Бандерол

deffnews

Well-Known Member
Интересували ли ли сте се чрез бандерол на стока може ли да се установят подробности. Например година, държава и други подробности.

Преди време съм пробвал приложения, но не бяха добри.
 
Имаш предвид бар кода на бандерола?

Двете имам предвид. Имам вече и статия по въпроса. Може да се каже, че само ползвайки интернет се оказа, че информацията е оскъдна. Или аз поне не можах да намеря по-подробна информация за бандеролите специално (но и не търсих много). Някои неща са повече логични заключения, които може да не са верни, например какво означават буквите и цифрите на един бандерол на цигари. Така например 2019-ЕП би трябвало да означава годината, емисията, а последната буква е азбучна подредба.
А баркода всъщност изобщо не е толкова уникален. Има типове стоки, които са с един и същ баркод. Има стоки, които поради естеството си нямат контролна цифра за дата на производство, съответно нямат и цифра за exp date.

Въобще хубава статийка стана. Като се почне още с произхода на думата.

На мен поне ми е интересна, години съм имал интерес с сфери история, етимология и много други хуманитарни науки. Бандерола има и връзка с пиратите. Ама не ония от "пиратебей" :)
 
Той се беше загубил за известно време :)
Давам идея за следващата тема: "Купувам бандероли" :D
Хахаха, сещам се за един мангал, който изкупуваше преди време бандероли да прави едни магически елексири в гаража си. :)

Баркод и бандерол са различни неща. Аз само да вметна тук, защото гледам, че се пънем. Баркодът съдържа инфорамция за продукта.
 

Горе