Банер на партия в сайта ми!

dalasweb

Well-Known Member
Имам запитване от партия да сложа техния банер на моя сайт
Преди май имаше някакъв закон ли постановление сайтовете, дето рекламират партиите за изборите трябва да се регват в СИК, има ли още подобен закон или го махнаха.
 
брато да си платя поне хоста, че съм го пуснал на самотек
 
Има закон разбира се! Ако не си запознат и ти е за просто да си платиш хоста просто не си струва. Ако ще изкарш пари прочети чл. 180 oт Изборния кодекс
 
Имам запитване от партия да сложа техния банер на моя сайт
Преди май имаше някакъв закон ли постановление сайтовете, дето рекламират партиите за изборите трябва да се регват в СИК, има ли още подобен закон или го махнаха.
Имаше нещо такова. Знам два, които публикуват материали и банери, и имат договори с ЦИК. Хубавото тук е, че цените са по 2 обикновено. Може да се разходите по някои сайтове и ще видите. ;) За това повечето медии в момента им е рая. Има друг въпрос...ако минават през AdWord? :)
 
Преди вероятно 2 или максимум 3 години бяхме сложили банер на партия в един от уеб сайтовете и като се има в предвид че целият сайт беше брандиран и посещенията спаднаха с поне 50% заедно с тях и приходите от него. Нямам спомени да сме го регистрирали в ЦИК и т.н.

След което собственика на фирмата в която работех се наложи след 2 - 3 месеца да го продаде защото проекта изкарваше колкото да си покрива собствените разходи.
 
Аз пък не мисля че имате нужда от договори.. Защо ли? Защото в доста сайтове виждам реклама на политици и партии където рекламите идват от ГУГЪЛ адуордс.. да не би гугъл да имат договор със ЦИК
 
https://www.facebook.com/photo.php?...03701752.1073741860.1010546271&type=3&theater

Реклама на Марешки в мой сайт за бременни - сигурно мисли за повишаване на раждаемостта :)
Да, това, което трябва да се блокне тук в адсенс акаунта е: volya.bg (с www) отпред. Ако някой друг има идея кои още мислят да минат през адсенс, може да сподели. Лично аз не съм засичал, но и мен си има за какво да ме таргетира Google. :)
 
@devilx недей така да го мислиш, че както "Ден година храни", така и може да си останеш без сайт.
И къде прочетохте, че ви трябва договор с ЦИК? Трябва просто да обявите хонорара публично, защото партията го е завела в ЦИК и ако ви проверят и вие не сте направили същото горите.

Повечето сериозни сайтове не си слагат линковете към нужната "информация" в сайта, а примерно в корпоративният сайт/блог/етц.
Трябват:
* условия за реклама по време на изборите - формати, импресии, етц...
* обявени цени и договор(само датата на договора и с коя партията)
* да става ясно от всички публикации/банери и т.н. че продаването и купуването на гласове е незаконно.

Колкото и странно да ви се струва рекламите на Гугълчо са според правилата. Отчети и ала бала простотии ;).
 

Горе