Банкова служителка откраднала над 200 000 лева

Да, този случай е класика и много даван пример. И едни наши красавци бяха съдрали няколко кредитни карти на хората, като бяха чопнали нещо съвсем незабележимо като усма, но от адски много. Завалиите ги хвана като си напоръчваха сума ти и хардуер и пристигнало с контейнери тук в БГ, горе долу с това се отбелязва и спирането на работата на PayPal с българи, после (след доста години) пак ни го пуснаха. :)
 
Има още по-стара легенда, от времето когато имах 200Mhz (или май 233) Cyrix за домашен компютър вкъщи. До колко е вярна не знам, обаче аз тогава вече умело успявах да отварям и затварям CD-четците на много хора през бавния ми интернет модем, реализирайки се като ранна форма на хакер, така че историята може и да е възможна.
Няколко нашенци, разказва легендата, бяха успяли да получат достъп до някаква банкова система и да източат прилични суми, с които обаче в един момент решават да си купят Ферари. Колата идва на граница/митница и при опит да си я вземат ги закопчават. Оказва се, че има и второ Ферари поръчано.
Вероятно всичко това е пълна глупост, но да отваряш CD-тата на хората по 100 пъти на ден беше забавно.
 

Горе