Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Rationality

New Member
Според програмата за насърчаване на предприемчивите българи, за която можете да прочетете тук:
http://www.az.government.bg/
и тук
http://www.az.government.bg/OPHR/pro...ails.asp?id=30


1. Европа отпуска 50 милиона евро
2. 10 000 безработни регистрирани в бюрото по труда българи ще бъдат одобрени за
3. Обучение (3 месеца уроци по бизнес теория) за което ще се заплаща на обучаващите се по 8 лв на ден
4. След обучението се представя бизнес план и 2500 от тези 10 000 ще бъдат одобрени и ще получат по 20 000 лв
5. Регистрират си фирми и започват, показват всички разходи нагледно с фактури. Дейността им се следи една година
6. При успех - екстра. При неуспех - няма проблем, парите са безвъзмездни


Първо - попълвате заявката от този линк http://www.az.government.bg/OPHR/pro...ails.asp?id=30

Второ - регистрирате се в бюрото по труда като безработни
Трето - след регистрацията получавате листче, чийто номер записвате в заявката ръчно

После ако ви одобрят получавате ваучер за обучение, избирате си някоя близка географски до вас фирма за обучение и продължавате напред.


Ние помагаме с изработката на бизнес план на хора, преминали обучението. За повече информация - [email protected]
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Поне си го подредил и схематизирал :)

Желая успех! Само да не стане накрая танто за кукуриго, щото с още 2500 бизнисмана май само разменната търговия ще процъфти. И гледайте да сте в различни ниши за да има и почва за батер изобщо...че ако почне краставичаря да бартероства краставици с краставичаря ептем сме улетели у ряката :)
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

по принцип класическата търговия ще има слаб приоритет при одобряването на бизнес-проектите. секторите на услугите и иновациите ще имат по-голям шанс.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

....... Ние помагаме с изработката на бизнес план на хора, преминали обучението. За повече информация - [email protected]
Вие консултантска фирма/организация ли сте? По какъв начин помагате - безвъзмездно или срещу заплащане? Защо повече инфо на мейл?? Толкова ли е трудно тук? Или е тайна ? ;)
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Това с услугите е добре защото е почти единственият (печеливш) дребен бизнес останал в бг. Обаче сферата на услугите е специфична и изисква опит и практика, което пък противоречи на презумцията – безработни студенти. Как регистрирани като безработни студенти ще бъдат конкурентноспособни в сферата на услугите, дори и след изкарани курсове. В този случай курсовете са абсолютно безмислени, да не говорим, че те ще бъдат чисто теоритически и едва ли по някакъв начин ще засегнат моменти от практиката в услугите, където пак казвам, опитът и уменията са на първо място. Най-много да донапомпат нечия тиква с бизнесстратегии, приложими само извън пределите на страната.

За иновациите е ясно – 100% сигурни фалити максимум до втората година. Няма никакво място за иновации в бг. За мен лично, в условията, това е само една думичка и нищо повече. (въпреки че пък е интересен вариант ако идеята е само да грабнем парата)

Обаче, както разбирам, става въпрос за усвояване, така че действително по-добрият вариант да се усвоят, тоест да се пробват максимално повече хора. Добре е че се плащат дневни за курсове. Кибиците вместо да киснат през деня пред компа, нека се омешат малко в народ. Нека да прихвахат и колко смешен и неприложим в практиката е теоритическият бизнес, все ще е от полза това, по-добре от нищо:)

Надявам се повече народ да грабнат сумата, малко или много ще бъде някакво раздвижване. Но съветвам влезлите в играта да не се хвърлят твърде оптимизирани в тумбата борещи се какдидат-милионери. По дефоут 90% са сигурно фалирали още на първата, макс на втората година. И ако някой все пак си е повярвал твърде сляпо и скокне да съживява бизнеса ще влезе в големият капан на банките. Тоест ще хукне да се финансира от тях за да оцелее бизнесът му, особено ако му е на сърце или му харесва да го практикува. Тогава вече няма да има спасение. В бг още поне 5 години банковият сектор ще е само във вреда на дребният бизнес (това е за друга тема вече)

Та по този повод, колкото и гаднярски да звучи, организирайте си така нещата, че след фалита да имате максимална облага от тези пари, предполагам се сещате за какво говоря. :)

Също като съвет, при планирането на стратегии вкарайте размисли за такъв род услуги, които са необходими поддържащи, производни или съпътстващи вече изградени и функциониращи популярни или проспериращи дейности, независимо от вида – производство или търговоя.

Успешно усвояване :)
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Коментарът ти е абсолютно и на 100% валиден!!! Съгласен съм със всичко, само за едно нещо не си познал - фалитите ще бъдат повече от 99 процента. Някъде в западна европа имало такава програма и успеваемостта е била 0.8% :)

Тези пари се дават, за да бъдат разпределени динамично в икономиката. Получилите ги ще купят стоки и услуги и ще се динамизира пазара леко. Тези пари няма да се изгубят - всички плащания ще бъдат доказуеми и с фактури - дори бизнесът да не потръгне, тези пари ще са влезли в икономиката по този начин.

Хубавото в случая е, че сумите не трябва да се връщат.

@baydan - ние сме няколко консултанта, от различни фирми сме се събрали с обща цел, трима души сме. Помагаме на следния принцип: с твое участие доработваме или напълно създаваме бизнес плана, даже ако нямаш идея, ще ти предложим няколко наши готови и ще си избереш и АКО получиш сумата от 20 000 лв, ние взимаме процент, който не е уточнен още но мисля, че ще е 5 или 10%

Инфо може и тук, както виждаш :)

ПС: Аз самият ще отида в понеделник да се регистрирам като безработен. Колегите ми вече го направиха.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Не е ли по-логично да ги дадат на вече развити бизнеси, или такива които стартират? Все пак който има дупе да инвестира свои 20 000лв. ще усвои много по-добре другите 20 000лв. който ще получи. И така парите няма да се пръснат наляво и надясно, а ще се завъртят и ще могат да се инвестират нови и нови средства в този бизнес. Този вариант ми изглежда много по-добра алтернатива. Освен ако всичко това не е поредния метод за точене на пари от евро съюза.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Всичко е много хубаво, само това с безработните немога да го разбера що за глупост... Има много хора, които биха се включили и не са безработни....

От тоя същия европейски социален фонд няма ли някакви програми и за малък/среден бизнес нещо?
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Има и програми за вече стартирали предприятия, но там е почти невъзможно да се вземат пари, доколкото знам.
А относно безработните - да, те ще пръснат парите, но тези пари ще отидат за стоки и услуги от вече съществуващи фирми. 50-те милиона остават в българската икономика.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Между другото тя темата стана малко дублирана - http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=27554

В другада гледам го хрянат, ама па сега случайно разбрах, че един съсед бил одобрен преди 2 дена по тая програма - и той се води безработен... та може па и да има смисъл.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Сестра ми участваше в подобен проект спонсориран от Европейския съюз. Проектът беше салон за красота. Като кандидатите си избираха за какво да се обучават - фризъори, маникюристи, масажисти... След като минаха курса и избраха кои от участниците остават на работа в новия салон (сред които беше и сестра ми), салонът отвори врати. Един месец след това обаче, салонът затвори врати. И как няма да ги затвори като управителите, които отговаряха за разпределянето на средствата не благоволиха поне една табела да сложат, че това е салон за красота. Някои хора дори са питали съседни магазинчета, дали това не е било някаква секта, понеже служителите често стояли отпред на стълбите и пушили цигари поради липса на клиенти.

В един такъв проект парите се "усвояват", но от хората които са начело!
Проектът, който сте описали тук е видимо по-различен. Явно парите се дават на самите кандидати. Нали се сещате обаче кой ще бъде одобрен? Сина на братовчеда, племеничката на баджанака, снахата на комшията и т.н.

Винаги си имайте едно на ум като участвате в подобни проекти, за да не останете на края с пръст в уста.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Идеята е за стимулиране на заетоста е добра но не така фалита е повече от ясен, да очакваш от специалист в дадена сфера да ръковди бизнес и понятие да си няма от основни неща работа е ясна.

По добре е тази пари се дадът на бизнеса и той да наеме хора от бюра по труда.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Мисля, че голяма част от трайно безработните - 12 месеца, са предимно неудачници, пияници и лентяи. Те няма да могат да усвоят парите. За щастие има, хора, които ще предотвратят това изливане на пари в празното пространство и ще се организират схеми за усвояването на парите от по - компетентни и можещи.
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Замазване на очи са това и пари на вятъра. Пожелавам успех на хората които спечелят и дано развият бизнес, но силно се съмнявам с един курс за 3 месеца да успеят да научат нещо. Един познат спечели конкурс по еврофондове нещо си (не съм го питал), за насърчаване на развитието на бизнеса от инвалиди. Има някаква степен инвалидност и му отпуснаха около 15-20 хиляди безвъзмездно. После това безвъзмездно му излезе през носа. През ден идваха да проверяват какво става с фирмата му. Ревизии и простотии всеки месец. Накрая на годината даваш отчет защо си си купил месо 1 път в месеца и с какви пари. Лошо няма за някой много крайно закъсал, обаче се получава да наливаш вода в бездънна яма. По добре да ги дадат на някой малък бизнес с голям потенциал отколкото на някой безработен (нали осъзнавате, че тоя безработен който до преди седмица не е виждал 1000 лв. на едно място, сега като ги получи тия пари какво ще стане).
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Момчета, то на който и да ги дадат, държавата печели от цялата схема. Но от друга страна, така се стимулира малкия и средния бизнес, но в бг не е приложима тази система понеже простия българин види 10-20 бона накуп, купува си ауди А6, яде трюфели, купува си якета от слонска кожа, прави подаръци на жена си от рода на пръстен за 1000 лв и малко след това яде хляб и сол, ама и солта вече е привършила и няма да има с какво да си соли филиите мухлясъл хляб...
 
От: От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

.........

@baydan - ние сме няколко консултанта, от различни фирми сме се събрали с обща цел, трима души сме. Помагаме на следния принцип: с твое участие доработваме или напълно създаваме бизнес плана, даже ако нямаш идея, ще ти предложим няколко наши готови и ще си избереш и АКО получиш сумата от 20 000 лв, ние взимаме процент, който не е уточнен още но мисля, че ще е 5 или 10%

Инфо може и тук, както виждаш :)

ПС: Аз самият ще отида в понеделник да се регистрирам като безработен. Колегите ми вече го направиха.
Ами да де, чудех се защо да не е тук инфото, а на мейл :)
Като изчетох официалната информация останах с впечатлението, че специалистите водещи тези курсове ще консултират хората по същия начин , по който и вие предлагате и то безплатно. Или не съм разбрал? След като вие предлагате такива консултантски услуги платено мисля, че е редно да се обосновете защо ще ми е нужно да плащам след курсовете? Ако кажете, че на курсовете са недостатъчни... защо аджеба ще вземат хонорарите си там?? Не приемайте въпросите ми като заяждане или подобно, приветствам такива програми и не омаловажавам вашия труд и компетентност!
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Много важно!

Никой да не си прави илюзии, че на този курс ще се научи нещо. Курсът е задължителен, а 25 милиона евро има само отделени за провеждане на курсовете - тези пари ще ги лапнат фирмите, които ще преподават абсолютно теоритични и концептуални неприложими лекции. Курсът е абсолютно фиктивен и ненужен.

@baydan - прочети отново - след като преминеш курса, в който ще ти преподават икономика от 8 клас най-вероятно и класически маркетинг от 60-те години, ти трябва да напишеш бизнес план за бизнеса, който искаш да създадеш с тези 20 000 лв.

Писал ли си бизнес план? Знаеш ли какво включва :) Нашата услуга е точно писането на самия бизнес план/проект за тези, които не знаят как, не могат или не им се занимава. Този бизнес план е това, според което определят дали да ти дадат пари или не фактически. Сега надявам се вече да е ясно :)
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

....... По добре да ги дадат на някой малък бизнес с голям потенциал отколкото на някой безработен (нали осъзнавате, че тоя безработен който до преди седмица не е виждал 1000 лв. на едно място, сега като ги получи тия пари какво ще стане).
Еее, тук се изказа много неподготвен де :) Как пък реши, че всеки безработен в момента не е виждал 1000 лв на куп, което пък е твоя намек, че щом е безработен, е глупак, некадърен и не може да изкарва пари, камо ли добри пари??
 
От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

тези пари не трябва да ги дават безвъзмездно...

трябва да има срок и някаква лихва...
щото нали знаеш ко казват бугарите:) от дето дошло - там и отишло...
лесно пари лесно се харчат...
 
От: От: Безвъзмездни 20 000 лв за бизнес - съдействие

Много важно!

Никой да не си прави илюзии, че на този курс ще се научи нещо. Курсът е задължителен, а 25 милиона евро има само отделени за провеждане на курсовете - тези пари ще ги лапнат фирмите, които ще преподават абсолютно теоритични и концептуални неприложими лекции. Курсът е абсолютно фиктивен и ненужен.

@baydan - прочети отново - след като преминеш курса, в който ще ти преподават икономика от 8 клас най-вероятно и класически маркетинг от 60-те години, ти трябва да напишеш бизнес план за бизнеса, който искаш да създадеш с тези 20 000 лв.

Писал ли си бизнес план? Знаеш ли какво включва :) Нашата услуга е точно писането на самия бизнес план/проект за тези, които не знаят как, не могат или не им се занимава. Този бизнес план е това, според което определят дали да ти дадат пари или не фактически. Сега надявам се вече да е ясно :)
Ето де, точно това се канех да отговоря на друг пост тук, че видиш ли тези 50 милиона щели да останат тук , да съживят икономиката ни, да се завъртят и т.н.! ГЛОПОСТИИИИ!!! И даже май не са 25 а 30 милиона! Та не се сещам тези 30 (или 25) милиона как и оп какъв начин ще съживят милата ни икономика?? Че тях ще ги гушнат няколко десетки човека само, и то най-вероятно срещу нищо свършено, както и ти каза :) Точно затова зачекнах въпроса де - нещата пак намирисват да са пълна порнография, ако наистина тези лектори и лекци и курсове са безполезни за целта! Тогава пак поредната узаконена кражба на европейски пари!
Много ясно ми е какво всъщност предлагате вие де , не ми обяснвай, предизвиках те просто ;) И в случая с тази програма е някак неморално да предлагате платените си услуги, ако беше по други програми -ок. Нищо лично, но нали ви е ясно, че е публична тайна, че масово консултанти като вас са си тясно свързани с онези дето одобряват кандидатите и т.н. и т.н. Схемите при тези програми са тооолкова лесни да се завъртят и разпределят парите само между "наши" хора. Даже и тези дето ще спечелят конкурсите и ще водят курсовете може и да сте вие и да водите лекциите нарочно безполезно и т.н. и т.н.
Пак ви казвам - НИЩО ЛИЧНО спрямо вас конкретно. Просто си разсъждавам :) , но вече някак не мога да повярвам да се случи нещо честно , колкото и дами се иска да е така
 

Горе