Блог - на български или английски ?

dbrmr

New Member
Имам желанието и малко материали да на направя блог + план за бъдещите статии. Друго, което планирам е да издам екнига, когато се събере достатъчно материал. В тази ниша, книгите се продават отлично. Това, което се чудя е на какъв език да е блога - български? английски? или да бъде двуезичен?
Да си призная - на английски ще ми е по-лесно, затова сега ме влече варианта да започна с английски, заради по-големия пазар и после да превеждам на български ако преценя, че ще мога да продавам книгата тук.
Какво мислите Вие за пазара на дигитални продукти в България и на български език ?
 
Аз няма начин да не се включа и да кажа на ЕН. А ако държиш, и имаш време да го управляваш - двуезичен. ;)

Не само пазара е по-голям, но това означава, че рекламодателите са повече. Тук ще ти е трудно, но и на вън няма да е лесно. нужно е и да се създаде име в областта. Или кногати да е наистина добра и да представлява интерес за масата в дадената сфера. ;)

Дигиталният пазар тук и в чужбина не е никак лош, даже в момента бележи пикове. Щом аз още не съм минал на смартфон от новото поколение, значи има на къде да расте още. :)
 
От: Блог - на български или английски ?

Благодаря за отговора Blinky.
Нещо не ми харесва един блог да е двуезичен, по-скоро българският ще бъде друг блог на друг адрес.

Време ти е вече да минеш :)
 
Моля, моля. Вярвам, че решението ти блога да е на английски е много правилно. Това ще ти се отплати по-добре. А този на БГ, добра идея е да се направи на отделен домейн, но ако блога ти ще е прекалено социален, може да обединиш общностите. Или ще е просто информационен? Ако е второто, гласувам с две ръце. :)

П.П: Да, скоро се замислям за такъв. :)
 
От: Блог - на български или английски ?

По-скоро информационен, за програмиране. Но няма да е за научаване на даден език, а по-скоро след като знаеш езика - какво следва?
Обмислям серии от статии, които описват как разработвам един проект - от началото до края. Проектите няма да са прости - интернета е пълен с туториали как се прави блог и други прости неща. Покрай този блог целя да комуникирам с други хора от индустрията и да научавам и споделям нещата. След време ако успея да направя екнига и да я продавам - ще бъде страхотно. Аз в момента работя на две работи и нямам време, но пък искам и да инвестирам малко време сега и да се надявам на някакви малки доходи в бъдеще.
 

Горе