Аукцион за домейн - web-site.bg

Re: От: Re: От: Re: От: Аукцион за домейн - web-site.bg

А ше ти задреме ли ако отделя време да просветя юзърите относно твоите оферти?

Даже те моля да го направиш. но само с цитати от мен. може и на личните ни съобщения.
 
От: Аукцион за домейн - web-site.bg

Донякъде съм съгласен, но не съвсем. От една страна това е форум и целата му е именно създаването на дискусия по даден въпрос. От друга страна, като автор на обява, за мен също би било неприятно да се обсъждат качеството и цената на предлаганото/търсеното. Като потенциален купувач/клиент обаче, бих искал да видя мнението на възможно повече хора, за да не се подведа или остана измамен. В крайна сметка, който се интересува и има голям мерак, знае кого да попита.

Още повече, подобни обяви си заслужават негативните коментари. При положение, че един .bg домейн струва няма и 60лв, логично е да има въпроси с какво точно този е специален, че да струва почти 3 пъти повече. Авторът не е написал с какво е оправдана тази цена, освен неговото лично желание колко би искал да спечели.
Ако става дума за очевиден скам - да, трябва да се коментират/оплюват/маркират офертите.

Но в случая се продава домейн на цена, не много по-висока от покупната. Стойността на един домейн е субективно нещо. Освен ако не се купува с цел препродажба. Ама в такъв случай на мене въобще не ми пука дали купувачът ще се прекара, понеже щом се занимава с такива работи, или е голям разбирач, или (най-вероятно) просто поредното тъпо копеле и не заслужава безплатни консултации.

А и съгласи се, че е доста изморително за едни 130 лв печалба да се обясняваш надълго и нашироко с всеки един дрисльо с мнение във форума. Още повече, че няма дефицит на такива наоколо. И бая ще се замислиш следващия път дали въобще си заслужава да постваш оферти в предприемач.ком.
 
От: Аукцион за домейн - web-site.bg

По твоята логика половината от форума имат онлайн магазини и боклуците дето са ги купили за 2 лв и след това ги продават по 20 трябва да им търсим сметка с какво са по-добри и защо им искат 20лв, а не 2лв.

Също така в икономиката има понятия като "пресечна точка", "пределна полезност" и др. първото е там където се пресичат търсенето и предлагането и по този начин се образува цена, а пределната полезност е: колко най-много някой е склонен да плати за определен продукт или услуга.

Не на последно място: в живота не може винаги да си от горе - един път си на кяр, друг път си се пр.....ал!

И само още нещо: В случая тази тема се разглежда като обява/аукцион, а не е дискусия - има определена цена и са поставени условия ( стъпка 20 лв. )

Не съм казал, че "трябва" да търсим сметка на никого. Но защо да не можем? Както казах, затова е форум, за да се пита и да се дискутира. Аз съм потенциален купувач и искам да знам мнението на хората тук с какво е оправдана посочената цена. Тоест, на мен ми се струва неоправдано висока, следователно чакам продавачът да ми обясни защо тази цена е далавера за мен. Или обратното - хората тук да ми обяснят НАПРИМЕР, че при така представената обява, домейнът не би трябвало да струва повече от оригиналната си покупкова цена (сиреч 60лв) и купувайки го за три пъти повече, правя голям риск.

Това е начин и да се разбият илюзиите на зачестилите продавачи, които хвърчат из облаците или наистина търсят балами, от които да изкарат лесни пари и после да изчезнат. Във втория случай, едва ли целта на форума е да оставя негативно впечатления и изживявания у потребителите.

Не казвам, че точно този продавач е такъв, може би има напълно добро обяснение за цената си, може би няма, а може би просто не го интересува и знае, че не е длъжен да се обяснява на никой. Но колкото по-оскъдна е информацията, толкова по-голям е скепцисизма и дискусията.
 
От: Аукцион за домейн - web-site.bg

Темата е приключена, 24 часа не е имало първоначално наддаване и аукциона е закрит.

@Firefly цената е такава, защото аз бих дал толкова, а може и повече ако ми трябваше, както мислех да го развивам, когато го купих. Но вече съм се отказал от тази нисша и затова го продавам. Предполагам, че и домейна kolite.com няма как да се продаде тук за 300 лв., но на мен ми хареса и съм го купил за толкова. Ако някой има интерес го взима, ако не, си правя сметка дали да му свалям цената или да си го пазя.

Или просто си си извадил цифрата от гз?
Значи съм прав - от гз.

Повече не смятам да пускам каквото и да е за продажба, защото аз не знам дали съм си извадил цената от гз, но админите със сигурност трябва да си извадят очите от гз и да почнат да обръщат внимание на мнения, като на @ garnet, защото тук не е детска градина.
 

Горе