България, която изгубихме..

От: България, която изгубихме..

Докато кризата в млечното животновъдство се задълбочава, българският експорт на сирене е надминал знаковите за страната ни 1988-89 г.
Темата е разработена от Светлана Трифоновска в сп. „Агрозона” брой 14, м.ноември 2012 г.
Феномените на българската икономика нямат край. Такъв е и експортът на българските млечни продукти и по-точно на нашето традиционно саламурено сирене. Ресорният зам. – министър на земеделието Цветан Димитров обяви с основателна гордост по време на най-голямото изложение за храни Светът на млякото в Интер Експо Център в столицата, че българският износ на млечни продукти е надминал нивата от времето на знаковите 1988 г и 1989 г. Не, Цветан Димитров съвсем не е сгрешил, статистическите данни доказват твърдението, въпреки задълбочаващата се криза в животновъдството и производството на български суровини. За да е ясно за какви количества става дума, само ще припомним това, което браншовиците повтарят като мантра от години насам. А именно, че в резултат на експорта на сирене за Арабския свят през 1988 г. , България не е усетила първата петролна криза толкова осезателно, защото от там са ни плащали в петрол. Износът на нашите бели буци през осемдесетте години е възлизал на 100 хил. тона годишно. Тогава производството на мляко е превишавало днешното в пъти, същото се отнася и за числеността на говедата и овцете. С две думи зад експорта на преработвателната индустрия е стояло солидно производство на млечна суровина. Днес, кризата в животновъдството се задълбочава, не стихва воят на ужас от растящите цени на фуражите, нито мрънкането на преработвателите от задаващите се ограничения за производство на сирена с палмови масла, както и от неизбежно по-високите изкупни цени на суровината. И въпреки че не престават заплахите за ликвидиране на цели стада и апокалиптичните прогнози, че ще останем без родно мляко, износът на българско саламурено сирене е в апогей. Над 120 хиляди тона, т.е. с 20 хиляди тона повече от количеството през заветните 1988 и 1989 години. Изнасяме за Австралия, Арабския свят, Русия, Украйна, САЩ, Испания, Словения и от там за Италия и др.

Повече тук.
 
От: България, която изгубихме..

261560_474103595975788_707566732_n.jpg


https://www.facebook.com/photo.php?...81010549.62559.190311954354955&type=1&theater
 
От: България, която изгубихме..


Интересно е къде беше Петър Стоянов тогава и какво е направил той за да спре "престъпната" приватизация на Костов. Не помня 97ма да е протестирал тъкмо обратното.
 
От: България, която изгубихме..

В соц време живот е било, нали искахте демокрация, каква демокрация очаквахте? да дойдат и да ви шибнат по 2000 марки заплати на месец ли? Искахте си я тая демокрация, сега не се оплаквайте. Тея американци и тая демокрация ни е*аха майката буквално.
 
От: България, която изгубихме..

@ReminD - каква е алтернативата ? Фалиралия социализъм? До 97ма България фалира 3 пъти по времето на комунизма. Това ли ти е хубавия живот? Лагерите на смъртта, терора, убийствата, подслушването, съветската диктатура, избитата интелигенция, откраднатата собственост ??? О колко хубаво е било наистина само да си партиен апаратчик какъвто мечтаеш да бъдеш.

Това е най-голямата ви сила - пропагандата. Това ви е специалността да бълвате лъжи докато лъжата не стана новата истина. Пропаганда, очерняне, подменяне на истината, терор, репресии, уникална наглост и простотия.

http://www.youtube.com/watch?v=IzzGshmkZww
 
От: България, която изгубихме..

@ReminD - каква е алтернативата ? Фалиралия социализъм? До 97ма България фалира 3 пъти по времето на комунизма. Това ли ти е хубавия живот?
Ти да не би да си усетил тея фалити?
Говориш общи работи само, дейба как всеки стана анти комунист. Терор и репресии (rofl) - я сравни затворите сега и преди, както и престъпността - едно време всеки е ходил на почивки, не е мислел как ще плаща сметки нито го е било грижа за осигуровки - няма как да отречеш, че парите не са били ФАКТОР и хората бяха по щастливи, пък колкото и компромати измислени да вадиш относно репресии мога да ти кажа само едно.

Яд ме е, че няма Държавна Сигурност като едно време, да вкара малко ред и контрол, както са се грижели за това преди 89.
 
От: България, която изгубихме..

Пролича си истинския комунист. Готов си да пращаш на смърт всеки несъгласен с теб. Милеещ за машината за терор - Държавна Сигурност.

Ей такива като тебе едно време са минавали на шайки и са грабели и убивали след 46та. 30 000 избити за няколко години. Цялата интелигенция ликвидирана. Над 40 лагери на смъртта.

Да аз знам за терора понеже имам роднини убити в лагерите. Ти помниш голямото плюскане, понеже си имал роднини в партията.


Кофти ти е в новия свят. Кофти ти е когато трябва да разчиташ на себе си и с честен труд да си вадиш хляба. Друго си е партията да те храни.
 
От: България, която изгубихме..

Терор :lol: , много ти е промит мозъка.

Нали знаеш израза - това, което соц времето построи - няма да можете да го боядисате само за 100 години.
 
От: България, която изгубихме..

Соца сътвори такива тесногръди безгръбначни подлизурковци, дето и майка си са готови да продадат за доброто на партията. Такива като тебе дето милеят за лагерите на смъртта и народния съд и за онова време.


Знаеш много добре за убитите и за терора и за диктатурата , но не ти изнася да го признаеш.

Знаеш за убитите в България, знаеш за убитите в Русия, знаеш за убитите в Китай, знаеш за стотиците милиони жертви на комунизма.

Каквото не ти изнася го премълчаваш. Който не ти се връзва го осмиваш, очерняш и заплюваш или директно игнорираш. Споменаваш каквото ти е угодно, избягваш всичко друго. Като по учебник си.



Недей се напъва много пред мен другарю. И да се посереш от глупости номера ти няма да мине. Иди ги разправяй тия партенки на павешките селяни. Там може и да ти повярват.
 
От: България, която изгубихме..

И ти знаеш за престъпниците и крадците на демокрацията и капитализма и убийците - ей ти не-социализъм - блъскаш човек и те пускат условна. Честито, - крадеш милиони - измъкваш се. Ей ти демокрация и капитализъм, да не споменавам кръвопийците капиталисти като ЕОН /ЧЕЗ /EVN
 
От: България, която изгубихме..

Оооо горкичкото комунистче в този гаден капиталистически свят... Много ти е зле като я няма партията да те храни и дундурка нали... Да ти внася осигуровките и да ти каже къде да работиш, какво да ядеш, каква кола да караш и каква вяра да изповядваш - понеже партията е по-умна от теб и знае кое е най-добре за теб.

О как милеете за славните времена от 46та. Руснаците идват, вие избивате интелигенцията и богаташите, национализирате частната собственост и после почва голямото плюскане, а който се обади - да чука камъни до смърт.
 
От: България, която изгубихме..

Промит ти е мозъка просто, а както виждам си изключително просто парче.
Радвай се на капитализма, утре като блъснат детето ти и пуснат убиеца условна чудя се как ще отговаряш в темата, това е само пример разбира се - ти си роб вмомента на капитализма - на лекарствата, на бюрокрацията, на системата - честито.

Плащай на ЧЕЗ / ЕОН /ЕВН сума пари, плащай за всичко, ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ - КОНСУМИРАЙ, БЪДИ КОНСУМАТОР и си мисли, че си СВОБОДЕН!
 
От: България, която изгубихме..

Хахахаха.

Ти ли ще ми говориш за свобода ? Ти ще я подариш за потупване по рамото и партийна книжка.

Ти не искаш свобода. Ти не можеш да си свободен.

Ти имаш нужда партията да те отгледа, партията да те обучи, партията да ти намери работа, партията да ти плаща заплата, партията да ти плаща данъците, партията да даде жилище, колата, дрехите... Всичко. Това искаш. Това ти липсва. За това милееш.

Ти искаш да живееш с парите и труда на другите, понеже сам не би се справил. За това ти тежи капитализма толкова.


Ако беше свободен човек нямаше да обясняваш колко хубав е била комунистическата диктатура в България.
 
От: България, която изгубихме..

Социализма е една система, която изгуби идеологичиската война и сам Тодор Живков го призна.
"СоциализЪмът е едно недоносче"- това са думите на Тато
[video=youtube;ZRWUOHqpFYk]http://www.youtube.com/watch?v=ZRWUOHqpFYk[/video]

Всъщност социализЪмът е една лъжа голяма
диктатура сме имали, народовластие няма

Няма социалисти и демократи
има само нашенски тарикати
 
Последно редактирано:
От: От: България, която изгубихме..


Е какво, нали сте свободни, ДЕМОКРАТИ сте всички, АНТИ-КОМУНИСТИ - ей го ЕМО РОТМАНСА ( ЕМО ФАСА ) - типичен олигарх демократ депутат от ГЕРБ. Хем комунизма бил много лош, хем постоянно давате някакви изроди създадени от демокрацията, не ви разбирам хич.
 

Горе