Безплатна дебитна карта от Payoneer

От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Като сте отворили темата някои може ли да ми каже какъв е лимита за плащане на една танзакция през карта Payoneer?
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Смешник, ти въобще прочел ли си условията за този Афф та бръщолевиш глупости. Афф линка получава комисионна едва след като някой има оборот от 100$ с картата, а не при регистрация. А малко хора от тук ще вземат такава карта защото както казаха по горе...удачна е при големи обороти.
До тук видяхме че всеки който не е съгласен с теб е невежа...за това смятам повече да не ти чешам " егото ".
Съжалявам че хората са принудени да гледат че повече от половината тема да е с твоите глупости.

Ти се излагаш с простотията ти. Вместо да се извиниш и да си редактираш мнението с нужната информация продължаваш да се излагаш. Не знаеш как да изкараш и $20 ...
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

За Амазон звучи добре. Иначе, за да ти пратят чек има такса

We deduct a $15 processing fee from all monthly checks sent to Associates, but there is no charge for payment by direct deposit or gift certificates.

Трябва да чакаш сума ти и време да дойде с пощата, няма тракинг номер, абе въобще си изглежда много по-добра оферта :) Ще пробвам и ще споделя впечатления след няколко месеца :)
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Но и до днес не разбрах как изчисляват курса на долара и каква е таксата за теглене на банкомата. Винаги когато тегля от банкомата пресмятам всичко предварително, но винаги, когато тегля 400 лева излиза че съм платил такса 15 лева.
Пазаруването с картата не се облага с такси. По принцип е голямо удобство тая карта, но при по-големи суми. На мен лично ми върши перфектна работа.

Не правете грешката да теглите 400 лв от банкомат. Банкоматите на Първа инвестиционна банка разрешават теглене на 800 лв с една транзакция. Ако Payoneer позволява такъв размер на транзакцията (четете дребните букви).

4. Limitations on Transactions
For security reasons, you may only make up to ten (10) withdrawals per any 24 hour period at ATMs and the total number of transactions you can make using POS terminals is nine (9) transactions per any 24 hour period. You may not make more than USD 5,000 / EUR 5,000 / CAD 5,000 in transactions of any type from your Card per any 24 hour period (the relevant limit applies according to the card currency). Any transaction made on a non-business day is considered made on the next business day. You may not use your Card for any illegal transactions or at gambling sites or for any gambling activity.

Не видях да има проблем да се тегли 800 лв с една транзакция, така че е препоръчително да го правите. Така спестявате $3.15.

При пазаруване пише, че има такса от 3%.

* When a transaction is made as a foreign transaction or is requested in a currency other than USD, charges of up to 3% may be assessed above all charges assessed by MasterCard for the transaction.

Предполагам, че към тези 3% има още толкова разлики с пазарния курс на долара спрямо валутата, в която пазаруваш.

Плащаш такса 15 лв, защото освен таксата от $3,15 имаш и около 3% разлика между пазарния валутен курс и този, който прилагат при обмяната на доларите. Онази забележка със звездичката се отнася само за транзакциите, направени на ПОС терминал, но не и тези на АТМ. При теглене от АТМ пак имаш около 3%, но тези проценти са заради валутните курсове (никъде не ги пише).

qqts83.jpg


Ако правилно съм разбрал - при пазаруване в магазина ще платите такса от 3% + още толкова заради неизгодния валутен курс долар/лев (тоест общо към 6% ще подарявате на банките).

Има вероятност да не съм разбрал и онези 3% в същност да се отнасят за разликата между пазарния валутен курс долар/лев и валутния курс на (не)законния картел Visa/MasterCard. Ако това е така - значи е по-изгодно да се пазарува в магазина вместо да се теглят пари от банкомат. Защото при теглене освен трите процента разлики във валутните курсове плащате и такса от $3,15 за всяко теглене.

Някой, който е пазарувал в магазина за хранителни стоки и е видял пазарния курс долар/лев, би могъл да каже колко е реалната цена на транзакцията на ПОС терминал. Пазарния курс долар/лев можете да видите на сайта на Делтасток (курсовете на сайтовете на банките нямат нищо общо с пазарния - те са горе-долу толкова неизгодни, колкото и курсовете на картела Visa/MasterCard).

Пак повтарям - курсовете на информационните табели на банките (и на сайтовете им) са неизгодни (курс "купува" и "продава" се различават помежду си с няколко стотинки). Не ги гледайте когато правите тези изчисления - гледайте в сайтовете на инвестиционните посредници. Ако трябва гледайте пазарния курс EUR/USD и сметнете по него колко е курса долар/лев (курса евро/лев е 1.95583). Само така може да изчислите с колко допълнително ви дерат кожата при обмяната долар/лев и колко е действителната цена на транзакцията.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Ползвам payoneer от 2009 година и досега винаги пазарувам с нея от магазините, които позволяват плащания с карта и не са ми взимали никаква такса от 3%. Случвало ми се е да пазарувам за над 1000 лева и винаги си гледам разпечатката в payoneer и пресмятам и всичко е точно. Само при тегленето от банкомат съм имал разлики!
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

А как точно изчисляваш курса долар/лев? Примерно когато купиш нещо за 10 лева колко долара ти дърпа от картата?

Например ако изхарчиш 10 лв и в извлечението ти пише, че си изхарчил 6.89 долара, това значи, че курса е 1.45137881. Ако на сайта на банката курс "купува" е същия - това значи че Payoneer ти купува доларите (и ти продава левове) на неизгоден курс (с около 3%). Защото курса споменат на сайта на банката е с около 3% по-неизгоден (за теб) в сравнение с пазарния курс.

Пример: в настоящия момент на сайта на ОББ са обявени курс "купува" 1,4467 (безкасов: 1.42790) и курс "продава" 1,47 (безкасов: 1.48790). Пазарния курс в момента е: 1.45878/1.45928. В същия момент на сайта на ПИБ курсовете на долара са: 1.48820/1.43730.

Както виждаш има сериозна разлика между пазарния курс и този обявен на сайта на банките.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Oк. Една голяма покупка с картата:
Миналата година си взимах лаптоп за 1123.60 и от картата ми взеха 776.37$. При покупка същия ден пресмятам и ползвам гугъл за курса на долара. По-голяма разлика от 2-3 лева не съм имал досега, но разлика имам рядко, когато не пресметна на същия ден щото курса може да се е променил. Та тия 3%, които споменавате...
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Google каза:
1 Щатски долар = 1,45490098 Български лева

Пазарния курс USD/BGN от сайта на Делтасток каза:
1.45527/1.45577

Значи курса на Google е сравнително точен.

По-горе пише, че таксата е "up to 3%" ("may be assessed") - тоест 3% е максимума, не са длъжни да взимат такса 3% винаги, могат да вземат по-малко или изобщо да не вземат. Не пишат кога взимат и кога не взимат и как определят дали да вземат или не. Може би това важи за по-екзотични валути или за по-малки суми.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Не знам, но досега не съм имал по-голяма разлика от 2-3 лева. Тази разлика съм я имал само 1-2 пъти а съм пазарувал мноого повече. Аз само с нея пазарувам от по-големите магазини.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Не са евтини и за малки суми изглеждат неподходящи, защото няма да имате проблем да ползвате обикновена карта издадена от българска банка с ниски такси.
Основното им предимство е това: www . payoneer . com/USPService.aspx
На кратко... Предоставят virtual US bank account към който могат да се превеждат пари от системи като PayPal. Е тук таксата е пак не малка - 1% от оборота, но за големи обороти си заслужава. Особено ако нямате доверие на българските банки.

Payoneer работи с банки в офшорни зони. Едната до колкото бях чел е в Белиз.

Относно плащането на ПОС терминали с тези карти, реална такса не се усеща. Например вчера платих сметка в OMV 129.30лв и ми е дръпнало $89.38, което е поносимо. Трябва да знаете също така че с тези карти на ПОС терминалите в България ги разпознава като кредитни и при плащане с тях ПИН не се въвежда.

Относно тегленето на пари от банкомат и аз съм забелязал, че с всички такси на 400лв ми взима около 20лв отгоре в долари.
 
Последно редактирано:
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Хубавото е също че ако имаш голяма сума в PayPal можеш без никакви такси да си я прехвърлиш в картата на Payoneer и след това да си плащаш чрез нея. Защото ако прехвърлиш сумата в БГ банка/карта... вече си вдигнал шанса НАП да те потърсят. Виждам че вече Payoneer предлагат и плащания от Гугъл, но там все още не зная условията.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Относно тегленето на пари от банкомат и аз съм забелязал, че с всички такси на 400лв ми взима около 20лв отгоре в долари.


Възможно ли е да обясниш по-подробно?
Изчетох цялата тема и само тази сума при тегленето ме притеснява.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

много такси , наистина ако получаваш на месец по 10 000 евро може и да ти върши работа..
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Възможно ли е да обясниш по-подробно?
Изчетох цялата тема и само тази сума при тегленето ме притеснява.
Таксите са описани подробно по-горе в темата - $3.15 за теглене от ATM и ~3% за превалутиране USD->BGN
Прехвърлянето от PayPal не е безплатно - 1% от прехвърляната сума.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

много такси , наистина ако получаваш на месец по 10 000 евро може и да ти върши работа..

Точно за такива суми тази карта не е подходяща - банковият превод и обмяната на доларите в обменно бюро (не в банка!) излиза по-изгодно (ако се прави една транзакция на месец - иначе банковите такси са големи, защото банковата такса почти не зависи от размера на превода, а зависи от броя на преводите).
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Точно за такива суми тази карта не е подходяща - банковият превод и обмяната на доларите в обменно бюро (не в банка!) излиза по-изгодно (ако се прави една транзакция на месец - иначе банковите такси са големи, защото банковата такса почти не зависи от размера на превода, а зависи от броя на преводите).

Да, но чисто хипотетично, така можеш да минеш метър откъм данъци, а иначе няма как да скриеш трансферите в банковата ти сметка.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Your account will be closed for undisclosed reasons. Please not that you currently have a low balance on this card, we are giving you two more days to spend the funds at which time your account will be closed

Блокираха ме по незнайни причини.
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Причината е, че си правил странни транзакции (прехвърлял си пари в картата от твоя сметка). А може да си правил и други транзакции (по-горе не видях да си признаваш за други).
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Прехвърлих 20лв. от моята карта за да заредя сметката да мога да се верифирицам с пейпал и да има някакви пари все пак.
Там ок. Дадох заявка за прехвърляне на 250 долара от пейпал и тогава ми отказаха и ми блокираха акаунта...
 
От: Безплатна дебитна карта от Payoneer

Не се занимавайте с такива простотии. Ползвам карти VISA Electron на 3 банки + 1 чужда на Garanti Bank и съм най-доволен от на Райфайзен защото:
-Бърза е (моментално захранване от каса на райфайзен) (на ЦКБ и ОББ след 2 часа загравят :Д)
- Преводите от страните членки на ЕС се получават на следващия ден в 10.30 часа. (При другите 2 обикновенно след още един ден)
-Таксите са същите с таксите на другите банки
*Garanti Bank е турска банка с много по-големи такси (няма кво да ги сравняваме, но в Турция си е най-изгодната)
 

Горе