Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
Здравейте, тук е мястото да споделя, не да направя реклама, защото оттук се гледат и се купуват.

Като за начало искам да благодаря на ICN за търпението им и за помоща им . Виждали сме много теми за тях, имаше и плюсове и минуси по темите.
Аз си закупих първия си хостинг през 2008 именно от тях и оттогава дори за минута не съм си помислял да си преместя сайта на друг хостинг. До сега не съм имал никакви проблеми, незнам при другите как е, но при тях не. Даже техния съпорт е на такова ниво 24 часа , че аз съм без думи. Аз си признавам , че нямам много представа от php , mqsal т.н., мога да редактирам само някакви кодове и кое къде да бутна, но при по сложни ситуации съм блокирал. Всеки път когато крашне нещо по сайта , когато имам някакъв проблем , първото нещо което да правя е да се обръщам към техническата подръжка на ICN , а да въпреки че не са ми програмисти веднага го оправят. После ми обесняват всичко както е.

Какво ми направи впечатление обаче , че реших да пиша днес тази тема. Отново днес видях че ми е крашнал сайта, проблем с някакъв jquery който не се откриваше. Аз за пореден път им писах , че ако могат да го оправят,ако не ще търся алтернативен вариант.
След няколко часа така без да очаквам ми звъни телефона, дигам и ми се обаждат от ICN да ми кажат , че са оправили проблема, но решили да правят проверка дали няма вируси или някакъв хакер да е написал нещо. Като цели 10 минути , ако не и повече по телефона ми беше обяснено, къде какво са направили , какво следва да направят и какви мерки се предприемат. Това ми беше обяснено така че дори да не разбирам, бих могъл да погледна точно къде е проблема. Това за мен е съпорт на световно ниво и им благодаря за помощта.


П.С. Другото което направих като тест реших да напиша на 5 български хостинг компании от най-известните . Писах им за един мой проект , който се нуждае от голям спонсор за ресурси. 3 от тях ми заявиха , че за момента нямат свободен голям ресурс , но са готови да ми отпуснат хостинг за цели 12 месеца безплатно, за моите проекти, ако желая само трябва да им кажа. Бих казал , не бягайте от БГ хостинг , те също са на световно ниво и нека парите да отидат при тях , за да има развитие и при тях.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Напълно съм съгласен, че в България има хостинг провайдъри, които по нищо не отстъпват(даже са по-добри) на чуждите хостинг компании. НО, нека сравним количеството клиенти примерно на SuperHosting и DreamHost(случайно избрани). Предполагам, че всяка компания би искала да може да обърне достатъчно внимание на всичките си клиенти, но когато става въпрос за стотици хиляди акаунта и сайтове е практически невъзможно.

П.С Това е съпорт на българско(локално) ниво! Което съвсем не означава, че е лошо!
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Имаш плюс от мен за пошлата реклама
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Copywriter, точно затова би могло да се каже, че нашият хостинг на локално ниво, практически е по-добър от този на глобално. Факт е, че фирми като ICN успяват хем да предлагат хостинг на ниска цена, хем да държат нивото на поддръжката си високо и клиентите доволни. Какво повече да искаш?
При тях съм от доста време, но съм ползвал и други компании за чужди проекти, и изобщо не мога да се изкажа толкова добре за споделения и поддръжката на фирми като Bluehost и Hostgator.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

На Host Bulgaria (http://www.hostbulgaria.com/hosting.aspx) цената за хостнат домейн е дори още по-добра от на ICN, а на Super Hosting (http://www.superhosting.bg) съпорта е най-добрия в България, а може би и по света!
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Определено потвърждавам факта, че българските хостинг провайдъри са меко казано много високо ниво. Последно време пазарът стана толкова голям и има толкова много играчи, че доброто обслужване и ценовите оферти минаха в едно доста добро ниво. През годините вярва, че не само аз, но и много други хора от форума са имали възможността да го наблюдават.

Харесва ми когато БГ потребителя започва да предпочита нашенския хост, не за друго, а защото и чуждестранните от време на време не са толкова дедикейтед към клиента. Ще накараш ли някой от HostGator-а да ти оправя нещо по php-то от сайта, защото има дупка. Да, ама не. Ако попаднеш на някой читав от съпорта може да се случи, докато тук не съм видял някой да е отказал и такава помощ, а ако все още има такива, пазара ще си каже думата. Реално съм против това, защото си е ангажимент на програмиста или администратора на сайта, но какво да се прави, тук хостингите помагат. Наистина темата е доста адекватна, и искам и аз да дам едно рамо на подобни коментари. ;) Определено не само догониха международните хостинги, но и мисля, че в някой отношения ги превъзхождат.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Според мен дори са на космическо ниво :)

Нормално е като бръмчите в пиринга всичко (разбира се почти всичко) да е ок. Обаче, ако срявнявате достъпност на ваши сайтове от вън хоствани тук, и на такива хоствани навън от тук, то тогава вече може и да правите безпристрастно сравненията :wink:

Освен това, не ми обяснявайте, че "баджанак" фактора в бг и на вън са на едно ниво :twisted: неее моат ни стъпат :D
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

За БГ трафик са повече от идеални, но за международния трафик не мога да кажа нищо. Аз сега съм хостнал един сайт с таргет ШАЩ на БГ хостинг, просто защото не ми се дават излишни пари на ПростГатор, а и имам достатъчно свободни ресурси на тоя хостинг. Общо взето две в едно - хем ще направя експеримент с хостинга, хем със сайта, хе-хе...
Аз ползвам ns1.bg и съм ги препоръчвал много пъти, но вече няма да ги препоръчвам. Вярно е, че поне 5 пъти съм се включвал на техническата поддръжка с тъпия въпрос :
"А'е загубил съм си букмарка за логина, може ли да съдействате?" и са ми отговаряли. Обаче след хакерската история миналото лято, вече на никого няма да ги препоръчам. Защо? Какво се случва :
Влизам си в блога един ден (често му се наслаждавах, как последната статия е от Октомври 2011-та и всеки ден прави пари, въпреки че в гугъл не мога да го открия) и излизат некви черни работи "Аллах-маллах" , "Смърт на Русия" и какво ли още не... Абе, некой сирийски бунтовник решил, че кирилицата е само в Русия и ми думнал сайта. Опитвам да вляза в cPanel-а, за да изтрия спомените от Арабската пролет, обаче нета в щатите беше космически бърз и time out-ваше всеки път. Решавам да пиша на техниците и им обяснявам какво става, че е хакнат блога, че не мога да вляза, че всеки момент мога да "изчезна" от чата и т.н. , което май и стана. И какъв беше отговорът мислите? Брутално спрян акаунт за фишинг (после от България като влязох и видях, че има някакви странни папки "paypal.fr"), за което получавам мейл, ако не се лъжа, като ми се поднася линк, собственоръчно да си оправя проблема и да проверя за вируси :D Уникални! И понеже аз съм брутален техничар , като тях, като видях, че фишинга се "respawn-ва" постоянно, взех, че си теглих ножа на блога и тогава се махна тоя фишинг най-накрая.
Уникален съпорт имат! Но не ми се занимава да си местя нещата :) Ще си карам с тях вовеки, ха-ха... Но за СуперХостинг съм чувал много добри отзиви - една приятелка ги ползва и все им хвалеше съпорта преди :D Напоследък не знам как вървят нещата :D
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Май само аз не използвам познатите и известни хостинг фирми в България. Имам 2 проекта, които хоствам в space.bg и съм със смесени чувства. Преди няколко години ми бяха направили много силно впечатление с професионалния си съпорт и доброто отношение, но миналата година успяха тотално да сринат изграденото добро мнение, когато сайтовете бяха 4 дни долу и никой не благоволи да обясни за какво иде реч. Тъкмо се бях навил да местя всичко от тях и те взеха, че се отказаха от custom решението, което използваха и минаха на cPanel + половин година безплатен хостинг за всички. Това ме накара да остана, поне докато изтече безплатния период (който беше уж бонус за нервите преди това), пък след това сигурно ще се оттегля извън България, където хоствам другите сайтове. Напоследък съпорта им е задобрял малко в отговорите, което все пак е лъч светлина :) А за другите доставчици в БГ съм със смесени мнения, но не мога да се изказвам крайно при положение, че не съм им използвал услугите. Имам приятели, които хостват в Суперхостинг и в последно време не са много доволни от съпорта там.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Ясно..падане ставане, самите фирми не са зле. Аз имам 3 акаунта в хостбългария и за 2 години имат общо и трите макс 5 часа доун :) тей че и една седмица да ми изчезне некой хост е простено :rolleyes:
Изобщо нямах предвид такова локално ниво, проблемите са съвсем другаде за БеГе като цяло :wink:
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Зависи кой какво търси, колко печели от сайтовете му, какви са очакванията му и какви са познанията му.
Съпорта предоставян от българските хостинг компании е повече от добър! На запад никой няма да се занимава да оправя хакнати сайтове фор фрее или срещу 4 лв / месец.

А падане- ставане има навсякъде. Всичко е %
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

@biks, тук малко не съм съгласен. Има достатъчно добри западни компании, които дори и срещу скромната сума за хостинг на месец (3-5$) предлагат достатъчно добър съпорт (оправят сайта ако е хакнат например) или помагат за инсталации, неработеща част от сайтовете и т.н. (на който му трябва това) :)
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Минал съм през най-големите хостинг компании извън България. Също така съм тествал и Българските.
Нашенските нямат нищо общо с тези в чужбина. На милиони години по-напред сме :beer:
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Поне в едно нещо да сме по-напред от другите. Сега да почерпят по една година безплатно за рекламите. :D
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Минал съм през най-големите хостинг компании извън България. Също така съм тествал и Българските.
Нашенските нямат нищо общо с тези в чужбина. На милиони години по-напред сме :beer:

:) такива мнения са радващи наистина!

Наистина много голяма част от времето на системните администратори се отделя за оправяне на хакнати сайтове. Доколкто знам в чужбина в повечето случаи само блокират достъпа до сайта и съобщават на клиента да си го почисти. А сам да си го почисти е доста трудно когато е въмкнат 1 ред код в стотици файлове.

Относно скоростта към чужбина. Може да се тества примерно с traceroute.org от различни точки в света към български сървъри. Обикновено скоростта от България до европейски страни е по-бърза отколкото от САЩ до европейски страни (пак зависи българския доставчик колко междунареден интернет си закупува, тъй като всеки мегабит върви към 10 евро).
 
От: От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

В Щатите нета е боза на повечето места и скоростта не ме притеснява толкова. Притеснява ме друго - локалните сървъри се ранкват по-добре в Google, или поне такива са моите наблюдения. Английски сайтове, хостнати в щатите се ранкваха много по-добре и в Google и в Yahoo. Тоя фактор ми е ценен на мен :) Иначе за БГ сайт да платя на хостгатор 160 лева за хостинг? :lol: Да,да, Данчо и деца! За 160 лева ще взема на суперхостинг последната оферта и ще им продам флашката, че да си избия някой лев :lol: (примерно :D)
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Не съм навътре в нещата с хостингите. Та мисълта ми е, че доколкото знам гугъл отдава голямо значение (и става още по-голямо доколкото съм чел) на скоростта на зареждане на сайт. Има ли някакъв инструмент с който да се оцени този показател (говоря за БГ хостовете с насоченост към БГ посетители)? А и те май всички хостове ползват 2 центъра ли бяха не знам тук в България - Телепойнт и друг май имаше. Да се изключи факта, че скоростта на зареждане на сайт зависи от самия сайт колко е тежък и т.н. Просто показател свързаност и бързина на самите хост компании.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

В България големите датацентрове са повече. Аз се сещам за evolink.com, telepoint.bg, 3dc.net, neterra.net (тези не ги знам колко са големи но съм ги чувал :) )
За Google e интересно от къде измерва скоростта. Те по принцип имат датацентрове из целя сват за да облсужват локалния трафик. Но мисля че Google не мерят свързаността по принцип а конкретно за колко време ще им пристигне html кода. Оттам идва голямата разлика. Иначе ако само пинг-ват все ще е бързо за тях тъй като рализката е в милисекунди. Но един бавен сайт може връща html-a повече от секунда, а ако хостинг сървъра не ползва компресиране и самото пътуване на този html също ще е по-бавно.
 
От: Българските хостинг компании на световно ниво,че и повече.

Нищо не разбрах - но това е нормално при положение, че не разбирам. Гугъл бота е с чуждо айпи т.е. мери не от българия - от там нататък е въпрос на свързаност на съответния наш български дейта център до техния така ли?
 

Горе