Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
@Нанди, прегърни идеята на @Асеас. Сложи му Х-а на микрофона. Дзен-а ти е гаранте.Screenshot_2021-10-25 Ваксинирахте ли се .png
 
  • Like
Реакции: OSH
@Нанди, прегърни идеята на @Асеас. Сложи му Х-а на микрофона. Дзен-а ти е гаранте.Виж файлът 22090
Е, аз му чета само кратките постове, та все едно съм го игнорирала. В тях ги няма хамлетовските дилеми "да се бода или да не се бода". :)

А като каза - абе, къде е Асенчо?
 
Всъщност вие, които ви е страх от иглата не сте виновни. Виновни са Мангъров и Радев, които разубедиха всички и вие им повярвахте. А сега даже и Мангърката смени тезата и почна други неща да говори. Няма да се учудя да се е боцнал тайно. Ама нищо, вие пак си гласувайте за Радев, няма проблем.
 
The Giver - Елит "помагат" на хората като елиминират страдание, война и различни негативни неща, като предлагат за Решение да боцкат хората, за да им изтрият спомените и емоциите - това е метафора за истината и тяхната свобода. Те живеят щастливо под диктатура, но без да го осъзнават. Всеки ден ги боцкат, за да потискат истината и свободата им, един вид да ги зомбират. Едно момче обаче научава истината и се опитва да предопреди останалите и елита използват всякакви методи, за да предотвратят това.
В момента това правят. Създават фалшиви и реални проблеми, за да направят мизерни хората. После ще предложат решения чрез, които ще ни отнемат правата. Хората ще си мислят, че живеят в утопия, но в реалност ще сме роби под диктатура.
 
The Giver - Елит "помагат" на хората като елиминират страдание, война и различни негативни неща, като предлагат за Решение да боцкат хората, за да им изтрият спомените и емоциите - това е метафора за истината и тяхната свобода. Те живеят щастливо под диктатура, но без да го осъзнават. Всеки ден ги боцкат, за да потискат истината и свободата им, един вид да ги зомбират. Едно момче обаче научава истината и се опитва да предопреди останалите и елита използват всякакви методи, за да предотвратят това.
В момента това правят. Създават фалшиви и реални проблеми, за да направят мизерни хората. После ще предложат решения чрез, които ще ни отнемат правата. Хората ще си мислят, че живеят в утопия, но в реалност ще сме роби под диктатура.
Абе да ти кажа като боцнат, че още си спомням всичко и нямам проблеми с нищо. Ама ти си споделяй и си говори простотиите. Излезте от тоя филм, бе, хора.
 
Всъщност вие, които ви е страх от иглата не сте виновни.
И ти не си виновен, че си пристрастен към боцкането. Но недей да убеждаваш другите, че да те боцкат е гот.
 
А като каза - абе, къде е Асенчо?
:)

Не мисля, че някой иска да те убие с ваксините.
Аз не бих се обзаложил на това, хората си мрат редовно от ваксите. Но дори да сложим розовите очила за момент и да ги приемем за напълно безвредни, ние сме свидетели на нещо друго. Свидетели сме на физическо и емоционално насилие върху хората. Също както е домашното насилие, когато мъжа бие жена си, след което й се извинява и се държи с нея като съвсем различен и добър човек. Това се повтаря многократно, като всеки път жената остава с надеждата, че насилника ще се промени. Ето тук е описано по-подробно.

Държавата насилва хората да си инжектират експерименталната отвара, въпреки очевидното им нежелание да го направят. Тези от боцнатите на които им няма нищо, те ще въздъхнат с голямо облекчение, защото са се съмнявали толкова много, а им няма нищо. Не само това, а получават разни облаги, под формата на правото да посетят мола. Всъщност те са имали това право буквално преди няколко дни, но сега изглежда различно, сега изглежда като привилегия. Бързо ще забравят, че тази привилегия им е била насилствено отнета от същата тази държава, която сега им я връща в орязан вариант. Получава се малко като Стокхолмски синдром. Вече са преминали в другия отбор и дори започват да препоръчват на останалите да се вакснат. Но след този толкова романтичен момент държавата ако още се чувства като насилник, може да стартира следващото си нападение.
 
Знаете, че почти не се включвам в тази тема, защото полемиката ѝ ми е безсмислена. Аз не бях нито "за", нито "против" - не се ваксинирах до момента, в който не прецених, че налаганите рестрикции ми пречат на нормалното ежедневние. Тоест, не взех решението да се ваксинирам, защото вярвам във ваксините, а защото така ми беше удобно и за "по-лесно".
Бях решил, че дотам моето вземане-даване с КОВИД и всичко около него ще приключи - уви не.

Случай от живия живот (и за жалост от моите близки).
Баба ми и дядо ми.

Баба ми с астма (рискова група) и ваксинирана.
Дядо ми с нормалните за близо 80-годишен човек болежки (т.е. не в най-цветущото здраве, но не и с някакви сериозни заболявания), неваксиниран.

И двамата позитивни за КОВИД. Баба ми въпреки рисковото си заболяване го изкара на домашно лечение с антибиотик, дядо ми в момента е в реанимация на апаратно дишане, като лекарите не дават никакви надежди за подобрение.

Хора, ако по някакъв начин Вие или Ваши близки сте В РИСКОВИ ГРУПИ (астматици, диабетици, сърдечни проблеми, възрастни хора 60+), МОЛЯ ВИ - ваксинирайте се / убедете ги да се ваксинират.

Предполагам има такива сред Вас, които са губили близки. Но нямате представа какво е да осъзнаваш, че губиш близък и да не можеш да си до него, защото Ви е ясно, че в КОВИД отделенията не се допускат посещения.
Дано никога на никого от Вас не се налага да осъзнава как бавно губи близък човек и как дори най-простото - да сте до него, да се сбогувате, е невъзможно с оглед ситуацията. Това може да Ви донесе КОВИД, ако спипа Вас или Ваш близък и сте в рискова група. Ако сте ОК с това преживяване - нп, давайте акъли на хората в рискови групи да НЕ се ваксинират.


Няма да влизам в полемиката "за","против", нов световен ред и конспирации.
Да, ваксините няма да ви предпазят от това да хванете КОВИД (не мисля и че някой някога го е твърдял и да - ваксинираната ми баба беше болна от КОВИД), но моят личен случай показва, че ваксините ПОМАГАТ за това да не свършите с тръба в дробовете.

Това имам да кажа, най-вероятно това ще ми е последната публикация в тази тема. Дано някой чуе.
Бъдете здрави и се пазете, пазете най-вече и Вашите по-възрастни близки!
 
Последно редактирано:
Тоест, не взех решението да се ваксинирам, защото вярвам във ваксините, а защото така ми беше удобно и за "по-лесно".
...
МОЛЯ ВИ - ваксинирайте се.
Само за около 5 минути се оказах прав във форума :confused:

@John Galt, я ми виж снимката, според теб приличам ли на набор на дядо ти или баба ти?
 
Само за около 5 минути се оказах прав във форума :confused:

@John Galt, я ми виж снимката, според теб приличам ли на набор на дядо ти или баба ти?
Постът не беше към теб конкретно, а към всички, които четат тази тема.
Както казах - в спорове за новия световен ред, контрола върху хората, чиповете, 5Г, органичаването на свободите и т.н. няма да влизам, нека всеки решава сам за себе си. Не съм чел какво си писал, нито как се е развивала дискусията последните няколко страници. Просто от всички емоции последната седмица изпитах нужда да напиша това по-горе.

Съгласен съм, че ваксината трябва да е въпрос на избор, а не на задължение и че не е ОК да се ограничават права.
Но също така този избор (независимо дали "за" или "против") трябва да е продиктуван от разум с оглед всички заобикалящи ни фактори, а не да е базиран на облъчващата ни медийна помия.
Това е, че бабите и дядовците ни не четат тия форуми, повечето от тях (по-възрастните) нямат и някаква нормална социална среда, в която да обсъдят темата, и за жалост техните решения често се базират на медийните лайна.

Толкова от мен.
 
Последно редактирано:
Не съм чел какво си писал, нито как се е развивала дискусията последните няколко страници.
Аз визирах само поста дето написах точно преди твоя.

Сега обърнах внимание, че препоръчваш ваксите само на рискови хора, не на всички. Ок, но да знаеш че в момента дядо ти умира не точно заради Ковид, а защото е закачен на машината, която с всяко движение разкъсва белите му дробове все повече. Не само лекарите, а и аз не бих ти дал надежди. Съболезнования.

Все пак ми е интересно, колко трудно дишаше в часовете преди да го упоят и закачат на това нещо?
 
Последно чух за училищата. Присъствено само за децата, чийто родители разрешават по 2 теста седмично. Колко по-задължителна може да стане пожелателната ваксина? Бъдете послушни правете, каквото казваме и няма да боли. С всяка такава стъпка се убеждавам, че съм взел правилно решение. В началото бях на мнение като @ДжонГалт, ако ме накарат ще се бучна. Е накарват ме ама все повече се запъвам.
 
Баба ми въпреки рисковото си заболяване го изкара на домашно лечение с антибиотик, дядо ми в момента е в реанимация на апаратно дишане, като лекарите не дават никакви надежди за подобрение.
Съжалявам, че ти се случва това, но няма никаква гаранция, че ваксината е помогнала на баба ти. Станах банална с историята за братовчеда на баща ми, който почина миналата година в началото на пандемията. Той беше здравият, а жена му болна от рак. И двамата се разболяха, и двамата изкараха инфекцията много тежко. Тя оцеля и дори пребори рака, а той, здравият - почина. Нужно ли е да казвам, че и двамата не са били ваксинирани през 2020г.

Ако някой ми даде пример, в който неваксинирана жена стига до респиратор, а ваксинираният ѝ мъж го кара леко - чудесно, ама трудно ще се намери такъв. Просто мъжете карат тоя вирус по-тежко, нямам идея защо.

п.с. Сестра ми изкара ковид много по-леко, отколкото аз карам всеки сезонен грип. 2 дена болки в ставите, 2 дена кашлица, 5 дни без обоняние и един ден силно главоболие. Неваксинирана.
 
Съжалявам, че ти се случва това, но няма никаква гаранция, че ваксината е помогнала на баба ти. Станах банална с историята за братовчеда на баща ми, който почина миналата година в началото на пандемията. Той беше здравият, а жена му болна от рак. И двамата се разболяха, и двамата изкараха инфекцията много тежко. Тя оцеля и дори пребори рака, а той, здравият - почина. Нужно ли е да казвам, че и двамата не са били ваксинирани през 2020г.

Ако някой ми даде пример, в който неваксинирана жена стига до респиратор, а ваксинираният ѝ мъж го кара леко - чудесно, ама трудно ще се намери такъв. Просто мъжете карат тоя вирус по-тежко, нямам идея защо.

п.с. Сестра ми изкара ковид много по-леко, отколкото аз карам всеки сезонен грип. 2 дена болки в ставите, 2 дена кашлица, 5 дни без обиняние и един ден силно главоболие. Неваксинирана.
Ваксината намалява риска. Може ваксиниран да почине, а неваксиниран да не почине. Просто намаля риска с голям %. И не може да се съди по единични случаи, затова в общата картина се гледа и там се вижда много добре, че ваксинираните макар и да умират понякога то е в пъти по-малко от неваксинираните. Във всички държави ваксините подействаха малко или много.
Всеки ден гледам промитите мозъци от Мангъров на поредния антиваксър, който споделя графика как в Англия случаите растели десетократно и някакви графики. Ако сравните последните 2 вълни заразени и смъртни случаи ще ви стане ясно. Уважавам мнението на антиваксърите, ама на тия с основание и акъл, а не на поредния глупак
 
Аз визирах само поста дето написах точно преди твоя.

Сега обърнах внимание, че препоръчваш ваксите само на рискови хора, не на всички. Ок, но да знаеш че в момента дядо ти умира не точно заради Ковид, а защото е закачен на машината, която с всяко движение разкъсва белите му дробове все повече. Не само лекарите, а и аз не бих ти дал надежди. Съболезнования.

Все пак ми е интересно, колко трудно дишаше в часовете преди да го упоят и закачат на това нещо?
Дано не ти се налага да ставаш свидетел на това колко трудно диша човек в тези ситуации. Не искам да описвам тази сцена докато чакахме линейката в тях. Как крайниците почват да посиняват (получава се така наречената цианоза поради ниска сатурация), как човек трепери и се дави в собствен сос най-общо казано.

Дядо ми стоя само на кислородно подаване, без апаратно дишане (докато можеше, първите няколко дни).
Лекарите в отделението за моя радост се оказаха мои близки съученици и ме държат в течение за всеки един етап от лечението.
Първо си на кислород - т.е. без машина, но ако нивата на въглероден диоксид в кръва станат прекалено високи, имаш две възможности - умираш или те слагат на апарат. Можех да помоля лекарите да не го интубират и да не го слагат на машина, и без това лега в реанимация няма и със сигурност веднага щеше да има друг "желаещ" за такова, но първо: не съм лекар, за да вземам такива решения и правя такива изводи и второ: не мога да "убия" свой роднина.

Не мисля, че и ти попдаш в категорията "лекар", така че не виждам смисъл да обсъждаме дали машините, дали ковид или нещо друго доубива дядо ми (или който и да е друг човек стигнал до това положение).

Публикацията ми не беше и с тази насоченост - т.е. не съм компетентно лице и не мога да кажа дали и от какво хората умират, дали от ваксините, дали от вируса, дали от апаратите и нещо друго. Факт, че публикацията ми е до голяма степен базирана и на емоции.

Първопричината, която докара до това дядо ми да е на този апарат, който според теб го доубива, е от една страна КОВИД, а от друга - инат и нежелание за ваксинация.
МОЖЕ БИ (не казвам на 100%) нямаше да сме на това дередже, ако се беше ваксинирал. Но... това, за жалост, е останало вече в миналото и е безпредметно за обсъждане - нито аз мога да дам факти в тази насока, нито ти в противната.
 
Последно редактирано:
Съжалявам, че ти се случва това, но няма никаква гаранция, че ваксината е помогнала на баба ти. Станах банална с историята за братовчеда на баща ми, който почина миналата година в началото на пандемията. Той беше здравият, а жена му болна от рак. И двамата се разболяха, и двамата изкараха инфекцията много тежко. Тя оцеля и дори пребори рака, а той, здравият - почина. Нужно ли е да казвам, че и двамата не са били ваксинирани през 2020г.

Ако някой ми даде пример, в който неваксинирана жена стига до респиратор, а ваксинираният ѝ мъж го кара леко - чудесно, ама трудно ще се намери такъв. Просто мъжете карат тоя вирус по-тежко, нямам идея защо.

п.с. Сестра ми изкара ковид много по-леко, отколкото аз карам всеки сезонен грип. 2 дена болки в ставите, 2 дена кашлица, 5 дни без обоняние и един ден силно главоболие. Неваксинирана.
Бих се съгласил с теб, ако баба ми не беше астматичка. И ти посочваш двама души - един в рискова група, а друг не, като и двамата са изкарали "МНОГО ТЕЖКО" инфекцията без ваксина. Както е възможно ваксината да е или да не е помогнала на баба ми, така можеше да е възможно ваксината да помогне или да не помогне и на дядо ми.

Аз ти давам пример за ваксиниран човек от рискова група и неваксиниран, който е в г/д нормално здраве, където ваксинираният рисков пациент го изкарва леко (не "много тежко"), а неваксинираният с по-малък % риск - е на прага да си отиде. Пак казвам - не желая да влизам в полемики и не твърдя НИЩО за ваксините, най-малкото, защото нямам ценза и знанията - не съм лекар/биолог/имунолог и нямам квалификации, за да се изказвам като вещ по темата.

Споделям просто това през което минавам. Както казах - нека всеки сам си решава. Нито казвам на хората около мен да се или да не се ваксинират, нито аз съм някакъв фанатик, където общувам само с "ваксинирани". Преживяването ми обаче ме води до тези изводи, които, отново посочвам, са силно повлияни от емоции и преживявания. Не знам дали това, което споделям, би помогнало на някого за това да вземе по-информирано решение и така да предпази себе си или близки. Силно се надявам да е така.

п.с. Да, майка ми също изкара КОВИД неваксинирана по същия начин по който и сестра ти. Но тук предполагам говорим за хора на възраст около 40-50-55 години. Не за 70+
 
Последно редактирано:
Дано не ти се налага да ставаш свидетел на това колко трудно диша човек в тези ситуации. Не искам да описвам тази сцена докато чакахме линейката в тях. Как крайниците почват да посиняват (получава се така наречената цианоза поради ниска сатурация), как човек трепери и се дави в собствен сос най-общо казано.

Дядо ми стоя само на кислородно подаване, без апаратно дишане (докато можеше, първите няколко дни).
Лекарите в отделението за моя радост се оказаха мои близки съученици и ме държат в течение за всеки един етап от лечението.
Първо си на кислород - т.е. без машина, но ако нивата на въглероден диоксид в кръва станат прекалено високи, имаш две възможности - умираш или те слагат на апарат. Можех да помоля лекарите да не го интубират и да не го слагат на машина, и без това лега в реанимация няма и със сигурност веднага щеше да има друг "желаещ" за такова, но първо: не съм лекар, за да вземам такива решения и правя такива изводи и второ: не мога да "убия" свой роднина.

Не мисля, че и ти попдаш в категорията "лекар", така че не виждам смисъл да обсъждаме машините, ковид или нещо друго убива дядо ми (или който и да е друг човек стигнал до това положение).

Публикацията ми не беше и с тази насоченост - т.е. не съм компетентно лице и не мога да кажа дали и от какво хората умират, дали от ваксините, дали от вируса, дали от апаратите и нещо друго. Факт, че публикацията ми е до голяма степен базирана и на емоции.

Първопричината, която докара до стигането на този апарат, е ковид, инат и нежелание за ваксинация. МОЖЕ БИ (не казвам на 100%) нямаше да сме на това дередже, ако се беше ваксинирал. Но... това, за жалост, е останало вече в миналото.
Не са виновни хората, че не са ваксинирани ами ей такива дето ги карат да не се ваксинират и пускат слухове и глупости и хората се бъркат. Онзи ден чета статия за една жена на която баща и имал Ковид се чуди какво да прави нямало места в болниците и се ядосва на лекарите. Отдолу имаше 3-4 антиваксъра, които призоваваха да не влиза в болница, а до предните дни хората да не се ваксинират. Написах им, че заради техните постове преди дни да не се ваксинират хората сега може би човека е там и в това състояние. Казах им: "нали не одобрявате ваксините ? Нали не искате мерки ? Айде сега вие кажете на тази жена какво да прави с баща си и как да се лекува и поемете отговорността за неговото здраве щом толков разбирате от ваксини и лекарства"
Познай и 4-мата големи конспиратори, антиваксъри замлъкнаха. Днеска ги гледам обаче пак споделят хората да не се ваксинират. МАЛОУМНА РАБОТА !
 
Бих се съгласил с теб, ако баба ми не беше астматичка. И ти посочваш двама души - един в рискова група, а друг не, като и двамата са изкарали "МНОГО ТЕЖКО" инфекцията без ваксина. Както е възможно ваксината да е или да не е помогнала на баба ми, така можеше да е възможно ваксината да помогне или да не помогне и на дядо ми.

Аз ти давам пример за ваксиниран човек от рискова група и неваксиниран, който е в г/д нормално здраве, където ваксинираният рисков пациент го изкарва леко, а неваксинираният с по-малък % риск - е на прага да си отиде. Пак казвам - не желая да влизам в полемики и не твърдя НИЩО за ваксините, най-малкото, защото нямам ценза и знанията - не съм лекар/биолог/имунолог и нямам квалификации, за да се изказвам като вещ по темата.

Споделям просто това през което минавам. Както казах - нека всеки сам си решава.

п.с. Да, майка ми също изкара КОВИД неваксинирана по същия начин по който и сестрати. Но тук предполагам говорим за хора на възраст около 40-50-55 години. Не за 70+
Вчера съседа на мой приятел около 40г. малки деца и жена е починал. Неваксиниран. Бил е жизнен, здрав, прав
 
МАЛОУМНА РАБОТА !
Докато НЕ СЕ ВАКСИНИРАШ губиш всякакво право да ги диплиш тия нелепици! Баси хибрида - неваксиниран, ама зомбиран точно като боцканите.

А те са наистина зомбирани, плаша се. Имам приятелка, която беше горе-долу неутрална. Набоде се лятото и сега е вакси-зомби. Говори пълни глупости от сорта "ама как тоя ще ходи и ще ме заразява". Викам ѝ: овцо, ти нали си защитена, кво те плаши? Освен това, него го тестват всеки ден и се знае, че е здрав, а теб никой не те тества и си ходиш навсякъде и сееш заразите.

Е, не я нарекох така, ама си го помислих. :)

Друг случай: мед.сестра, която е била против ваксините и то доста. Ваксинира се и зомбира. Отказва да се събира с приятелките си, защото не са ваксинирани. Лудница. Как разделиха хората, всявайки излишна паника. А всичко можеше да се управлява по-разумно и адекватно...

Залогът и целта не са здравето на хората. При тая автоматизация, роботизация и дигитализация хората са само бреме.
 

Горе