Бъдете на щрек с AdSense

cybertrone

New Member
Съветвам всеки който използва AdSense да внимава много за злоупотреби с рекламите. Току що установих, че някой умник е щракал над 100 пъти на реклами в един от сайтовете ми и както всеки може да се досети всички кликове бяха счетени за невалидни.

Аз проучих нещата и в форумите на датата гледам следният пост:

Много як сайт , супер се накефих !!!

От благодарност половин час кликах на рекламите на гугъл в сайта , яко кинти ти направих Smile

Продължавай пак така !


Информирах веднага google за случилото се.
Знам, че този потребител го е направил с добри намерения, но това в случая няма никакво значение.

Внимавайте, защото едно такова нещо е напълно в състояние да ви изкара от AdSense и да си скубете косите. Не знам какво би станало ако бях на почивка и не следях акаунта си всеки ден...

Ако забележите нещо такова и при вас, незабавно информирайте Google на адрес:

https://www.google.com/support/adsense/bin/request.py?contact=invalid_clicks_contact&hl=bg
 
cybertrone каза:
... Не знам какво би станало ако бях на почивка и не следях акаунта си всеки ден...
:idea: Малко ми е expensive съвета за такива случаи, но аз се предпазвам с лаптоп от тази ситуация, скъпо както казах :cry: , обаче се налага.

Особено ако това са пари, на които по един или друг начин разчиташ.
 
:) аз този метод го знам, но за съжаление все още не съм изкарал толкова, че да си го позволя. Иначе, че това е най-ефикасният метод го признавам. Само, че това пак си е работа и пречи пък на почивката, но така е, ако искаш пари работата никога няма да те оставя намира.
 
Достатъчно не е, но има :)

Иначе относно потенциялният проблем с адсесн - Аз затова не съм голям фен на ппц програмите, защото може да го отнесете без да сте виновни за нищо :( Обаче ги разбирам и гугъл при толкова много клик фрауд се е наложило да извадаят голямата брадва....
 
@cybertrone: Чак пък работа - 10 мин да си погледнеш acc за 10 мин. докато жената сложи салатата. Поне при мен беше така 15 дена докато бях на море, уверявам те не е работа а и успяваш да си починеш а не да си натръни са дали няма някой "добронамерен приятел" да ти подлее вода.

@georgimateev: За съжаление не :(, на OMV бензинджийниците има WiFi от БТК for free, за морето е плачевно положението не е като в София. Затова аз се лекувам с 3G. :D

Но ако хвана някъде WiFi на аванта се възползвам.
 
Имаше един срипт, който логваше IPто на потребителя и ако той е кликнал повече от 2-3 пъти на рекламите от AdSense за един ден му ги спираше. За съжеление сега немога да си спомня името, но ако я видя някъде ще постна линк към нея тук.
 
аз почти съм убеден , че гугъл няма да ти спрат акаунта ако някой ти е накликал , сте спре да му се показва просто адсенс , а кликовете няма да се отчитат . То така или иначе след 2ри клик на човек не отчита . Щом не си се логвал ти от това място няма да те спрат . Ако беше така всеки който се ядоса на даден сайт и ще му накъса асенса от кликове и хайде отиде в ряката конкуренцията .
 
ами още днес получих отговор от тях:

Здравейте Николай,

Благодарим Ви, че се свързахте с нас.

Здравейте Николай,

Благодарим Ви, че отново ни уведомявате за ситуацията във Вашия профил. Вашите сведения ще бъдат взети предвид и ще продължим внимателно да следим случая.

Все пак имайте предвид, че съгласно нашите Срокове и условия, Google използва единствено собствената си преценка при идентифицирането и третирането на случаите на генериране на невалидни кликвания.

Не на последно място бихме желали отново да Ви уведомим, че е възможно в бъдеще да коригираме Вашите плащания за всички дни, през които във Вашия профил са били регистрирани невалидни кликвания. Това ни помага да поддържаме качеството на програмата AdSense и коректно да възстановяваме на рекламодателите разходите, причинени от невалидни действия.

Благодарим Ви за съдействието. Ще се радваме да продължим да работим заедно в бъдеще.

Поздрави,

Екипът на Google AdSense
 
Разбира се че няма да ти спрат акаунта.
Много добре са ти отговорили на писмото, браво на Гугъл.
 
r

Как разбирате 4е един и същи 4овек е щракал много пъти по адсенса. Щото и на моя саит маи някои праи нещо такова днес имам 100 клика и 3,48 долара. Кажете как мога да проверя дали един 4овек е помпил по рекламите?
 
Това нещо става с каналите.
следиш от кой канал колко клика идват и колко носят.
И това трябва да е по-често защото ако е на другия ден ще им изтървеш края.
 
r

Ясно зна4и до преди няколко 4аса имах на единия си канал 20 и някои клик за около 40-50 цента имам и кликове които са по 0 цента по 1 по 2 цента. Предполагам 4е има такива дето 6тракат по рекламите по няколко пъти но нищо немога да направя. Да пи6а ли на гооглето ?
 
ако има кликове и са с 0 цента, значи са невалидни, или някой е щтракнал на линковете и не е щтракнал на рекламите след това.

За 1-2 невалидни клика няма смисъл да им пишеш, но ако са повече е добре да установиш за какво става въпрос и е добре да им представиш някакви доказателства, лог-файлове и тн. Колкото по-подробно им обясниш, толкова по-добре.

Аз оня ден, когато им писах имах над 90 невалидни клика и нямаше как да не им пиша. Лошото е, че трудно се установява от къде идват. Аз седях половин час и гледах логовете като теле и накрая им изпратих всички IP-та които са посещавали сайта между въпросните часове
 
След моя почти едномесечен анализ разбрах, че е нормално да имаш 0$ кликове. Това се получава, защото на твоята страница се е заредила реклама с цена 0.01$ на клик от които ти печелиш някаква част (обикновенно 50-60%) и понеже се закругля до втория знак след нулата ти изписва 0$. Общо взето се оказва, че гугъл си е цяла наука и тия кликове от по няколко $ са грешки на рекламодатели, които неумело си пускат кампаниите 8) моят рекорд за 1 месец е 1.39 $ за клик 8)
Но наистина ми е интересно гугъл как биха реагирали ако някой ти наклика нарочно на адсовете ... особено ако не следиш толкова подробно и не им пишеш мейл.
 
Ами как, нали ми се случи веднъж, както писах вече. В общи линий проверяват ако се усъмнят. А те са доста добри анализирането и ако разберат, че webmaster-a е замесен по някакъв начин го режат. Иначе знаят, че може някой друг да злоупотребява и тогава просто нещата си остават така.

Чувал съм обаче из чуждите форуми, че има случай на хора да са изключени без да са замесени, което е много кофти. Аз за това следя постоянно и ако забележа нещо съмнително им съобщавам.
 
Ами аз като ледам този проблем с накликването го има във всички т.н. "клик системи" но според мен изключването става само ако има систематично накликване, един вид ако днеска аз реша да ти накликам на адсовете нарочно, то не биха те изключили, но ако примерно ти кликам всеки ден в продължение на месец със сигурност ще има проблемации. Пожелавам на всеки по-малко такива случаи и според мен ако играеш честно няма да имаш никакви проблеми 8)
 

Горе