Бизнес с дрехи

emulous

Member
Здравейте, предприемачи!

Отскоро имаме идеята с един мой близък да пробваме да отворим магазин за дрехи втора употреба или за преоценени дрехи, та ако някои предлага някакви стоки да пише на лично :)
Също така да попитам какво ви е мнението за този тип бизнеси? Ако чуя мнение от някой, който се занимава с това ще ми е от полза. В момента сме на етап създаване на бизнес-проекта и все още правим проучвания за доставчици и места от където ще можем да зареждаме стока. Имаме средствата ( поне според нас де), които са необходими, така че всяко едно мнение и съвет ще ни бъде полезен!

Благодаря предварително ;):cool:
 
Ми... аз. :) Не става ясно офлайн или онлайн магазин ще отваряте!? Бизнеса е тегав, та тегав. Хубавите дрехи изобщо няма да ги видиш, а конкуренцията е жестока и нелоялна. Ако нямаш контакти и опит ще ти е много трудно.
Някой? :)
 
Занимаваме се с това от 10 години (майка ми) не аз и да ти кажа сменяй възможно най РЯСКО идеята си, защото по разочарован надали ще останеш.

Ще дам пример. Живея в малък град с 20-30к жители. Преди 5 години беше окей, имаше 20 малки магазинчета за дрехи втора употреба и имаше хляб за всеки.
Преди 2 години се ядваше колкото да плащаш сметките и с късмет да ти остане и за цигари.... От 20 малки магазинчета останаха 5 големи вериги които се конкурираха доста дълго време!
В момента имаме 1 верига останала с 5 големи техни магазина и 2-3 много малки други които незнам как оцеляват... а тая голямата верига която говоря затвори вече 2 от магазините защото явно наема е непосилен, работната ръка и тя и т.н!

Последно затворилото се помещение е на пъпа на центъра и дълги години там имаше друга голяма компания която фалира буквално и се махна, тия взеха и него магазин с цел да превземат всичко в града, но гледам отново е изпразнено всичко!

Та не е най голямата оферта втората ръка дрехи!

Пробвахме лично и онлайн... е да ама да си играеш да правиш ебати снимките на всеки един парцал, че да го пускаш после някъде, да правиш описи и т.н и всичко това за 2-3 лева дреха? малко не оттърва... наснимах точно 200 парцала след което не издържах да изпратя повече от 50 и директно изтрих сайт и всичко останало....

Някои продават УЖ мега марковите парцали на по 50 лева броя за някви раздърпани боклуци ... незнам продават ли нещо, но като се огледаш, че чисто нови дрехи вече тениски и т.н са по 4-5лв... надали втората употреба парцал ще е по ценен от новия... и с тия реплики се обезценяват марковите втори употреби...

Ако твърдо сте го решили действайте, но се поогледайте около Вас това колко е вървежно и добре си направете сметките... или погледнете в нета колко хора продават цялостно оборудване, дрехи и всичко останало от фалирали магазини за дрехи... По-добре отвори на центъра на града си 1 форгонче или лафка и предлагайте катми с най-различни сладки и солени неща в нея.
Трябват ти 2-3 котлона и малко сладки, шоколади и там каквото ще предлагате. Ще инвестираш много по-малко, а ще се убивате от работа :)

Успех все пак!
 
За град с какви размери говорим тук? Местоположение на магазина, ще има ли трафик? Аз пазарувам от такива магазини, не защото съм стипца, а защото намирам много хубави дрехи на такива места. Не малка част от гардероба ми са от там, ни за жалост влизам и питам за най-големите им размери и после разглеждам, за да не губят врвме, ако харесам нещо. Според мен има хляб, ни едни нещо съм виждал, което клиента намира за водещи, а именно колко често се зареждат нови неща и най-вече какви и от къде. ;)
 
Благодаря за отговорите !:)

Не става въпрос за онлайн магазин, а за отварянето на магазини в няколко населени места- идеята е да се пуснем в "дълбокото" и ако паднем- да се сгромолясаме доволно, но ако потръгнат нещата смятам, че ще е доста печелившо. Вярно е, че има конкуренция в лицето на вече утвърдени вериги, но търсенето на такива стоки, поне по мое наблюдение, в малките населени места е доста голямо. Свързахме се с доставчик, които ни предложи цена и уж в един контейнер 70% от стоката щяла да бъде екстра качество (след дезинфекция със сертификати естествено), но ние ги изчисляваме при 40% и евентуално продадени половината от тях и пак сметките ни излизат на големи печалби, тъй като маржовете са наистина огромни! Друг е въпроса с локациите и складовете, но в момента сме на все още проучвателен етап.
Естествено, че всеки, който иска да се захване с какъвто и да е бизнес си мечтае да е успешен, но както казват в Тексас- " колкото повече фалита има един човек, толкова по-успешен е" :confused:

webmast367, благодаря ти за идеята с катмите, но преди време бяхме в хранителния сектор и нещо не ни допада идеята, че обстоятелствата не позволяват свободно управление :)
 
Трябва да имаш няколко магазина (за да въртиш дрехите). В бг-мамма има писано по тази тема.
 
Трябва да имаш няколко магазина (за да въртиш дрехите). В бг-мамма има писано по тази тема.
Дай линк, ако може. Да я им я доразвием темата. :)

Забелязал съм, че такъв тип бизнес адски много разчита на локал рекламата, и най-вече на листовки и брошури. Ако си верига вече е друго, но ако имаш няколко малки локални магазинчета - трябва да се научи за теб на локално ниво, и точно този тип реклама е често използван.

Трудно ми е обаче да разбера как ще се борят големи вериги като Мания и др. Но отговора идва с качеството, цената и начина на обслужване. Това е.
 
За миналата година в България са внесени над 11 000 тона дрехи втора употрена и са изнесени над 17 000 тона. По данни на една от фирмите, 60% от стоката е за реекспорт, 30% остават в България и 10% за рециклиране. Друго яче казано, големите играчи печелят не само от стоката която продават у нас, но и от реекспорт към страни от третия свят. Още по- друго яче казано, много малко част от стоката им остава непродадена. Вие какъв процент от стоката очаквате да пласирате?
 
добра идея. БТВ що не сформираме идея за капитал с плащане с покритие само от реалния бизнес без пумиярското "с ипотека" ?
 
Оп НВМ. магазините са друга история :):rolleyes:
 
Вече има много голям играч на пазара - Ремикс шопа. Ако ги преборите с вашия малък бюджет - ще ви издигна паметник в центъра на Плевен. Лично.
 
Имам останали от такъв магазин в перфектно състояние. Ако имате интерес ми пишете. Отворена съм за всякакви оферти.Тел 0885538120
 

Горе