Блог с обяви за продажба?

dani_sahne

New Member
Здравейте предприемачи!

Първо поздравления за идеята на форума... за първи път го посещавам и намирам доста интересни теми. Явно вече и ние, българите осъзнаваме, че общество, което си помага се движи с по-бързи темпове към успеха, отколкото хора на принципа "на мен може да не ми е добре, но поне и на Вуте да му е зле!" Браво!

Сега по същество: аз съм нова в блогването и не мога да разбера дали е забранено те да се използват с директна търговска цел. Например мога ли да си направя блог, в който периодично да пускам обяви в прав текст (описание, снимки) за неща които продавам ? Прочетох правилата за съдържание тук в bloggercom... там никъде не пише, че се забранява използването им с търговска цел. Но в същото време не срещам блогове с обяви. Знам, че блоговете имат друга идея - дневници, мисли, новини и т.н., за мен обаче са подходящ инструмент за публикуване на обяви.

Благодаря предварително за мненията ви!
 
Здрасти и добре дошла. Надявам се да ни посещаваш често и както ние намираме нова информация и я споделяме с другите така и ти да споделяш с нас.

Блогването е най-новата и според мен най-добрата система за продаване на продукти. Напълно разрешено е с блог да се рекламират и продават продукти. Не съм чел User Agreements на Bogger, но съм виждал доста блогове там, които се използват точно с тази цел. Лично аз ти препоръчвам да си купиш домейн и хостинг и да си направиш собствен блог. Тогава никой неможе да ти каже какво да побликуваш или не.
 
Здравей Цанко,

мерси за инфото. Ще се огледам за домейн.

Поздрави,
Даниела
 
dani_sahne, здравей и добре си дошла тук. Мерси за готините думи.
Еми може блога да ти има инфо по дадена тема, и в същото време да ти е комерсиален или с две думи да шиткаш от него. Афилиейт линковете или тези които препращат към сайт от който ще печелиш са наистина добра идея за блогарите да печелят. Някой го правят с AdSense, други с афилиейт програми, трети с продяжба на постове (ако блога е с висок PR и популярен), четвърти линкове от блог-рола на блога си (да отговаря на условията на #3). И така блоговете с комерсиялна сел са нещо много срещано нещо. Но е хубаво да се знае че оригинално те са инфо ресурси - така че е хубаво да има безплатно инфо, на тема на която ти е блога.

И аз съм съгласен че на собствен домейн е друго. По-добре е за теб и имаш по-голяма свобода в едитването на някой друг елемент от дизайна и контента. :) Еми ти специално моне да пишеш новини на тема, на която ти е обявата. Примерно ако имаш обява за продажба на апартамент в някой квартал, може да направиш някоя добра статия за този квартал и специално за местността, на която се намира продаваното жилище. Това е само пример. Може да го направиш и като Sales Copy, абе има много жъзможности. Успехи и приятен престой във форум. :wink:
 
Привет отново,

благодаря на всички за мненията. Ще разкажа малко по-подробно за целта на блога и какво точно имам в случая аз предвид "комерсиални цели". Значи един приятел продава коли в Германия и ме помоли да му направя страница, където да може да качва описанията на наличните му коли. Не става въпрос за професионална автокъща, а просто за хоби-търговец. Предназначението на блога не е да да печели пари чрез афилиейт програми, рейтинги и т.н., а просто да даде бърза визуална информация на хора от БГ, които така и така идват при него.
Знам, че за целта се използват не блогове, а интернет-страници, но идеята е моят познат да може САМ (без каквито и да е HTML, CSS и т.н. познания) да може максимално бързо да качи няколко снимки на коли и описания за тях. За публикуване на информация относно марките, история на възникване на автомобилния бранш и т.н. той няма време, а и това би попречило на прегледността на обявите.

Може би имате идея за по-подходящ инструмент (на български) отколкото blogger,com, но предварително трябва да кажа, че не съм в състояние да програмирам приложение от сорта на mobile,de :)

Една картина казва повече от хиляда думи - ето как би трябвало да изглежда този "комерсиален" блог - разбира се с повече обяви:
http_koli-bg,blogspot,com

P.S. Нямам право да поствам urls, затова точките в адреса ги заместих със запетаи.
 
Според мен няма проблеми да се нарпави такъв блог. Предимстовот на блогър платформата , пред блог на собствен хостинг е Гуугъл. Блога ще се индексира много бързо и ще се класира по добре при търсения , отколкото на собствем блог. По-добре обаче на собсвен хостинг с твое име , защото имаш повече свобода върху това което искаш да правиш
Предлагам ти WordPress за създаването на блога. Ако имаш трудности при инсталацията мога да ти помогна ,но е изключително лесна ;)
 

Горе