират логовете от apache-то а по точни от тях едва ли има.
 
От: Аналог на Google Analytics ...

На къстъм сайтове ползвам BBclone и съм доволен от него, лошото е че показва подробни данни само за последните 100 посетители и базата му данни е във файлове вместо в mysql. Но пък е на български и върши доло горе някаква работа.
 

Горе