Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Генетична Русия
Пригответе се за „генетични технологии от следващо поколение“ и „генетични паспорти“

Нещо любопитно се появи в новините, което искахме да споделим с вас:

МОСКВА, 29 юни. /ТАСС/. Учени от Института по молекулярна и клетъчна биология (IMCB) на Сибирския клон на Руската академия на науките са разработили генетична технология за пресъздаване на антитела срещу различни щамове на коронавирус . […]. […]
„Нашият екип успешно разработи технология за получаване на антитела срещу коронавирус с помощта на генетични технологии от следващо поколение. Тази година ще получим няколко водещи производители, ще разработим антитела и ще ги прехвърлим в Института по грип в Санкт Петербург за предклинични изпитвания. Тази година ще започнат предклиничните изпитвания, следващия път ще бъдат завършени“, каза Гуселников.
Той също така каза, че екипът от автори е създал технологична платформа за спешно създаване на средства за профилактика и лечение на вирусни инфекции, което ви позволява бързо да пресъздадете антитела срещу вируси и други патогени. В момента учените продължават да работят върху създаването на високоефективни терапевтични антитела срещу различни варианти на коронавирус, но в бъдеще тази технология може да се използва за бързо разработване на лекарства за всякакви вирусни инфекции.

Да, сега руснаците могат да се насладят на домашни генетични лекарства за „коронавирус“ и тази удивителна технологична платформа от следващо поколение ще се използва за бързо разработване на лечения за „вирусни инфекции“, които ги чакат търпеливо в бъдеще.

Yippee.

Нищо от това не е изненадващо, разбира се. Русия обича генетичните неща.

През август 2019 г. Държавната дума поръча доклад за това как да се модернизират остарелите закони на Русия, така че хората да могат да бъдат генетично подобрени по страхотни нови начини. Проучването изследва:

… ... възможностите за безконфликтно развитие на ново поколение технологии за използване на асистирани репродуктивни технологии (редактиране на генома, управление на метаболизма по време на бременност и др.) за създаване на нов (договорен) тип общество, основано на по-напреднало законодателство.

Първата стъпка беше очевидна: трябва да знаем генома на всеки.

През юли 2021 г. министърът на здравеопазването Михаил Мурашко разкри планове за издаване на „генетични паспорти“ на всички руснаци, като специално внимание се обръща на най-малките.
https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F22af2f6c-acd0-49ba-8e83-b754073b6194_997x380.png

Източник:

Здравеопазването върви към превантивна насоченост и ранно откриване... Сега започваме друг проект, при който, включително и при новородени, създаваме генетичен профил, правим геномно секвениране. С помощта на биоиновативни технологии ние създаваме свой вид дигитален паспорт – дигитализиран генетичен паспорт на човек”, каза Мурашко.

Инициативата датира от април 2019 г., когато руският президент Владимир Путин подписа указ „За основите на държавната политика на Руската федерация в областта на осигуряването на химическа и биологична безопасност за периода до 2025 г. и след това“.

В заповедта са включени указания за „извършване на генетична сертификация на населението, като се вземе предвид нормативната уредба за защита на данните за личния човешки геном и формиране на генетичен профил на населението“.

Година по-късно Путин нареди създаването на Национална генетична информационна база, в която да се съхраняват генофондовете на растения, животни и микроорганизми. Указът също така призовава за разработване на „домашни лаборатории и научно оборудване, което позволява изследвания на световно ниво в областта на генетичните технологии, както и производството на консумативи за тях“.

(Тук трябва да отбележим, че Съединените щати и много други страни бързо развиват подобни бази данни. Генетична надпревара във въоръжаването?!)

Нека се превъртим напред към ноември 2021 г. По време на среща с Путин Мурашко изброи успехите на руската програма за генетични технологии:

На първо място, днес вече се използва ваксината Sputnik V, използваща генетични технологии. [...]Разработихме още две ваксини, които в момента са в процес на предклинични изпитвания. Също така и други платформи, но въпреки това насочени към подобен принцип на действие. [...]
Стартира още един проект в рамките на програмата „Медицинска наука за хората“ – това е генетичното сертифициране на новородени… Днес тази работа вече е в ход.
Това, че Мурашко приветства Спутник V – недоказана течност – като триумф на руската генетична магия, е много успокояващо. Още по-успокоително е, че създаването на Националната генетична информационна база продължава по план.

През май 2022 г. в Държавната дума беше внесен проектозакон за установяване на разпоредби „в областта на генното инженерство“.

Предложеният закон ще насърчи „развитието на генетиката и тенденцията към консолидиране на генетични данни, получени в резултат на дейности по генно инженерство, в единна система за съхранение, обработка и анализ“, обясни депутат, който е съавтор на законопроекта.

Само да повторя: засега тази база данни ще съдържа само генетични данни за нечовешки неща като растения и животни.

Просто няма причина руските хора да се тревожат. Както един експерт каза в Tsargard: „Ние разглеждаме определени гени, които оказват влияние върху здравето. Ние не се занимаваме с някаква идентификация на хора според тези данни - това също може да се направи - но предимно за медицинска информация.

Виждаш ли? Тази информация може да се използва за идентифициране на хора, „това може да се направи“, но те няма да го направят. Никога няма да стане...

Освен това няма шанс тези данни да попаднат в неподходящи ръце. Както отбелязва Tsargrad: „Мнозина се опасяват, че генетичната информация може да изтече някъде. Хакерските атаки не са изключени, не е тайна, че безскрупулни служители продават бази данни на измамници. Не е известно колко огромни количества данни ще бъдат съхранявани и защитени в цялата страна”.

Отново искаме само да подчертаем, че тези генетични карти за самоличност и бази данни ще се използват само за да се гарантира, че руснаците са безопасни и здрави. Да се предполага дори друго е злонамерена клевета срещу руското правителство.

Искаш доказателство? Сергей Собянин, московският технократ, обеща, че до 2030 г. руската столица ще се похвали с „генетични паспорти“, които ще се използват за „оптимизиране на протоколите за традиционна терапия и в бъдещата генна терапия“. Виждаш ли? На Собянин му пука.

Той също така обеща, че „носимите и имплантирани медицински цифрови устройства“ ще бъдат използвани за изчисляване на здравноосигурителните плащания.

Само не позволявайте да ви чипират и ще се оправите.
Може би.:)

 
@petya77 и @Green Bars да дадат сега по двайсе лева, като им е харесал първия от трите коментара, за Алфа Виртуално Елитно Ниво събираме. Ич да не се услушват.
 
@petya77 и @Green Bars да дадат сега по двайсе лева, като им е харесал първия от трите коментара, за Алфа Виртуално Елитно Ниво събираме. Ич да не се услушват.
Според икономисти, 50 е новото 20, така че уточни по коя тарифа да плащаме. Аз лично предпочитам старата.
 
ОЛЕЕЕЕ!!!! Ти си сложила лайк на руския пост!?!?!? Уаааа..........

Опрощавам ти педесето тогава, тоя път аванта.
(Само 20 за Супер Елит Алфа Нивото.)
 
ОЛЕЕЕЕ!!!! Ти си сложила лайк на руския пост!?!?!? Уаааа..........

Опрощавам ти педесето тогава, тоя път аванта.
(Само 20 за Супер Елит Алфа Нивото.)
Ама 50 нацяло са ми. Имаш ли да върнеш 40?
 
Усещам как @етерИум -а използва активен маркетинг и ще вдигне форума до топ 10 на органик трафика по думата "АЛФА" хахах. Ще го сърби и денем и нощем автора на темата
 
Концепцията ''глад мори добитъка'' си върви по план. Тъкмо снощи някакъв човек се похвали, че реколтата ни тая година е много добра, и глей кво става. Ма то с изобилни реколти не мое се ходи към CBDC, та, те така те...

 
"Били сте ваксинирани и наскоро сте имали ковид, така че не е нужно да се притеснявате, че ще го заразите отново, нали? Погрешно.

Голямо проучване предполага, че хората, които се заразят с ковид поне два пъти, имат удвоен риск от смърт по каквато и да е причина и три пъти по-вероятно да бъдат хоспитализирани през следващите шест месеца, в сравнение с хората, които имат положителен тест само веднъж."
Продължава да се доказва колко помагат ваксичките.
Ваксирайте се с ковид антидот - спасети живот.
 
А, да: трябват много причини за свръхсмъртността. Дълъг кьовид, широк кьовид, тънък и дебел, повторен и потретен, причиняващ всевъзможни животозастрашаващи последствия...
Отвсякъде по нещо и като се съберат - ората измряа. Беше лошо, но мина; след това науката ще си научи урока и за останалите ще е гот с най-модерните технологични възможности.
 
Последно редактирано:
А, да: трябват много причини за свръхсмъртонстта. Дълъг кьовид, широк кьовид, тънък и дебел, повторен и потретен, причиняващ всевъзможни животозастрашаващи последствия...
Отвсякъде по нещо и като се съберат - ората измряа. Беше лошо, но мина; след това науката ще си научи урока и за останалите ще е гот с най-модерните технологични възможности.
Като си сложа номер 4 ще те информирам. Ти си поствай смело!
 
"Действайки по предложение на Европейската комисия, Европейският парламент, както се очакваше, гласува за подновяване на цифровия Covid сертификат на ЕС за още една година. Гласуването беше 453 за, 119 против и 19 въздържали се.

Регламентът за сертификатите трябваше да изтече на 30 юни. По-рано този месец делегация от парламента вече беше постигнала „политическо споразумение“ с Комисията за подновяване на сертификата, като по този начин гласуването беше почти предизвестено.

Регламентът за сертификатите първоначално беше приет през юни миналата година, уж за да улесни „безопасното пътуване“ между страните-членки на ЕС. Но цифровият сертификат на ЕС бързо се превърна в модел и понякога инфраструктура за домашни „здравни“ или Covid пропуски, които биха служили за ограничаване на достъпа до много други области на социалния живот през следващата година.

ЕС избра да удължи Covid сертификата въпреки изключително негативните резултати от обществена консултация по темата, която беше стартирана от Европейската комисия под надслов „Кажете мнението си“ и която беше отворена за обществеността от 3 февруари до 8 април. Консултацията предизвика над 385 000 отговора – почти всички от които изглежда се противопоставят на подновяването!

В писмо до Европейския омбудсман, което френският член на парламента Виржини Жорон публикува в своя Twitter, пише:
Прочетох стотици отговори на случаен принцип с моя екип. Не намерих нищо в полза на разширяване на QR кода [т.е. цифровия сертификат]. Въз основа на това голямо проучване изглежда очевидно, че почти всички отговори са отрицателни.

И т.н.... Огромна разлика с тоталитарните, авторитарни и незнамсикви източни режими, тука се питат хората. И после се взема независимо от желанието им решение. (Уф, добре че сме в ЕС-а, че...)
 
"> Ковид19 е повече от два пъти по-разпространен сред подсилените, в сравнение с тези, които са се отказали след първоначалната серия. Тези с първична серия плюс една или две бустерни инжекции прихващат инфекцията със скорост от 119,94 на 100 000, докато тези с първична серия имат само инфекция от 56,44 на 100 000

> Педиатричното изпитване на Пфайзер разкрива, че ваксините повишават, вместо да понижават, риска от повторно заразяване (което означава заразяване с ковид повече от веднъж). Общо 12 от децата в изпитването на Пфайзер бяха диагностицирани с ковид два пъти в рамките на периода на проследяване (един до четири месеца). От тях 11 са получили два или три дози ваксини; само едно неваксинирано дете се разболя от ковид два пъти

> Данните от изпитването на Модерна също предполагат, че ваксинацията прави възрастните по-податливи на повторни инфекции с ковид, благодарение на инхибирания отговор на антитела

> В педиатричното изпитване на Пфайзер, шест от децата, на възраст от 2 до 4 години, във ваксинираната група са били диагностицирани с „тежък ковид“, в сравнение със само едно в групата на плацебо. Така че инжекцията всъщност може да причини по-тежка инфекция при малки деца

> В средата на юни 2022 г. Израел претърпя внезапен скок от 70% на тежко болни пациенти с ковид. За скока се обвинява нов вариант, мутирал от Omicron, наричан BA.5., за който се смята, че е по-устойчив на ваксини от предишните щамове

Вярвате или не, сега сме в момента, в който дори основните медии съобщават, че ковид19 е по-разпространен сред подсилените в сравнение с тези, които са се отказали след първоначалната серия. Това не означава, че разумът се връща; просто е интересно, че те не са в състояние да го игнорират напълно, въпреки че усилията им да го рационализират се люлеят на ръба на лудостта. 6 юни 2022 г. CBS News съобщи:

„Тъй като случаите на ковид19 отново започнаха да се ускоряват тази пролет, федералните данни предполагат, че процентът на пробивните инфекции с ковид през април е бил по-лош при американците с подсилена реакция в сравнение с американците без подсилена...
Междувременно федералните служители също се подготвят за ключови решения относно бъдещите ваксини срещу ковид19... В краткосрочен план директорът на CDC д-р Рошел Валенски наскоро каза пред репортери, че нейната агенция преговаря с Администрацията по храните и лекарствата за удължаване на опцията за втори бустери за повече възрастни.“


Ако логиката на Валенски кара мозъка ви да се чувства като бит с чук за месо, не сте сами. Толкова е ирационално, че е необяснимо. Ако бустери ви правят по-податливи на инфекция, разумният отговор наистина ли е даването на бустери на повече хора?

Три дози ви правят по-податливи на инфекции от две

Като цяло, данните от новото табло за управление на ковид на Центровете за контрол и превенция на заболяванията показват, че американците с повишена терапия прихващат ковид с почти два пъти по-голяма честота от неподсилените - статистика, която Джон Мур, професор по микробиология и имунология в Медицинския колеж Weill Cornell, приписва на подсилените, че се чувстват „по-защитени, отколкото са в действителност“ и следователно вземат по-малко предпазни мерки.

Като се има предвид, че знаем, че маските, социалното дистанциране и блокировките не работят за предотвратяване на разпространението на инфекцията, обяснението на Мур е в най-добрия случай крехко. Далеч по-разумно е да заключим, че проблемът са инжекциите срещу ковид.

Според CDC неваксинираните все още представляват по-голямата част от положителните тестове за ковид със скорост от 188,2 на 100 000 към 23 април 2022 г. Тези с първична серия плюс една или две бустерни ваксини прихващат инфекцията със скорост 119,94 на 100 000, докато тези с първичната серия се регистрират със скорост от 56,44 на 100 000.

Разбира се, CBS внимава да отбележи, че „новите данни не означават, че бустерните ваксини по някакъв начин увеличават риска“ от ковид, а по-скоро, че „промяната подчертава нарастващата сложност на измерването на ефективността на ваксината на този етап от пандемията“.

CBS също така подвеждащо твърди, че докато подсилените имат повече от два пъти процента на инфекции от неподсилените, това все още е „само малка част от нивата сред неваксинираните американци“. Въпреки това, 120 (закръглено нагоре от 119,94) едва ли е „само малка част“ от 188. При 64% от процента на неваксинираните използването на термина „част от“ изглежда като умишлен опит да се омаловажава колко разпространен става ковид сред най-подсилените."


Като си сложа номер 4 ще те информирам. Ти си поствай смело!
 
Следната графика от Our World in Data показва процента на нови случаи на ковид в тези две страни. Ваксинираните в Португалия са 95%, а в България – 30%. Познайте коя държава има по-висок процент на случаи на ковид?
daily-new-confirmed-covid-19-cases-per-million-people.jpg


Тъпите българи майна, и тука изоставаме както във всичко:(
 
Супер източници

Vernon Coleman is an English conspiracy theorist, anti-vaccination activist, AIDS denialist, blogger and novelist who writes on topics related to human health, politics and animal issues. Coleman's medical claims have been widely discredited and described as pseudoscientific.
 
Тоя лаф за края на света го слушаме от началото на света. То не беше Месия слизащ от Небесата с колесница (горивото е скъпо), то не беше Глобално затопляне, Майски календари, Нашествия и т.н. Не, че край няма да има, но е по-вероятно да ни "тресне" нещо и да ходим при динозаврите.
 
Тоя лаф за края на света го слушаме от началото на света. То не беше Месия слизащ от Небесата с колесница (горивото е скъпо), то не беше Глобално затопляне, Майски календари, Нашествия и т.н. Не, че край няма да има, но е по-вероятно да ни "тресне" нещо и да ходим при динозаврите.
Па кой говори за край на света, бе пиле? Светът ще си продължи да съществува, ама по доста кофти начин.

Апа, Ремайна взема плацебо вместо истинско болкоуспокояващо, хващайки се за биографията на д-р Върнан, пусната от контролираните медии. Ама дали това, което казва е истина? Сбъдват ли се прогнозите му? Нема значение... Ние сме факт-чекъри, не мислещи хора..

Е, 6 месеца ще минат за секунди. Силно се надявам да не е прав, ама като гледам как се движат нещата...:(
 

Горе