Конкурс за: Антибракониерско лого

Ученик

Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Здравейте.

Започвамe с това, че не можем да осигурим парична награда за този конкурс. Причината е, че конкурсът е от името на ОЗБГ /https://ozbg.bg/, а ние нямаме финансиране и всичко правим в името на родината. Който има желание да помогне в изработването на логото, да продължи да чете надолу. Благодарим!

От няколко години се борим против бракониерите на риба в сладководните басейни. Имаме акции срещу тях, разговори с институции и т.н., но проблемът си остава. Освен ОЗБГ се присъединиха и наши съмишленици, и направихме нещо като антибракониерска група. За тази цел имаме нужда от лого, с което да се представяме и отличаваме, за да се знае кои сме и срещу кавко се борим.

Начало на конкурса: 26.04.2021 г. в 11:13 часа.
Край на конкурса: 31.05.2021 г. в 24:00 часа.
Победителят ще бъде обявен до 1 седмица след приключване на конкурса.
Награда: Статия в сайта на ОЗБГ и в сайта Искра.бг, както и във Фейсбук. На всички места можем да поставим данни за автора на логото и който желае да се свърже с него, тоест да му направим реклама на него или фирмата му.
Файл: Векторен формат.
Категория: Родолюбие.

Нямаме точна идея как да изглежда логото, но ще дадем насоки:

- ако логото се "затваря" в геометрична фигура, то да е кръг, но може и да е "отворено". Примери: логото на ОЗБГ е затворено в кръг, логото на сайта Предприемач е отворено, логото на МЗХГ също е отворено;
- да присъстват цветовете на българското знаме или някъде на логото да има малко българско знаме:
бял #ffffff (255,255,255)
зелен #009B75 (0,155,117)
червен #D01C1F (208,28,31)
- контурите на самото лого и вътре на отделните елементи да са с черен цвят;
- цветове, които да се използват в логото, да са трите от българското знаме, черен и светло син;
- може да се постави фигура на риба или рибар, или рибар в лодка, но да е ясно, че това е забранено. Примерно да бъдат зачеркнати, да има надпис "Не на бракониерството" или "Не на незаконния риболов", "СТОП на незаконния риболов" и т.н.. Важно е да се разбере, че се борим против бракониерите на риба;
- когато напиша в Гугъл fisherman, fisherman logo, fish logo и т.н. излизат чуждестранни лога и може да черпите идеи, ако прецените;
- по възможност /не е задължително/ да има надпис "ОЗБГ антибракониери", "Антибракониерска група", "Антибракониери" или ако се сетите нещо друго подходящо.

По време на конкурса ще даваме насоки за някои лога, ако желаем нещо да се промени. Насоките ще бъдат публикувани като коментар, за да се виждат от всички.

ЗАПОЗНАТ СЪМ С ПРАВИЛАТА ЗА КОНКУРС ЗА ЛОГО И ДИЗАЙН!

От ОЗБГ благодарим на всички участници!
 


Здравейте :)

Ето това е моето предложение за вашето лого.

3 рибки в цвета на българкосото знаме, които обикалят около забранена кука.
Логото е напълно преработваем, ако желаете някакви промени.

Поздрави и успех !
 
Искам само да попитам кое смятате за бракониерство: дядо Пешо със серкмето, Асан с въдичката или слепия кош отишли да хванат малко рибица за чорбица или за пържене? Или реалните бракониери с големите мрежи, бусовете, тока, бомбите дето като видят всякакви зелени природо пазители стрелят на месо или гонят с брадви и вили?

Не се зяждам. Въпроса ми е съвсем сериозен.
 
Последно редактирано:
Ами тази група да събере някой лев от закуски и да плати за логото. То ако такава ще е цялата ви работа аз май по-добре да стана и ловец и рибар! Ако сте 20 човека, няма да ядете три дена по една баничка и ще се намерят едни сто къси лева.
 
Нокога не съм се имал за рибар, но въпреки това все още съм заобиколен от не 1, не 2, а 3 язовира, единия от които е буквално над нас. Ако внезапно ми прекъсне поста, стената се е спукала хаха.

Уважавам и поущрявам самоинициативата на автора.
Моят съвет тук, а (и не само) е да ни изслушваш, но не и да се вслушваш в мненията, защото професори много, учители много и видиш ли в какво положение е държавата, иначе богата на по/просветени.

Успех в начинанието, подкрепям изцяло. Колегата дето ти дава пример с баничките вероятно мечтае за комунизъм (парадокс), а този дето те питал дали е бракониерство срещу бай Въльо с въдичката или както там беше, нека заповяда да види бракониери.. Око да види, ръка да пипне и накрая и око ще пипне, защото ще му изкарат очите.

Бих се включил с удоволствие за спорта, но по ме бива в банерите и рекламните материали. Като гледам предложенията за лого на някои от колегите тук, чак ме е срам да си отворя фотошопа.

И като стана въпрос за въдици и риби, някой да не клъвне сега на обида и да дава назад. Рибарите знаят какво се прави в този случай хаха.

Нищо лично колеги, във форум сме, а не платена телевизия и изказвам правото си на 112 (или кое беше) място по свобода на слово и мнение.

Успех на автора, както и на всички включили се. Ще следя темата с интерес.
 
бай Въльо с въдичката или както там беше, нека заповяда да види бракониери
Този е виждал бая бракониери и рибари и ловци и крадци на дърва, но е виждал и доста организации, клубове и групички защитници на голия шаран, сома и скобара. Накрая всичко опира до некви пари и позьорство. Та за това ми беше и въпроса.
 
 
Въпреки, че видимо са основно кошкарски истории да речем са бракониери.

С какво забелязването и дори залавянето на лодка с 3ма пияндурници и 2 мрежи защитава българските граждани?

А и да не забравя имате ли си всички в ОЗБГ на нощните шкафчета Mein Kapmph?
 
Последно редактирано:
Асан с въдичката

Тези бракониери ли са, според теб?

Успех на автора и поздравления за инициативата!
 
407099118243771.60881c3a83b47.png


Здравейте,
не съм запозната с темата на развиващия се спор до момента, но идеята като цяло ми допадна и това е моето предложение.
Успех в начинанието.
 
Последно редактирано:
Този е виждал бая бракониери и рибари и ловци и крадци на дърва, но е виждал и доста организации, клубове и групички защитници на голия шаран, сома и скобара. Накрая всичко опира до некви пари и позьорство. Та за това ми беше и въпроса.

А бе сега като се замисля на 2-ро четене и ти имаш право. Напоследък сдруженията за природо защитниците, вегани и така нататък станаха на мода и в някои от тях наистина се въртят едни страшни пари на високи обороти. Затова и не ги виждаме, защото са много високи оборотите за нас хаха.

Както и да е. Имах в предвид, че подобни самоизяви е добре да се поущряват и да се подпомага според индивидуалната преценка, защото бракониерството в БГ е на нивото на корупцията. За тези неща винаги сме в ТОП-а.
 
Ще помоля за някои корекции:

до Annevian:
- кукичката да е черна;
- кръгът и чертата по средата да са червени, но да са един цвят, защото сега са от два червени цвята;
- на чертата, която зачерква кукичката, да пише ОЗБГ и да е с черен контур.
Нещо такова: https://ibb.co/SVytmV2
- рибите да са с някаква по-стандартна форма: https://ibb.co/qscWL4g
- рибите да са черно-бели или бели с черен контур - не знам как да се изразя, но давам пример със снимката: https://ibb.co/mFF7Fnx
- колкото е широка чертата, толкова широк и да е кръгът.

до p.m.:
- рибата може ли да е син цвят;
- може ли да сложиш една кукичка за риба и на нея да е закачена рибата. Да се вижда, че има кукичка. Примерно така: https://ibb.co/G2fqRYk
- надписите ОЗБГ и АНТИБРАКОНИЕРИ да имат тънък черен контур;
- големината на надписите ОЗБГ и АНТИБРАКОНИЕРИ да е с една идея по-малка;
- надписът ОЗБГ да е в цветовете бяло, зелено, червено, тоест както е сега на логото ни: https://ozbg.bg
- преди ислед надписа АНТИБРАКОНИЕРИ да има по една бяла точка: https://ibb.co/V23Wn07

Благодаря.
 
Тази тема е ясен пример как колкото по-малко ти плати някой, толкова повече ще се опита да те занимава да му работиш.

Опита е ключовата дума.

Аз лично не мога да разбера как някой прави огранизация, която не може да си позволи символични 60лв. за лого. И аз съм правил организация с нестопанска цел, но един от членовете беше адвокат, направи документите, друг беше дизайнер, направи логото, за каквото нямахме хора кихнахме по за три бири пари всеки и те се събраха. Никой не остана гладен или жаден след тази голяма саможертва, всички бяха пияни от вълнение обаче!

Тези нестопанствени организации, където все трябва някой от вънка да им пусне манджа, за да се случват нещата ми се струват малко лицемерни.

Сори за негативния пост - опитвам се да не коментирам в такива ситуации и аз самият съм подарявал лога на хора, на които са им трябвали, но е несериозно малко това - или сте двама човека и един жираф в тази организация, та 100лв. разделено на три ви се виждат много, или хората вътре са там само за да се тупат сами по рамото, което ми е малко противно на мен, защото е тенденция в такива организации.

Все тая, успех, дано организацията без 20лв. за лого да успее да спре бракониерите коитои правят хиляди левове от занаята си, или нормалните хора ходещи за риба в забранените периоди, даващи много повече от пари за едно лого да хранят съответната риба. Сигурен съм, че 2+2 тук прави 50 000.
 
Виждаме, че едното лого го няма. Изтрито от участника ли е или е някакъв бъг? Ако участникът го е изтрил, то в такъв случай как се процедира с конкурса?
 
Виждаме, че едното лого го няма. Изтрито от участника ли е или е някакъв бъг? Ако участникът го е изтрил, то в такъв случай как се процедира с конкурса?

Свържете се с дизайнера на логото н ЛС. Надявам се сте му отбелязали името поне за т.нар. "credits" в бъдеще.
Вариант Б, ако не се получат нещата е да се свържете с The One, The Only ... с админа @Blinky :)

Поздрави!
 
Свържете се с дизайнера на логото н ЛС. Надявам се сте му отбелязали името поне за т.нар. "credits" в бъдеще.
Вариант Б, ако не се получат нещата е да се свържете с The One, The Only ... с админа @Blinky :)

Поздрави!
Дай, ще съдействаме. Издирва ли се човека? Или само логото. Редно е да каже защо го е изтеглил. Може да има причина за това. Питайте го на лично. То след финалистите ли е?
 
Питах го на лично защо го е изтрил и след това ще пиша тук да кажете как се процедира.
 

Горе