България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Абе бъркаш малко нещата държвна политика и фирмена политика - аз съм ти казал до 10 години 95% от новосъздадените компании фалират без значение демократи/републиканци или марсианци са на власт, това предприемчестовто не е за всеки както за БГ така и за всякъде е така а в УСА е силно изразено - така че не е само виновна държавата има си редица фактори макроикономически - а за излишъка що годе държавта има доста пръст та затова е добре, никак не е добре безработицата че расте хич не ми е ясно как ще е оправят - трябва солидно наливане на капитали във преклалификации и подобряване на матерлните бази и конкурнентността - то и затова още не сме фалирали всичко отива в сиво-черното.

А за Ук съм склонен да вярвам, но трябва добра работа да имаш за правиш фирма си е доста трудно на етап под 1 год. в страстовто ако вадиш 50к брутно на годишна база в УК си е повече от стабилно за семейство и всичко става розово, щото редица като теб по големи от мен силни и вилни , накрая се върнаха с наран гъз, ама кво ти кажа те мислят отиват на вън и тях чакат на митнциата бачкаха по 50-60 паунда на ден 5 човека в стая спят мят пълна мизерия викат
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Блеки едни фалират други се регистрират - обаче се регистрират когато виждат че има условия за работа - ето аз затворих част от фирмите в БГ и открих две нови но вече не в БГ. Аз съм бил от хората които са били най много против да си зарежеш държавата и да ходиш по чужбина - щом мене успяха да ме изгонят от БГ значи нещата не отиват на добре - Аз за това лично съм им много признателен на ГЕРБ ако не бяха те още щях да дрема в БГ

Ето една много интересна графика за безработицата в БГ и ЕС която може да ви свали за малко розовите очилца

Bezr.JPG

Както казах когато говорят фактите и аз мълча от време на време - а какви са фактите - така мразеното от теб НДСВ идва в пика на безработицата 2001г със силно изразен тренд на покачване. И о небеса о чудо веднага след това тренда рязко се обръща надолу - Що бе сигурно защото по това време главен секретар на МВР е така обичаният от вас ББ или защото М.Велчев предприема много мерки за улесняването на бизнеса и намаляването на данъците.
Този тренд се запазва за ваша най голяма почуда и по времето на крадящите комунисти - Още по учудващото е че за тези 8 години освен че равнището на безработицата пада под средноевропейското във Фискалният резерв са събрани 8 милиарда резерв. (странно защо това крадливо племе не ги наби по магистрали да ги открадне половината)
И какво става идва на власт честният ГЕРБ целият в БЯЛО и изведнъж тренда на безработицата тръгва нагоре ( да ще кажете то е криза и в Европа се вдига) ама не с такива темпове както се вижда от графиката. И в същото това време фиска се е стопил наполовината от 8 е станал 4 милиарда.

Значи тези елементарни неща като не може да ги видите нищо няма да видите и всеки който е успял да ги осъзнае за вас ще е комунист.
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Манта, недей така пак моля те няма кво те уча по-добре и от мен знаеш какво е счетоводство дебит и кредити, това няма го споря за безранотицата какзах ти какво мисля как ще се спаси и ако продължава така ще се затрие и не немсили че пак ще ги подръжам. Тези неща защо не кажеш на каква основа са станали, не го казвай на велик разтеж щото този разтеж дойде с капитали от вън ето гледай защо ни бе такава безработицата факт безспорен.

Цък 1

Цък 2

То просто и идиот да си ще имаш дефиците дето се тупали в гърдите НДСВ-то, улесниха нещата безспорно така си е, но от тогава не са променяни условията така:

Ще забелжеш от тези диаграми, кво че всичко това е следстиве на дот.ком кризата и на факта че сме развиащ пазар от 2001 почва якото вливане, сега не ми се вади инфо ще видиш как яко ни пада дълга като процент заради брейди облигациите. Та така кво ства адски много наливне на пари, като целя свят е в подем икономиактав в подем и се наливат пари като изведро. Дойде кризата всички спрха кранчето и лъснаха гъзовете, редица фалира и за тях ли е виновен бойко или разточителните социални прогрми и мнгоото кинти, който се вливаха и после спряха. Питай въпроса като сме на нива ПЧИ от 2001 как расте БВП? Ами този път е за бача от ЕС 1.33 милярда нетно имаме за 2011 по времето на 3ните се крадеше всичко питам зако не се реформира всичко? Зако не направиха важни промени? Ами защо защото има пари за всички и никой не го ебе, ама тези пари голяма част са кредити и се плащат в най-непхходящ момент дойде и кризата и всичко е това, но предишните този стандрт не го осигориха а просто нищо не правиха и мангал да бяха турили на мястото на царя и съргея пак щеше е същото така че дай си говорим реалности - сега нямаме нито кинти, нито инвестици нито нищо ясно че ще държи дефициата нисък, докато се пооталожи на запад, щото и по лошо можеше да стане както 3ните викаха 2008 ще теглим кредити от МВФ, добре че ги спряха че тука вече ДДС 30% щеше да е ДОД 20% и т.н Това са факти пак Манта нали на факти си говорим :)
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Като цяло доста се измени темата, не виждам смисъл се продължава да говорим факт доста е лошо положелнието в БГ, но можеше и по зле да е това исках ти кажа като цяло - дай алтернатива, кой може и гласуваме за него - в момента такъв няма има едно доста некадърно сегашно правитество опитващо се да излиза професионално и що годе вършещщто нещо и предишни крадливи дето нищо не правят и ако се върнят ще ни вкарат в на кучето ауспуха, е мамка му кажи за кого да гласува :D
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Да не работиш за други, да имаш всичко, което искаш и накрая да имаш всичкото свободно време, което ти е нужно за семейство и приятели - това е. За съжаление по този критерий и аз не съм прокопсал. Но за това търся вината в себе си, не в други външни фактори.

Биаро прокопсването е въпрос на строго лична самопреценка - много хора се мислят за успели без да са постигнали нищо, други са постигнали много а си имат комплексите че не са направили нищо и тн.
Кажими какъв е твоят критерии за прокопсване и ще ти кажа дали съм прокопсал.
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Биаро по тия критерии на света сигурно има само стотина човека дето да са прокопсали - ако имаш всичко дето искаш значи че или ти е бедна фантазията или си Бил Гейтс :)

Като цяло доста се измени темата, не виждам смисъл се продължава да говорим факт доста е лошо положелнието в БГ, но можеше и по зле да е това исках ти кажа като цяло - дай алтернатива, кой може и гласуваме за него - в момента такъв няма има едно доста некадърно сегашно правитество опитващо се да излиза професионално и що годе вършещщто нещо и предишни крадливи дето нищо не правят и ако се върнят ще ни вкарат в на кучето ауспуха, е мамка му кажи за кого да гласува

Блеки радвам се че най после сме на един акъл - Управлението е лошо и единственото хубаво нещо е че можеше и да е още по лошо.

Също така кажи ми ако трябва да избираш между следните видове управление какво би избрал:
- Крадливо управление
- Некадърно управление
- Некадърно и крадливо управление

Аз лично бих избрал крадливото - защото щетите които може да нанесе едно некадърно управление са по големи от тези които може да нанесе едно едно крадливо. За съжаление през последните три години наблюдаваме третият вид.
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Mantaman, това е класика в жанра, адмирации :D - свеждаш избора до 3 лоши варианта и внушаваш, че няма алтернатива :)
Факт е, че няма за кого да се гласува, защото свестни хора не се допускат или не им се занимава с политика...
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Абе манта, малко така яко ДС/БКП-ко звучи без добра алетрнатива хаха

Ами ти кажа избирам некадърно, ще ти кажа зако - Некадърното има наченки на професионализъм т.е. стреми се да върши нещо което е положитно, а крадливото като цяло не прави абсолютно нищо, а и некадърността поне на това не етолкова фрапантна, прави впечетление че кляка на протести АКТА и Шиствоия газ и като цяло не създава много проблеми това правитеслтово, а и некадърносстта има много величини и всеки ги разчита различно, пък и поради некадърности стават и положитлни неща, затова е малко субективно, като знам нашия манталитет къв е може и по лошо, не е крадиливо просто щото няма от де се краде предните крадяха от ПЧИ а сега пресухана последното което осва е ЕС имам нетно 1.33 милярда което е супер а по време на предишните бяхме яко загуба може се смята че сегашните се приоренитрат към ЕС просто няма от де др се цоца, но щото е ЕС не се краде толкова по силно се регулира, краде се само от комисите по ЕС затова си мисля що годе сегашните са добри - държавата винаги е лош стопанин няма кво се говори по това, но поне тези правят неква дейност - няма кой алтернатива аз ще гласувам за този дето каже ще взима 1 или 10 милион и всичко друго е за вас
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Блеки бъди сигурен че няма по лошо от това да те управляват некадърни хора - няма нищо по лошо от това шеф да ти е по глупав от тебе и тн.

Ето ти моето виждане за последните няколко правителства кажи ми къде се разминаваме:

- Жан Виденов - Некадърно управление - (Нанесоха големи щети без да са откраднали много)
- Стефан Софиянски - Кадърно крадливо управление (За малкото време откраднаха малко но свърши много)
- Иван Костов - Много крадливо и некадърно управление (Приватизираха всичко - за малко пари и управляваха лошо - виж графиката за безработицата)
- Симеон II - Кадърно и крадливо управление (едни от най добрите години за бизнеса в БГ)
- Станишев - Крадливо но кадърно управление (добри години за бизнеса)
- ББ - Крадливо и некадърно управление - (най лошите години за БГ бизнеса от кризата насам)

Ако има някой който да е най доволен от кризата това трябва да е ББ че да има оправдание за лошото състояние на икономиката но с безкрайни оправдания до никъде не се стига. Когато си некадърен то си личи и се отразява на икономиката - не случайно преди дни получихме най лошият доклад от ЕС от както сме започнали да се присъединяваме.
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Има един лаф, когато дойде отлива се вижда, кой е гол - така че станишката и ГЕРБ нема как ги сравянваме щото не са равни условията.

Ами грешиш за Виденов, Костов разеба всичко нищо че от мораториома по дълга от анчалтоо на 90-те, Виденов не направи много
А и за Станишев не бих казал че е кадърно, но с всичко друго съм съгласен, макар че ГЕРБ да бяха по времето на НДСВ пак щеше е същия резултат - аз кадърно правителство не съм видял, може би НДСВ с това че улесни данъното бреме и свали корп. данък всичко друго е едно и също, само дето сеганите обират парсата - знаеш ли кога ще стане и крадливо сегшаното правитеслтво, като вдигне данъците и не успее се справи с завещания дълг от Велчвев, щото това ще са доста кинти. Мисля че що годе добре се справя сегашното, може и повече, но ти казвам предпочитам сме в дисципилна от колкото дефиците щото това е изкустовто на икономиката, а както знаем запада се осра а за нас не ми се мисли 97 пак ще се върне

догодина преди малко гледах доста падежиращи книги имаме и направо не знам, добре че дойде този дефицит по текуща сметка и дано голяма част да замине за него, а не да го рефинансираме с нов дълг както е на запад че влизаме в кофти дългова спирала
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Също така кажи ми ако трябва да избираш между следните видове управление какво би избрал:
- Крадливо управление
- Некадърно управление
- Некадърно и крадливо управление

Аз лично бих избрал крадливото - защото щетите които може да нанесе едно некадърно управление са по големи от тези които може да нанесе едно едно крадливо. За съжаление през последните три години наблюдаваме третият вид.

Тоест май за пръв път в прав текст си призна, че гласуваш за БСП - за което толкова усилено лъжеше преди.
Сегашното правителство предполагам го класираш при некадърно и крадливо. Тоест по-некадърно от БСП - значи можеш и да го аргументираш това твърдение? Ама с реални аргументи, не с глупости от сорта на - БСП напълнили сребърния фонд, ГЕРБ харчат от него, нали.... тука не пасем трева все пак :)

Също и че краде колкото БСП - я и това да го аргументираш ако може?
Па ако може дори и една кражба да покажеш, направо ще си цар...

А, глътна ли си езика сега? :)
Ама иначе - ако трябвало да избираш между крадливо и крадливо.... бесепарски номерца....
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Агейнст ти от луната ли падаш или когато некадърните ГЕРБерчетата краднат му се вика сделка.
Колко повече да се аргументирам и колко повече факти да ти дам - дал съм ти графика от която се вижда при кои правителства се намалява и при кои правителства се увеличава безработицата - Това е един от най важните показатели дали едно управление се справя - Дал съм пример с това как за 8 години при предишните две правителства фискалният резерв се е увеличил до 8 милиарда и е факт че последното ги изхарчи и като ефект даже не успя да задържи безработицата.
Дадох ти пример как бюджета на Столична община е ощетен с 3.2 милиона лева от съпругът на гербаджийска депутатка - Пресен е примера как държавният бюджет беше ощетен с около 6 милона за сайта на БГ. Излезнаха телефонни разговори в които премиера нарежда да се спре проверка срещу фирма нарушила закона за акциза - Какво трябва да стане за да прогледнеш.
От крадливата тройна коалиция до момента има осъден само един зам министър и то за откраднат автомобил - от тук следват два извода - или не са краднали достатъчно или ГЕРБ прикриват кражбите им.


Единственото което мънкате е ма то нема кой ама можеше да е по зле - да и ще става по зле докато има хора да мислят като вас.
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Аз защо ли те питам, като знам какво ще ми отговориш - същото, дето цялата ви партия повтаря :) Наредили са ви ПР-ите какво да говорите и никой от вас не смее да кривне, че ще оплеска работата :D

Дал ми графика при кои правителства се увеличавала безработицата, фискален резерв и тн.... абе аз немога да си обясня вие малоумни ли сте, на малоумни ли се правите или мислите хората за малоумни ?

Как може да правиш сравнение между управлението например на Симеон или Станишев - все управления в спокойни времена, като цяло на държавен подем (заварен)... да го сравняваш с управление по време на икономическа криза, когато по цял свят има увеличение на безработицата, харчене на резерва (дето е събиран точно за такива цели).... и да правиш извод, че щом сега има повече безработица и се харчи от резерва - явно тия крадат повече от предишните.

Аз съвсем сериозно те питам - ти малоумен ли си или мислиш, че тука хората са малоумни? Че да пробутваш такива аргументи.

Разбирам да говориш с разни финансови аргументи, говорещи за икономическата некадърност на едните или на другите.... ама да даваш такова нещо за пример? При положение, че това е явление по целия свят, а не заради кражби на Дянков или ББ.

Това като един друг бесепар във форума на Дневник (че и там ги храним яко :D) - вика никога няма да гласувам за Костов, щото при него ДОД беше 30% :D :D :D

Абе кажи ми какви сте такива хора бе, съвсем сериозно немога да разбера :) На пръв поглед не изглеждаш чак толкова тъп, ама като почнеш да ги вадиш логиките и падам от стола :) Щото като го съпоставя с признанията ти, че си бил в политиката преди и се сетим в коя партия... и става очевидно защо се правиш на луд...
Ама па на моменти почвам да се чудя да не съм сбръкал в изначалната преценка нещо... :)
 
Последно редактирано:
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Колкото до флашките, щото това ви е поредния жалък кьорфишек за пред дебилите.... там освен това, дето казваш има и друга страна по-интересна.

Значи те го подслушват - и ББ и Цветанов и Танов и бог знае още колко народ..... и единствената далавера, най-страшната била, че ББ бил казал да върнат някакво момче като портиер на летището, щото бил играл футбол с него... Е извинявай, ама ако е само това....значи съвсем сериозно имаме премиер-Ангел.

Ти можеш ли да си представиш какво ще стане ако имаше кой да извади флашки от времето на вашите управления примерно? Дори само когато Румен Петков се срещаше с братя Галеви ужким да разпределят наркопазара.... и съвсем случайно някой изтрил СРС-тата, като разбрал за тях. Да не говорим колко по-интересни неща биха излезли покрай Белене, Големия Член на Гоце... засекретените енергийни договори с Русия... Па и другите - и Царя и Костов...

Айде извади тия флашки и да сравним кои са по-страшни, a? :)

Но за пред кретените минава номера. То не случайно тяхната политика е само да мислят кьорфишеци, щото си знаят електората на какво кълве.
Като това с пребития невинен човечец, щото писал в нета против Бойко....
 
От: България с първи излишък по текущата сметка от 14 години насам

Агейнст знам че ти е трудно но ако се опиташ да си напънеш малкото мозъче може и да видиш разликата между повишението на безработицата в евро зоната и това в БГ - за тези три години в евро зоната се е увеличила с около 20% а в БГ с над 120% и от страна с безработица под средното ниво станахме страна с безработица над средното ниво и ще продължиме да задълбаваме.
 

Горе