Бихте ли ползвали подобен сайт...

Бихте ли ползвали подобен сайт?


  • Общо гласове
    9
  • Poll closed .
От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

Има я и обратната страна. Наскорох попитах за рекламна оферта за един мой сайт. Писаха ми че ще се ПОСЪВЕТВАТ началството и ще ми върнат отговор.... Е отговор нямаше при положение че АЗ ГИ ТЪРСЯ да им дам пари. Е това го няма никъде. Един добре направен сайт с категории ще ми съкрати на мен примерно търсенето на таргетирани сайтове. Влизам търся порно (примерно) и ми излизат 10-20 сайта с оферти. Това го няма във форума
 
От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

^^Знам само, че пазарните принципи обикновено са много прости. Ето я формулата в случая: Увеличаване броя на сайтове + Затягане серп-коланите, би трябвало да е равно на увеличено търсене на реклама :wink:

А ти как я предлагаш тая реклама в други неспециализирани сайтове, където също има калабалък, но не от специалисти? Пишеш "Преглагам евтина банер реклама в посещаван сайт", или пишеш "Искате ли днес да ви видят 10000 души?" и вече по-натам в същият стил. Все си мисля, че причината за неуспешна реализация на нещо добро е по-скоро в начина и мястото на предлагане
 
От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

Добра идея Websupport ще е клише ако кажа че и аз си мислих точно за това, само че миналата година :) та имам един тъп сайт наблъскан с картинки но без статии тип копи пейст 8) опитвах да продавам банери за минимум 2к посещения исках 4 лв и от 3 позиции продадох средната. Също си прав че форума не е идеалното място за купуване и продаване на реклама, просто идеята не може да се разгърне - бизнесът има нужда от реклама. Малко ми е объркано но след време като потръгне и агенциите ще купуват от теб. Успех.
 
Потвърждавам думите на Странника. :) Все едно разказва моята история. Там е абсолютна простотия. Нищо лично агенциите, но си проличава и там монопола, връзкарщитана и некомпетенцията. На много високо ниво при това. За това, ако ще се продава директна реклама, опция №1 са агенциите, те са реално връзката с рекламодателите с добри бюджети, но няма да сполучите там. Там ви намира, само ако са ви видели някъде като сайт и са решили да подхвърлят на агенцията, че ви искат в следващата си кампания. Иначе е загубена кауза. Да излезеш на печалба с тях ще е Ок, но обикновено не се стига до това. Дори и да дойдеш с много добро предложение, друго си е да го минат като преди, вече по утъпкания път - 3-4 сайта и това е. Ама дали там е Ок като аудитория, дали им е нужен продукта, няма обикновено значени, нали правят "брандинг". :) Щом влизат хора и не са по малко от ХХХХ на ден, няма проблем - ядва се. :)

Преди няколко дена една мацка попита моя приятелка дали можела да стане маркетинг директор в някоя голяма фирма. И отговора и беше ДА, може, нищо че не разбираш, то и сегашните нищо не вдяват. :) И бих се съгласил с това. Поне от опита ми. Голям маркетинг са всички, за едни и същи кампании имат едни и същи канали. В маркетинга няма такова логика. :) Поне ако се допитваш до анализи и статистики, но това са само термини за тях. :)

Такъв сайт има бъдеще, но се иска силно присъствие в главите на клиентите с пари, а не някой да очакваш да те впише в медия плана си или да разчиташ. Както казах, бъдещ има ако се лансира в Европа. Тук нещата малко трябва да се променят, за да има място за такъв бизнес модел - говоря специално за директната реклама и добрата печалба от това в добре подбрани сайтове в портфолито. Не говоря за кликове, ваучъри от по 20 лева, реклама за един месец за 5 лева и подобни. А за истинска директна реклама, която върви не само с добре договорена цена, но и с дългосрочно изпълнени подсилено с договор за определен период. За да може ти да имаш вече продадено място (говоря от страна на публишър), да знаеш, че утре ще може да отвориш още позиции, защото имаш свеж капитал, който може да върнеш пак в бизнес процеса. Иначе е умряла работа - отварящ фирма, ония агенцийки ти тропват вратата пред носа, и започваш да затъваш в дългове, защото разходите си текат.
 
От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

Кортес, да и според мен трябва първо да предизвикаш търсене, а после да предлагаш. А търсене не се предизвиква с консерватизъм :wink:
 
Re: От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

Кортес, да и според мен трябва първо да предизвикаш търсене, а после да предлагаш. А търсене не се предизвиква с консерватизъм :wink:
Да, на това и аз слагам едно плюсче. Търсенето е важно, за да заработи добре и предлагането. :|
 
От: Бихте ли ползвали подобен сайт...

Идеята е добра, Аз лично бих се възползвал от нея!
 

Горе