Блокиране на всички ботове

Как мога да направя да блокирам абсолютно всички ботове, а не така едно по едно. Искам да блокирам всички ботове и тези файлове да не се отварят за ботовете. Иначе по браузър като блокирам не се отваря под определен браузър, но и така едно по едно няма как да се справя и за това има ли код за блокиране на всички ботове ?

if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Google-Adwords-Instant' )=== false)
if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Google-Adwords-DisplayAds-WebRender' )=== false)
if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Google-AdWords-Express' )=== false)
if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Google-Adwords-DisplayAds' )=== false)
if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Googlebot' )=== false)
if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'Google Web Preview' )=== false)
 
Идеята ми е такава, значи имам в сайта си реклами, които като човек влезе се отварят, за да няма фалшиви кликове, затова искам да огранича това нещо, ако е възможно. Искам да направя когато бот посети сайта тази реклама да не се активира, а когато е посетител да се активира. Има ли начин да се направи това и чрез код да се разбере дали посетителя е робот или наистина някакъв човек ?
 
Ботовете не изпълняват JS ( Гугъл понякога го прави де ). Така че може да направиш рекламите да се зареждат с ajax заявки.
А ботовете можеш да ги изредиш в един regex, но не е гаранция, защото user agent-a се поставя по желание.
 
Аз рекламите няма как да ги направя да се изпълняват с ajax заявки. Пък и да изброявам всички ботове едно по едно едва ли ще реши проблема, защото са много. Трябва ми някакъв код като този, който забранява на всички ботове, да посещават. Но при мене трябва например при нито един бот да не се изпълнява файл ads1.php, ads2.php, ads3.php и т.н.
User-agent: *
Disallow: /
 
А какво точно ти пречат ботовете? Искаш на ботове да не се сервират реклами? Каква система ползваш или нещо къстам е?
Ползвам Wordpress, ботовете ми пречат поради причината, че в сайта ми като се влезе автоматично се отварят реклами и следователно и ботовете като влязат и при тях ще се отвори и сеноче става, че бот натиснал рекламата и това ще се брои за фалшив клик и ще ме баннат.
 
Ооо, това много отдавна е решено на ниво рекламни мрежи. Естествено, ако не говорим за целенасочен скрипт, който ще трябва да си рипортнеш в самата ад платформа. :)
Какво е решението ?
 
Използвах adwise и за Март месец изкараха, че имам фалшиви кликове, а от Август до Февруари съм получил плащания, сега мисля да провам с Етаргет
 
Използвах adwise и за Март месец изкараха, че имам фалшиви кликове, а от Август до Февруари съм получил плащания, сега мисля да провам с Етаргет
Виж и там. И виж кои са тия кликове, Ip-та и ако искаш блоквай още на сървърно. Не знам....от посветете, които чета за adwise, там май не са подготвени за такъв момента. И го отнася публишъра.
 
За кликовете и Ip-та няма как да видя, кой е натискал върху рекламите, защото нямам такава функция и кода е настроен така, че какъвто url адрес сложиш и това се отваря като popup 5 пъти на 24 часа. Попринцип аз така бях доволен, защото изкарвах някакви пари за да мога да поддържам сайта и хората си бяха доволни, защото всеки ден имаше нови публикации. И за това този път искам да заобиколя тези ботове за да не излиза при тях реклама, а само на реални хора. Иначе като пример съм дал с няколко бота на google, ако така напиша 1 по 1 името на всеки бот на съответния бот няма да излезе реклама или ако напиша да кажем chrome, на тези които влизат с chrome няма да им излиза.
 
Ако се сложи if(strpos( $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'bot' )=== false) Дали така няма да блокира ? Или трябва да се направи с точност когато открие в думата bot,Bots,Bot да не показва.
 

Горе