Бойкот на easytrader

От: Бойкот на easytrader

И аз ги махнах преди няколко дни.

Нека да ги махнем всички, за да може не да си пълнят гушите за наша сметка и на нас да ни дават жълти стотинки.

Цената трябва да е мин. 5 ст., което е също много малко, но поне е поносимо.
 
От: Бойкот на easytrader

Бате, доста хора тук минаха на AdSense или Neogen. Не мисля че е за бойкот, тъй като те винаги са плащали толкова малко на партьорите си. Не знам, както и останалите, колко им плаща рекламудателите им, за да могат да отделят пари за афилиейтите си така че и те да са на печалба. Все пак изчисленията тук са изцяло на тяхно доверие.

Преди такива големи стъпки е хубаво да се разговаря с мениджъра на партьорската им програма, за да може на база дадени отговори да се стигне до добри решения. ;) И като казвам отговори - да се получат такива, които са адекватни, а не от сорта - кажи си ID-то за да те изключиме или мейли от сорта на колко сме велики, ти ли ще ни кажеш какво да правиме. :)
 
От: Бойкот на easytrader

Easytrader са най-печелившата компания, която гледа само да прецаква партньорите си затова искам да ги бойкотираме.
Аз им показах какво сам писал преди 2-3 дни в този форум и те спряха да се заяждат с мен.
Искаха да ми блокират трафик сайтовете понеже ги помолих да ми ги направят обикновенни и аз им казах, че не е нужно да ги блокират, защото така или иначе ги махам.
 
От: Бойкот на easytrader

Еми, мисля си че е логично да се даде обяснение. Все пак говориме за най-важния елемент в техния бизнес - тези, които им генерират трафик към рекламите им. Без тях - бизнеса им е обречен.;)

А това защо тая надежди да го направят - такава е по принцип политиката на всяка добре развиваща се програма - добър и коректен съпорт. И ако се помага на афилиейтите - ще има и добри печалби и за тях. Всичко е навързано. Никой не е успял с темеретско държание към промолтърите си....
 
От: Бойкот на easytrader

Аз лично не съм съгласен с тях само за един от сайтовете, които ми направиха трафик. На другите така или иначе им бях махнал кода... но пък на трети сайт вече 4 месеца нямах никакви реклами... от EasyTrader никой не го одобряваше, от AdBrite нищо не дойде, Неоген не го искаха, та сега поне имам някакви реклами, макар и за 2 стотинки.. предполагам не съм единственият... Иначе верно, че е малко. Но по-добре от нищо :(

Според мен по-скоро трябва да натиснем etarget да направят свободна регистрацията за физически лица, гледам само в още две от държавите, които поддържат,* това не е сторено :( Дори мисля скоро да пиша на мениджъра им Атила, но все се назландисвам (пишете му на английски). Според мен и от там може да дойде нещо, ако се популяризира.
 
От: Бойкот на easytrader

Ами айде да пишем всеки по едно писмо.Дайте имейл на който да пуснем по едно писанце.
 
От: Бойкот на easytrader

Бойкотирайте докато почнат да дават не по 10 стотинки, а по 1 лев за клик ...
 
От: Бойкот на easytrader

Да бе и да ги бойкотирате нали Замунда и още големи сайтове им показват рекламите то тва им стига за тях...
 
От: Бойкот на easytrader

dancho, наблюдавам мненията ти и темите, които пускаш и забелязах, че всичките са свързани с EastyTrader. Нима е нормално това?
Смяташ ли че големите партньори ще бойкотират или само тези, които нямат трафик???
Живеем в пазарна икономика и всеки решава, как да прави бизнес. Дали е правилна политиката на EasyTrader или не, ще покаже времето. Те би следвало да вървят по стъпките на големите афилейт системи и се надявам да го постигнат.
Аз оставам с тях, защото съм доволна. За мен няма друга добра българска алтернатива за PPC.
Както навсякъде в по света - големите риби лапат повече, а малките се борят за оцелявне...
Моят съвет към теб е, да не си губиш времето в пускане на излишни и повтарящи се теми, а се хвани здраво и направи добър сайт, който успешно да монетизираш.

Успех :)
 
От: Бойкот на easytrader

Тук Изида е права, всеки сам решава колко да получава :). Дали ще са 0.02лв. или 0.50лв. сам избираш. Пробвай другите програми :wink:, както тя каза живеем в пазарна икономиа...
 
От: Бойкот на easytrader

dancho, наблюдавам мненията ти и темите, които пускаш и забелязах, че всичките са свързани с EastyTrader. Нима е нормално това?
Смяташ ли че големите партньори ще бойкотират или само тези, които нямат трафик???
Живеем в пазарна икономика и всеки решава, как да прави бизнес. Дали е правилна политиката на EasyTrader или не, ще покаже времето.

Процесите които се крият зад думата "време" в случая това са действията на хората т.е ние.
Не ми харесват такива преднамерени или непреднамерени внушения, че нямаме контрол над съдбата си.
Напротив, стига да спрем да се вслушваме в обезсърчаващи приказки и имаме общи интереси и се обединим, промяната може да стане реалност.

И мен не ме кефят ET - много арогантно отношения показаха в тоя случая където поискаха имейла или какво беше на някакъв човек, че да го изгонят, за дето ги критикуваше. Това в реалния живот значи все едно да те заплашат със физическа разправа, или направо да ти хвърлят един бой.

За това дали вървят по стъпките на големите афф - ами и да, и не. По-скоро не с тези трафик 0.02 милистотинки на клик.
А и какво всички са се хванали да гледат как е на запад, да не би това да е единственият правилен път на развитие? Гледайте американската икономика... китайците вече съжаляват, че са следвали сляпо американската система.

Както и да е.

Аз лично преди 2 седмици се отказах от услугите на ET, и минах на адсенс. За сега парите са същите горе-долу, като в определени ниши са повече, в други по-малко.

Това което не ме кефи в действията ти Изида, мен лично, е че за пореден път се месиш в работите на другите. Това си е инициатива на човека и има хора които го подкрепят. Т.е след като не си заинтересувана можеше и да не пишеш тук, опитвайки се да поливаш инициативата му със студена вода.

А и имаш пристрастно отношение към ЕТ, както си личи от постовете ти. Не казвам, че работиш за тях, но след като ти дават залъка ти ги защитаваш, да не би да им стане нещо и да спре кранчето към теб.

Моят съвет е поеми малко риск, застани на наша страна за да правиш повече пари накрая.

"Няма промяна без огън" :twisted:
 
От: Бойкот на easytrader

TSCS2, благодаря ти за думите.
Имаш известно право, а и си писал поста си с мисъл, което ми харесва.
Смятам че когато има някакво предложение, трябва да има дискусия.
Нямам нищо против да бойкотирам, когото и да било. Тук имам приятели и на тях държа повече, отколкото на някой търговец... Когато се предлага бойкот на нещо, реално нищо не се прави, защото не се предлага решение на проблема. Проблемът ни е, че никога не можем да бъдем единни в позициите си.
Не съм адвокат на ET, нито ги защитатам. Просто споделих, че засега нямам оплаквания.
Както се вижда, няма друга алтернатива в БГ.
Относно AdSense си прав, от него се изкарва повече, отколкото от ET (ползвам и двете).

Извинявам се, за разхвърляния пост :)
 
От: Бойкот на easytrader

Здравейте колеги,

от дота време не съм писал тук, поради простата причина че голяма част времето прекарах в работа над сайтовете си, но това не ми пречеше да прелиствам страниците на любимия си форум. Темата ми се стори доста интересна и не можех да не се въздържа да не се включа в нея, тъй като тези метаморфози в EasyTrader.bg засегнаха и моя милост. Аз лично ползвам услугите както на EasyTrader.bg, така и на Google AdSense в моите два сайта, като разпределението на позиците са 2:1 в полза на EasyTrader.bg и на двата ми сайта.
Да се върнем на темата. Единият от сайтовете ми попадна в т.н "трафик група" (не се сещам точно как я наричат). Разбира се и аз първоначално се подразних и реагирах бурно. Веднага писах до съпорта им, който най-учтиво ми обясни защо сайтът ми е попаднал в тази група, какви са били критериите и т.н. Е, след кратка комуникация, бях убеден да пробвам новите кодове. И така ето какъв беше резултата: CTR ми се увеличи от около 0.05 на около 0.30, съответно дохода ми за този сайт нарасна с 20% въпреки 2.5 пъти по-ниската цена, което доста ме учуди, но както се казва е факт. Всъщност се оказа, че в тези дефолтовски ротатори има много повече и разнообразни рекламни банери, които се оказаха доста по-интересни за моите посетители, отколкото банерите, които се въртят с месеци наред едни и същи.

Бойкота определено не е решение, изобщо няма да реши нищо. Да наистина цената от 2 стотинки на клик е много ниска, но пък защо да не бойкотираме Google AdSense, където няма никаква прозрачност за кликовете и където аз лично съм имал случаи от 3-4 клика да имам 1-2 цента или пък за едн и същи брой кликове да имам ужасни амплитуди в приходите? Решението според мен е да се върви напред, да се допиташ до съпорта на съответната афилиейт програма и т.н. Не на последно място, смятам, че развивайки сайта си, отново ще имам шанс да бъде включен към интерактивните сайтове :) Поне при EasyTrader.bg съпорта е на ниво и винаги са ми отговаряли на въпросите.
 

Горе