Афилиейт платформа за онлайн магазин

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Какво мислите за стартиране на афилиейт програма за онлайн магазин за дрехи обувки? Добри платформи на прилични цени? ( цени от 30 до към 70 долара месечно, че виждам има някакви платформи искат месечно по 800 долара ).. лесно за тракване , да може да се ползва с воокомерс, опенкарт, магенто и други платформи за онлайн магазини..
Мисля че подобно на казината ще е супер..
Дали това ще помогне на онлайн магазина да се брандира? Дали бихте се интересували от такова нещо, че за БГ пазара не виждам някой да предлага афилиейт за друго освен за казина..
 
Shopsector-a мисля, че имаха афилиейт, но иначе си прав - не смятам, че е много развит по родни земи. Доста по-често се предлага дропшипинг, макар че представата му за българския търговец е доста размита.
 
Shopsector-a мисля, че имаха афилиейт, но иначе си прав - не смятам, че е много развит по родни земи. Доста по-често се предлага дропшипинг, макар че представата му за българския търговец е доста размита.
Дори никак не е развит аф. маркетинга по нашите места. Хората, за да продават тънки в магазините си грам не могат да мръднат от това да отделят още някакви % комисиона за някой, който им е докарал клиент. Доста ниши дори не са си помисляли за подобен модел тук в бг. Където няма силна конкуренция, това би разбило много. Дали някой моден блог в бг би се кефил на 3 стотинки на клик, или $0-15 лева на продадени обувки за 150 лева примерно.
 
Така е @Blinky, но за компенцасия пък си имаме предлагащи "дропшипинг" с условия като определена надценка и т.н., което донякъде изземва функциите на афилейта хахаха. А бе тука у родину много размити разбирания. Контент райт и рерайт го водят копирайт, никой не прави разлика между On/Off/Tech SEO, Frond End-а с HTML и CSS се води "програмист"....а бее луда работа. То като се замисля и по веригите магазини даже чистачите се водят мениджъри на нещо си хахахах. Трябва да се направи отделен тълговен речник на такива термини, според българските възприятия и разбирания.
 
Абе слабо си е тук и това е. Но и пазара е такъв. Никой не намира много смисъл да прави такова разширение на бизнеса си, като е в някоя микрониша. Спомням си преди време един пич искаше да направи афф. програма към вече предлаганата си услуга - изтребление на вредители. Искаше да плаща комисиона на база лиид - демек реален докаран клиент, който е направил поръчка. Не точно лиид, а продажба, но афилиейта му генерираше само лиида. Беше супер, но не знам какво се случи. Успя ли да я пусне и как точно се контролираше това.

Това беше някъде преди има няма 10 години. Още преди това ми стана ясно, че е супер приложимо за абсолютно всякакъв бизнес, независимо колко офлайн е той. Както се вика дори и агенция за ивенти може да си пусне аф. програма. Въпрос на желание и ясна идея.
 
Да, според мен афф-тата са много изгодни и за 2-те (даже 3-те +крайния клиент) страни. Нито има вероятност някой да ти "вземе кокала" нито нищо. И аз съм се чудил защо е така. За мен даже е по-добре от дроп шипинга в някои случаи. Има страхотни инфлуенсъри, блогове, влогове и тем подобни, които могат да се "впрегнат" и да насочат действията и усилията си в полза на даден търговец. У родна земьо обаче, явно не цакаме с ниско. Гледаме си Румен Виста-та и всеки иска да стане милионер за 20мин....докато го черпят с кафе. Пък търговеца "сакън" си вика "да не вземе да стане по-богат от мен с мойта стока". Хем няма да е аффи' (щото си е мой бизнес), хем ограничения на дропшипинг (щот няма как да стане по-богат от мене благодарение на моя бизнес). А бе... народна работа...
 
Е много са ГоУеМИ.. имат 16 програми на кръст ахахаах ейй това БеГе верно ли е толко зУе ? :D

2.jpg
 
Е много са ГоУеМИ.. имат 16 програми на кръст ахахаах ейй това БеГе верно ли е толко зУе ? :D

Виж файлът 21577
Повече са, но пак са доста малко като бройка на база какво може да бъде и колко сфери са обхванати. Би трябвало да са в пъти повече, но и да кажем, че някои не са пожелали да се включат, други пък си имат съвсем самостоятелно обявени аф. програми. И така. Може ли някой с акаунт да спомене какви маркетинг материали имат повечето. Интересно ми е. :)
 
Нито има вероятност някой да ти "вземе кокала" нито нищо.
Само дето търговците си събират клиентска база и после или спират програмата или процента ти удря дъното. Има няма пет години от както отебах и профитоемаговците, а там имаше някакво движение докато не спряха фидовете
 
Открих над 70-80 бг програми в старт.бг, не ми се занимава, вижте ги, тествайте..и те така :)
 
Открих над 70-80 бг програми в старт.бг, не ми се занимава, вижте ги, тествайте..и те така :)
Ама давай ги насам. Нали идеята е да пресечем малко информацията. Иначе всеки може да ползва Google. :)

Малко множко ми се виждат за бг. Но е напълно възможно.
 
Аз Гошо не ползвам :) В старт.бг бре Блинки :) за кво ти е Гошо ;) Иначе за "точни резултати" ползвам дъки-дъки, за спам и яко варияации/валвации/спамимпекс/тинимпекс и тн, ползвам Гошо, но той не знае ахахахахаха
 
Що му давате такъв мега-фейс на тоя гламар..не се ли усещате, че по този начин ебавате всичко БеГе, както и труда на родните ни измъчени уебмастъри!?? Стига с тоя Гошо, има и други начини, за "фаворити" не сте ли чували :) Ако чакаш на Гоши да ти каже кво и що..значи ясна работата.. ;)
 
Ето: https://afiliate.start.bg/ щото верно като се замисля - няма как да ги знаете.. Гошката ги е порязал, а вие нямате фаворити :) така че.... мислете му друг път колко сте актуални ;)
 
Здравейте,
Интересувам се от афилиейт мрежа, в която да се включа като рекламодател с голям онлайн магазин. До момента проведох срещи с VIV Networks , Profitshare и 2Performant. Доколкото ми се струва от проучването ми, Profitshare ми изглеждат най-надеждни, но ще съм много благодарна, ако някой тук ми даде реални отзиви. Доста се колебая между тях и VIV Networks и ще се радвам на всяко съдействие. Благодаря предварително!
 
А какъв е проблема да участваш на всички платформи? Почни с Profitshare като по-утвърдила се на бг пазара, и след като вече разиграеш как се случват нещата, давай натам. Все пак всяка отделна е канал за достигане на публисъри, а от там на клиенти. Рекламирай си и самата афилиейт програма по места, където имаш потенциални афилиейти. И си ти. По-принцип не бих разчитал на платформи, а на силна кампания от своя си джоб, но както написах и това са не лоши канали за реклама.
 

Горе