Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

който си мисли, че е много умен, кадърен и работлив и от него ще излезне прекрасен предприемач и мениджър


Всъщност не е точно за това темата. Ако горното е вярно значи всеки, който не е мениджър е глупав, некадърен и мързелив. А от мненията на mantaman прозира голяма надменност и надутост, което е и най-големият проблем на много българските предприемачи. Понеже са самодейци и никога не са учили мениджмънт нямат никаква представа как да мотивират подчинените си и мислят, че като им пускат по една средна за длъжността заплата на месец ще получат най-доброто от тях. Да, ама не. Идете поработете няколко месеца под ръководството на някой обучен западен мениджър в чужбина и ще видите разликата. Огромна е и там на ръководни позиции неслучайно се търсят и назначават само хора, учили с години как се гради и управлява екип от подчинени.
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Тест не знаех че е престъпление човек да има самочувствие. Все пак сме във форум за бизнесмени и ми чудно чий го дирят тука хора дето си мислят че шефовете са им длъжни да им дават тринайста заплата и тн.

Има толкова други форуми като Бгмама и други подобни да ходят там и ще получат съчувствие.

А ти ела на запад да видиш какво е самосъзнанието на работниците им и после разправяй за шефовете им.

Един човек за да бъде успешен мениджър трябва да има вроден манталитет на такъв и самочувствие - Нямаш ли ги тези неща колкото и да учиш ще си останеш един второразряден шеф на някой отдел. С мислене и манталитет на работник никога няма да станеш успешен предприемач

Мога да се басирам че всеки прочел горните редове и решил спонтанно да напише нещо в подкрепа на работниците ще си остане бачкатор до пенсия
 
  • Like
Реакции: ops5
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Докато има хора, които са готови да работят без пари и да търпят ще има и такива шефове. Те не са дошли от космоса, а са използвали овчата среда на работниците и се хранят от нея, купуват си коли, къщи, водят любовниците си, които най-често също са от работниците по екскурзии и т.н. Докато помярското в нас не изчезне и не се научим да уважаме себе си и труда си и най-вече да знаем цената на труда си, винаги ще недоволстваме. Като гледам това няма да се промени следващите 20-30 години...
 
Re: От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

@mantaman, нещо не си разбрал идета на темата. Повечето тук даваме работа, и дори и да не работим за някой, то тези някои, ако са прасета и олигофрени (описал съм как и защо), то реално скапват имиджа на всеки следващ до който се добере някой читв служител. Ако искаш разглеждай го така. А това, че някои има самочувствие е добре и препоръчително, но някои малко минават тази граница, и темата е тоно за тези хора. ;)

На запад трудно ще си позволи някой шеф или собственик да прецаква персонала и да ги по тънката лайсна. Има си много стабилни организации, профсъюзи и прочие, които се грижат да не се превърне в бг предприемач. Да, сигурно има и такива субекти, за които си говорим, но са рядкост. А тук са си константа и тя нон стоп е преобладаваща.

Аз пък мисля, че всеки, който мисли, че повечето работници са идиоти, заслужаващи кофти отношение, ниски заплати, несправедливо разпределени задължения и други гадории или не е добър собственик или е много наивен и скоро ще удари яко гредата.

Също така съм на мнение, че кофти фирмите си заслужават кофти работниците. Единият ще го излъже, че ще му плаща добре (давайки му малко пари и много обещания), а другия ще го лъже, че работи. И това един голям затворен кръг. ;) От части са виновни и HR отделите, които уж спестяват пари от това, че са "договорили" по-тънък работник, но реално са в процес на наемане на в пъти по-ниско квалифициран и в повечето случаи някой, който ще работи, толкова, за колкото му се плаща, пък шефа нека си мисли, че е минал тънко с него.

Имал съм колеги, които на интервюто директно са му казали, че ли ще е той или ще е някой студент със заплата под неговата с ХХХ лева. Не знам как са сравнили туко що завършил студент с човек, който има опит 3-4 години в областта, но колегата дойде доста "мотивиран" на тази длъжност просто защото имаше нужда от тези пари и искаше да закрепи положението. Не мина и седмица и започна да си рови сайтовете за работа, както и да "работа" толкова, колкто би работил и един студент на тази заплата. Ако това цели някои от бизнесите, няма спор - добре им се получава. ;)
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

@Манта, не знам защо има такива отзиви към думите ти ... Тест, вече го забелязвам всеки, който му говори с увереност(включително и аз) и се различава от неговот му мнение е или надменен или надут или от сорта.

Отношенията между служители/работници и работодател се базира на трудово-правни отношения с ясни дефинирани задължения и отговорности и към 2-те страни. Трудовият договор е доброволна и взаймно изгодна дейност и двете страни може да кажат не. Щом кажат ДА тогава всичко е ок, щом всичко е спрямо договора и има мрънкане, то това не е защото е виновен шефа, а просто такъв е договорът. Ако пък има защо то всеки може си търси правата, ако не си ги търси то явно проблема ще е в неговият ТВ.

Както каза по-рано Мантата за конкуренията и заплатата, това е! Колкото повече производство, толкова повече заетост, толкова повече търсене на кадри, колкото по кът са тези кадри толкова по-бързо расте цената. Давам прост пример с мои приятел преди 5-6 години почна с 400 кинта сега взима 4к+ и е от Варна - расте и расте защото шефа му знае, че трудно ще намери подобен служител (ясно е че умения, квалификация, опит и т.н струват пари). Като няма какво да предложиш то не е виновен нито пазара, нито шефа, нито никой освен самият себе си. И това е най-чистата форма на справедливост - колкото по-вече умения и квалификации имаш и те се търсят толкова по-производителен си, то няма как да работиш за "мизерни" пари - производителността е равно на заплащане, колкото повече - толкова повече. Компаниите не са в бизнеса с благотворителност. Все пак собственика поема целият риск да осигури заетост и всички условия да има заетост логично печалбата да е за него, както е логично ако служителите/работниците не са доволни да си търсят нещо друго или и те на техен ред да станат работодатели.

А ако има и такива шефове, които "експлоатират" и това е за сметка на работниците - т.е. шефа се къпи в пари, то тогава питайте се защо няма други бизнеси да го конкурират. Щом има огромна печалба, а всички мизерстват то на секундата ще се навъдят нови играчи, а щом тях ги има вече това е проблема. Почти винаги причината да ги няма е ограничението на конкуренцията, хубава статия по случая:

http://karolev.com/az-sum-na-mrz-shefut-si-kupuva-bentley/

В примера с приятелят ми неговият шеф кара скъпарски коли и си живее живота, но как си го живее като 12+ час е на работа и развива нови и нови проекти и заетостта расте с всяка изминала година, както расте и заплащането и всички видове социални привилегии на сложутелите си. Конкуренцията просто го принуждава да прави така - знам защото точно над този бизнес има наблюдения не от вчера и ми харесва начина на растеж. Така, че не бих казал шефа е цървул, а първо, че служителите не си ценят времето и не са придобили умения, а ако са и условията пак не са ок спрямо договора значи проблема е при тях че те ядат зелника, ако и това не е проблема се връщаме в статията, но пак служителя може да напусне и си търси щастието. Има добри и лоши работодатели/служители, но трябва се пита въпроса защо лошите, все още са на пазара?
 
Последно редактирано:
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Прочетох творението на този "титан" на икономиката Каролев и веднага лъсва глупостта с която се опитва да внуши други неща.
"Дявола е в детайлите" са казали хората и това е 100% вярно.
Знам за големи бизнеси, които бяха големи и си повярваха много че са велики и сега вече ги няма, и то само поради една причина- работниците им.
Елементарен пример, почти всеки български работодател смята тотално погрешното схващане че "всеки работник е заменим и на вратата чакат още 100".
Това е грешно поради само една причина, а именно в детайлите, работника който си взел и обучил, дори за шивач, че дори и за хигиенист (чистач/ка) изисква обучение, напасване към работата, самият работник също трябва да влезне в ритъм и ако започне от начало да шие 1 риза на ден (през това време собственика инвестира време и ресурси), то постепенно работника започва да шие 5 ризи с 2 дефекта, 20 ризи с 2 дефекта и 1000 ризи с 1 дефект на ден, и това е в период на месеци понякога...Колко ще му струва опитният вече работник когато напусне и дойде новият, който може и да не стане от него работник дори и това да се види в периода на изпитание...Ами ако тръгнат 10-20 работника какво ще се получи, качеството се влошава, клиентите не са доволни, репутацията пада...
По същият начин знам за една фирма, дето се държеше безцеремонно , щото "чакат още 100 като тебе на вратата", еми събраха си хората багажа отма и си тръгнаха, като се почне от тези дето събираха поръчките по телефон...Клиентите супер недоволни от новите, които пък трябва да се обучават на материята, правеха грешки и съответно огромни загуби, загуби на пари и редовни клиенти...Пък старите служители отидоха някой в конкуренцията и си взеха клиентите със себе си...
Та предприемач предприемач, ама много не трябва да се хвърчи и да се държи като Господ, защото "Шефа" и "бачкаторите" са взаимно свързани и зависими един от друг.
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Явно не си разбрал статията, ясно и точно пише, защо ако има печалба и то голяма няма бизнеси? Това е просто друга гледна точка от цялата тематика - в примера има допускане, че работа не е толкова трудна от към уменията. Не е като да пишеш код, а "ИТ" уменията ти са до ниво цъкане из фейсбук.
 
От: От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Ако горното е вярно значи всеки, който не е мениджър е глупав, некадърен и мързелив.

Не. Не съм искал да кажа това. Става въпрос за хората, които работят някъде, не са доволни от това, постоянно мрънкат и казват какъв глупак е шефът им, но продължават да си работят там. Не разбирам какво ги спира да напуснат или да се докажат като работодатели. Светът е море от възможности за изкарване на пари и доказване. С интернет и всички нови технологии ние имаме такъв прекрасен шанс да контактуваме ии търгуваме със света от хола си. Такъв, какъвто никое поколение досега не е имало. И на тази база някой да ми се оплаква, че няма работа, че е нещастен на сегашната си и т.н. ---- как ще наречеш такъв човек?
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Не всеки става за шеф или пък има желание да се занимава с управление на хора или собствен бизнес. В България е проблем явлението "много вожд, малко индианец". Относно мрънкането, това го има навсякъде и обучените мениджъри знаят как да се справят с подобни явления. Това не са бизнес, а междучовешки отношения. Изграждането на екип е трудна работа, която у нас почти никой не смята за важна. Не може просто да събереш оттук-оттам разни хора, които имат нужната квалификация да изпълняват задълженията си, но не могат да се сработят заедно.
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Ниидс ти познаваш ли лично Каролев за да даваш такива оценки - Предполагам - Не

Имам удоволствието да го познавам лично и трябва да ти кажа че ако имаше поне малко от неговият опит и ерудиция нямаше да ти се налага да пускаш тема като тази
 
Не го познавам, но като му гледам профила във фейса, май и той обича да пуска теми. :) Тия дето много мелят, на някой друг ги пробутвай. ;)
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Да, много е ерудиран Каролев - познат още като агент Камен. Ето последната му изцепка:
[video=youtube;sWqpKqyGrlk]https://www.youtube.com/watch?v=sWqpKqyGrlk[/video]
Слабият експерт се познава по това, че защитава тезите си не с аргументи, а с викане и груба сила.

Ето една от първите му изцепки, след като царят го направи актуален.

Цялата му "кариера" е изпълнена с такива простотии.
 
Класик:

[video=youtube;Isixc8en0-w]https://www.youtube.com/watch?v=Isixc8en0-w[/video]

Толкова много ерудиция събрано в едно тяло. :) И защо ми разводни така грозно темата? :) Според мен Каролев заслужава отделна тема, ако ме разбираш. :)
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Тест на видеото се вижда как Каролев го блъснаха и той се опита да се защити като даже и не посегна да удари другият човек - Аз ли нещо пропускам или ви се привиждат някакви изцепки.

На второто видео се вижда водещата как е поканила гости да им чете монолози вместо да чуят хората нещо интересно от тях - Каролев на няколко пъти я пита за какво е там след като не може да вземе думата от нея - Аз ли нещо пропускам или пак ви се привиждат изцепки

Във втората част го дават как си тръгва от някакво студио - Това ли е голямата изцепка че не се церемони много с журналистите

Другата му голяма изцепка че бил пратил Журналистите да копат - Тук се чудя да ти се смея ли да плача ли - Първо нашите продажни журналисти са едни от виновниците този народ да е на това дередже и второ след като премиерът Тиквун Велики може да се изцепи че компютърните ни специалисти трябва да ходят да пасат овцете не виждам какъв е проблемът Каролев да прати журналистите да копат
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

7869719F.jpg
 
От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Те да бяха само работодателите.Пресен пример-свалил съм цената на нещо до край.Написал съм колко струва.Не се пазаря.Пише ми някакъв и се пазари като циганин.На всичкото отгоре иска да сваля цената с повече от 25 процента.И не е единичен случай,случва се често.Българина е малък човек.Естествено има и изключения.
 
От: От: Българският работодател - мишкар, лай#@$, цървул, пе&!*

Да, много е ерудиран Каролев - познат още като агент Камен. Ето последната му изцепка:
[video=youtube;sWqpKqyGrlk]https://www.youtube.com/watch?v=sWqpKqyGrlk[/video]
Слабият експерт се познава по това, че защитава тезите си не с аргументи, а с викане и груба сила.

Ето една от първите му изцепки, след като царят го направи актуален.

Цялата му "кариера" е изпълнена с такива простотии.

Тест, ти Каролев от Пламен Димитров не можеш да различиш, обаче си седнал да даваш оценки като аз не чух и вопъл на омразният ти агент. За протокола този, който както каза не може да се аргументира и налита на бой и пищи като истерик е шефа на КНСБ-то също се среща и като Пламен Димитров шефа на синдикалистите. Не знам как правиш опит да оцапаш човек, като го бъркаш с друг и за капак му викаш агент все едно никой не знае, след като той самият официално е го е казал. Като се замисля преди една година много по аргументирано пишеше, сега все едно някой друг ти е взел акаунта и някакви алогични неща пишеш.
 

Горе