Бъди ИДИОТ, декларирай приходи от интернет като доход от чужбина и плати 18 % Рекет

От: Бъди ИДИОТ, декларирай приходи от интернет като доход от чужбина и плати 18 % Ре

ако се представи като фирмен като разходи на фирмата,както и примерно обзавеждане,pc за дома и разни други покупки,ако той(домът) се представи като офис на фирмата и по този начин да набъбне разхода до горепосочения размер.Има ли нещо вярно в драсканиците ми,че ми е доста мъгляво с тези фирми и данъци:)

Това ако го правиш рискуваш да си имаш сериозни проблеми. Не е добра идея с подобна измама да намаляваш дължимите данъци. Не че не се практикува, някои смятат за разход на фирмата строежа на жилището, в което живеят, обаче от НАП им снимаха имотите с хеликоптера и сега фирмаджиите бързат да си прехвърлят имотите и да платят данъци.

Има тарикати, които си купуват фактури и така отчитат разходи (като си намаляват дължимите данъци), но много лесно ги хващат. Данъчните имат списъци с фирми, които издават фактури и когато решат закопчават писателя на тези фактури и карат фирмите, които са отчитали разход чрез такива фактури да си платят всички данъци. И най-забавното е, че ако една стока се продаде с такава фалшива фактура и стоката мине през няколко фирми (с истински фактури), последната фирма, която купи стоката и я продаде на краен клиент гори - не и признават покупката за разход (без значение, че сделката е била реална).

Ако имаш малко разходи е по-евтино да платиш 10% върху приходите + осигуровките (приход = печалба + разходи) вместо да плащаш за регистрация на фирма и всеки месец счетоводство.

Фирма има смисъл да правиш, ако извършваш дейност, която задължително трябва да се извършва от фирма (например това е покупката на хостинг и продажбата му - търговска дейност) или ако имаш много разходи и не е изгодно да плащаш данък върху всички приходи (когато имаш фирма плащаш данък само върху печалбата).
 
Последно редактирано:

Горе