1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

Беклинкове между сайтове от един хостинг?

Дискусията в 'Оптимизация за Търсачки' стартирана от sixking, Септ 10, 2017.

?

Добре ли е сайтове от един Хост да се линкват помежду си?

 1. Да

 2. Не

 3. Зависи количеството

Резултатите ще са видими само след гласуване.
 1. sixking

  sixking Well-Known Member

  Рег.:
  Март 9, 2013
  Съобщения:
  1,419
  Харесвания:
  62
  Точки:
  48
  Мисля, че е време да докаже някой с аргументи? Видях, колегата горе цитира някой, още чакам отговор, ще се радвам и @Странникът да даде пример. Всеки друг естествено е добре дошъл да се включи с нещо, което е намерил, но в някакъв разумен срок на публикуване - и аз намирам информация от 2011...
   
 2. hahovec

  hahovec Active Member

  Рег.:
  Март 24, 2015
  Съобщения:
  557
  Харесвания:
  70
  Точки:
  28
  Как ще споря повърхностно бе, само днес съм купил близо 1000 линка а съм проверил над 3000 за афторитет и другите необходими показатели! Аз работя с реални сайтове всеки ден които правят оборот за да хранят хиляди хора понеже общия брой на хората покрай сайтовете с които се занимавам е горе доло толкова. А въпросния гуру дето не му вярваш освоява милиони годишно от стартъп и уж води война с гугъл, което е поредната измислица на глупака отгоре, но то няма какво да му се обяснява на него, той ако разбираше щеше да знае най - малкото какво е да ти блокират линк и какво се случва след като за даден домейн бъде насрочена човешка проверка и ако уж имаше опит щеше да знае какво молене пада да не попаднеш на някои индиец дето може да те посече без причина! Та въпросния гуру дето не му вярвате държи близо 50% от въобще регистрираните .bg домейни изобщо и над 70% от общо регистрираните нови разширения за българия които са на кирилица. Тук не говорим за догатки а за практически умения и възможности. Но какво да ви говоря вие просто не можете да си представите как стоят нещата! Както и да е повече дори няма да пиша в темата, кретенчето от горе да пише глупости, а другия може да продължава да добавя сайтове в директории за 5 лева, които между другото са точно на гуру-тата дето ги плюете!

  Е къф пример да ти давам бе пич, аз не искам да ти се доказвам а да ти дам полезни знания. Влизаш в известните тулове като маджестик, серпстатс които е български и за българия е най - добрия понеже няма друг които да работи така добре с кирилски думи, ахреф, кейлордхеро, виж скрийминг фрог и другите давам от жанр по един пример понеже няма смисъл да гледаш различни инструменти от един и същи жанр. Гледаш и виждаш за какво дават статистика след това им гледаш плановете и си правиш сметка ще дават ли цял свят по 1000 долара на месец за нещо което глупака отгоре отрича и кое е достоверното? Той с малумните си постове или това което прави цял свят. Може би и моз ще отрече и те не са достойни, виж им тяхните услуги те ще ти кажат същото което и аз, ако имаш и бюджет плати си за да го чуеш директно от устите им!
   
 3. Странникът

  Странникът Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2011
  Съобщения:
  4,525
  Харесвания:
  596
  Точки:
  113
  Поредните простотии, написани от хаховеца. Като го гледа човек какви идиотщини пише, направо да се чудиш дали има връзка с главния мозък. Явно за него seo е да купи едни 1 000 линка, че иначе "хилядите хора" ще останат гладни :D :D :D

  А колкото до това, че не е чувал за обявената война на Гугъл от "seo"-то Калин - това също без коментар... уж работи в тази сфера а да не знае елементарни неща... Ето ти повече инфо по въпроса, чети, ограмотявай се, че следващия път да не пишеш глупости.

  А това въобще оставям без коментар: "А въпросния гуру дето не му вярваш освоява милиони годишно от стартъп". :D :D :D

  Май за канарчета ни вземаш, а @hahovec?
   
 4. kpetrov

  kpetrov Well-Known Member

  Рег.:
  Апр 22, 2015
  Съобщения:
  1,064
  Харесвания:
  75
  Точки:
  48
  Пол:
  Мъж
  Абе аз още напипвам и се опитвам да се уча. Ама честно казано вече изобщо не съм сигурен, че поне в момента има кой знае какъв смисъл от СЕО. Струва ми се че повечето е реклама, каквато и да е било, било то директна, било с връзки, било то със спам в мрежите. Спомням си го този случай със сайта за 1 милион пиксела и 1 милион долара. Кога става известен и успява? Когато правят репортаж за него по BBC... :)
   
 5. sixking

  sixking Well-Known Member

  Рег.:
  Март 9, 2013
  Съобщения:
  1,419
  Харесвания:
  62
  Точки:
  48

  Това с тия 1000 - фукаш ли се, доказваш ли се? Какво общо има това с цялата тема - дали е добре да линкваш между сайтове? Или ти ще кажеш, че си линкнал 1000 домейна?
  Казах ти да дадеш примери, нещо съществено - АААААА, аз съм си купил тука 1000 линка. На думи всеки може, нали знаеш ;)
  Толкова го хвалите Калин, имам му профила, доста съвестен ми се вижда, да не кажа повече от човечен! С кои се шамари, воюва, не знам си какво, изобщо не ме интересува! Казах ти да ми дадеш пример, линк, видео, снимка дори ---- той нашия си купувал. Кажи ми, къде изобщо цялото ти изказване има нещо свързано с темата? Човек са опитва да създаде някаква полезна тема тука, нашия са хвали, че даже и услугите на сайтове за проверка на домейни ни предлага.............................. Къде това има нещо общо?

  Щот нали са сещаш, че може да купиш 1000 домейна за има, няма 2000 долара, правиш ги на сайтове за половин година, линкваш ги помежду си, дигаш им TF, CF, продаваш ги на 200 долара парчето............. схема майна, ти как я мислиш. Ей това е което обсъждаме.  От мене 1000 линка не е купил, днеска не съм ял........ :D :D :D
   
 6. sixking

  sixking Well-Known Member

  Рег.:
  Март 9, 2013
  Съобщения:
  1,419
  Харесвания:
  62
  Точки:
  48
  Същите наблюдения. Може да си платиш за реклама, ще ти излезе сума колкото да си хабиш нервите, мейлите и времето в търсене на беклинкове.
   
 7. Странникът

  Странникът Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2011
  Съобщения:
  4,525
  Харесвания:
  596
  Точки:
  113
  Примери мога да дам, разбира се, но ще посоча само най-елементарния пример, за който знам със сигурност, че не само аз, но и други от форума го правят: Имате няколко сайта на един хостинг и си ги линквате помежду си. А има хора, които имат сайтове не само на един хостинг, но и на един хостинг акаунт. Е, питам - някой да е наказан за това? Дайте ми само един пример някой да е наказан за това!? - няма, и няма да има.
   
 8. TheEntrepreneur

  TheEntrepreneur Active Member

  Рег.:
  Дек 2, 2012
  Съобщения:
  324
  Харесвания:
  37
  Точки:
  28
  От това, което научих в BHW, при изграждането на PBN (Private Blog Network), всеки домейн е нужно да бъде със собствен хостинг, с IP Class C и това беше още пред 2 години. Тази година чичко Гугъл се развилня и е затегнал колана по-здраво, така че е нужен отделен хостинг ако ще ги линкваш заедно.

  Това е моето мнение.
   
 9. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,600
  Харесвания:
  603
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Казанлък
  Seriously?
   
  ReminD харесва това.
 10. TheEntrepreneur

  TheEntrepreneur Active Member

  Рег.:
  Дек 2, 2012
  Съобщения:
  324
  Харесвания:
  37
  Точки:
  28
  Малко съм чел, но това ми се е набило в главата. Исках да си правя PBN сайтове. Но е възможно да има и заобиколен път. Никога не знаеш, докато не прочетеш коментара на някой опитен блекхетър :D
   
 11. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,007
  Харесвания:
  994
  Точки:
  113
  Хаховец, не си прав - това, че си линквате някой сайт няма никакъв проблем, стига да не го правите от 20x подобни мрежи ( разбирайте ИП-та), което непременно ще trigger-не някоe AI на гугъл, което пък ще тригерне още някакви метрикси за проверка, като цяло ако сте LEGIT, а не тип ферми за линкове, е окей.
  Как мислите, че наказва сайтове тоя лош гугъл? Чули ли сте човек неразбиращ от SEO и сайта да му е наказан - не нали...
  Ще ви накаже ако имате 5 сайта и си линкнете сайтовете ли? Що за глупост? Ами аз ако имам 10 сайта на подобна тематика и са интересни и релевантни защо да не ги линкна? Ще отнеса наказание ли? Забрави за wordpress-ките блогове, да кажем имам сайт главен с новини, след това си имам отделен ФОРУМ, след това Галерия, разбирай го както искаш, гугъл няма да банне нищо.
  Няма такова нещо, може да нямат толкова value спрямо serp-а, но за наказание не може и да се говори.

  Въобще за думи от сорта на " ЩЕ ВИ НАВРЕДИ" са generic и няма как да стане само ако проблема е в линковете. Има много хора, които дори не са чували за SEO, а се линкват от 5-6 домейна и не са баннати. Гугъл не са идиоти да банват наляво и надясно само защото сте си линкнали някое сайтче, и това е ПОТВЪРДЕНО и няма нужда въобще да се дискутира. Вече спам мрежите и подобните ФЕРМИ за линкове са друга бира, но гугъл не са идиоти и се усещат.
  Е вече user-case където си линквате един сайт с 2-3 статии wordpress-ка от още 10 wordpress-ки с мизерни статии и шит линкове ( ТИПИЧНА ЛИНК ФЕРМА ОТ ЕДНО ВРЕМЕ , ВЕЧЕ НАРИЧАЩА СЕ PBN ) пак с по 2-3 статии - всеки би ви пуснал penality.
   
  Последно редактирано: Септ 12, 2017
  sixking и Странникът харесват това.
 12. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,007
  Харесвания:
  994
  Точки:
  113
  TLDR: Ако сте тарикати мислещи, че ще заблудите гугъл с някакви измислени Wordpress-ки и PBN-нки - е ще ядете ***-а и после ще се оплаквате, че чичо гошо е лош, но ако си линквате неща, които са полезни и са релевантни на ресурса ви ( не 5-6 wp със статии, все блогове, това все ще тригерне нещо ) , няма никакви проблеми, и Е ДОКАЗАНО и потвърдено.
   
  Странникът харесва това.
 13. ReminD

  ReminD Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 22, 2008
  Съобщения:
  6,007
  Харесвания:
  994
  Точки:
  113
  И последно relevant пример. Дадена мацка въобще не разбира от SEO, дори не знае какво е SEO, има си 5-6 сайта ( магазинче, блог към магазина, галерия например, форум, друг блог за нещо друго , например за travel ) . Откъде накъде гугъл ще я накаже, че си линква блога към магазина или някой подобен сайт към друг сайт? Дайте едно доказателство за relevant пример като този, но нека да няма спам мрежи и мизерни WP инсталацийки с цел да вдигат някой сайт, тоест с цел SEO :)
  Тея теории отдавна са отритнати, те гугъл наистина не са пълни идиоти, за каквито явно ги смятате, но досетете се как се оправиха с повечето спам сайтове преди 4-5 години като почна чистката срещу AMR/ SBD/ Scrapebox програмите? С една дума, ако сте читави линквайте, ако сте някакви тарикати мислещи, че с частни блог мрежи ще залъжете някой освен себе си - после имате пълното основание да хейтвате гугъл, че не ви е пуснал аванта за wp сайтчето пуснато с няколко статийки.
  И последно, щото винаги ще има неразбрали - penality не може да се trigger-не само въз основа на няколко сайта линкващи друг от 1 ип адрес, това е булшит като цяло и е доказано отдавна, пък и всеки със здрав разум може да представи аргументи защо не може само това нещо да trigger-не някакво penality.

  Цялата тая тъпотия ако има нещо general вярно, първи хостинг компаниите щяха да ни издумкват с едни ГРЪМКИ съобщения да преминаваме и да си плащаме други IP адреси, щото не можело да си линкна единия сайт към другия... Булшит!!!


  И хаховец, ако това, което казваш беше вярно, че гугъл ще те банне спрямо еднакви класове и css-и - то по твоята логика знаеш ли колко сайтове ползват Bootstrap и въобще не се занимават да добавят класове? За темите да не говорим, още по-голям булшит!!! Тези 5 процента не знам откъде си ги измислил, няма такъв филм, особено като се взема и впредвид, че гугъл постоянно ни натиска да ползваме готини имена и семантични за класовете и таговете и като цяло за структурата на сайта като цяло.
  [​IMG]

  Ето и за ип адресите и линкването, не се бях засичал напоследък в последните тенденции, но като гледам мнението на повечто е същото което моето.
  [​IMG]
   
  Последно редактирано: Септ 12, 2017
  sixking, Blinky, sunstorm и още 1 човек харесват това.
 14. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,649
  Харесвания:
  95
  Точки:
  48
  Изобщо не вярвайте на тези които ви обясняват , никой няма да ви каже истината като може да класира думичката на 1 позиция защо да го споделя?.. и то с някви клипове и блог-ве.. даже е удачно да направите точно обратно на казаното..
   
 15. Sky

  Sky Well-Known Member

  Рег.:
  Юли 29, 2012
  Съобщения:
  8,600
  Харесвания:
  603
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Казанлък
  Аз като ти приказвам че тука ти е силата се сърдиш, заеби го това кодене :D
   
 16. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,559
  Харесвания:
  1,452
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  От моите години опит знам, че никой няма да излезе и да каже: Излязох на втора позиция като направих това на онпейджа и взех ХХ линка от тук, ХХХ линка от тук + социални страници с еди колко си фена и шервам по еди колко си всеки ден....нещо конкретно и точно. Няма такова нещо. Разбирам, че и за всеки сайт и ниша е различно, но нищо конкретно в цифри не се дава....само се обяснява за идеалния микс....мерси много, идеалния микс може всеки да си го уцели с времето. :) Но както се казва, така е правилното - дават ти основата и идеята как се случват нещата, и после сам си търсиш решения за твоя си случай. Така е навсякъде, няма какво да се сърдят хората.
   
  sixking харесва това.
 17. devilx

  devilx Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 14, 2008
  Съобщения:
  1,649
  Харесвания:
  95
  Точки:
  48
  Единствено в момента се интересувам как по--добре дали да създам ПБН или да дам директен редирект 301 понеже тези експири домейни имат примерно бегклинк да кажем в моя случай от гоал.ком и така все едно моя сайт ще има линк от авторитетен спортен сайт с ключова дума.. докато при ПБН получаваш беклинк но колко помага този беклинк не се знае
   

Сподели страницата