Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Понамалете личните нападки, защото няма смисъл от тях. Има много ваксинирани, които проявяват здрав разум и също твърдят, че трябва да си остане личен избор.


Хората сме разделени на за и против ваксинирането, активно се стимулират двете страни да изпадат в крайни мнения и да се атакуват една друга. Атаките между двата лагера в един момент се изместват от обекта на конфликт (боцкането), към лични нападки. това е част от алгоритъма, така спорещите се губят още повече и са забравили реално за какво спорят. По този начин се формират две крайни фракции, които са управлявани от страха. едните от страх от К19, другите от вакс субстанцията. Страха е най-благодатната емоция за манипулаторите, изплашения човек можеш да го заведеш, където си решил, когато ти вярва. В същото време когато има насложен масов страх, хората са много податливи към заболявания. самовнушението и страха са пагубни за тялото, предразполагат към болести, дори да няма физически причини за това. И какво стана накрая, с един куршум три заека:

- Много по-лесно управляеми популации, подготвени за следващите промени.

- Дели хората на интензивно враждуващи фракции, които са заети да се нападат едни други, а не да се фокусират върху истинските проблеми.

- Натрупания страх в пространството негативните процеси и рано или късно този страх се реализира като проблем.
 
Такива пичове дупедавци като вас да не дава господ. :)
Не знам кой какво си е дал, това е доброволно решение. Но виж страхливци и криво-мислещи, върху това помисли, кой е и кой попада в тази категория. Това, че вас ще ви завладяват правителства и извънземни, не знам по какъв начин прави хората решили да се ваксинират гореспоменатото от теб.
 
Не знам кой какво си е дал, това е доброволно решение.
Именно. Когато е доброволно е "даване", а когато е насилствено е "отнемане".

Нямам никакъв проблем с личното решение на всички ваксинирани. Лошото е, че те биват насъсквани срещу нас, които не желаем да го направим чрез мазната лъжа, че ние сме заплахата за обществото. Че ние удължаваме пандемията. Че ние сме тези, които пълним болниците.

Науката (истинската наука) казва, че естествената имунизация чрез инфектиране е по-ефективна и дълготрайна. Избирам нея. Защо властите трябва да ми отнемат това право?
 
Именно. Когато е доброволно е "даване", а когато е насилствено е "отнемане".
Дрън, дрън. Отнемат ти девствеността, когато те принуждават, и дори сега, имаш избор, не го правиш. Да, доброволно е и кръводаряването. Не ти разбирам проблема.

Кой какво насъсква бе моме? На никой не му пука. Вие седите и мрънкате, че ви тормозят. Заплаха сте, защото сте много знаещи и можещи. А да, и споделяте неща, на които сами си вярвате и самонавивате. Факт е, че по Ковид отделенията са именно такива. Ако не вярваш, попитай, поразходи се, ако си от смелите. Добре си си взела решението, държавата взима своето, не сте на едно мнение, търпите си последствията и двете страни. И така. Не знам къде ти е драмата. Никой за нищо не ти е длъжен. Поставят ти някакви правила, спазваш или спазваш, изборът си е изцяло твой и след като го направиш трябва да си наясно какви последствия следват. Не е много сложно за разбиране това.
 
Последно редактирано:
Атаките между двата лагера в един момент се изместват от обекта на конфликт (боцкането), към лични нападки. това е част от алгоритъма, така спорещите се губят още повече и са забравили реално за какво спорят.
Аз ремайнда съм го блокнал още доста преди короната, някои са си тролове по дифолт. По принцип е вярно което казваш, но тук във форума нещата са си същите както обикновено.
 
Аз ремайнда съм го блокнал още доста преди короната, някои са си тролове по дифолт. По принцип е вярно което казваш, но тук във форума нещата са си същите както обикновено.
Каква изненада. Точно този потребител толкова е помагал тук, явно имаш някаква неприязъност към хората, които не са на твоето мнение. За това света няма да става по-добро място. А теб последно време съм засичал само в тази тема. Сам си прави изводите. Аз пък познавам човек, който не излиза и не контактува с неваксинирани, и дори стига до лични напатки към такъв тип хора. Може да е прав за себе си, но определено не е нормално мислене.

И как точно отговаряш на опонентите си като си блокнал всички? За това писах каква логика имат антитата - никаква.
 
...Опростена до крайност, икономиката е съвкупност от мотивации, които карат хората да правят някакви действия. Да се намират у работа дет се вика. Мотивация е когато си гладен. Тогава си намираш работа за да изкараш пари, за да си купиш храна. Мотивация е и когато си нахранен, но ти е супер скучно и искаш да идеш на кино. Тогава си намираш работа за да изкараш пари и с тях си купуваш билет за кино. Мотивация е да имаш пари за храна и кино, ама да не ти стигат за ново Ферари. Тогава търсиш начин как да изкараш още повече пари за новото Ферари. И т.н., схващаш идеята.

Парите са кръвта на тази система. Но тук вече трябва да се запитаме - какво са парите и от къде идват? В днешно време парите са просто числа в някакви бази данни и най-общо се записват там от администраторите на тези бази данни....

Разбираш ли, икономиката е системата с което ние обикновените хора всеки ден се занимаваме, виждайки парите в нея я като основна цел. Но същата тази икономика има съвсем различен смисъл за тези, които решават кога и колко виртуални единици да бъдат вкарани или изтеглени от нея. Трябва да започнеш да мислиш като администратор на системата, а не като потребител.
От край време хората са разменяли продукти и труд (който е пак вид продукт), срещу друго, отговарящо на стойността на това, което предлагат. Пак се учеше в училище това.
За да се мотивира да се труди човек е необходимо да получава нещо срещу труда си. Дали ще са пари, монети, трюфели или салфетки за дискотеката с подпис на Митко Калайджиев - няма значение.
Разсъждаваме като потребители на системата, която се опитваш да опишеш, защото сме такива. Колкото и да се напъваме за другото - единствения начин да сме от другата страна на бариерата е да положим труд, да имаме късмет (пряко свързан с умения, усет и положен труд), и накрая ако успеем (което до такава степен не става хей така) може да си позволим да разпеделяме блага, от което да печелим какво? - ПАРИ! Етериуми, биткойни, виртуално злато, който каквото търси. ;)

Иначе по темата за ваксинирането - голяма рядкост по социалните мрежи е да се прочете коментар от ваксиниран или човек, подкрепящ ваксинирането да нарича останалите овце, и прочее. А обратното е в 99.9% като коментари под всяка статия по темата.
Който носи маска е овца.
Който се е ваксинирал е послушна овца, лекодушен, безхарактерен, прост и не знам още какво.
Но, казано е и то отдавна - умните и мислещите предпочитат да не отвръщат на подобни нападки.
"Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш – на кухо простакът звучи."
Р. Ралин

ПП. Винаги съм носил маска когато съм бил с настинка и се е налагало да съм в офиса, в автобуса или сред хора. И винаги са ме гледали странно, докато иначе си кихат в ръката и лъскат каквото е излязло по седалките в автобуса.
И мен ме дразнят маските, против съм зелените сертификати, против съм и грипните ваксини. Грип съм карал много пъти, винаги е минавал леко. Но най ме дразнят грозните изказвания и незачитането на избора на другите.
 
Иначе по темата за ваксинирането - голяма рядкост по социалните мрежи е да се прочете коментар от ваксиниран или човек, подкрепящ ваксинирането да нарича останалите овце, и прочее. А обратното е в 99.9% като коментари под всяка статия по темата.
Който носи маска е овца.
Който се е ваксинирал е послушна овца, лекодушен, безхарактерен, прост и не знам още какво.
Но, казано е и то отдавна - умните и мислещите предпочитат да не отвръщат на подобни нападки.
"Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш – на кухо простакът звучи."
Р. Ралин

ПП. Винаги съм носил маска когато съм бил с настинка и се е налагало да съм в офиса, в автобуса или сред хора. И винаги са ме гледали странно, докато си кихат в ръката и лъскат каквото е излязло по седалките в автобуса.
Сега и мен ме дразнят маските, против съм зелените сертификати, против съм и грипните ваксини. Грип съм карал много пъти, винаги е минавал леко. Но най ме дразнят грозните изказвания и незачитането на избора на другите.
Мерси, мерси, мерси. Факт. Евалата, човече, но за жалост те няма да се съгласят с това.
 
Не членувам в никаква група и не знам кои са "те", които нямало да се съгласят. Но лично съм възхитен от нововъзникналата ви дружба с градския ти Анжело, и очаквам с интерес още много интересни четма от вас! Нещо неописуемо е...
 
Митко Калайджиев
МиЛко се казва човекът. Трябва да му купиш риза. :)

голяма рядкост по социалните мрежи е да се прочете коментар от ваксиниран или човек, подкрепящ ваксинирането да нарича останалите овце, и прочее.
Те използват други, абсолютно неадекватни нарицателни като "антиваксъри", "плоскоземци" и др. Недей да адвокатстваш на едната група, ако държиш да се представиш като обективен. Ние приемаме тяхното решение безусловно. Те са тези, които биват насъсквани да не приемат нашето. Не визирам конкретен човек, говоря общо за хората от вакса лагера. Те сами предизвикват обидите от страна на нежелаещите ковид ваксина.

И да, знам, че е тъпо да се делим на лагери. Още повече, че това е изкуствено създадено разделение. Тоест, играем им по свирката.
 
Дали ще са пари, монети, трюфели или салфетки за дискотеката с подпис на Митко Калайджиев - няма значение.
Ако са пиленца - най добре :D

Всъщност има огромно значение какво използваме като пари. Колосално значение. Скоро може да осъмнем с правителствени криптовалути, и под криптовалути в случая разбирай програмируеми дигитални валути. Програмируеми означава, че ще могат по зададен алгоритъм да се появяват или изчезват от портфейлите на хората. Автоматични данъци - без необходимост от счетоводители. Автоматични лихви - ако не изхарчиш заплатата за определено време, започва да намялва. Усещаш ли за какво говоря? Такова нещо представлява пълен контрол на правителството над капитала ти, а съответно и над начина ти на живот. Ако си симпатичен на правителството, няма да имаш проблеми (както и условия за развитие по-големи от останалите хора). Ако не... ще страдаш.

Те и сегашните валути се контролират, но в общ план, чрез промяна на количествата и лихвените проценти. Данъците са пожелателни. Наличието на кеш позволява да си го затваряш в буркани или диплиш под завивките, като така не намалява като числа, но пък чрез инфлацията намалява като покупателна способност. Т.е. пак има голям контрол, но все още не абсолютен.
 
Новия вожд Киро Петков каза че 8 милиярда са ваксинираните разпитайте го явно знае истината хахаха :) Може да са ви вакснали с новите партиди семки и зрънчо Зайо Байо или с Лимонадата...
 
Някой може ли да потвърди, че умрелите с първа доза и тези умрели в рамките на 14 дни след втора доза не се водят ваксинирани
Новия вожд Киро Петков каза че 8 милиярда са ваксинираните разпитайте го явно знае истината хахаха :) Може да са ви вакснали с новите партиди семки и зрънчо Зайо Байо или с Лимонадата...

Ай стига лъга, малко по късно каза, че не са 8 милиарда ваксинирани, а дози. Иначе да, с тея ваксини, дето се фиксира към тях, ще се наиграят накрая, ама да видим....
 
Не членувам в никаква група и не знам кои са "те", които нямало да се съгласят. Но лично съм възхитен от нововъзникналата ви дружба с градския ти Анжело, и очаквам с интерес още много интересни четма от вас! Нещо неописуемо е...
Чети и внимавай в темата. ;)
Те използват други, абсолютно неадекватни нарицателни като "антиваксъри", "плоскоземци" и др. Недей да адвокатстваш на едната група, ако държиш да се представиш като обективен. Ние приемаме тяхното решение безусловно. Те са тези, които биват насъсквани да не приемат нашето. Не визирам конкретен човек, говоря общо за хората от вакса лагера. Те сами предизвикват обидите от страна на нежелаещите ковид ваксина.

И да, знам, че е тъпо да се делим на лагери. Още повече, че това е изкуствено създадено разделение. Тоест, играем им по свирката.
Защо "Антиваксър" е обида, аз пък не мога да разбера. Има цели имена изградени с тази представка (антидепресанти, в случая се бори с депресията, нещо което аз лично виждам тук). Аз защо не се обиждам като ме нарекат ваксар? Нещо много тънкообидни идвате, миличките. Имаш някакъв сериозен проблем с хората. Виж дали има хапчета анти-мраз или подобни, за симптомите си, че всеки с различно от твоето мнение бива насъскван или агитиран против теб. И явно нямаш социални профили да видиш коя група е по-нападателната, за това малко наизуст говориш тук.
 
Някой може ли да потвърди, че умрелите с първа доза и тези умрели в рамките на 14 дни след втора доза не се водят ваксинирани


Ай стига лъга, малко по късно каза, че не са 8 милиарда ваксинирани, а дози. Иначе да, с тея ваксини, дето се фиксира към тях, ще се наиграят накрая, ама да видим....
Май трябва да ти заведа едно дело за клевета а :) Къде съм бил излъгал къде бе пич? Казал ли е Киро, че 8 милиярда са се ваксинирали казал го е и то от трибуната на народното събрание!

После как се е поправял да съм писал някаде не да съм отричал някаде не...

Другата ти любов тиквата като прави магистали на млечния път си щастлив, ама киро като ваксинира извънземните не си ахаххаа :)
 
Защо "Антиваксър" е обида, аз пък не мога да разбера.

Това, че не можеш да го разбереш, при все, че ежедневно някой от нас ви го обяснява, е показателно.. Няма да си правя труда.

Явно хич не ти пука за ежедневните противоречия в постовете ти? И на мен не ми. Но при това положение не виждам как можем да водим смислен диалог.

Жив и здрав бъди! :)
 
МиЛко се казва човекът. Трябва да му купиш риза. :)
...

И да, знам, че е тъпо да се делим на лагери. Още повече, че това е изкуствено създадено разделение. Тоест, играем им по свирката.
Ха, права си. Позачудих се докато го писах. Истинското му име (сега проверих) пък било Мишо.
Наистина е глупаво да се делим. Създава се напрежение между едните и другите по медии, а и сами си го правим. Нашенци обичат да заемат крайни позиции по всички теми.
Антиваксъри наистина е название, което не е редно да се дава в случая за ковида. Ако хората против ковид ваксините бяха против ваксинирането като цяло, бих разбрал, но иначе - не е редно.
Една не малка част от роднините ми и приятелите не са ваксинирани и не искат да се ваксинират. Една лоша дума или подигравка не са видяли от мен. И няма да видят/чуят, освен ако не започнат да ме критикуват за избора който съм направил.
Човек като не може да е полезен за другия е по-добре да замълчи, вместо да критикува. Поне така мисля, че е редно.
 
Човек като не може да е полезен за другия е по-добре да замълчи, вместо да критикува. Поне така мисля, че е редно.

Аз не мисля така.
Форумите са място за нефилтриран контент, т.е. да си кажеш в прав текст мнението, без да ти пука много за чувствата на останалите.

Във физическия живот всички сме достатъчно тактични и любезни и не изпитвам нужда да го дублирам и онлайн.
Безсмислено ми е, не ми е забавно и като цяло няма грам полза.

Който е прекалено чувствителен и не му понася директния аутпут, по-добре изобщо да не участва в такъв тип интеракции.
 

Горе