Безплатни акции от Trading 212

topdawg

New Member
Здравейте колеги,

Не знам дали темата е точно за тук, но реших да споделя малко информация.

Много от вас сигурно са запознати, но за тези които не са...

Trading 212 е брокер, който позволява търговията на акции, ETF, Forex, дори суровини.
По няколко пъти в годината има кампания, която позволява на нови и съществуващи клиенти да спечелят безплатни акции. В момента тече такава, затова реших да споделя.

Как става:
1. Регистрирате се използвайки предоставеният от мен ЛИНК
2. Преминавате през процес на верификация на профила (снимки на документ за самоличност и документ доказващ адреса ви - може да е фактура за платена услуга, но трябва да е на английски. Може и с банково извлечение, също на английски. Ако не ви се разхожда до банка, може да ползвате извлечение от Revolut)
3. Правите минимален депозит (Не съм сигурен колко е в момента, но е между 10 и 20лв.)

Всичко това трябва да направите в рамките на 10 дни. Ако имате всичко необходимо става в рамките на ден-два, но го споменавам в случай, че започнете процеса и се окаже, че нещо ви липсва.

Малко след това получавате безплатните си акции като стойността им може да е между 8 и 100 Евро.


Депозита, който сте направили може да изтеглите веднага след като получите акциите си, съответно процедурата не ви струва нищо, освен малко време.
Спечелените акции също може да продадете веднага, но парите може да изтеглите след 30 дни. През това време може да оперирате с тях в платформата и да ги инвестирате в нещо друго ако решите.

Освен това, след като преминете през този процес, вие също може да каните хора (до 5 човека) и да спечелите безплатни акции от тях. Ограничението е само за вас, през линка може да се регистрират много повече хора и всеки от тях ще спечели акции. Когато започне нова кампания (правят ги горе-долу през два месеца), може отново да споделите линка и пак ще имате възможност да добавите до 5 човека и да спечелите акции от тяхната регистрация.

Лично аз инвестирам всичко обратно в платформата, но купувам акции с дивиденти. Ако търговията с акции не ви вълнува, може просто да си изкарате печалбата и да не се занимавате с друго.

Ако имате някакви въпроси, питайте.
 
Аз като неук в тия неща, какво ще рече това в портфолиото

Heineken
Купени 0.627893
104.52BGN
Изпълнена

откъде се взеха тия пари и акции
 
Аз като неук в тия неща, какво ще рече това в портфолиото

Heineken
Купени 0.627893
104.52BGN
Изпълнена

откъде се взеха тия пари и акции
Ако си се регистрирал през моя линк, това са спечелените акции. В случая фракция от акция на стойност 104.52лв. Когато се изпълнят условията получаваш две известия в приложението. Първото е, че си спечелил акции и какви, а второто е това, което си написал. Просто го изписва като покупка.
 
това звучи добре, ако се продадат тези акции могат ли да се реинвестират или да се теглят
 
Аз като неук в тия неща, какво ще рече това в портфолиото

Heineken
Купени 0.627893
104.52BGN
Изпълнена

откъде се взеха тия пари и акции
Това ти е бонуса за регистрацията. Да, могат да се продадат веднага, а печалбата или да реинвестираш или да изчакаш 30 дни мисля ,че беше, за да я изтеглиш. И аз се регистрирах по този начин и получих подобен бонус, моите бяха на някоя авиокомпания мисля. Продадох ги до месец след това. Но иначе вече повече от 2 години ползвам платформата. Така или иначе ще оспамя на човека темата и ще си сложа и аз линк, поне да дам малко полезна информация.

Като търсих коя платформа да ползвам изчетох много информация и безспорно за моите нужди тази беше най-добрата. Имам и регистрация в Интерактив Брокерс, но там е за по-напреднали като интерфейс говоря. Иначе доколкота знам зад Трейдинг 212 са точно ИБ. В трейдинг обаче визията е доста по-модерна и лесна за ползване. За начинаещи е може би най-доброто. Нямат такси за почти нищо или са ниски. Така че е удобно за новите да купуват и продават по-често. Предполагам, че печелят от разликите в курсовете на валутите.

Иначе като цяло в момента е турболентно време за инвестиции, тъй като малко на брой компании са във възход в цените си на акция. Не е лесно, но ако гледате дългосрочно сега е перфектния момент за вход, тъй като много сериозни компании са на ниски и изгодни цени - все едно има промоция в магазина. Така например аз съм на 100% + печалба от Мета, тъй като ги купувах всеки месец по-малко, въпреки че цената им падаше.


Забравих да кажа, че получаваш и лихва от 1.50% на свободните си неинвестирани средства, които са в платформата. Тоест е по-добер да седят там отколкото в банковата ти сметка.

Мога да споделя повечко информация по-късно, ако някой има интерес.
 
Последно редактирано:
Кажи повече за портфолиото си.

В T212 купувам каквото ми падне. Има хубава търсачка, която показва всички компании предлагащи дивиденти. Директно вади най-популярните резултати с годишен ийлд над 4% и избирам от тях. Има възможност и да копираш чуждо портфолио. Много потребители са споделили своите и много от тях са изцяло от акции с дивиденти.
Позволявам си да рискувам, защото не съм инвестирал нищо в платформата. Каквото имам вътре е от спечелени акции.
В дългосрочен план, от дълги години притежавам акции на Microsoft, Apple, Tesla, Nvidia и IBM, за които съм платил от собствения си джоб. Последните години купих и доста акции на Gamestop. Не с идеята да е дългосрочно, но се оказа такова. Който знае - знае! Който не знае, по-добре да не се занимава :D

това звучи добре, ако се продадат тези акции могат ли да се реинвестират или да се теглят

Можеш веднага да ги продадеш. Парите ще останат в профила ти и ще можеш да ги изтеглиш след 30 дни. Ако си горе-долу в час с някоя компания, можеш да инвестираш печалбата в нея. Така или иначе парите ще са "заключени" през този период, по-добре да инвестираш в нещо. Току виж изкараш повече. Това ограничение от 30 дни е само за пари от спечелени акции. След като мине този период, можеш да продаваш спокойно и няма да се налага да чакаш толкова, за да си изтеглиш парите.
Както е споменал и колегата над мен, получаваш лихва за неизползваните средства, така че можеш и просто да си държиш парите в платформата, но според мен няма смисъл. Ако искаш хубави лихви, ползвай Revolut или TBI Bank.
 
продадох ги и ги делнах на тесла и епъл за проба
 
@pepo_999, изглежда само ти си минал целия процес. Има още двама регистрирали се, но само толкова. Не знам дали си изтеглил депозита си обратно към банковата сметка, но незаивсимо дали си го направил или не, можеш да погледнеш в профила си и да отидеш на Управление на средства --> Теглене на средства. Ще те помоля да потвърдиш, че ти позволява да го изтеглиш обратно, защото изглежда има хора, които не вярват.
Получих лично съобщение, в което един господин иска аз да му пратя 20-те лева, а той щял да ми ги върне като си получи безплатните акции 🤦‍♂️
Все ми е на акъла, че 99% от посетителите на форума разполагат с 20лв. в банковите си сметки. Знам, че не съм от най-активните потребители и до известна степен разбирам недоверието, но не съм открил топлата вода. Лесно може да проверите дали написаното от мен е вярно или не.
 
минах регистрация и проверка на профила за 20 минути, депозирах и получих акции както съм написал

продадох ги, реинвестирах ги, чакам да отворят пазара за да видя какво ще стане

при искане за теглене ми позволява да си изтегля сумата която съм депозирал, те са активни, останалите не

засега доволно, получил ли си акции от мен да чакам бирата ;)

Untitled.png
 
Получих ги, но бирата ще е от теб, колега. За пръв път ми се случва да ми даде толкова малко. Даде ми акции на H&M за 30лв. 😂
 
еми предполагам зависи от депозираната сума, ама все е нещо
 
Не зависи. Досега съм молил само приятели и роднини, всички вкараха абсолютния минимум и печалбите ни варират между 40 и 100лв.
Има и нещо друго, пазара е на червено. Кажи речи всичко е надолу като цени. Преди година и нещо пак ми пусна акции на H&M и цената за акция беше около 17-18 евро. Сега е 12 и малко. Но не бързам за никъде, ще изчакам пак да се вдигне малко преди да продам.
 
няко друг включи ли се, взехте ли акции

едно уточнение - може да теглите депозита, но ако го направите преди 30 дена акциите и тези на поканените от вас ще се нулират, така че трябва да се изчака за да имате право на теглене на цялата сума
 
Взех акции,веднъж за регистрация и два пъти от хора регистрирани през моя линк,и трите пъти акциите бяха за по около 20лв.
 
значи е на късмет, аз взех за 105 лева
 
няко друг включи ли се, взехте ли акции

едно уточнение - може да теглите депозита, но ако го направите преди 30 дена акциите и тези на поканените от вас ще се нулират, така че трябва да се изчака за да имате право на теглене на цялата сума
Това е странно. По принцип няма такова нещо. На няколко пъти, когато съм правил регистрация на мои близки, депозирах собствени средства, които изтеглих веднага и никога не сме имали подобни проблеми.
На 31.10 направих регистрация на жена ми. Беше късно вечерта, но въпреки това мина верификация веднага. Захраних сметката с карта и парите също се появиха по сметката веднага. Няколко минути по-късно и двамата получихме известие, че сме спечелили безплатни акции.
Интересното е, че след като отворих приложението на моя (а и на нейният) телефон, известието вече не се виждаше. Появи се отново на следващият ден и вече пишеше точно какви акции са спечелени. Веднага след това се появиха и в портфолиото.
Може би ако изтеглите депозита преди реално акциите да се появят в портфолиото, има вероятност да бъдат загубени, но досега не ми се е случвало.
Прилагам снимка, да не кажете, че си измислям :)
Вляво се виждат известията - на 01.11 акциите влизат в профила, на 02.11 депозита е изтеглен. Акциите все още са си на мястото.
 
Пише го в т.6 от правилата
 
Пише го в т.6 от правилата

Така е. Но нека бъдем точни, в правилата пише: "веднага след получаване на Наградните акции".
"Веднага" е много общо понятие. Може би имат предвид в рамките на няколко часа или на същият ден.
Очевидно няма проблем, когато сумата се изтегли на следващият ден, както нагледно показах.
Не го правя за пръв път. Акаунта ми е на три години и съм теглили депозит поне 15 пъти...

За по-притеснителните - не теглете обратно цялата сума.
Ако сте депозирали 20лв., изкарайте 19лв. Така остава нещо по сметката и не нарушавате правилата.
 

Горе