Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Имаме ли информация защо са решили така яростно да го депопулират тоя континент? Какво ще строят там? Новия световен ред?
Там ще има най-малко радиация, ако се стигне до най-лошият сценарий. Все пак, не може 50 г. да стоят в бункерите си...
 
Иначе бизнеса процъфтява, нема да са плашите ;)

Просто съвпадение. Мани ги тия конспиратори, легай под ножа...

И още нещо, свързано с бизнеса - по-точно с неговото убийство: ESG rules на ЕС. Американците са в потрес, защото това ще удари техния бизнес, но пропускат факта, че тези решения идват в голяма степен от хора в тяхната държава.

Понеже нямах идея какво е ESG, попитах бай Гошо. Той каза следното:

What is ESG in simple words?


What is environmental, social and governance (ESG)? Environmental, social and governance (ESG) is a term used to represent an organization's corporate financial interests that focus mainly on sustainable and ethical impacts. Capital markets use ESG to evaluate organizations and determine future financial performance.

или

Какво е ESG с прости думи? Какво е екологично, социално и управление (ESG)? Екологични, социални и управленски (ESG) е термин, използван за представяне на корпоративните финансови интереси на организацията, които се фокусират главно върху устойчиви и етични въздействия. Капиталовите пазари използват ESG, за да оценят организациите и да определят бъдещите финансови резултати.

И още:

What are examples of ESG?


What is ESG?
  • Carbon emissions.
  • Air and water pollution.
  • Deforestation.
  • Green energy initiatives.
  • Waste management.
  • Water usage.

Влиза си, влиза си в действие плана, па нека продължават да ни се смеят, че сме теоретици на конспирацията, конспиратори на теорията или каквото там ни наричат.

Ето притесненията на американците за техния бизнес по тези правила на ЕС

 
Днес втория най-известен модел в Германия, след Клаудия Шифер, почина внезапно и неочаквано на 56г. Миналата седмица пък най-известния инстаграм модел на Литва, само на 42г. Немската преса не може да удържи на натиска от улицата, то и сред самите журналисти вече няма човек, който да не познава минимум един увреден или починал внезапно.
 
Повече инфо във връзка с поста ми от онзи ден: Немски съд осъди 85 годишна украинска еврейка(болна от деменция, брилянтен композитор и пианист, за която и Шустакович се е изказвал ласкаво), оцеляла в Холокоста, на принудително вкарване в психиатрия + 2 дози ваксина на веднъж. В началото и в края на живота си жената бива подложена на едно и също нещо от едни и същи хора, тогава наречени нацисти, а днес либерасти... Голям скандал стана и тепърва ще пишат и у нас за него, намесиха се адвокати по мед. право с по 100-200 хил. последователи в Телеграм.
Съдилищата и прокуратурата в Германия не са независими, защото са подчинени на съответния правосъден министър, през 2019г. европейския съд се произнася в тази връзка, че германска европейска заповед за арест не следва да се изпълнява от страните членки, и се сетих за онова момче с кол центъра, което безпардонно беше екстрадирано...
photo_2023-01-12_07-46-56.jpg
 
Високоуважаемият наш виден съфорумник @dimitur7 , още - Митето (което не е истинското му име) е авторът на темата. Добър човек и патриот, гарантирал съм за него пред не една и две банки и кредитни институции.

Последно чух, че занимал да се бие в Украйна. Поне доколкото разбрах.
На коя страна ?
 
Германска лекарка, издавала атестати за освобождаване от носене на маска беше осъдена на 3г. затвор ефективно, докато днес излезе информация за 2 случая на нападения с нож от мигранти, в единия с 5-ма ранени, а в другия с двама. И в двата случа присъдите са условни. За една от 5-те жертви писаха, че са я спасили след преливане на между 4 или 5 литра кръв общо за времето прекарано в болница. Ако не се лъжа човек има някъде към 5 литра кръв общо +/-10%...
А по темата за светия бустьр,всичко що е лек или средно тежък страничен ефект, го наричат лонг ковид. Обаче вече са смеши и жалки, поредната глупост от днес: Психическите заболявания (в т.ч. депресии и т.н.) увеличавали риска от лонг ковид, и това в най-големия здравен сайт...
И за капак: В 2 интервюта по нац. телевизия т.нар. експерти като Сандов и подобни в БГ, казаха в прав текст, че се работи за личен СО2 лимит за всеки гражданин в размер на 3 тона годишно...
 
Another one bites the dust..

Отдавам го не на ваксините, а на убийствения тембър на гласа на Зеля, когато държи речи. Била е на глобусите с майка си оня ден и глей ся кво става...

 
Днес от 15:30 в немския град Хайлброн се дава ход на първото по рода си дело в Германия на увредена от светия бустър жена срещу лекаря, който и го е поставил. Такива дела има заведени десетки хиляди...
 
:cool::cool::cool::cool:


325288586_912259840133281_6417213612757151521_n.jpg



aIaOSKcD.jpg
 
От октомври банките в Русия разделят всички клиенти според нивата на риск и въз основа на това определят обема на разрешените транзакции (според системата „Познай своя клиент“, която е в сила от юли).

https://cbr.ru/counteraction_m_ter/platform_zsk/
Платформата Know Your Customer Platform (Platform KYC) е услуга, чрез която кредитните институции ще получават информация от Банката на Русия за нивото на риск на своите клиенти (юридически лица и индивидуални предприемачи), участващи в подозрителни транзакции. Информацията в платформата може да бъде използвана от банките при осъществяване на процедури за контрол срещу легализацията.

Платформата KYC разполага с информация за 7 милиона юридически лица и индивидуални предприемачи. Не цени индивидите.

Банката на Русия, въз основа на собствени аналитични данни, раздели банковите клиенти на три групи – с нисък, среден и висок риск („зелени“, „жълти“ и „червени“).

Банката на Русия решава да класифицира юридическо лице или индивидуален предприемач като рискова група за подозрителни транзакции въз основа на набор от критерии.
..
Ограничителни мерки за разпореждане със средства по банкови сметки, както и с друго имущество на клиента, се прилагат само ако той е класифициран като високорискова група както от регулатора, така и от кредитната институция.
..
Също така, при клиент от групата на „зелено“, кредитната институция не може да прекрати договора за банкова сметка
.“


 
Гадини антипутин антируски са е тва, глей:

13 октомври 2022 г., От руска алтернативна медия
„Докато нашите войници проливат кръв във войната с колективния Запад на територията на бившия СССР, воюват с укронацистки войници, на които 20 години са промити мозъците с парите на Сорос и други“ партньори“, като им пишат учебници по история, запознават ги с „универсалните ценности“, организират паради на педерастите и прилагат антисемейни закони, които намаляват населението (стриктно в рамките на ЦУР на ООН), министърът на образованието на Руската федерация Сергей Кравцов предлага активно да си сътрудничи с тези момчета и да възприема техния опит.

Той прави комплименти на организаторите на срещата на върха на ООН/ЮНЕСКО „Трансформация на образованието“ и се ангажира да следва тяхната програма.

Имаме ли нужда от такъв министър в разгара на унищожителна война срещу Русия, когато мнозинството общественици и експерти-патриоти просто призовават да излезем от структурата на глобалистите – ЮНЕСКО, която малтретира децата с наръчниците си по сексуално възпитание? Имаме ли нужда от курс за трайна трансформация на образованието в рамките на ЦУР, който се следва от МОН? Това, разбира се, е риторичен въпрос.

Глобалната среща на върха на ООН за трансформацията на образованието е постоянно събитие, което очевидно ще се провежда, докато всички училища и университети по света не станат част от глобалната „дигитална екосистема“ (според доклада на Павел Лукша, специалист по прогнози от Сколково). А „нашият” министър на образованието това лято, в разгара на войната, се обърна към ООН с още една приветствена реч – уверение в приятелство и партньорство, където излъчи за важността на обучението на децата да работят с дигиталната сфера и не само . Подчертаваме, че призивът беше към структурата, чийто генерален секретар официално смята Русия за агресор в конфликта в Украйна, единствената виновна страна. По инициатива на ръководството на ООН щеше да се проведе среща на върха, на която Русия се опитваше да умиротвори,

Сергей Кравцов, министър на образованието на Русия:

„Ние още веднъж потвърждаваме нашия ангажимент към дългосрочните цели за устойчиво развитие в образованието, образованието на младежта, издръжката на децата... лоялност към принципите, изложени в ключови документи на ООН. Руската образователна система винаги е била и остава фокусирана върху универсалните ценности.

Колкото и здрава основа да е изградено образованието и самото общество, съвременните проблеми ни поставят пред необходимостта от промяна. Трябва да помислим какво трябва да се направи, за да се чувства детето уверено в свят, наситен с информация. Разбира се, технологиите ни отварят нови хоризонти. За много деца по света дигиталната среда се превръща в почти единствената възможност за достъп до висококачествени знания. Имаме опит в използването на дигитални технологии в образованието, училищното управление и допълнителното образование и сме готови да го споделим.

В условията на международно напрежение смятам, че е важно да се каже, че училището трябва да възпитава уважение към другите народи, техните традиции и езици. Предлагам да обсъдим въвеждането на такива курсове в нашите училища.

Скъпи приятели, бих искал да отбележа, че руското образование се променя с по-бързи темпове, разчитайки на най-добрите световни практики и традиции на руските учители, ние постигаме високи резултати. И разбира се, винаги сме отворени за сътрудничество. Вярваме, че образованието трябва да остане извън политиката, че само в постоянно, тясно сътрудничество е възможно да се върви напред.”

Тук остава само да уточним – от името на кого говори Кравцов, когато заявява „ние смятаме, че образованието трябва да е извън политиката“. От името на родителите, активните граждани на Русия, които искат оттегляне от ЮНЕСКО, чиято дейност е насочена към разпадането на традиционното национално образование? На фона на специална военна операция, отчитайки геополитическата обстановка, това изглежда като откровена работа за врага. И как иначе да разберем факта, че образованието, според Кравцов, не трябва да обучава деца, като се вземат предвид текущите политически реалности?

Трябва да се отбележи, че „Целите за устойчиво развитие“ на ООН, към които Кравцов се кълне във вярност, предвиждат възпитанието на децата в духа на „глобалното гражданство“ и „равенството между половете“. Резолюцията на Общото събрание на ООН „Преобразуване на нашия свят: Програмата за устойчиво развитие“ за периода до 2030 г. предписва:

– „до 2030 г. да се гарантира, че всички ученици придобиват знанията и уменията, необходими за насърчаване на устойчивото развитие, включително чрез обучение по устойчиво развитие и устойчив начин на живот, човешки права, равенство между половете, насърчаване на култура на мир и ненасилие, световно гражданство и осъзнаване на стойността на културното многообразие и приноса на културата за устойчивото развитие“,

– „ние се ангажираме да насърчаваме междукултурното разбирателство, толерантността, взаимното уважение и етиката на глобалното гражданство и споделената отговорност.“

Тези, които са изучавали темата, знаят добре, че „устойчиво развитие” – този израз мигрира в дневния ред на ООН от доклада на Римския клуб (основан от Дж. Рокфелер) „Граници на растежа”. Най-просто казано, неговият принцип е „по-малко хора – повече кислород“, както и пълното унищожаване на въглеводородната енергетика и свързаната с нея индустрия. И тогава светът ще стане много „стабилен“. Всъщност според последните промени в Конституцията имаме само два пола, там няма „полове“. И Стратегията за национална сигурност няма такава цел като преподаване на „глобално гражданство“, а напротив, акцентът е върху запазването на собствената култура и ценности.

Много характерно е, че речта на Кравцов не може да бъде открита нито в новините, нито на сайта на Министерството на образованието – тя е публикувана само в YouTube канала „Национална комисия за ЮНЕСКО“. В края на краищата ЮНЕСКО стои в основата на Декларацията за образование от Инчхон (написана съвместно със Световната банка), според която е достатъчно хората на планетата да се научат да смятат и пишат, а също така е необходимо да се дигитализира. ЮНЕСКО насърчава отвратителната „полова” хомосексуалност сред децата и участва в разработването на методи за малтретиране на деца от раждането им (заедно със СЗО вижте анализа на такава хомофобия на ЮНЕСКО за най-малките от 2018 г. на нашия уебсайт).

Още през март 2022 г., веднага след началото на SWO, заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой правилно говори за необходимостта Русия да се оттегли от ЮНЕСКО, но месец по-късно в официалните документи на Министерството на Образование, отново открихме планове Кравцов и Ко да взаимодействат с тази структура. Сега вече е очевидно, че Министерството на образованието не само не иска да се обърне към суверенитета и националната сигурност на страната, но открито работи за нашите врагове, които воюват срещу Русия в момента.

Между другото, нека да отбележим, че въпреки размазването пред „партньорите”-глобалисти, в програмата на срещата на върха на ООН/ЮНЕСКО за трансформацията на образованието в Ню Йорк (17-19 септември) нямаше лектори от Русия. , 2022). Но какви „прекрасни“ теми бяха популяризирани от глобалистите на това събитие: „Паспорт на ученето: цифрово бъдеще за всяко дете. Еднакъв подход към дигиталната трансформация: Как Microsoft, УНИЦЕФ и правителствата работят заедно, за да гарантират, че децата и младите хора са готови за цифрово бъдеще.“

Естествено, тук става дума за въвеждането на дигитално портфолио – електронен паспорт на ученик, за който постоянно ще се поддържа съответното досие и без който няма да може да се върви по образователната стълбица. Това е пълен аналог на covid паспортите или „имунните паспорти“ на ваксинирани хора, които са успешно внедрени в ЕС и много други страни – важно е дигитайзерите на хора да навлязат от ключови социални сфери… Но ние искаме ярка, здравословно и истинско бъдеще за децата, а не дигитално... Нали така, г-н Кравцов?

Всички заинтересовани граждани могат да попитат „нашия” министър на образованието защо в условията на гореща и информационна война с колективния Запад се кълне във вярност на ключовата структура на нашите врагове (ЮНЕСКО), а също и да поиска Русия да излезе от тази организация . И всъщност – ръководството на ведомството, което не отговаря на реалностите на нашето време, е крайно време да си подаде оставката!“


Russia%2C%20Sergey%20Kravtsov%2C%20Minister%20of%20Education.png



(Иначе за част от западните хора е много кофти оферта програмата на трансформингедюкейшън ала-балата, и недоволстват, страх ги било. Ама за Русия е добре.)
 
Учени от университета ITMO създадоха ДНК робот за откриване на вируси

Москва. 25 октомври. ИНТЕРФАКС — Учени от университета ITMO (Санкт Петербург) разработиха наноробот, направен от ДНК молекули за откриване на вируси, сега той разпознава само COVID-19, но в бъдеще се планира да научи как да идентифицира други вируси и дори ракови маркери, съобщават от пресслужбата на университета.
„Учените от химичния и биологичен клъстер ITMO си поставиха за цел да създадат система за откриване на инфекции, която ще бъде лесна за използване, като аптечните експресни тестове, но в същото време близка по точност до PCR. Така те успяха да разработят наноробот от ДНК молекули, които могат бързо да открият наличието на вирус в проби, например взети от стените на носа“, се казва в доклада.

Изяснява се, че роботът има 215 нуклеотида, към него са свързани четири специални "лоста", които разработчиците наричат "ръце". За откриване на инфекция към пробата се добавя разтвор с тази ДНК система и специално флуоресцентно вещество.

"Алгоритъмът за "улавяне" на вирусна РНК е следният. ДНК роботът се доближава до желаната нуклеинова киселина, разгъва я с "ръце" и се прикрепя към нея. Тези процеси активират разцепването на субстрата, чието завършване може да се проследи чрез спектрометър чрез появата на флуоресцентен сигнал (студено светлинно излъчване). Съответно, ако пробата е без РНК на вируса, няма да има реакция и сигнал", обясняват от университета.
Учените отбелязват, че планират да поставят разработения метод в удобна тестова система, така че да може да се използва у дома. Предвижда се също да се обучат ДНК роботи да разпознават други вируси освен коронавирус и дори ракови маркери.

Проучването е проведено в рамките на програмата „Приоритет 2030“ .

„Приоритет 2030“ е най-голямата програма за подкрепа и развитие на руските университети в историята на Русия, която е „насочена към създаването на повече от 100 центъра за научно, технологично и социално-икономическо развитие на страната в Русия. Целта на програмата „Приоритет 2030″ е да се формира широка група от университети, които да станат лидери в създаването на нови научни знания, технологии и разработки за внедряване в руската икономика и социална сфера.

Например, какви са целите на един от университетите в рамките на програмата „Приоритет 2030“ (много кратък преглед на малък пример за една от стотиците посоки за развитие на Русия).

Далекоизточен федерален университет
Стратегически проекти:

Физика и материалознание :
Създаване на научен и образователен център за разработване на принципно нови технологии и производство на съвременни материали чрез изучаване на природата на материята на базата на уникална научна инсталация от класа „мегасиенс“ (синхротронен РИФ) на руския остров.

Качествени резултати
Елементната база на нови енергийно ефективни устройства за съхранение, изчислителни и невроморфни устройства , квантови изчисления, източници на енергия и устройства за съхранение; …
Изследване на механизми за обработка, предаване и съхранение на информация в живи системи, технологии за управление на свойствата на живите клетки;
Естествени и природоподобни технологии за синтез на нови материали и вещества;

Център за цифрово развитие :
Създаване на самодостатъчен цифров клъстер от световна класа на руския остров на базата на университет, който осигурява напреднала цифровизация на икономическите сектори на Далечния изток.

Качествени резултати :
Математическо и компютърно моделиране; Системно програмиране; Изкуствен интелект и анализ на данни ; Дигитално изкуство и дизайн; Технологии за софтуерно инженерство; Киберсигурност и сигурно развитие ; Технологии за виртуална и добавена реалност.

Науки за живота :
Създаване на център за развитие и трансфер на здравословни технологии, средства и технологии за персонализирана медицина и биобезопасност за устойчивото развитие на руския Далечен изток и неговото заемане на водещи позиции в социално-икономическия пейзаж на Азиатско-тихоокеанския регион .

Качествени резултати:
Геномна медицина и геномни технологии ; Приложни разработки в областта на персонализираната медицина и здравеопазващи технологии; Биобезопасност ; Регенеративна медицина; Биотехнологии и биомедицина ; Квантова биология и квантови технологии ; Изследване на земни екосистеми; Фармация и откриване на лекарства. ..."
 
„Московският музей на транспорта има най-голямата колекция от историческо градско оборудване. Колекциите на музея съдържат повече от 250 експоната — автомобили и камиони, таксита, автобуси, тролейбуси, коли на градските служби, легендарните „половина“ и „ три тона", оборудване за велосипеди и мотоциклети.

Количеството и качеството на събраните експонати поставят колекцията на Московския транспортен музей наравно с известните транспортни музеи в света в Люцерн, Лондон, Ню Йорк и Пекин.

Основните теми на музея
...
Околна среда
Ние се променяме и пространството около нас Нашата задача е да създадем съвременна среда за комуникация и информиран диалог за бъдещето на града в глобален контекст
...
Екология
Ще говорим за ключовата екологична роля на градския транспорт в бъдещето на града и планетата, „зелените технологии“, разумното отношение към климата, към себе си и един към друг .“

Ново пространство
В новото пространство, Музеят ще се превърне в многофункционален културен център, интерактивен театър, който потапя зрителите в историята на транспорта и неговото бъдеще, територия на междукултурни проекти и живи сътрудничества.

Ще разкажем историята на града и неговите жители през призмата на легендарни транспортни съоръжения.
Ще включим посетителите в диалог за екологията, принципите на устойчивото развитие на обществото и комуникацията между хората. И този разговор ще започне, преди да се осъществи обновената изложбена концепция. Музеят вече работи на различни места в Москва"
Оксана Бондаренко
директор на Московския музей на транспорта


ОКОЛО МОСКВА СИТИ“ Е НОВ ПРОЕКТ НА МОСКОВСКИЯ МУЗЕЙ НА ТРАНСПОРТА, ПОСВЕТЕН НА ВЪЗМОЖНИТЕ ПРОГНОЗИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА КЛЮЧОВИТЕ ТРАНСПОРТНИ ИНФРАСТРУКТУРИ СЪОРЪЖЕНИЯ ОКОЛО БИЗНЕС КОМПЛЕКСА СЛЕД 100 ГОДИНИ. ИЛЮСТРАЦИИТЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА СА ГЕНЕРИРАНИ ОТ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
00-cover-art.png
01-TTK.png

03-RailBridge.png
02-AutoBridge.png

04-Kamushki.png
05-Tunel.png

06-Bagration.png
07-Vystavochnaya.png

08-Mezdunarodnaya.png
09-MCK.png

________________________________________________________________
И ена много важна и основополагащо за бъдещето на Русия картинка извън музейната експозиция, за разкош. От Курчатовски институт.
slide-34.jpg
 
Последно редактирано:
10 банкови иновации Finopolis 2022
14.11.22
%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%8122_1_1.jpg

Тази година във форума Finopolis израсна цял град, наречен Finoland, със собствена банка, супермаркет, метро, музей, болница и бизнес център. Дмитрий, млад IT специалист, се съгласи да се разходи с нас из Finoland и да тества много банкови услуги.

1. Цифрова рубла
Посетителите на форума първи изпробваха цифровата рубла в действие. Всеки може да отвори цифров демо портфейл в мобилното приложение на „почти истинската“ Finoland Bank и да извърши различни операции: конвертиране на рубли от безкасова сметка, прехвърляне към други участници, попълване на портфейла и, разбира се, плащане на покупки .

Оказа се, че е лесно да се правят пари във Finoland: рубли бяха наградени за изпълнение на прости състезателни задачи, преминаване на мини-викторини или дори просто така, като поздрав (повече за това по-долу).

Ето екранна снимка от портфейла на Дмитрий. Нашият герой купи истинска тениска, тетрадка и термо чаша от PSB с демо-цифрови демо рубли.
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_3.jpg
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_4.jpg

Истинската, а не „демо“ цифрова рубла ще се появи през 2023 г. И вече на форума VTB Bank представи прототип на услуга за отваряне и попълване на цифров портфейл, както и преводи на цифрови рубли между физически лица в мобилното приложение VTB Online.

Ако все още не знаете какъв вид цифрова рубла е това, прочетете нашата статия.
//Стара информация, цифровата рубла вече е обявена и законът е внесен. Малко да видим:
„Парите се издават под формата на банкноти, всяка от които има уникален номер, безналичните пари съществуват под формата на записи по сметки в търговските банки, а цифровата рубла ще има формата на уникален цифров код, който ще бъде съхранявани в специален електронен портфейл“, обяснява Централната банка на Руската федерация.
...
5. Какво друго може да бъде полезно от цифровите рубли?
Например, те ще помогнат на държавата да следи използването на бюджетни средства. Тъй като всяка такава рубла има свой уникален код
, можете автоматично да контролирате къде и за какви цели се изразходва.
..
8. Това ли е първата стъпка към премахването на парите в брой?
Не. Банката на Русия (както всяка друга централна банка) е наясно, че парите в брой са необходими и търсени сред значителна част от населението. Никой няма да ги отмени (банката на Русия е честен човек, няма да отменя..)
..
7. Има ли цифрови валути в други страни?
Сега тази тема се обсъжда и изучава активно от много централни банки. Пускането на цифрови валути в Швеция, Китай и Република Корея е на пилотен етап.
6. Ще бъде ли възможно да се плаща с цифрови рубли само в Русия?
Не, цифровата рубла не е планирана като изключително „вътрешна“ валута, всичко се свежда до технологични възможности. „При извършване на трансгранични плащания и сетълменти платформата за цифрова рубла може да бъде интегрирана с платформи за цифрова валута на други държави и международни асоциации, което ще ускори сетълментите за потребителите и ще намали разходите им“, посочва регулаторът."
___
Второ лирично отклонение във връзка с 6 и 7:

Декларация от Бали на лидерите на Г-20
В резултат на срещата на Г-20 в Индонезия беше приета Балийската декларация на лидерите на Г-20
.
16 ноември 2022 г., 13:15 ч
. …
22. Признаваме, че широка кампания за имунизация срещу COVID-19 е глобално обществено благо и ще продължим усилията за осигуряване на навременен, справедлив и универсален достъп до безопасни, достъпни, висококачествени и ефективни ваксини, терапевтични и диагностични средства (VTD) . Потвърждавайки приемането на Министерската декларация относно отговора на СТО на пандемията от COVID-19 и готовността за бъдещи пандемии и Министерското решение относно Споразумението ТРИПС на 12-та Министерска конференция на СТО (CM‑12), отбелязваме, че не по-късно от шест месеца от датата на министерското решение относно Споразумението ТРИПС, членовете на СТО ще решат да разширят обхвата му да обхваща производството и доставката на диагностични и терапевтични средства за COVID-19. Ние оставаме ангажирани с прилагането на междусекторен подход „Едно здраве“ и укрепване на глобалната система за наблюдение, включително геномно наблюдение, с цел идентифициране на патогени и антимикробна резистентност (AMR), които могат да представляват заплаха за човешкото здраве. За да осигурим глобално наблюдение на патогени, като част от нашия ангажимент към IHR (2005), ние насърчаваме навременния обмен на данни за патогени чрез споделени надеждни сайтове в сътрудничество със СЗО. Ние призоваваме за споделяне на ползите, произтичащи от употребата на патогени, в съответствие с приложимото национално законодателство. ние насърчаваме навременния обмен на данни за патогени чрез споделени надеждни сайтове в сътрудничество със СЗО. Ние призоваваме за споделяне на ползите, произтичащи от употребата на патогени, в съответствие с приложимото национално законодателство. ние насърчаваме навременния обмен на данни за патогени чрез споделени надеждни сайтове в сътрудничество със СЗО. Ние призоваваме за споделяне на ползите, произтичащи от употребата на патогени, в съответствие с приложимото национално законодателство.

23. Ние признаваме необходимостта от укрепване на местния и регионален капацитет за производство на здравни продукти и сътрудничество в тази област, както и от устойчиви глобални и регионални мрежи за научноизследователска и развойна дейност, за да се улесни достъпът до VTD в световен мащаб, особено в развиващите се страни, и подчертаваме значението на обществеността -частни партньорства, трансфер на технологии и обмен на знания при доброволни и взаимно договорени условия. Ние подкрепяме работата на Центъра за трансфер на технологии на СЗО за производство на ваксини, базирани на иРНК, както и всички получатели във всички региони на света, за да обменяме технологии и технически практически знания при доброволни и взаимно договорени условия. Ние приветстваме съвместните изследвания и съвместното производство на ваксини, включително засиленото сътрудничество между развиващите се страни. Ние потвърждаваме отново значението на единните технически стандарти и методи за проверка в рамките на IHR (2005) за улесняване на безпрепятственото международно пътуване, оперативна съвместимост и разпознаване на цифрови и нецифрови средства, включително потвърждение за ваксинация. Подкрепяме продължаващия международен диалог и сътрудничество за създаване на реномирани глобални цифрови здравни мрежи като част от усилията за укрепване на мерките за превенция и реагиране срещу бъдещи пандемии, които трябва да използват и надграждат успеха на съществуващите стандарти и цифрови сертификати за COVID-19.

24. Пандемията от COVID-19 ускори трансформацията на цифровата екосистема и цифровата икономика. Признаваме значението на цифровата трансформация за постигане на ЦУР. Ние сме наясно, че достъпната и висококачествена цифрова комуникация е от ключово значение за осигуряване на достъпност на цифровите технологии и цифровата трансформация и е необходима стабилна, сигурна и надеждна онлайн среда за повишаване на доверието в цифровата икономика. Признаваме важността на политиките за създаване на поддържаща, приобщаваща, отворена, справедлива и недискриминационна цифрова икономика, която насърчава използването на нови технологии, създава условия за просперитет на компаниите и предприемачите и предоставя допълнителни възможности и защита на потребителите, като същевременно решава проблеми, свързани с цифровото разделение, неприкосновеността на личния живот, защитата на данните, права на интелектуална собственост и интернет сигурност. Ние осъзнаваме важността на борбата с кампаниите за дезинформация, киберзаплахите, злоупотребите в интернет и гарантирането на сигурността на комуникационната инфраструктура. Ние оставаме ангажирани с по-нататъшното осигуряване на свободен поток от данни, основан на доверие и улесняване на трансграничните потоци от данни. Ние ще насърчаваме по-приобщаваща, ориентирана към човека, овластяваща и устойчива цифрова трансформация. Ние също така потвърждаваме ролята на данните за развитието, икономическия растеж и социалното благополучие. Ние оставаме ангажирани с по-нататъшното осигуряване на свободен поток от данни, основан на доверие и улесняване на трансграничните потоци от данни. Ние ще насърчаваме по-приобщаваща, ориентирана към човека, овластяваща и устойчива цифрова трансформация. Ние също така потвърждаваме ролята на данните за развитието, икономическия растеж и социалното благополучие. Ние оставаме ангажирани с по-нататъшното осигуряване на свободен поток от данни, основан на доверие и улесняване на трансграничните потоци от данни. Ние ще насърчаваме по-приобщаваща, ориентирана към човека, овластяваща и устойчива цифрова трансформация. Ние също така потвърждаваме ролята на данните за развитието, икономическия растеж и социалното благополучие.

25. Ние насърчаваме международното сътрудничество за по-нататъшно развитие на цифровите умения и цифровата грамотност, за да се възползваме от положителното въздействие на цифровата трансформация, особено сред жените, момичетата и уязвимите групи, и допълнително подкрепяме усилията за развиване на необходимите умения и грамотност. Отбелязваме нарастващото търсене на работна сила, способна да използва нови технологии, програми за образование и обучение, преквалификация и надграждане на умения, за да отговори на съответните изисквания. Също така се стремим да подобрим възможностите за комуникация чрез ускоряване на развитието на мощна и сигурна инфраструктура, предоставяне на по-достъпни и евтини ресурси и инструменти, както и подобряване на уменията за дигитална грамотност на ученици, учители, училищни ръководители и други специалисти в областта на образованието, за да осигуряване на достъпност на образованието,

26. Стигнахме до заключението, че цифровите технологии се превръщат в ключ към икономическото възстановяване и овластяване в различни сектори, включително в създаването на жизнеспособна и устойчива хранителна система и селско стопанство, създаване на устойчиви и достойни работни места и човешко развитие, подкрепа на приобщаваща търговия, индустриализация и инвестиции, и повишаване на производителността на труда, както и отключване на потенциала на икономиката на бъдещето, особено за микро, малки и средни предприятия и стартиращи фирми. Изключително важно е да включим всички заинтересовани страни в този процес, включително младежи, жени, бизнес сектора, органи за финансов контрол, парламенти, учени и работници, така че никой да не остане извън усилията ни за дигитална трансформация на обществото.

27. Подкрепяме по-нататъшното изпълнение на Пътната карта на Г-20 за подобряване на глобалните трансгранични плащания, включително изготвянето на първоначални изчисления на ключови показатели за ефективност за наблюдение на изпълнението на количествените цели и доклад за напредъка по изпълнението на пътната карта за 2022 г. с приоритети за по-нататъшна работа. Ние насърчаваме централните банки и други регулатори, както и сектора на платежните услуги, да продължат да си сътрудничат по тези важни инициативи за подобряване на трансграничните плащания. Приветстваме доклада на KPRI BIS „Взаимосвързаност на платежните системи и ролята на интерфейсите за програмиране на приложения (API): Подходи за трансгранични плащания“, който беше представен на семинара за трансгранични плащания и съвместимост, организиран от Индонезийското председателство съвместно с KPRI и Центъра за иновации BIS в рамките на Индонезийския фестивал за цифрова икономика и финанси – 2022 (FEKDI). Ние също така приветстваме съвместния доклад на BIS CPRI, Центъра за иновации на BIS, МВФ и Световната банка относно подходите за достъп и съвместимост на цифровите валути на централните банки за трансгранични плащания. …" и т.н.

(Не, не, не е същото кат гадното западно или кат китайското сбдц)
__________
2. FACE ID

Технологията Face Id (лицева идентификация) е нещо обичайно за Finolend и се среща на всяка крачка. Още на входа посетителите бяха „разпознавани“ чрез биометрични данни и в същото време се определяше телесната температура.

В биометричния терминал "Atronik", след преминаване на Face Id, беше възможно "просто така" да попълните демонстрационния портфейл със 100 цифрови рубли. Такива терминали стояха на всеки щанд, така че портфейлът на нашия герой непрекъснато се попълваше.
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_5.jpg


В транспортния център Finoland, с помощта на биометрични технологии, беше възможно да се „мине“ през паспортен контрол и да се „качи“ на самолета.
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_6.jpg


Специално внимание заслужава щандът на Московската кредитна банка. На гишето с говорещото име „За човек“ възрастта и настроението на посетителя бяха определени с биометрични данни. Дмитрий беше „преброен“ почти перфектно - добавиха само една година.
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_7.jpg

...
6. Фин Такси. PSB
Какво е град без такси? Така Finoland има виртуално „такси на бъдещето“. Дима, разбира се, се опита като състезателен таксиметров шофьор и спечели желаните цифрови рубли.

%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_13_2.jpg

..
8. SBP в метрото. ВТБ
След като взе такси и се разходи из Finoland пеша, Дмитрий също реши да се „вози“ в метрото, където се натъкна на нова услуга. VTB, заедно с Московското метро, демонстрираха плащането за пътуване с помощта на QR код през SBP. За целта трябва да генерирате QR код в мобилното приложение на метрото и да прикрепите телефона към турникета. Честно казано, не много удобно, но иновативно.
%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE_22_bis.png
%D0%B2%D1%82%D0%B1_%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD_qr_22_bis.jpg


9. Дигитална ипотека
Имаше много разговори за цифрови ипотеки във Finopolis и не по-малко демонстрации. Ще отпразнуваме решението на Fintech Association с помощта на руската технология за разпространение на главния регистър Masterchain. Цялата верига - избор на апартамент, застраховка, получаване на ипотека, регистрация в Rosreestr и кандидатстване за ипотека - се извършва онлайн. Четири банки са свързани с технологията: Sovcombank, VTB, PSB, Gazprombank.
Дима успя да изпълни цялата верига. Защо той избра ипотечната програма в Sovcombank остава загадка.
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_16.jpg


10. Блокчейн от Fintex
Просто не можем да не говорим за това. В крайна сметка Дима създаде първата си транзакция, като нарисува част от картината и я записа в блокчейна. С начало!
%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%8122_17.jpg

Разходката из Финоленд се оказа интересна и познавателна. „Аз самият работя в банка от първа година и то едва в началото на запознанството ми с финансовите услуги. За мен Финополис е изцяло нов свят, пълен с открития. Не съжалявам, че дойдох“, споделя впечатленията си Дмитрий.

 
И накрая - нема кво си играя, директно с автоматик превод от превода на английски от тъпото западно сайтче пълно с умрелници-юзери, дет съм го постнал - вижте кво са гадни руснаци, неблагодарните за "различното, свободно,, традиционно, човешко развитие" (спрямо запада) според Путин. ОТНОВО неблагодарност за усилията на Владимир Владимирович и компания...:(
_____________________________________________
рус. alt-media

16 декември 2022 г.
САНИТАРНАТА ДИКТАТУРА СЕ ВРЪЩА: ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАПОЧВА PCR ТЕСТОВЕ НА ХОРАТА ЗА ГРИП И ТОРС, САНИТАРИТЕ ДИСКРИМИНИРАТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ СЕ ИНЖЕКТИРАТ

Докато ние даваме пенсия и трудно спечелени средства в помощ на въоръжените сили на руската федерация, плетащи чорапи и шалове на нашите братя на първа линия, санитарните и ваксинални фашисти на власт продължават да се подиграват с народа. Освен това, строго по моделите на СЗО и на базата на вече проведен ковид експеримент със задължителни тестове и „чудотворни инжекции“ (след което всяка нова „ковид вълна“ се оказваше още по-силна, а днес едва 7% от Руснаците имат колективен имунитет, според operstab!).

Едва сега, когато covid вече е официално признат за неразличим от SARS, беше решено да се изведе на преден план … свинският грип, който отдавна съществува при нас и същия SARS! Да, напразно ковид скептиците отбелязваха иронично, че ковид е равно на грип – сякаш ни се подиграваха, чиновниците наистина решиха да се борят с обичайния сезонен прилив на заразата с „антиковид“ средства.

И сега правителството вече реши да плати за PCR тестове на граждани за грип и само за хоспитализирани след положителен резултат (!), Планираните операции за деца са отменени в Санкт Петербург (здравейте, увеличението на детската смъртност) , а в някои региони вече стигнаха до забраната неваксинирани родители и деца (деца! – което дори не беше в разгара на ковидизма) да посещават новогодишните празници. И разбира се, учениците масово се оставят на разстояние. Общо взето ни пренасят обратно в мрачното „пандемично” минало и ако няма съпротива ще тестват, бодат и дискриминират „до победа”.

Ден преди [14 декември] ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова на среща с Владимир Путин и правителството предложи да се тестват за грип всички хора със симптоми на ТОРС.

Попова предложи да се тестват всички със симптоми на SARS за грип
Rospotrebnadzor предложи тестване за грип на всички със симптоми на SARS

Президентът Владимир Путин каза, че заболеваемостта от SARS и грип нараства с 30-35% на седмица

В Русия е необходимо да се започне тестове за грип при всички хора със симптоми на остра респираторна вирусна инфекция (ОРВИ), каза ръководителят на Роспотребнадзор Анна Попова на среща с президента Владимир Путин."
Среща с членове на правителството
Президентът проведе видеоконферентна среща с членове на правителството.
14 декември 2022 г.

Естествено, тя беше активно подкрепена от „престрелката“ на QR кодове от глобалистките структури, вицепремиера Татяна Голикова, чиито роднини са свързани с Big Pharma (неслучайно я наричат основния бенефициент на „ пандемия” в Русия:
https:// iarex.ru/articles/83347.html?ysclid=lbpbcg1lfu190274782
__
Оперативният щаб под ръководството на Татяна Алексеевна Голикова реши да използва схемата, която беше приета за ковид, за тестване за ковид, за изследване за грип.Оценихме възможностите.Възможности има.

Има достатъчно запаси от домашни тестове, а лабораториите са оборудвани с необходимото оборудване. Затова днес е напълно възможно да се започне тестване за откриване на грип за всички, както и за ковид, които имат клиника за остри респираторни вирусни инфекции. Така ще намалим рисковете за тези хора
“, каза Попова.

Да, очите ви не са ви излъгали. Наистина имат възможности, на covid схемата с тестове / инжекции / QR кодове не беше пусната, за да забравите за това веднага. А сега смяна на обстановката...

И същото вземане на ДНК проби от хора, само че сега изглежда като с PCR тестове за грип. Тук разумните хора веднага имат въпрос: защо изобщо да се тества за грип? Различава ли се поне малко схемата на лечение на грип от тази на тежките остри респираторни вирусни инфекции? И с ковид, като се има предвид, че клиниката му е официално призната за равна на същата SARS? Не, абсолютно никаква разлика. Ще стане ли много по-лесно на човек, ако му кажат, че има свински грип, а не друг ТОРС? Нито едно от двете. Малко по-късно ще се опитаме да отговорим на въпроса за истинските задачи на лобистите на този проект.

Следващият логичен въпрос е към тези, които имат положителен тест за свински грип – какви мерки за „превенция и безопасност“ ще предпишат? Домашен арест (карантина), социално дистанциране? И тогава ще се издават удостоверения на преболедувалите и преболедувалите грип? Ако погледнем какво се случва в регионите в момента, точно това се случва.

На същия ден след речта на Попова, на 14 декември, правителството на Руската федерация издаде своевременно съответно постановление за PCR тестове на руски граждани в болници и поликлиники за грип за сметка на FOMS:
http://static.government.ru/media/files/VZjX1IN69ZD89AAp3d0EaRBdVeDUorZ3.pdf
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
Резолюция
№ 2297 от 14 декември 2022 г.
Москва

относно измененията на раздел IV от Програмата за държавни гаранции за безплатно предоставяне на медицинска помощ на гражданите за 2022 г. и за плановия период 2023 и 2024

г. „ петдесет и третият параграф след думите „метод на полимеразна верижна реакция“ се допълва с думите „ и за наличие на вируси на респираторни инфекции, включително грипен вирус , по някой от методите “; б) параграф петдесет и четвърти да се допълни с думитереспираторна вирусна инфекция, включително грип; в) параграфи петдесет и пети и петдесет и шести след думите „нова коронавирусна инфекция (COVID-19)“ се добавят думите „ респираторна вирусна инфекция, включително грип ,“;

При провеждане на изследванията, посочени в параграф 53 от този раздел, от федерални медицински организации в процеса на предоставяне на медицинска помощ в стационарни условия, ако пациентът има признаци на остра настинка с неясна етиология и ако се появят симптоми, които не изключват наличието на нов коронавирусна инфекция (COVID-19), респираторна вирусна инфекция, включително грип, заплащането на медицинската помощ се извършва от касата за приключен случай на хоспитализация за съответната клинико-статистическа група…”


Засега тези тестове изглеждат доброволни, но нека обърнем внимание на формулировката. В новите PCR тестове правителството предлага да се търси не само вирусът на грипа (въпреки че има много щамове със собствена РНК последователност), но и гените на „респираторни вирусни инфекции“. Тоест, всички абстрактни респираторни инфекции, разбирате ли? Може да има стотици и хиляди варианти на ARVI, кои от тях са заточени техните PCR тестове? Да, дори не пише, че ще търсят точно РНК на вируса H1N1 (свински грип), пише за грипните вируси като цяло.

И тук си припомняме думите на покойния откривател на PCR метода за изследване Кери Малис за безполезността им за откриване на сегашната инфекция.Неволно се прокрадва подозрението, че масовите тестове не са необходими за бързото излекуване на гражданите (как сме се справили с грипа без ДНК тестове преди?), а за съвсем други цели .

Но най-важното е да се внимава за какъв мед ще се плаща. организации след предизвикване на кашлящ и сополив пациент на PCR тест за ARVI (съжалявам, смешно е дори да отпечатате това, но трябва!).Те ще получават пари само при хоспитализация на такъв пациент в болница. Разбирате ли какви предпоставки създава правителството по този начин? Така е, ще има много положителни тестове и хоспитализации – и лекарите искат да ядат и да печелят. И тогава веднага ще ни кажат за „ужасната статистика на хоспитализациите за грип“ – да, всъщност медиите вече разпръскват тази вълна. Ето колко фино работят.

И регионите послушно отдават поздрав. По този начин болниците и поликлиниките в Саратовска област ще започнат тестове за грипен вирус и други респираторни инфекции. Саратовските медии съобщиха за одобрението на съответното постановление от правителството на Руската федерация.
Това решение беше взето поради нарастването на случаите на грип, включително в комбинация с коронавирус. Тестването може да се извърши по програмата CHI, ако има индикации. Това ще ви позволи бързо да идентифицирате вида на инфекцията и да предпише необходимото лечение. Изследванията за грип и ТОРС също могат да се провеждат едновременно с PCR тест за COVID-19 “, съобщава местният вестник.

И никой от журналистите дори не задава въпроса: как е това - изследване за грип (всички възможни щамове на всички видове грипни вируси?) и SARS едновременно? Коя антигенна РНК трябва да открие специфичен тест? Сякаш мозъците на мнозина масово са се изключили.

Но например министърът на здравеопазването на Карелия Михаил Охлопков започна да разпръсква вълната от „инфодемия“:
11 декември в 7:00
"Обръщам се към директорите на училищата и учителите. В момента в Карелия
има труден епидемиологичен период за грип . Имаме регистриран и свински грип H1N1 във версия 2009, който е изключително опасен и заразен . При последната епидемия от свински грип в света имаше много смъртни случаи сред деца и бременни жени. Не подценявайте коронавируса, който все още не е изчезнал никъде.

Разпространението на грип и ковид винаги започва от децата.

Близо 3 пъти са се увеличили повикванията в детските поликлиники за последните две седмици. Три деца с метапневмовирус в тежко състояние са хоспитализиранив Детска републиканска болница "И. Н. Григович", един в реанимация. Заболяването започва като вирусно, след което се присъединява бактериална инфекция.

Както вече писах, очакват ни три вълни от грип . Сега бушува първата вълна: боледуват предимно деца . Застрашени са също бременните жени и хората над 65 години . В някои региони вече се регистрират смъртни случаи сред деца и бременни жени .

Имайки предвид факта, че имунитетът на децата след ковид е отслабен поради факта, че са го прекарали предимно в лека форма, заразяването става бързо.

Имайки предвид факта, че имунитетът на децата след ковид е отслабен поради факта, че са го прекарали предимно в лека форма, заразяването става бързо.

Затова ви моля сега да не гоните напредъка на учениците. Ако децата са болни, тогава не е нужно да задават домашни. През този период децата се нуждаят от пълна почивка. Освен това изпращайте навреме класове и училища под карантина или дистанционно обучение.

Първата вълна минава сравнително леко, другите две се очакват като цунами: бързо, много и с ужасни последствия. Освен това е вероятно вирусният щам „Хонконг“ също да дойде. Ако не поставим навреме класове и училища под карантина, Карелия пак ще гори.

Тук, както разбираме, говорим за пълното прехвърляне на училищата на разстояние. И към цифрови образователни платформи без живи учители, разбира се. Завръща се най-лошият опит от ерата на covid за родителите, срещу който се изправи цялата страна – необходимо е специалистите по форсайт по някакъв начин да преместят DSP, FGIS „Моето училище“ и други лични траектории с машинни алгоритми…

Тюменска област и неговият главен лекар Галина Шарухо особено се отличиха в диктатурата на ARVI днес. В постановлението си Шарухо нареди:

Да се засилят противоепидемичните мерки по време на масовите новогодишни празници. Да не се допускат лица с признаци на ТОРС и които нямат информация за ваксинация срещу грип .”


Естествено, тя беше активно подкрепена от „престрелката“ на QR кодове от глобалистките структури, вицепремиера Татяна Голикова, чиито роднини са свързани с Big Pharma (неслучайно я наричат основния бенефициент на „ пандемия” в Русия:
https:// iarex.ru/articles/83347.html?ysclid=lbpbcg1lfu190274782
__
Оперативният щаб под ръководството на Татяна Алексеевна Голикова реши да използва схемата, която беше приета за ковид, за тестване за ковид, за изследване за грип.Оценихме възможностите.Възможности има.

Има достатъчно запаси от домашни тестове, а лабораториите са оборудвани с необходимото оборудване. Затова днес е напълно възможно да се започне тестване за откриване на грип за всички, както и за ковид, които имат клиника за остри респираторни вирусни инфекции. Така ще намалим рисковете за тези хора
“, каза Попова.

Да, очите ви не са ви излъгали. Наистина имат възможности, на covid схемата с тестове / инжекции / QR кодове не беше пусната, за да забравите за това веднага. А сега смяна на обстановката...

И същото вземане на ДНК проби от хора, само че сега изглежда като с PCR тестове за грип. Тук разумните хора веднага имат въпрос: защо изобщо да се тества за грип? Различава ли се поне малко схемата на лечение на грип от тази на тежките остри респираторни вирусни инфекции? И с ковид, като се има предвид, че клиниката му е официално призната за равна на същата SARS? Не, абсолютно никаква разлика. Ще стане ли много по-лесно на човек, ако му кажат, че има свински грип, а не друг ТОРС? Нито едно от двете. Малко по-късно ще се опитаме да отговорим на въпроса за истинските задачи на лобистите на този проект.

Следващият логичен въпрос е към тези, които имат положителен тест за свински грип – какви мерки за „превенция и безопасност“ ще предпишат? Домашен арест (карантина), социално дистанциране? И тогава ще се издават удостоверения на преболедувалите и преболедувалите грип? Ако погледнем какво се случва в регионите в момента, точно това се случва.

На същия ден след речта на Попова, на 14 декември, правителството на Руската федерация издаде своевременно съответно постановление за PCR тестове на руски граждани в болници и поликлиники за грип за сметка на FOMS:
http://static.government.ru/media/files/VZjX1IN69ZD89AAp3d0EaRBdVeDUorZ3.pdf
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
Резолюция
№ 2297 от 14 декември 2022 г.
Москва

относно измененията на раздел IV от Програмата за държавни гаранции за безплатно предоставяне на медицинска помощ на гражданите за 2022 г. и за плановия период 2023 и 2024

г. „ петдесет и третият параграф след думите „метод на полимеразна верижна реакция“ се допълва с думите „ и за наличие на вируси на респираторни инфекции, включително грипен вирус , по някой от методите “; б) параграф петдесет и четвърти да се допълни с думитереспираторна вирусна инфекция, включително грип; в) параграфи петдесет и пети и петдесет и шести след думите „нова коронавирусна инфекция (COVID-19)“ се добавят думите „ респираторна вирусна инфекция, включително грип ,“;

При провеждане на изследванията, посочени в параграф 53 от този раздел, от федерални медицински организации в процеса на предоставяне на медицинска помощ в стационарни условия, ако пациентът има признаци на остра настинка с неясна етиология и ако се появят симптоми, които не изключват наличието на нов коронавирусна инфекция (COVID-19), респираторна вирусна инфекция, включително грип, заплащането на медицинската помощ се извършва от касата за приключен случай на хоспитализация за съответната клинико-статистическа група…”


Засега тези тестове изглеждат доброволни, но нека обърнем внимание на формулировката. В новите PCR тестове правителството предлага да се търси не само вирусът на грипа (въпреки че има много щамове със собствена РНК последователност), но и гените на „респираторни вирусни инфекции“. Тоест, всички абстрактни респираторни инфекции, разбирате ли? Може да има стотици и хиляди варианти на ARVI, кои от тях са заточени техните PCR тестове? Да, дори не пише, че ще търсят точно РНК на вируса H1N1 (свински грип), пише за грипните вируси като цяло.

И тук си припомняме думите на покойния откривател на PCR метода за изследване Кери Малис за безполезността им за откриване на сегашната инфекция.Неволно се прокрадва подозрението, че масовите тестове не са необходими за бързото излекуване на гражданите (как сме се справили с грипа без ДНК тестове преди?), а за съвсем други цели .

Но най-важното е да се внимава за какъв мед ще се плаща. организации след предизвикване на кашлящ и сополив пациент на PCR тест за ARVI (съжалявам, смешно е дори да отпечатате това, но трябва!).Те ще получават пари само при хоспитализация на такъв пациент в болница. Разбирате ли какви предпоставки създава правителството по този начин? Така е, ще има много положителни тестове и хоспитализации – и лекарите искат да ядат и да печелят. И тогава веднага ще ни кажат за „ужасната статистика на хоспитализациите за грип“ – да, всъщност медиите вече разпръскват тази вълна. Ето колко фино работят.

И регионите послушно отдават поздрав. По този начин болниците и поликлиниките в Саратовска област ще започнат тестове за грипен вирус и други респираторни инфекции. Саратовските медии съобщиха за одобрението на съответното постановление от правителството на Руската федерация.
www.4vsar.ru


Това решение беше взето поради нарастването на случаите на грип, включително в комбинация с коронавирус. Тестването може да се извърши по програмата CHI, ако има индикации. Това ще ви позволи бързо да идентифицирате вида на инфекцията и да предпише необходимото лечение. Изследванията за грип и ТОРС също могат да се провеждат едновременно с PCR тест за COVID-19 “, съобщава местният вестник.

И никой от журналистите дори не задава въпроса: как е това - изследване за грип (всички възможни щамове на всички видове грипни вируси?) и SARS едновременно? Коя антигенна РНК трябва да открие специфичен тест? Сякаш мозъците на мнозина масово са се изключили.
Но например министърът на здравеопазването на Карелия Михаил Охлопков започна да разпръсква вълната от „инфодемия“
11 декември в 7:00
Обръщам се към директорите на училищата и учителите. В момента в Карелия
има труден епидемиологичен период за грип . Имаме регистриран и свински грип H1N1 във версия 2009, който е изключително опасен и заразен . При последната епидемия от свински грип в света имаше много смъртни случаи сред деца и бременни жени. Не подценявайте коронавируса, който все още не е изчезнал никъде.

Разпространението на грип и ковид винаги започва от децата.

Близо 3 пъти са се увеличили повикванията в детските поликлиники за последните две седмици. Три деца с метапневмовирус в тежко състояние са хоспитализиранив Детска републиканска болница "И. Н. Григович", един в реанимация. Заболяването започва като вирусно, след което се присъединява бактериална инфекция.

Както вече писах, очакват ни три вълни от грип . Сега бушува първата вълна: боледуват предимно деца . Застрашени са също бременните жени и хората над 65 години . В някои региони вече се регистрират смъртни случаи сред деца и бременни жени .

Имайки предвид факта, че имунитетът на децата след ковид е отслабен поради факта, че са го прекарали предимно в лека форма, заразяването става бързо.

Имайки предвид факта, че имунитетът на децата след ковид е отслабен поради факта, че са го прекарали предимно в лека форма, заразяването става бързо.

Затова ви моля сега да не гоните напредъка на учениците. Ако децата са болни, тогава не е нужно да задават домашни. През този период децата се нуждаят от пълна почивка. Освен това изпращайте навреме класове и училища под карантина или дистанционно обучение.

Първата вълна минава сравнително леко, другите две се очакват като цунами: бързо, много и с ужасни последствия. Освен това е вероятно вирусният щам „Хонконг“ също да дойде. Ако не поставим навреме класове и училища под карантина, Карелия пак ще гори.
QRAKnKIlvlw.jpg
toyweBE0fYU.jpg

l7QiLvwUN4g.jpg
PuBxLUG2BbY.jpg

FMtBd2_I9ts.jpg

снимките от публикацията на министърът на здравеопазването на Карелия Михаил Охлопков
__
Тук, както разбираме, говорим за пълното прехвърляне на училищата на разстояние. И към цифрови образователни платформи без живи учители, разбира се. Завръща се най-лошият опит от ерата на covid за родителите, срещу който се изправи цялата страна – необходимо е специалистите по форсайт по някакъв начин да преместят DSP, FGIS „Моето училище“ и други лични траектории с машинни алгоритми…

Тюменска област и неговият главен лекар Галина Шарухо особено се отличиха в диктатурата на ARVI днес. В постановлението си Шарухо нареди:

Да се засилят противоепидемичните мерки по време на масовите новогодишни празници. Да не се допускат лица с признаци на ТОРС и които нямат информация за ваксинация срещу грип.”
Без ваксинация те няма да бъдат допускани до събития. В Тюменска област са въведени ограничения — изявление на властите.
Всичко заради увеличаването на броя на случаите на грип и ТОРС
14 декември 2022 г.

От коментарите под статията:
„Гост
Извървяхте ли целия път с вашите ваксини? Ще бъдат ли принудени да се ваксинират срещу грип сега?

198595424 по
дяволите.

Гост
Вече няма доверие нито във ваксинацията, нито в CPS. Нека първо експериментират върху себе си и тогава съветват другите.

Гост
От хилядолетия хората са боледували от ТОРС и грип и са ги издържали някак си, а тук КПС съвсем се е побъркал с ваксинирането. Какво е отношението на CPS, който проверява магазините за забавяне, изведнъж започна да разбира от медицина?

Гост
А за последствията от ваксинирането с експериментална “ваксина” срещу ковид, засягаща ДНК и РНК, кой ще носи отговорност сега? CPS? Какво общо има това с медицината и на какво основание са получили правото да казват на хората какво и как да инжектират в тялото? Шефът на КПС ще гарантира ли безопасността на противогрипните ваксини, които незнайно къде, от кого и как? Вероятно не.

Гост
Проклятия върху главата на всички, които експериментират с ваксинация в Русия.

198940970
А ще се дават ли сандвичи, подаръци и честитки след ваксинация?

Гост
??Отново хората ще бъдат разделени: с и без ваксинация ??

Гост
Хванаха се с ваксините си. Те вече не знаят какво да правят и какво да правят. Но само за да предложи нещо.

198595424
да, чуваш ли, неуважаеми шарухо, имаш всички тези препоръки, а се оказва, че ти и други като теб нямате право да ограничавате хората в нищо, да ги глобявате, да ги принуждавате да се ваксинират, неясно какво. от това е, не става ясно как изобщо ти и такива като теб създават беззакония.

Истината
Как можете да докажете, че имате противогрипна ваксина? Ще имат ли кодове за пилета??

Гост
Това е пълна лудост! Ваксинирането срещу грип никога не е било задължително.
Но! Дали все още ще бъде!
При Ковид за два месеца се писаха повече закони, отколкото за две години.
Защото разбраха колко е готино да правиш пари от ангажимент!
Досега това се правеше от бюджета.
„Утре“ ще кажат, че заради хлебарката няма пари, ВСЕКИ ще трябва да се ваксинира за своя сметка: грип, ковид, туберкулоза и т.н.

И ако няма пари, няма да пречи на никого, и вашето желание също.
Просто, не можете да отидете никъде без QR и това е!

Proljj
Не беше, не беше и ето го отново. Много хора вече нямат свободни средства за „събития“, а тези, които имат, ще организират почивка за себе си на удобно място. Сега "ковид" не е на мода, намери се друг кървав начин да се ограничи и плаши населението, а след това изплува и грипът.

Гост
Удивително е, че тя все още е на свобода. Въпреки че не, това е Русия.

Гост
Всичко е по така наречения план. Затишие в специалната военна операция означава, че започваме епидемия от ограничения, започват действия в специалната военна операция и епидемията от ограничения отшумява. Целта е една: Златният милиард. Това, между другото, те не се колебаят да кажат. Чуйте речта на Чубайс.

Гост
В Свердловска област млада зъболекарка почина след ваксинация

25-годишната Катя Легостаева учи за зъболекар в Урал. Тогава тя получи диплома и искаше да продължи образованието си в ординатура, а междувременно „напълни ръката си“. Момичето отиде да работи в болницата в Красноуфимск в Свердловска област.

На работното място на момичето казали, че няма да бъде допуснато без ковид ваксина. „Трябваше да си инжектирам.“ На 6 декември Катя е ваксинирана, но след нея жената се разболява, здравето й продължава да се влошава и на 9 декември тя умира. Твърди се, че причината е внезапен инфаркт.

273820746
И дори няма да слагам нищо в себе си. Аз не съм морско зайче. Имам право законно да ходя където си поискам.

Гост
Какви гъсти хора в Тюмен. Инквизитори от Средновековието, не иначе

Чугуев
Да пишем ежедневни сводки: колко се разболяха, колко умряха.
Или беше само с Covid?

Гост
Съветваме Галина Шарухо да се запознае с Конституцията на Руската федерация. Това е дискриминация като цяло.”

Никъде в Русия не беше така, дори в лютите месеци на ковидобезията [ковид мракобесието]. Преди това не познавахме нарушаване на правата на неваксинираните деца, недопускането им до утренници - наказвахме само родители, които не бяха убодени. Но Шарухо реши да отиде по-далеч и стигна до правата и свободите на учениците, което, разбира се, грубо противоречи на профила 157-FZ „За имунопрофилактиката“ (и е неприемливо да се дискриминират неваксинираните родители съгласно този федерален закон!).

Шарухо съобщи още, че от 15 декември до 23 декември във всички училища в Тюмен се въвежда дистанция, учениците се прибират (за да не се броят 20% от случаите във всеки клас, както трябва да бъде според стандартите). Въвеждат се още „сутрешни филтри“ (със задължителна термометрия) в предприятия, детски градини, училища, университети и колежи, забрана за посещения в социални и медицински заведения, засилен дезинфекционен режим в търговските центрове и транспорта. Ограничения ще важат и за празничните събития. В края на призива си ръководителят на Тюменския Роспотребнадзор също препоръча на жителите на Тюмен да носят маски при посещение на обществени места и транспорт.

И бих искал да попитам - как сме живяли преди всички предишни години без "сутрешни филтри", без PCR тестове за ТОРС и грип с обичайните сезонни зимни пикове на заболеваемостта от настинки? Лошо ли сте живели, неспокойно? Е, явно сега – под строгия „санитарен” надзор на Попова и другите агенти на Шваб и Гейтс, ще сме напълно здрави без изключение.

Министерството на образованието на Тюмен, след указ на Шарухо, издаде съответната заповед.
Обърнете внимание на текста: „ по време на масовите новогодишни празници да не се допускат лица с признаци на остри респираторни вирусни инфекции и които нямат информация за ваксинация срещу грип.” (важи както за възрастни, така и за техните деца). А как различават ТОРС/грип/ковид по признаци – пак скромно питаме? Да, по всякакъв начин – просто поредното грубо нарушаване на правата на неваксинираните. Просто държавната корпорация Rostec сега е монополно ангажирана в доставката на противогрипни ваксини за Руската федерация и санкциите трябва да бъдат компенсирани по някакъв начин. Парите по държавни поръчки не миришат, както знаете, като другите пари..
Rostec стана единственият доставчик на противогрипни ваксини за 2022-2023
г. 1 август 2022 г.

(Бизнес списание Vademecum е адресирано до професионалисти от здравната индустрия, както и до всички, които се интересуват от този отрасъл на икономиката с общ обем над 3 трилиона рубли.)

И прословутата „превенция на ковид“ баба Наталия Башкетова в Санкт Петербург не дреме: тя върна задължителния масков режим в града (засега – в организацията на социалните служби) и отмени планираните операции за деца.
13.12.2022
В Санкт Петербург въвеждат масков режим в лечебните заведения и спират да приемат деца за планирана хоспитализация


Епидемиологичните ограничения се връщат в Санкт Петербург от сряда, 14 декември, поради експлозивното нарастване на заболеваемостта от SARS и грип. Съответната резолюция е подписана от главния санитарен лекар на града Наталия Башкетова.

Заболеваемостта от грип и ТОРС в Санкт Петербург през изминалата седмица надхвърли седмичния епидемичен праг със 76,7%. От общия брой заболявания 55% се срещат при деца. В същото време се увеличава и броят на пациентите с тежка инфекция, изискващи хоспитализация.

В тази връзка от 14 декември в Санкт Петербург помощта на пациенти с остри респираторни вирусни инфекции ще се оказва предимно в домашни условия. Заедно с това се въвежда забрана за планова хоспитализация на детското население в лечебни заведения от болничен тип.

Маскираният режим се връща във всички лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, както и заведенията за социални услуги. Ще бъде забранено влизането на посетители в болниците, с изключение на тези, които оказват помощ на тежко и лежащо болни.

Учебните заведения ще преустановят учебния процес най-малко за една седмица при отсъствие на 20% или повече ученици с признаци на ТОРС. На входа ще започнат да установяват болни деца и служители, след което ще бъдат отстранени от учебни занятия.“

Образователните институции в Санкт Петербург ще преустановят учебния процес за най-малко една седмица при отсъствие на 20% или повече ученици с признаци на SARS. На входа ще се установяват и болни деца и служители, след което ще бъдат отстранени от занятия. Тоест отново – общата термометрия и разстоянието, което е толкова любимо на дигитайзерите, което е изтощително за учениците.

Каква е грешката на здравите деца, които имат отдавна планирана дата за операция в календара си? Защо тези деца трябва да плащат със здравето си за предполагаемото увеличение на случаите на ТОРС в региона/града? Що за абсурд е този, осакатяващ подрастващото ни поколение, и то въведен от институция, уж свързана със здравеопазването?
В светлината на такава мрачна картина, ние публикуваме за онези, които са готови да защитят правата си, инструкциите на просемейната общоруска организация „Обществен комисар за защита на семейството“ за борба с злоупотребите с училищна администрация / служители по време на сезонни инфекции. За пореден път се убеждаваме, че експертите, които казаха, че без излизането на Русия от СЗО и добър удар по ръцете на „санитарните лечители“, медицинският фашизъм ще тържествува у нас, се оказаха абсолютно прави. Всички описани по-горе „мерки за контрол на заразата“ са очевидно безполезни и крайно непопулярни сред хората.

И най-тъжните мисли също идват на ум: сякаш властите не са доволни от рекордната свръхсмъртност на населението от 1 милион души през миналата година!*Много хора починаха само защото планираните операции бяха отменени в регионите поради „голямата заетост на ковид леглата“. За каква ранна профилактика на заболявания можем да говорим, когато държавата отказва на гражданите гарантирана медицинска помощ съгласно 323-FZ! Не е трудно да се досетим, че с отмяната на плановата хоспитализация на децата детската смъртност рязко ще се увеличи. А властите и ваксиналното лоби на свой ред ще кажат, че всичко това е заради грипа и ТОРС, и ще затегнат още повече хватката за ваксиниране.

„И най-тъжните мисли също идват на ум: сякаш властите не са доволни от рекордната свръхсмъртност на населението от 1 милион души през миналата година!*“
„30 ноември 2021
г. Смъртността в Русия през изминалата година стана рекордна след войната

В периода от декември 2020 г. до ноември 2021 г. смъртността надхвърли 2,4 милиона души, а намаляването на населението се доближи до 1 милион руснаци

Излишната смъртност в Декември 2020 г. – ноември 2021 г. може да надхвърли 622 000 души. […] Това е най-лошият период от 1945
г. насам. Естественият спад на населението, с изключение на миграцията, премина границата от 990 000 души през изминалата година […] Ситуацията беше по-плачевна само по време на Великата отечествена война от 1941-1945 г. .[…] Ако вземем смъртността от 2019 г. като условна норма, то тя е по-висока от тази норма от октомври 2020 г. до септември 2021 г. Около 607 000 души са починали, а от миналия декември до ноември – най-малко 622 000 души.

Общият спад на населението в Русия от декември 2020 г. до ноември 2021 г. надхвърля 990 000 души. Загубите на населението (повече от загубата от 2019 г.) могат да възлязат на около 665 000 души.

До 2019 г. смъртността намаляваше. Например през 2015 г. той е бил 13,0 на 1000 души, а през 2019 г. е бил 12,3, според данни на Росстат . Тази година вече е нараснал до 16,8 ppm.
original-13t7.png


В периода от декември 2020 г. до ноември 2021 г, смъртността надхвърли 2,4 милиона души, а намаляването на населението доближи 1 милион руснаци.
Ваксинирането срещу Covid – 19 в Русия започна на 5 декември 2020 г. от Москва. […] към 28 януари 2022 г. според официални данни в Русия са извършени приблизително 83,7 милиона ваксинации с първия компонент и приблизително 79,3 милиона пълни курса на ваксинация; тези цифри включват както първична, така и повторна ваксинация. Порталът gogov.ru на същата дата съобщава по-малки цифри (съответно 76,4 милиона и 69,6 милиона), които не включват повторно ваксинираните."
 
Последно редактирано:
Маматасиджаса тоя пост. (Тва е нарочно, щот е супер и е само и единствено за много умни и разбирачи, за Избраните. Контрата и един-двама още. Само те ще разберат.)
Бе карай:), и толко нема по принцип (за борците с глобала, инак за другите - бол). Кой не го кефи - да медитира:

photo.gif

NEED TO BE HIDDEN
Digital sculpture for digital meditation and slowing down in the information-saturated urban environment. WHAT IS HIDDEN DOES NOT NEED TO BE HIDDEN

От грандиозен евент на Росбанк.
 
Маматасиджаса тоя пост. (Тва е нарочно, щот е супер и е само и единствено за много умни и разбирачи, за Избраните. Контрата и един-двама още. Само те ще разберат.)
Бе карай:), и толко нема по принцип (за борците с глобала, инак за другите - бол). Кой не го кефи - да медитира:

photo.gif

NEED TO BE HIDDEN
Digital sculpture for digital meditation and slowing down in the information-saturated urban environment. WHAT IS HIDDEN DOES NOT NEED TO BE HIDDEN

От грандиозен евент на Росбанк.
Съсиреци в безтегловност?
Обаче маската си се полюшва, видимо повлияна все пак от некаква гравитация... язе съм объркан :rolleyes:
 
Димитър Байрактаров
1 ч. ·


Липсата на животоспасяващи лекарства в аптечната мрежа е поредната гавра с българския народ! Всичко е така нагласено, че да изглежда като наказание за онези близо 80 % от българското население, които отказаха да се сиропират по време на пландамията. За доказателство пуснаха по медиите и същите говорители, които така настървено наставляваха населението да се сиропира и създадоха куп неразбории като сегашната.
 
Маматасиджаса тоя пост. (Тва е нарочно, щот е супер и е само и единствено за много умни и разбирачи, за Избраните. Контрата и един-двама още. Само те ще разберат.)
Бе карай:), и толко нема по принцип (за борците с глобала, инак за другите - бол). Кой не го кефи - да медитира:

photo.gif

NEED TO BE HIDDEN
Digital sculpture for digital meditation and slowing down in the information-saturated urban environment. WHAT IS HIDDEN DOES NOT NEED TO BE HIDDEN

От грандиозен евент на Росбанк.

Кви са тия половинчати раоти? AR творбата може да се разбере само ако слушаш саунда към нея..

 

Горе