Безплатен мониторинг за сайтове

metaverse

Well-Known Member
Това е друг мой малък проект, който нахвърлях за няколко часа -> edge-ping.com

Трябваше ми мониторинг система, която да покрива изискванията ми и да може да следи 20-30к сайта без да струва торба пари.

Всичко отново е изцяло edge съответно има по-малък риск да счупя или забравя нещо. :hankey:

С какво се отличава от останалите:
- Безплатна проверка на 60 секунди.
- Глобална мрежа от 300+ локации. Изходната точка се избира според натоварването на платформата, което не е идеално, но засега ми върши работа.
- Основната функция с HEAD заявки ще остане безплатна завинаги.

Можете да следите до 10 сайта на профил. Поне според тестовете ми работи с 80-90% от сайтовете без да се налага да се прави whitelist.

Както и при други мои проекти - държа на абсолютна прозрачност.
- Записват се минимални данни, които се изтриват автоматично до 90 дни.
- Не се споделят данни с трети страни и никога няма да се споделят.

В този си вид платформата има капацитет за около 5,000 потребителя (50,000 сайта). За повече трябва да намеря решение за монетизация, но ще го мисля по-натам.

П.С. идните дни ще добавя, GET, опция за интервали и още няколко други подобрения.

Токена си го получил и си верифицирал акаунта. Не си добавил DNS за сайта после.

Неактивните акаунти без верифицирани сайтове се изтриват автоматично след 30 дни. Не съм вкарал логика за онбордване и чейсване.

Токена си го получил и си верифицирал акаунта. Не си добавил DNS за сайта после.

Неактивните акаунти без верифицирани сайтове се изтриват автоматично след 30 дни. Не съм вкарал логика за онбордване и чейсване.
Уж още вчера вкарах в TXT в клоудфлеър днс , и сега влизам и гледам го няма.... нали това трябва да въведа като заменя в линка с моя домейн? "_edge-ping.mysite.bg"

Уж още вчера вкарах в TXT в клоудфлеър днс , и сега влизам и гледам го няма.... нали това трябва да въведа като заменя в линка с моя домейн? "_edge-ping.mysite.bg"

Не е само _edge-ping.mysite.bg. Трябва да въведеш TXT запис и съответната стойност.

Screenshot 2025-11-04 at 20.14.14.pngScreenshot 2025-11-04 at 20.18.45.png

Вече пуска GET вместо HEAD. По-натам ще е опция да може да се избира.

Засега ми е достатъчно за да го интегрирам с другия проект и да проверя как ще се държи с 2-3к ендпойнта. :)

2a06:98c0:3600::103 - - [05/Nov/2025:12:59:01 +0000] "GET / HTTP/1.1" 200 55654 "-" "EdgePingBot/1.0 (+https://edge-ping.com/bot)"
2a06:98c0:3600::103 - - [05/Nov/2025:13:00:01 +0000] "GET / HTTP/1.1" 200 55654 "-" "EdgePingBot/1.0 (+https://edge-ping.com/bot)"

Може ли да дадеш малко детайли за тестването от различни локации? В момента си плащаме $59 на uptimerobot на някакъв legacy план и след последните им ъпдейти бих ги сменил. До колкото разбирам проверките минават през на Cloudflare мрежата, има ли как да се правят от различни локации едновременно за да се установи кога нещо наистина е down, а не просто локално down в конкретна точка? Какви биха били цените за 50-100 монитора?

ПС. Има ли опция за тестване от мрежи на eyeball ISP-та? Това не съм видял никой да го предлага, а би ми било адски удобно. Без значение дали чрез RIPE Atlas или по някакъв друг начин.

ето тук (аз го ползвам) има по-евтинко:
$29 за 100 монитора

незнам защо си губите времето да правите подобни проекти, като от това само загуба на време без $$$ насреща

ето тук (аз го ползвам) има по-евтинко:
$29 за 100 монитора

незнам защо си губите времето да правите подобни проекти, като от това само загуба на време без $$$ насреща

Понякога имам чувството, че пишете без да четете и мислите...

Имам да следя около 30к сайта. Обясних го в първия пост.

Колко според теб ще ми струва с Uptimerobot? Сегашното решение по сметки на база текущата инфраструктура ще струва $50. А може да се оптимизира.

Каква е идеята зад това да следиш 30К сайта?
Чисто любопитство.

Иначе ако извадиш и една графика повече не му трябва на човек.
Това е от https://uptimeradar.com/
Screenshot 2025-11-08 at 11.19.24.png

Може ли да дадеш малко детайли за тестването от различни локации? В момента си плащаме $59 на uptimerobot на някакъв legacy план и след последните им ъпдейти бих ги сменил. До колкото разбирам проверките минават през на Cloudflare мрежата, има ли как да се правят от различни локации едновременно за да се установи кога нещо наистина е down, а не просто локално down в конкретна точка?

Предполагам става въпрос за проверки на 60 секунди? Не съм сигурен колко добра идея е да е едновременно?

Засега избира произволна локация. Просто не ми трябваше повече. Ако се намерят още желаещи ще го добавя.

Какви биха били цените за 50-100 монитора?

В сравнение с Uptimerobot са символични, защото нямам акционери и кой да ми казва какво да правя :D.

ПС. Има ли опция за тестване от мрежи на eyeball ISP-та? Това не съм видял никой да го предлага, а би ми било адски удобно. Без значение дали чрез RIPE Atlas или по някакъв друг начин.

Може ама само с инфраструктУра на Cloudflare няма да стане май? Трябва да помисля.

Това е проект на мой колега/приятел https://ping42.net Не съм го питал скоро какъв му е статуса. Гледам имат активност в GIthub. Ще му се обадя да го разпитам докъде са. :)

Последно редактирано:
Каква е идеята зад това да следиш 30К сайта?
Чисто любопитство.

Иначе ако извадиш и една графика повече не му трябва на човек.
Това е от https://uptimeradar.com/
Виж файлът 35246

Имам хостинг за Wordpress за $12 на година. Бях пускал тема преди 1-2г., че ми трябва партньор.

След опит с 5-6 несериозни човека партньор ми стана ИИ и хостинга е факт.

Имам хостинг за Wordpress за $12 на година. Бях пускал тема преди 1-2г., че ми трябва партньор.

След опит с 5-6 несериозни човека партньор ми стана ИИ и хостинга е факт.
Сам най-добре, нищо не си загубил.

Горе