Афилейтите

HiJack

Member
Здравейте, симпатяги, :) от доста време чета форума ви скришом:)), чак сега реших да се разкрия. Информацията тук е много полезна...може да ме пишете за нов и лоялен потребител. :)
Започвам със въпросите (пригответе се...ще има доста)
Записах се към Genbucks и си взех едно безплатно темплейтче за някакво хапче- женската виагра...не че исках точно него, просто ми трябваше да проуча нещата как стават...Знаете всеки като е начинаещ и има много питания...
След като го качих в нет-а почнах да издирвам ключови думи :) и се оказа, че на доста от тях(потенциални при търсене) първите пет сайта бяха с абсолютно същия темплейт като моя. Представете си един потребител да иска да си купи въпросното хапче и първите 5 сайта едни и същи...просто на различни афилейти...
Искам да Ви попитам...със сигурност сте се сблъсквали с моята ситуация...какво правите в такъв случай? ...издирвате нови ключови думи, нов темплейт, други програми...дайте ми съвет плс.
И още едно въпросче? Мога ли аз да си направя сайт с мой дизайн и да използвам само съдържанието, което предоставят на афилейтите?
 
Affiliate Program | Онлайн Бизнес | Internet Business

Здрасти и добре си ни дошъл. Радвам се че си с нас и тук ти харесва. Както съм казвал ние тук се стараеме да доваме най-доброто от себе си. :) Мерси че ни оценяваш толкова добре. И сега по въпросите ти.

Евалата за това че си се захванал с това. Наистина е добре за допълнителен доход. А това че има и други като теб, да не те притеснява. Преди да купи един потребител обича да чете, както в магазина искаш да разбереш повече за продукта преди да се бръкнеш за кеша. Ей тук може да си сила. Това тамплейтите са еднакви е само "+",, как ли?

Еми посетителя ще си каже че тази програма наистина има решение за проблема му, все пак има няколко сайта с този продукт при резултатите. И пак ще пресъздам история с магазин: като отидеш в аптека и видиш че всички кондоми са LifeStyle, ще си кажеш че те наистина са добри и предпочитани (отнася се за аптека с добър имидж - ако сайта ти е в топ 10 и не е спамарски - това също е един вид добър имидж).

И тук естествено ще ти продаде този с по-добър селс предложение, някой от персонала. Той е на заплата, но сайта с продукта - там е комисионна. Та мисълта ми е че с по-добро Sales-Copy ще издухаш тези със слабите обяснения и голите текстове. Маркетинга е всичко - от трафика до затварянето на сделката.

А това че можеш да използваш собствен тамплейт - не е лоша идея, ако имаш готов или си готов да платиш за такъв. Има много такива сайтове с афф. ликове на тамплейти, които не са от портфолиото на афилиейт програта - affiliate program.
 
В нета конкуренцията е голяма но това не трябва да те плаши Ние сме били във подобна ситуация при Pay-per click реклама първите 6 саита сме еднакви и въпреки всичко продажби идваха и кампанията се избиваше. като види че няколко сайта са с еднакви продукти потребителя купва от някои от тях и това не винаги е първият А продукта по този начин изглежда по тръстед защото топ сайтовете го продават :)
 
Да брателе първо добре си се записал :), иначе номера е текста да накара клиента да вярва че ще работи този продукт в случая жените, също така трябва да се чувстват сигурни че всичко ще е наред с техните карти(сигурноста, ти би ли си купил от някакъв странен сайт, тоест да си въвеждаш данните, мисля че не:)), друго мога да те посаветвам да видиш има продукти с по няколко темплейта. Може да избереш продукт който обхваща куцо и сакато(мъже и жени):), ти можеш да си сменяш картинките и текста(задължително) и така ще бъдеш уникален :).Малко объркано ти нахвърлях нещата ама бързам ако има нещо неясно ще ти преведа :)
 
Благодаря Ви, момчета...! Просто не съм се съмнявал, че Blinky или Coolice ще сте първите, които да ми отговорят:)
Като казвате Sales Copy имате предвид текста в самия сайт или текста в Adwords-a. Мога ли да променям съдържанието в сайта ми-картинки, текстове???
Pay per Click кампаниите не ме притесняват, поне с това съм се занимавал и знам някои трикове:)) Но първо ще ми е нужна една добра оптимизация, да събера някой цент след което да инвестирам в Adwords-a. Така че, по-нататък ще Ви питам за съвети и препоръки за SEO. Или ще предложите нещо друго? Четох някъде, че сте нямали голям успех в началото само със SEO, платената реклама му е майктата...:)
 
Sales Copy е текстът; съдържанието на твоя сайт. Препоръчвам ти да принтираш статиите по подразбиране и да ги преразкажеш, за да нямаш проблеми с дублирано съдържание и оптимизацията за търсачки. За повече инфо можеш да прочетеш статиите ми Успешно промотиране на продукт и Хапчета за отслабване - как да ги промотираме?. Те ще ти представят най-използваните трикове в интернет маркетинга и писането.
 
Ясно, благодаря ти, Митак :)))
А бихте ли ме насочили към кои продукти респективно програми да се ориентирам? Не ме интересуват комисионни, а търсенето на продуктите? Знам, че ще срещна най-голяма конкуренция, но е добре човек да си поставя високи цели:))) Искам да започна с 2-3 сайта успоредно и ми трябва инфо за продуктите да знам какво да чета. Вие като "стари кучета" съм сигурен, че може да дадете полезно инфо...кое, колко се търси, продава, целесъобразно ли е и т.н :))
 
Препоръчвам ти да промотираш продукти за отслабване и уголемяване на пениса от MoreNiche. Ако ще продаваш хапчета за отслабване, не се занимавай с други, защото мненията на потребителите за тях за ужасни. Единствено за Proactol от MoreNiche не съм чувал лоши приказки :)

Можеш да се ориентираш и към продаване на уроци за интернет маркетинг ( http://www.makingyouricher.com/ ), но там печалбите са по-колебливи.

Един ценен съвет - каквото и да промотираш, стреми се за трафик от търсачките. Тези посетители най-често купуват промотираните продукти, за разлика от посетителите на сайтове за социален букмаркинг като Digg.com/Del.icio.us. И не се занимавай с Google AdSense в афилиейт сайтовете ти. Вместо това се концентрирай над продаването на съответния продукт.
 
Affiliate Program | Онлайн Бизнес | Internet Business

Бате, ако имаш други въпроси, ще се радваме да ти отговориме. :) И да в началото плащахме за SEO, но сега си го правиме сами, така освен че се научихме, продължаваме да учиме и да се развиваме в тази област. А най-хубавото е че може не само да си правиш SEO, но и да даваш компетентни консултации. А както се знае инфото е най-ценното нещо в света.

Ако ще правиш добър текст, който да продава намини натук: Web Analytics and Conversion Improvement & Указания За Уеб Копие - Web Copy !!! - и има още много казано из форума, просто използвай сърча и ще намериш неща, които ще помогнат не само за доброто написване и подреждане, но и за повишаване на конверсията. Така и с малко трафик (но таргетед) ще можеш да си правиш добри продажби. Успехи...:)
 

Горе