ВАЖНО!!! За всички с фейсбук ресурс, популяризирайте #НЕТЕГЛЯ

От: ВАЖНО!!! За всички с фейсбук ресурс, популяризирайте #НЕТЕГЛЯ

Нашите прадядовци са отивали така на фронта, времената се менят, войната е виртуална.

Ако видят за какво са отивали на фронта ще се обърнат в гроба.
 
споко бе проблем няма............ и пари няма (блокирани в К.ур Тате Баница)
 
От: ВАЖНО!!! За всички с фейсбук ресурс, популяризирайте #НЕТЕГЛЯ

@unwise

Бизнес правиш ли, клиенти имаш ли? Ако се скапе системата, всичко ще се промени за всички ни. Никой няма полза от това.
Не разбирам що за това въображение изисква да вярваш, че системата просто така щяла да се скапе. Винаги има някаква вероятност някоя банка да се скапе, но това ще е от лош мениджмънд поради алчност (раздава кредити на поразия с цел по-голяма печалба), която се подклажда от прекалените държавни/народни гаранции. В случая с КТБ най-вероятно става въпрос за политическа поръчка и е логично да се разсъждава, че това е инцидентен случай. Опитът за дестабилизация на останалите банки най-вероятно пак е с политическа цел - някой ще ни спасява от преблеми, които преди това е създал. Идват избори и се подготвят "спасители".
А иначе бизнес трудно може някой да не прави. Все нещо трябва да се яде. Ако евентуално има скапване на някоя банка, с която работя, е ясно, че ще имам и аз сътресения, но ако държавата/народът глези прекалено много банките, то рисковете, които поемат с раздаване на кредити нараства, което ме прави будала, защото рискът да се прецакам нараства, а не получавам нищо насреща за бонус риск. Вътрешният (т.е. на собствениците) страх от фалит на една фирма е силна защита, която кара шефовете ѝ да не прекаляват с непремерените рискове. Щом няма непремерени рискове, фирмата е по-вероятно да оцелее, а с нея и тези, които зависят от съществуването ѝ.
В последните си изречения напълно умишлено използвам думата "фирма", защото не е редно на банките като частни дружества да им се дава по-различен статут от другите частни фирми.
Аз лично няма да се занимавам с това да мисля дали трябва да тегля или не трябва, а ще тегля когато, колкото и както досега съм правил, т.е. нямам намерение да променям нещо в поведението си спрямо банките.
 
От: ВАЖНО!!! За всички с фейсбук ресурс, популяризирайте #НЕТЕГЛЯ

Успяхме :) Опашките изчезнаха!!!
 

Горе