България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

Blinky

Owner
Да ни е честито 52-то място в световен мащам по потребители във facebook. Само в 17 държави потребителите са над 10 милиона, като челните места са за Индия, САЩ, Индонезия, Великобритания, Турция и Бразилия (изоставащи са: Мексико, Филипините, Франция и Италия). А сромната ни държавица е едва с 2.183 млн. потребители, за което е и на това място. От най-слабите държави от към потребители във facebook са Русия и Япония.

Така си, аз не мознавам човек, който да не си е загубил 2 часа през деня да зяпа в монитора. Или си ги представям тия с фермите, ситивил и подобни глупости. :) Направо така се гради капитализъм.

Имане една статиска, не знам къде я четох, че няколко си милиона били всеки ден онлайн, за да поджиткат на СитиВил или нещо такова беше. Май в калдатата го четох това. Срам. Но какво им пука на хората, нали статистиките са си го казали: 70% от ползващите Facebook нямат нищо против да излагат личните си данни, според изследвания на Poll Position. Или друга тревожна статистика: 90% от майките са приятели с децата си във Facebook, според Digital Trends.
 
От: България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

България не е на 1 място само защото има/няма 7,5 милиона население. Откачена работа...вероятно всеки може да посочи свои познати, които киснат с часове в ФБ, садят картофи, берат зеле и т.н..Какво ги подтиква да извършват тази всекидневна процедура? Бягат от реалността, защото трябва да се опълчат на проблемите, съответно да намират решение за тях, но това изисква полагане на физически и интелектуални усилия, докато в ФБ всичко е розово, никой не ти държи сметка за нищо. Идеалният наркотик са средностатистически паразит.
 
От: България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

Като кажеш, че нямаш фб и те гледат се едно ти липсва орган деба...
 
От: България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

Като кажеш, че нямаш фб и те гледат се едно ти липсва орган деба...
Определено! И се обиждат, че не им приемаш поканата за Фармвил - да има станеш съсед. Има много крайни възприятия по принцип, но се надявам това да мине, защото след това са успокоителните и антидепресантите.

Защо наистина не са го сметнали като % от общата маса. Защото в Америка са много голяма цифра и на база това не са на първо място. Просто класацията е направена на бройка, което е тъпо, а не на % от населението, което е по-обективно. :)

Според това един човек какво прави във FB може да се определи колко е пълзотворен един негов ден. :) Но е хубаво да имаш акаунта, защото едно приятелче ми каза следното и беше прав, поне така мисля аз де: Чрез тази социална мрежа мога да имам гласност за нещата. Най-малкото ако някой търговец успее да ме мине, да му направя лоша реклама, която ще стигне повече хора, отколкото мога да си представя. Аз гобя, но и той губи, и то повече.

Наистина от появата на соц. мрежи сега всеки бизнес е малко нащрек. Една крива крачка и ходи обеснявай, че нямаш сестра. Не говорим даже и за хората с блогове, а просто за тези с акаунти и над 200 приятели в тях.
 
От: България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

Значи ако използваме данните от същата тази класация и разделим потребителите на населението ще получим процента потребители на ФБ и може и да сме на първо място дори.
 
От: България зае почитното 52-ро място по facebook потребители.

От тоя 2 и нещо милиона акаунта, реални хора зад тях са по-малко от половината, ако не и 1/3
Самият аз имам 2 акаунта, а много имат по повече.
 

Горе