А ти в какво вярваш?

От: А ти в какво вярваш?

Здравей, Kmark,
Въпросите, които повдигаш, според мен са актуални за всеки човек. Откакто се помня, винаги ме е вълнувало как така съм се появила на света. Дори си спомням как като малка с учудване повтарях думата „Аз” и я свързвах със себе си. Това ми беше много странно. А после си мислех, че ако всичко на тази земя – труд, ядене, пиене, любов, омраза, свършва по един и същ трагичен начин за всички, това не може да няма по-дълбок смисъл. И ако няма по-дълбок смисъл, изобщо не ми е интересно да живея.
Аз вярвам, че не съм произлязла от маймуните, а съм създадена от Бога, Той е мой баща. Казвам, че вярвам, защото това не може да се докаже научно. Щом има вяра, винаги има място и за съмнения. Не искам да споря с никого и да доказвам едно или друго. Моят най-сериозен довод е животът ми с Бога. Когато Го моля за нещо, Той ми отговаря, когато съм в беда, ме спасява. Когато няма изход, прави чудеса. Какво по-голямо доказателство, че Го има. Целият ми живот е чудо. Дори и тази тема приемам като подарък от Него. Днес е моят ден и освен слънце и здраве, Той ми подарява и възможността да разкажа за Него.
Остават без отговор много въпроси, но сега нашият ум е ограничен, затова не можем да си отговорим на тях. Едно от нещата, заради които очаквам второто идване на Исус Христос е и това, че завесата пред нашите умове ще се отдръпне и ще можем да разберем неща сега непостижими за тях. Сигурно на много от вас това се струва лудост, но за мене то е реалност, защото Бог го е обещал в Библията.
Kmark, ето линк към една много интересна книга. Тя е написана от учен. Стилът е малко висок, но там се говори доста за еволюцията и сътворението. За мен няма съмнение, че всичко, което ни заобикаля, не може да е станало случайно. Освен това там има и други, по-интересни неща как Бог вижда целта и смисъла на живота ни. За мен това е същественото. Ще се радвам, ако то е полезно и на други.
Ето и линка:
https://dl.dropbox.com/u/19747801/osnovni ucheniya.txt
 

Горе