Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Да, за това говорим. И как всичко перфектно го направиха. Например, отгоре-отгоре казано:

- До тая вакса, ваксите бяха маргинална или никаква част от 'конспи-сектора'
- Другите неща, основни неща, си бяха факт и се говореха постоянно
- Идва тая васдемия, всички писват, ваксата става тема номер 1 понеже е в центъра на филма, и всичко друго от 'консп-сектора' се налепя в/у / към вече изградената реторика за 'антиваксите'; всички от консписектора стават 'ония луди лоши антивакси'
- И хем целите се изпълняват безпроблемно, хем 'конспитата' се замитат по 'основателната' причина 'опасни за здравето в ситуация с висок риск', каквато е официалната приказка.
(А без интернет, без сайтовете, форумите, платформите, никога не би било възможно толкова лесно да се регистрират толкова много от 'конспитата'. Там сам, по своя воля, всеки си е оставил обстойно 'досие'.)

И изведнъж всичко неофициално признато става 'опасна измама, конспирация', извън закона, и се помита. Пирамидалната конструкция е доведена до горния край и е заключена. (Нали няма нужда да се обяснява с модерна терминология техническото изпълнение на метафората за "всевиждащото око на върха на пирамидата".) Мократа мечта на големите играчи е факт.

С една малка вакса.:)

пс: Затова не разбирам защо според някои "се свършвало", след като очевидно почва развръзката.
 
Последно редактирано:
Мисля, че напипах естеството на проблема и вече съм неудобен на много хора. Попадам под ударите и на ваксърите и на антиваксърите...
Напипал и станал неудобен,:):), стига се предвзема де!:) Напипал си, ти така казваше и в една друга тема, че "може би най-добре в Бг си разучил нещата от конспи-сектора". Брех, хора 2-3 пъти по-възрастни, 100 пъти по-запознати (особено в неизброимите детайли), и вероятно някои от тях - няколко пъти по-умни от теб, с години ровят и вникват и пак не са ги разучили. Но ти си:) Еее, Е Е Е:)

Попадна под ударите:):):) Дефеее, Дефе, имаме ли връзка с потребителя?!:) Съвсееем малко преувеличаваш.:)
Това мъничко нещице - маската е дявола в детайла
Бесен съм относно маските, щото това е струна която дръпнаха на най-дълбоко човешко ниво.
Не знам, аз щи кажа кво мисля за някои от основните цели на маските:
- Населението е масово принудено да свикне да носи аксесоар в/у една от най-важните части на тялото си - лицето, което и в преносен смисъл е "лицето на човек". Това преход (не само психологически) към какво е?

"Обезличаването" е една част от филма, частта в която трябва да се навикне с идеята, че "скъсване със старите разбирания за това кво е човек". Но какво е планираното за бъдещето на човека? Наред с другото - и всяка добавка, промотирана като надстройка, която няма как да не е високотехнологична. (Умните маски на СИФ ги знаем, например.) И т.н.

Но в същото време маската е "нещо, което дишаш". Как мислиш, дали няма да се използва това? Гледал ли си увеличени изображения? Те фейк ли са? Пак да питам: на кво ниво е технологията към ден днешен?

Но това е малкото нещо, не знам що мислиш, че е в центъра и "най-дълбокото". Ами това, което се вкарва, нашата тема, на плитко ли влияе? Какво съдържа? Какво променя? Какво прави? Да те накарат да носиш неестествено покритие равно ли е на това, да те принудят да си вкарваш нещо (особено това) редовно? По-малко ли е?

Основното е въздействието на това, което ти вкарват. Психологическият момент е далеч назад, дори мен ако питаш - липсва психологически момент. Психологията в ситуацията се използва просто за улеснение. И ако не подейства и не стане по лесния начин, как мислиш? Дали няма пак да стане, но по трудния?
 
Последно редактирано:
Благодаря ти за отговора.
След всичко прочетено в този и предния ти пост, аз също смятам, че е от голяма полза за здравето на популацията в дългосрочен план, това, че си се вакснирал. Бъди здрав!
@Kiril
Киро, хвана я тая шега, нали?:) Напълно в духа и смисъла на твойте 4 коментара в темата;) Само 4 - колко разочароващо, отказа се и ни остави сами да си говорим. Кажи нещо де, включи се малко:)
 
:):)Еййй, пичове и Нанди и Петя (гледам, че и тя чете:)), щях да поствам едно дълго и отегчително за най-актуалното в "глобалната борба с дизинфуту", обаче от линк на линк попадам тука (пак ше е дълго:)):
"EU DisinfoLab е независима организация с нестопанска цел, фокусирана върху справянето със сложни кампании за дезинформация, насочени към ЕС, неговите държави-членки, основни институции и основни ценности."

И там намирам тва:
България: Дивият, див изток на дезинформацията за ваксините
8 април 2021 г
От проф. Калина Бончева, Шефилдски университет и Клер Першан, политически координатор в EU DisinfoLab
:)
(Страх ме е, че няма да го прочетете, затуй ше го лепна цялото, да ви е гадн...да ви помогна, да му се порадваме. Абе заради Калинка, нашто моме:):) Подчертал съм произволно, по кеф:

"Основни изводи:
Това проучване на анти-vaxx дезинформацията в България разкри много разкази, които вече са били развенчани от проверяващи факти в други страни: откриваме, че 97% от всички анти-vaxx публикации в нашата извадка нямат никакви етикети за проверка на факти и все още са били на живо, въпреки че явно нарушава политиките на Facebook срещу дезинформацията за ваксините.

На 17 март (точно след като завършихме нашето проучване) Facebook обяви промени в политиките си, управляващи Групите по отношение на модерирането, ограничаването на обхвата, поставянето на потребителите на пробация и дори забраняването им за нарушаване на правилата на платформата. Когато оценихме въздействието на тази политика в България, не открихме видими доказателства за ограничения или санкции. По-скоро открихме много нови анти-vaxx публикации, поддържащи едни и същи разкази.:)

В допълнение към повтарящите се разкази, които вече бяха развенчани от проверяващи факти в други страни, открихме и широка гама от „домашни“ разкази за дезинформация. Това подчертава необходимостта от локализирани политики, местен капацитет и местен опит – всичко това изисква подкрепа от гражданското общество.

Facebook трябва да засили усилията си в България и в страни като нея – държави, в които компанията няма независими партньори за проверка на фактите, но където дезинформацията за ваксините (и други видове дезинформация) се разпространява в платформата без контрол.

Като първа стъпка и в рамките на своите ангажименти към Кодекса за практика на ЕС за дезинформация, компанията трябва да предостави дезагрегирани данни по държави-членки в целия ЕС, като демонстрира как нейните политики взаимодействат с всеки национален контекст и как тя си сътрудничи с местни проверяващи факти и гражданското общество.

Избрахме България като наш казус, тъй като тя е страна-членка на ЕС, а също и поради факта, че българският използва кирилица, което може да затрудни модерирането на публикациите с помощта на инструментите на Facebook, които първоначално са разработени за езици, базирани на латиница (като като английски, френски и немски).

Между 10 януари и 28 февруари 2021 г. идентифицирахме над 12 публични български Facebook групи, посветени на COVID-19 и теми, свързани с ваксините, с имена, които ясно показват тяхната антиваксина и конспиративна природа. Всички тези имена на групи явно нарушават текущите правила на Facebook, но според CrowdTangle към 14 март 2021 г. всички те са били активни в платформата. Някои от най-популярните са по-долу (в превод от български):

Срещу 5G мрежата в България (съдържа и антиваксинални постове) – 15 808 членове;

Измислицата COVID-19 – 4429 членове;

Българи срещу ваксината – 2726 членове;

Нека осъдим измамата COVID 19 – 2529 членове;

Ваксини – имам право на избор – 1890 членове;

Срещу задължителната ваксинация срещу COVID-19 – 1013 членове;

Коронавирус – още една световна измама – 480 членове;

Ваксини СРЕЩУ – 79 членове;

Не на ваксината COVID-19 – 69 членове;

The Hoax COVID-19, 20, 21 – 68 членове.

След това за нашия качествен анализ избрахме произволна извадка от 100 публикации от тези групи, които бяха свързани с ваксинация срещу COVID-19 и бяха публикувани между 1 декември 2020 г. и 14 март 2021 г. Сред тях 97% бяха налични без предупреждение за проверка на фактите, тъй като от 14 март 2021 г. 2% носеха предупреждения за проверка на фактите (поради публикации на потребители от други държави, които споделиха същите видеоклипове), а 1% бяха премахнати.
Image1.png


Поради мултинационалния обхват на 74-те публикувани от IFCN фалшиви твърдения, разгледани в предишното ни проучване , успяхме да намерим само публикации, разпространяващи 11 от тези твърдения. Сред тях фалшивото твърдение, което привлече най-много взаимодействия в българската извадка (общо 9753), беше все още достъпно развенчано видео, на което ваксинацията на Камала Харис е фалшива , която не носеше предупредителен етикет.

Също така идентифицирахме публикации, разпространяващи фалшивото твърдение, че американската медицинска сестра Тифани Доувър е починала след получаване на ваксината Pfizer (544 взаимодействия в нашата извадка). Третият най-известен набор от фалшиви твърдения се отнася до Робърт Ф. Кенеди младши и свързания уебсайт https://childrenshealthdefense.org . (Към публикуването на това акаунтът му във Facebook все още е на живо)
Image2.png


За всяка публикация в нашата произволна извадка кодирахме държавата на произход на искането за дезинформация и свързаното съдържание (снимка, видео, публикация в блог, новинарски медии и т.н.). Когато публикация би споделяла съдържание от друга държава, но с допълнителен разказ, добавен от българския потребител, който я е публикувал, бяха кодирани и двата набора държави.
aLRCPB4wEITM2WPJhjL43-xexGMVAeFkxyrYapTCo9AtliHhQyCpsNaHctGX_AT-OdSs0-9z-Yrto15uEt6ONlPl8Y8LN4EKpoSXR6AYE76a_KZ7djjnwTzlGihU3rrklgjVoQa5


Както се вижда от графиката по-горе, по-голямата част от фалшивите твърдения произхождат от самата България, следвани от фалшиви твърдения/съдържание от Съединените американски щати, Германия, Обединеното кралство, Русия, Италия, Испания и Индия. Някои от най-ангажираните със съдържание с произход от САЩ бяха повторното споделяне на вече развенчани видеоклипове, но също и съдържание, популяризирано от Джуди Миковиц, Робърт Ф. Кенеди-младши и няколко американски блога и уебсайтове.
I6-0YGJ_AMuSyJo6G3xRwGFlopJXX5KydrShWMjUEOuOr1RQ_Mjw1PLp6-MG30dXCtixVCmh9UITpAqh2iBd2A-vEwc7B-eCBFZO9-HnEvVb2o4ikq3PF87l-8nIrmhzHs8APVNB


Интересното е, че в процеса на изучаване на новинарска статия, която произхожда от Германия и е била публикувана с анти-vaxx разказ в България, разкрихме няколко немски анти-vaxx публикации във Facebook, които все още бяха на живо и бяха споделени в групи с преведени имена като „Срещу ваксината COVID-19“ (1,8 000 членове), „Срещу измамата на хората“ (4,7 000 членове), „Мирен протест за правата на нашите граждани“ (8,4 000 членове).

По отношение на фалшивите твърдения и доказателства, произхождащи от България, те се фокусираха върху много от същите категории (напр. ваксината е опасна), но включваха доказателства, предоставени от местни онлайн сайтове с ниска достоверност (сайтове, които се брандират като новинарски медии), местни лекари, и политици. Когато се обсъждаха случаи на смърт, лоши странични ефекти или отказ от ваксина, те бяха предимно на български реципиенти с ваксина, с изключение на Камала Харис, Тифани Доувър и изпълнителния директор на Pfizer, чието решение да изчака, докато възрастовата му група отговаря на условията за ваксинация, беше се счита за отказ от ваксина на основание, че ваксината Pfizer е опасна. В последния случай като доказателство бяха цитирани авторитетни източници на информация, но те бяха оформени в фалшив разказ.

Графиката по-долу показва разпределението на категориите на високо ниво на дезинформация за ваксини в нашата извадка.
dHWj_RXZlR21nmgbWDBEMmpRV-75Hv8oYFNqnl3lzENWF4Uli_t-9_MoSg0x4aOy51jHCKPHRr_zNf8j2KOcdvQ2nFEePBK89rMlFArPOJ8tEMjND_835qndhZi1o9wS3Oo_jByS


Както и в първото ни проучване , наративът „ваксините са опасни“ остава доминираща категория (53%), но разпространението на тези неверни твърдения на български език е с 16% по-ниско, отколкото в нашата международна извадка по-горе. Често разпространени фалшиви твърдения, свързани с това, че ваксината е опасна, защото е разработена твърде бързо и рискува да причини смърт, рак, ХИВ, гърчове и други опасни странични ефекти и че съдържа опасни съставки, които променят нашата ДНК и че тя съдържа наночастици, които са свързани със заговори за световно господство и контрол. Поради проруските настроения в страната имаше и публикации, в които се твърди, че само руската ваксина Sputnik-V е безопасна.:):)

Втората най-доминираща категория фалшиви твърдения се отнася до „ваксините като зъл план“ (31%) – това беше и в нашето предишно проучване (28%). Най-разпространените фалшиви твърдения, свързани с дълбоки държавни конспирации, отново бяха тези, идентифицирани в предишното ни проучване, включително Бил Гейтс, извличане на печалба от ваксината, санкциониран от правителството геноцид/масов експеримент с ваксина и т.н. Имаше обаче и някои по-местни протагонисти, които включват Европейската комисия, българското правителство и българския премиер.
Image4.png


Не бива да се подценява вредното средносрочно и дългосрочно въздействие от откриването на такава антиправителствена и дълбока държавна дезинформация в тези български конспиративни групи против vaxx и COVID-19.

Ваксината като безполезен лек за COVID-19 присъства в 6% от фалшивите твърдения в нашата извадка. По-конкретно отделихме и неверни твърдения, свързани с нарушаване на гражданските свободи и свободи, например чрез задължителна ваксинация, която представлява 4%. Имаше и публикации, които правеха сексистки твърдения, насочени към дискредитиране на българска лекарка, която се опитваше да популяризира ваксинацията.:):)

Заключение и препоръки

Нашето проучване на анти-vaxx дезинформацията в България до 14 март 2021 г. разкри много разкази, които вече са били развенчани от проверяващи факти в други страни, както и широк спектър от „домашни“ разкази за дезинформация. Най-поразителното откритие беше, че 97% от всички публикации против vaxx, включени в нашето проучване, нямаха етикети за проверка на фактите и все още бяха на живо, въпреки че явно нарушават политиките на Facebook срещу дезинформацията за ваксините.

Докладът за прозрачност на Facebook от ноември 2020 г. към Кодекса на ЕС за практика за дезинформация посочва, че Facebook е премахнал 35 000 части от съдържание съгласно политиката си за дезинформация и вреда. Въпреки това открихме, че през същия период от 30 дни е имало 4900 публикации в шест от най-плодотворните български анти-vaxx, anti-COVID и anti-5G групи, които са привлекли над 102 000 взаимодействия (в страна с малко над 7 милиона жители).

Съвсем наскоро, на 17 март (точно след като завършихме нашето проучване), Facebook обяви промени в политиките си, управляващи Групите по отношение на модерирането, ограничаването на обхвата, поставянето на потребителите на пробация и дори забраняването им за нарушаване на правилата на платформата. За да проверим дали тези промени са оказали въздействие, на 6 април 2021 г. отново прегледахме тези български обществени групи за борба с vaxx и COVID-19 и не открихме видими доказателства за ограничения или санкции.:):) Все още имаше много нови анти-vaxx публикации от последната седмица, увековечаващи много от анти-vaxx разказите, които разкрихме през първата половина на март (преди промените в политиката на групата).

Нашето изследване е ясно доказателство, че в страни, където Facebook няма независими партньори за проверка на фактите, дезинформацията за ваксините остава плодотворна и се разпространява непроверено в платформата. Това е един казус, но България в никакъв случай не е единствената страна, пренебрегвана от усилията на Facebook за модериране и провалена от своите политики.

Facebook се ангажира да се справи с дезинформацията във всички държави-членки на ЕС чрез Кодекса на ЕС за дезинформация и това изследване показва, че тези ангажименти не са изпълнени еднакво или адекватно в целия блок. Призоваваме Facebook да засили усилията си в България, но и в страни като нея – по-малки езикови пазари, където компанията може да смята, че има по-малко печалба, но където здравето и безопасността на гражданите и правителствата могат да губят много.:) Като предварително усилие, компанията трябва да се ангажира да предоставя дезагрегирани данни по държави-членки в целия ЕС, показвайки ясно как нейните политики взаимодействат с всеки национален контекст и как тя си сътрудничи с проверяващи факти и участници от гражданското общество, базирани в тази страна. Разпространението на „домашно отгледани“ разкази, в допълнение към локализираните версии на глобалните разкази за дезинформация.

Законът за цифровите услуги и ревизираният Кодекс на практиката за дезинформация предоставят възможност за коригиране на тази ситуация в целия ЕС. Европейските законодатели трябва да гарантират, че ревизираният Кодекс на практиката за дезинформация изисква от всички подписали платформата да предоставят данни, дезагрегирани по държави-членки и езиков пазар. Подписалите страни трябва да докладват за ресурсите, които отделят за доверие и безопасност, проверка на фактите, модериране на съдържанието и за гражданското общество като цяло във всяка държава-членка, както и за въздействието на тези партньорства и ангажименти.":) Платформите трябва също така да предоставят данни и прозрения за това колко хора са достигнати чрез дезинформация (обхватът на дезинформацията, а не в допълнение към обхвата на „авторитетното съдържание“), с оглед по-добро разбиране и смекчаване на въздействието на дезинформацията."
-----------------------------------------------
:):):)
Калинка, уважаеми дезънфъри български такива, си е палава - боркиня голема; гледайте още къде бара:

Модел на невронна тема, съобразен с класификацията, за категоризиране на дезинформация за COVID-19

Xingyi Song ,Йохан Петрак,Йе Дзян,Икнур Сингх,Даяна Мейнард,Калина Бончева
Публикувано: 18 февруари 2021 г

абстрактно
Експлозията от дезинформация, придружаваща пандемията COVID-19, претовари проверяващите факти и медиите по целия свят и донесе ново голямо предизвикателство за отговорите на правителствата по целия свят. Дезинформацията не само създава объркване в медицинската наука сред гражданите, но също така засилва недоверието в политиците и правителствата. За да помогнем за справянето с това, ние разработихме изчислителни методи за категоризиране на дезинформацията за COVID-19. Дезинформационните категории за COVID-19 могат да се използват за а) фокусиране на усилията за проверка на фактите върху най-вредните видове дезинформация за COVID-19; б) насочване на политиците, които се опитват да предоставят ефективни послания за общественото здраве и ефективно да се противопоставят на дезинформацията за COVID-19
. Този документ представя: 1) корпус, съдържащ това, което в момента е най-големият наличен набор от ръчно анотирани дезинформационни категории за COVID-19; 2) модел на невронни теми (CANTM), съобразен с класификацията, предназначен за класификация на категории дезинформация за COVID-19 и откриване на теми; 3) обширен анализ на категориите дезинформация за COVID-19 по отношение на време, обем, фалшив тип, тип медия и източник на произход."

И т.н. Такива работи. Дет се вика: И ний сме дали нещо на борбата с дизинфуту:) Ето я Калинка:
iu

Тука не сме я чували, 2 публикации на в българската преса открих, по-интересната е в патриотичният "Десант" (мирррно!):
31 Март 2014
Работи по въпроса отдавна наща.:)
Бе знам, че е дълго. Карайте бе, кво па толкова.:):)
@escapeboy
Мога ли - от чисто любопитство и нищо повече, понеже прочетох, че си имал знаменито люто провакс-минало - да запитам за кое даваш лайк на тоя ми пост? Предполагам, че на самата статия, а не на моето отношение към нея? Ако искаш не ми отговаряй, де, само питам:)
 
Пред очите ни е "конспирацията". Реален пример са пораженията при спортистите и "заминаващите си" от тях.
Точно. Една очевидност, която по принцип няма как да бъде отречена. Но е, на официално ниво.
Ето един материал по въпроса
 
@escapeboy
Мога ли - от чисто любопитство и нищо повече, понеже прочетох, че си имал знаменито люто провакс-минало - да запитам за кое даваш лайк на тоя ми пост? Предполагам, че на самата статия, а не на моето отношение към нея? Ако искаш не ми отговаряй, де, само питам:)
Статията, да :) Аз не съм точно "про-ваксър" както ме заклеймяват. Аз съм анти-дезинформацията. Това е много по-сериозен проблем, който ще остане и след ковида.
 
Смс получава всеки дебил свалил си приложението за ковид, в по-горен пост можеш да видиш какво съм написал. Всеки здрав човек с добра имунна система го кара на крак, няма връзка с ваксината. Тези с тръбите в отделенията са жертви на редица други заболявания и лекари олигифрени.
Да, това са само предположения. Факт е, че тези без ваксината съм ги виждал как го карат и тези с ваксина. Другото са теории и някакви медийни глупости, които четете. Абе хора, вярвайте на случващото се около вас. Не знам какво се надъхвате един друг с глупости. Няма значениея кой какви болести си нови, факт е, че статистиката не отговаря на това, което пиша в тия ковид отделения. Щото вансинираните нямат придружаващи? :)
 
Статията, да :) Аз не съм точно "про-ваксър" както ме заклеймяват. Аз съм анти-дезинформацията. Това е много по-сериозен проблем, който ще остане и след ковида.
Да, така е. Няма как да им го набиеш в 5G приемниците, наричащи си ги глави.
 
Статията, да :) Аз не съм точно "про-ваксър" както ме заклеймяват. Аз съм анти-дезинформацията. Това е много по-сериозен проблем, който ще остане и след ковида.
Мерси за отговора (макар, че имаме противоположни мнение относно кое е дезинформация). Няма смисъл да го нищим: ясно е, че няма да си променим възгледите.:)

Иначе, не бъди така песимист - мисля, че има много добри податки, че в близко време ще се справят генерално с "дезинформацията" и "дезинформаторите", м/у които са и някои от нас в тая тема. Най-големите агенции, организации, правителства и прочее работят и напредват активно по разрешаването на "проблема". Не мисля, че той ще остане и след ковида. Според мен вървим към добре организиран и осигурен откъм "вярна информация" свят. Което е добра новина за някои, м/у които аз не съм. Дано тогава част от проблемите в обществото се разрешат:)

Как да е: хора различни с различни възгледи. Пак благодаря, че намери време да отговориш, лек ден.:)
 
Да, така е. Няма как да им го набиеш в 5G приемниците, наричащи си ги глави.
Много рано се събуди, вчера до бая откара. Лягай да поспиш още малко, че си станал с дупето нагоре:) Тоя няма ли кой да го спре, бе?! Блинки?:):):)
 
По казуса Ноле. Много добър анализ на ситуацията от Сесил Каратанчева с изключително важна информация от кухнята на големите турнири:

 
Другото са теории и някакви медийни глупости, които четете. Абе хора, вярвайте на случващото се около вас
Всичко което съм написал няма никаква връзка с медии. Само примери на които съм пряк свидетел. Уморих се да обяснявам, че работя с около 2000 човека 24/7 всеки от тях има поне 2-5 контакта на ден. Е как да до го е..а един не се разболя или не умря.

Половината не са ваксинирани, а от ваксинираните няма никой с повече от 2 и много са само с по 1. Случайте на самоизолация след смс са на колеги пазарували в един и същи Лидл в рамките на 3 дни.Преди няколко вечери един дори получи на работа. Само за 5 дни имаше 263 случая на самоизолация като нито един от тях няма симптоми само смс-и.

Та ползвайте вие главите си малко. Който иска да си слага ваксина не го съдя. Ама някой да ми се плюнчи, че аз не съм докато той сее зараза е някак странно.
 
Абе хора, вярвайте на случващото се около вас.
Това и правим. Относно фолиото и 5G приемниците, човек който живее в ТВ реалността би трябвало да си мълчи :D
 
@етерИум то си е даже закон когато някой е застанал по към средата на някакъв спор да е под ударите и на двете крайни страни. Аз не мога да заема крайна категорична позиция по този въпрос. И обикновено не се вижда с какво съм съгласен, ами с какво не.
 
Това и правим. Относно фолиото и 5G приемниците, човек който живее в ТВ реалността би трябвало да си мълчи :D
Това не знам в каква връзка точно го пишеш. Но бещо бъркаш човека. Това със снимката на жената с каска е от социалните медии от мои поизнати качена, няма ТВ намеса тук. Ако ми обясниш предназначението на тази каска и оня дето с телефоните стримва от 10 фалшиви профила, ще се радвам да чуя някакво логично обяснение. :)
 
Та ползвайте вие главите си малко. Който иска да си слага ваксина не го съдя. Ама някой да ми се плюнчи, че аз не съм докато той сее зараза е някак странно.
Ти май не следиш добре темата. Няма лошо, разбирам те. Има доста по-приятни неща да правиш.

Никой нищо не кара другия. Темата е с рязък наклон в посока конспирации, глупости, които се бълват от тези, избрали да не се ваксинират. Много по-агресивни са, много по-настойчиви са, много по-мрънкащи са. Може да си сигурен, че един ваксиниран няма да почне да те обижда, да се обеснява като девица и да натиска който и да е да последва неговия пример. Аз не го правя, ваксите около мен не го правят, гледам, че и тук са доста сдържани ваксинираните. Но антитата са напаст божия. Колко приятели олигофрени ми се изсипаха да ми обясняват какви ли не теории и глупости. Изслушвам ги и си слагам едно на ум за тях. После след няколко дни ми реват как тяхна роднина го карал тежко. Не знам какво точно аз трябва да направя и какво да му кажа след цялата му изслушана простотия против ваксините.
По казуса Ноле. Много добър анализ на ситуацията от Сесил Каратанчева с изключително важна информация от кухнята на големите турнири:

И това са тъпни. Малко незнайна тайна е, че нещата му се разминаха до момента, в който попълнените от него докоменти са с мого неверни данни, за което вече си го изпросил. Още един над закона явно, който го направиха герой балъчетата.
Много рано се събуди, вчера до бая откара. Лягай да поспиш още малко, че си станал с дупето нагоре:) Тоя няма ли кой да го спре, бе?! Блинки?:):):)
За какво точно да ме спира? Нещо да нарушавам правата на форума. Не, просто представям моята гледна точка, това което правите всички. Това малко като "Мамо, мамо, пъй той ми каза, че съм малък...."
 
И това са тъпни. Малко незнайна тайна е, че нещата му се разминаха до момента, в който попълнените от него докоменти са с мого неверни данни, за което вече си го изпросил.
Това не е така. Показно го унижиха, за да покажат на света, че няма да позволят отклонение от фашистката им политика. Ако си прочел статията, сигурно си разбрал, че има и друг тенисист (жена), който е депортиран след Ноле със същите мотиви. При нея документите са били напълно изрядни. Нея са я изгонили, за да си вържат гащите. Демек, следваме принципа, а не тормозим безпричнно един от топ спортистите в света.

За какво точно да ме спира? Нещо да нарушавам правата на форума. Не, просто представям моята гледна точка, това което правите всички. Това малко като "Мамо, мамо, пъй той ми каза, че съм малък....
Човекът се бъзика, и не с теб, а с мен. Не следиш нещата. ;)
 
Това не е така. Показно го унижиха, за да покажат на света, че няма да позволят отклонение от фашистката им политика. Ако си прочел статията, сигурно си разбрал, че има и друг тенисист (жена), който е депортиран след Ноле със същите мотиви. При нея документите са били напълно изрядни. Нея са я изгонили, за да си вържат гащите. Демек, следваме принципа, а не тормозим безпричнно един от топ спортистите в света.
Не съм чел за друг случай, не е ставало на въпрос. Може да си правя, за това, но аз коментирам сръбското момче. Ще проучва и там дали нещо не сгафено. Странно как не са им дали шанс с тестчета да минат. А това реално и аз не го одобрявам. И мисля, че вече съм писал по тази точка - зелено-розовите хартийки.

Човекът се бъзика, и не с теб, а с мен. Не следиш нещата. ;)
Не знам какво не следя, но беше изказване, цитирайки мен. Яко имате някаква сексуална закачка, казвай да не преча. :)
 
но беше изказване, цитирайки мен
Цитираше теб, но се подиграваше на мен, заради призивите ми към Блинки да даде малко почивка на дефа.

Не знам да имаме сексуална закачка. Ако имаме, едва ли ще успееш да попречиш. :)

По казуса Ноле - ако е сгафил с документите, съдът едва ли щеше да го оправдае. Политическо беше това действие, и то от грозните.

Конспирацийка:

272022601_3018949861655510_5212835009116530712_n.jpg
 
Цитираше теб, но се подиграваше на мен, заради призивите ми към Блинки да даде малко почивка на дефа.

Не знам да имаме сексуална закачка. Ако имаме, едва ли ще успееш да попречиш. :)

По казуса Ноле - ако е сгафил с документите, съдът едва ли щеше да го оправдае. Политическо беше това действие, и то от грозните.

Конспирацийка:

272022601_3018949861655510_5212835009116530712_n.jpg
Сексуалните закачки ги хващам. Чувала ли си за SEX BEAST-a? Скрииншота ти е бетон. Няма какво да кажа повече по темата. :)
 

Горе