Аффилиейт Линк Клоак

Philvenkov

New Member
Здравейте мембъри на предприемач.ком

Както винанги давате компетентни мнения по въпросите на хората :) та ако може да дадете и на моя въпрос няколко такива мнения. :)

Въпросът е следния: Трябва ли ни аффилиейт линк клоак, защо, и има ли проблем с тракването в случай на клоак?

аз да си кажа от сега, вече имам клоак на афф линковете използвах тайни урл.ком, но все пак искам малко професионални мнения
 
не виждам смисъл които е достатъчно про да го избегне и иска да ви прецака ще го направи. Надявам се тук сме готин хора и се знае че нищо не губим като се запишем през линка на другия :)
 
От: Аффилиейт Линк Клоак

Здрасти пичове! И аз имам въпрос за клоак след като се изприщих и просто не успях да намеря точното решение на това което ме интересува в мрежата.
Значи клоак на афилиейт линкс искам да направя, има ли начин линка да изглежда -> ввв.сайт.ком/егатиОфертата. Без tiny url и такива скъсяващи - не изглежда надежден линка.
Такъв линк който направо да мога да постна някъде или по имейл да пратя и да си изглежда читав и що годе надежден.
Най-често намирам решения с редирект ( щеше ми се да го избегна, но ако няма друг начин) и ъплоад на сайт. Profit Protector види се е доста ползван, обаче не ми става ясно криптирания линк точно как го ползвам в случай, че нямам сайт примерно? Помогнете :)
 
От: Аффилиейт Линк Клоак

И мен ме вълнува това от няколко дни. Има няколко варианта. И още по темата. И пак. :)

За "Wordpress" си има и плъгини.

Ще се радвам и вие да споделите мнения по въпроса. Аз основно за "Wordpress" се интересувам.
 
От: Аффилиейт Линк Клоак

Аз лично като видя tiny url или сходните му - бягам. Лично предпочитам PHP redirect. Друг е въпроса, че, ако си доказан авторитет, читателите/потребителите ти не просто няма да имат нищо против да ти цъкат affiliate линковете, ами даже ще се радват, че допринасят по някакъв начин (без да са скрити въпросните линкове).
 
От: Аффилиейт Линк Клоак

Пичове, благодарско за отговорите. Да така е , със такива съкратени линкове изглежда очевадно, друго си е да изглежда нормално линка. Още повече доста мнения из нета прочетох, че има много по-голям шанс да ти се затрият афилиейт cookies така, не знам дали е вярно.
Явно с редирект на някой тъп домейн създаден за целта ше ми се получи хватката. Жалко исках нещо просто, като генератор с който линка да изглежда както искам. Хора дайте още мнения, как процедирате вие?
 
Последно редактирано:
От: Аффилиейт Линк Клоак

В .htaccess се задават редиректите за да изглежда като www.site/ebatioffertata - само други афилиейтъри/вебмастъри могат да се усетят че тва може и да е афилиейт линк, и то ако знаят за чалъма (примерно тука се видя че почти никой не го знае).
Не видях дa се споменава.
http://www.moreniche.com/tutorials/hide-affiliate-links.php - ей там втория чалъм.

Може и с жаваскрипт ама маааалко по-сложно.
 
Последно редактирано:
От: Аффилиейт Линк Клоак

Noke мерси бате прочетох го туториала от moreniche , посочените методи явно са най-подходящи за скриване на линка, идеята ми е обаче - има ли начин да се промени афилиейт линк така , че да изглежда като примерно www site com/ kupiBe или нещо подобно чисто и кратко урл, НО при положение че нямам сайт и няма къде да го кача?
Търсенето ми в нета до момента не дава резултат и си мисля, ако не намеря цака , сигурно ше стане като използвам някой тъп домайн за да го ползвам единствено за целта и там вече с редирект.
Но все трябва да има начин някакъв за хора без сайтове ( моя блог нито е подходящ, нито е релевант на няколкото продукта които съм избрал..)
 
Последно редактирано:
tiny и bit.ly позволяват да си направиш линка http://tinyurl.com/kupituk или каквото ти трябва, стига да е свободно. За друг начин не знам.
Ако чак толко пък не искаш да ползваш чист аф. линк или тини урл в блога си може да прибегнеш до блекхет. Линкваш към сайта на продукта без аф. линк, а през това време с <img src="http://site.com/affid" /> ги "крадеш" . НЕ го препоръчвам.
На твое място бих си купил един по универсален домейн и ще си го ползвам за всички проекти.
 
От: Аффилиейт Линк Клоак

Мда...май натам отиват работите.. 1 домейн за редирект само , благодаря за отговорите! ;)
Ако някой се сети нещо по темата , нека добави.
 

Горе