Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
По твоята логика ваксината е била готова броени дни преди да се заговори за вируса.
Логиката му е перфектно ясна - ваксините са перфектни, направени от перфектни хора по перфектен начин. Не е имало, няма сега, и за в бъдеще няма да има какво да се обърка, защото всичко е перфектно. Той затова пише ПФайзер вместо Файзер, защото в думата "ПерФектно" има П и Ф. Когато искаш да кажеш, че нещо е перфектно, просто кажи че е Пфайзер ;)
 
Става въпрос за методологията на принудата, не конкретно за ваксината и евентуалните странични ефекти от нея. За модела - вирус, плашене, ваксинация, пропаганда, медийни лъжи, паралела с инфлуенцата. Когато са се случвали нещата, никой не се е съмнявал, че вирус няма. Всъщност имало е такива доктори, но са били уволнявани, медийно умаскарявани, тормозени, хулени. Както се случи и сега. Другото общо е отказа от отговорност и информираното съгласие.

Случаи на ваксини, които са показали много лоши странични ефекти има достатъчно. И всичко е от бързане и не достатъчни изпитания. Все са от такива дето са изпитани за 2 месеца, вместо за 2 години, щото е спешно. И във всеки един момент учените са си мислили, че могат да го направят, защото медицината е много напреднала и са вложени много пари. Примерно първите ваксини за полиомиелит или ваксината за Денга, случай само от преди няколко години.
То е видно, че всичко е нагласено и е ясно, но пак казвам при милиарди ваксинирани както при свински грип има 1000-2000 случая на Гилен Баре това нищо не значи. При Ковид ако има 1000-2000-5000 случая на някакви тромб, Гилен Баре и др при 2.5 млрд ваксинирани са малко странични ефекти. За мен единствено страничните ефекти имат значение т.е кое е по-голям риск за здравето ми - да сложа ваксина или да изкарам Ковид ?
Останалите неща, че било умишлено - да и какво ? Странични ефекти имало при много ваксина - да, така е, но за сметка на спасените милиарди човешки животи по-скоро се счита, че спасява, помага и че е полезна ваксината.
Давам пример има от ваксината на ковид 10 000 случая в цял свят от странични ефекти, а починалите само в България са 18 000 от Ковид (не слагаме тия със странични ефекти от Ковид - увреждане на бял дроб, автоимунни, тромби, Гилен Баре, Кавазаки и др.)
 
Да четат хипер, мега, гига интелигентните. Чакаме мъдър отговор от ташака как това е поредната инсинуация и седем месеца клинични изпитания на медикамент напълно заместват задължителния до скоро дву и дори пет-годишен период...

 
След година всичко ще е задължително и тази дискусия ще стане като биткойна, който щял да изчезне.
 
Да четат хипер, мега, гига интелигентните. Чакаме мъдър отговор от ташака как това е поредната инсинуация и седем месеца клинични изпитания на медикамент напълно заместват задължителния до скоро дву и дори пет-годишен период...

В тия 7 месеца влизат проучването, разработката, и @Test -ването.
Не внимаваш и ти.
 
Пускам пак графиката за информация на изключително бавно загряващите антиваксъри:
8WCIGmC.jpg

От април започват тестовете върху хора и декември са първите разрешения за масово прилагане на ваксината, седем месеца по-късно. От януари е започнало проучването и разработката, така че ако сложим и него става една година. За да се сметне това са нужни умения, които децата учат по математика във втори клас. После се обиждате като ви казвам, че говорите малоумни неща...
@старичанти гледам за пореден път е пускала линкове с данни, които няма достатъчно мозък да разбере какво означават.
 
Да четат хипер, мега, гига интелигентните. Чакаме мъдър отговор от ташака как това е поредната инсинуация и седем месеца клинични изпитания на медикамент напълно заместват задължителния до скоро дву и дори пет-годишен период...

1. Да ваксинираните предават вируса. Това е ясно няма смисъл Мангъров да набляга на него
2. Ваксинираните боледуват по-леко и това е целта

На Мангъров лично му писах защо пуска постове, че въпреки ваксината имало в Израел много заразени. Питах го, че много добре знае, че има много заразени, но заради ваксините смъртността е много по-малко т.е ваксините действат и защо споделя, че ваксините не действат, защото имало много заразени в Израел. Отговор така и не получих и няма и да получа и на коментар съм му писал и отговоря на другите, но на мен не... Защото и той знае истината, но не знам защо не я казва.
 
Слагам цитати от фейсбук групите


"Здравейте,много съм притеснена,дъщеря ми е много зле с двустранна пневмония,до вчера ми казваха че е добре,днес научих,че се влошила много и са я приспали на кислород имала е и висока температура.
Кажете ми има ли шанс да се оправи,доктора ми каза,че е в много тежко състояние.
Някой бил ли си е ампула която може да го спаси?
Не помня как се казваше ампулата,доста е скъпа и ще настоявам да и я бият,нямам избор.Ампула ремдесивир,няма я никъде в Европа от два месеца,някой знае ли къде мога да намеря?"

Здравейте. Изкарах ковид ноември. Едвам ме спасиха. Лежах в болница, оживях благодарение на ремдесивир, освен няколкото вида антибиотици и кортикостероиди. Имах сатурация 60… Но досега ме болят белите дробове и като се закашлям имам онази кашлица от пневмонията макар и в по-лека степен, говоря дори за кихане е онава дълбоко чудо. Умората е до ден днешен. Изведнъж през деня ми падат батвриите. Както и да е. Притеснява ме болката в гърдите и кашлицата. Някой има ли такъв проблем? Лекарите ми казаха, че било нормално и дълго ще ме боли. Но мисля да ходя да ме видят. Отделно качих бая килограми…
Имам колебание дали да се снимам на скенер или ЯМР. Някой с подобен опит? Като цяло как се възстановявате след толкова тежко изкарване?

Скенер! Един от най - добрите е в св. Иван Рилски. И да, помислете за ваксина, моята пулмоложка каза - само Пфайзер. Пфайзер, Пфайзер!
Цитирам я дословно.
Правете дихателни упражнения, и раздвижване . Сина ми на 3 пъти за малко да го изгубим. Към края на март го приеха в болница, изписаха го последния ден от април, и все още беше зле. Не можеше да ходи, и денонощно беше на кислород след това повече от 2 месеца. *******, ако искате пишете му на месинджъра.

Здравейте група. След прекаран КОВИД баща ми остана на легло. Не знам по какви причини. Вече трети месец е в къщи на легло. Единствено сяда, но не може да стане прав. Не знам какво е това чудо, здрав човек да го докара до това положение. Вече имам чувство, че никога няма да стане на крака. Ако може някакъв съвет. Благодаря предварително.

Знам за няколко човека след Ковид, които са получили автоимунни заболявания, няколко за тромб.
Знам за починали от Ковид
Знам за множество деца с мултисистемен възпалителен синдром след ковид - има група MIS-C група за взаимопомощ мултисистемен възпалителен синдром. Там може да видите и много деца как са прекарали Ковид както казват, че не боледуват.



А след ваксина:
Някой да е отключил подагра след ковид или след ковид ваксина? Аз съм с такива симптоми след ваксина - болка в ходилото при раздвижване сутрин и се усеща като да идва от палеца.

Тук случаите ще ги преразказвам, тъй като не мога да ги цитирам.:

Един случай жена след ваксината веднага получава изтръпване до 10-тия ден в който получава почти парализа и отива в болницата и я диагностицират с Гилен Баре.

Мъж след ваксината получава изглички по ръцете и крака и шум в ушите, които продължават 4 месеца

Жена след ваксина получава световъртеж, иглички по ръцете и краката - продължават 3 месеца

Жена след ваксината получава 37.1-37.5 температура и я поддържа в продължение на 5 месеца като през това време има и ускурен пулс на моменти до 180. Хормоните са разбъркани. (преди това също е имала сърцебиене леко, но никога нещо подобно, а температура е нямала)

Жена след ваксината получава ставни болки и при изследване на АНА излиза 1:3200 (нормата е 1:100), след това обаче започват да спадат и след месец са 1:100 и болките изчезват.

Мъж след боледуване на Ковид след месец слага първа доза и след още месец втора. След втората доза получава обрив и при изследване се установява автоимунно заболяване. Според лекарите е претоварена имунна система - в рамките на 3- месеца е боледувал и сложил 2 ваксини.

Има и много хора с иглички в крайници и шум в ушите, но им минава за около 1 месец най-много при по-горните хора продължава 4-5 месеца, но може и при тях да мине.

Това са всички случаи за ваксина за които знам. А за последствия от Ковид съм изброил само 5-6 от хиляди.
За сега е по-добре да се ваксинираш отколкото да караш Ковид. Дали след време ваксинираните ще страдат повече ? Не знам и аз. Според това, което се говори и виждам, вече са минали 10 месеца поне от ваксината и би трябвало до сега да е проявят странични ефекти и да се знае. Другото което е както се казва, че от много ваксини има странични ефекти както при свински грип и подобни винаги се говори за 300-1000-5000 случая на странични реакции, а ваксинираните са милиарди и за мен това не означава, че ваксината е опасна и като се знае, че е спасила хиляди или милиони животи от смърт от вируса. За мен провал на ваксина е ако хората масово получават инфаркти, инсулти, тромби, автоимунни и всякакви други сериозни, но не 300-500-5000 души. Защото ако има 5000 човека засегнати при 2.5 млрд ваксини от ковид вие сметнете какъв е процента на странични ефекти.
 
Последно редактирано:
Значи този Тедката не само, че не го познавам форумно, ами и нямам никакви спомени преди тази тема от негови мнения. Може би защото както каза пише много в политически теми, а аз в такива съм се включвал чат пак, ако изобщо съм се включвал.

В момента няколко човека го нападат вкупом и нормално е след като е провокиран и той да заостри тона. Абсолютно разделение на лагери, един от най-лошите сценарии. Що трябва да го обиждате. Недейте да ме вземате за "дете на цветята" с тези мои коментари. Не ме познавате.

Иначе казано в момента съм му защита.
 
Да ваксинираните предават вируса. Това е ясно няма смисъл Мангъров да набляга на него
Напротив, необходимо е да се набляга и повтаря ежедневно, защото няколко човека, включителнон ти, правите внушения за обратното.

И не му пиши коментари на Мънги, надявайки се той да влезе в полемика с теб. Малък си, мнооого си малък, за да ти обърне внимание доказан специалист като него. Пиши на ортопеда Балтов или на санитарката Ку-кунчева - ще бъдат шастливи да ти кажат заветното: "да, ваксините те правя безсмъртен и ще ти поникнат два члена, всеки по-дълъг от другия." ;)

@старичанти гледам за пореден път е пускала линкове с данни, които няма достатъчно мозък да разбере какво означават.
Ама разбира се, че е по-лесно да обиждаш, отколкото да извадиш аргументи. Нали се сещаш, че въпреки високомерието т, не си успял да ни накараш да те мислим за хипер мозък. Най-обикновен гъз като всички останали, само че наивен. ;)
 
Слагам цитати от фейсбук групите

За ваксина си.

Ремдисивир няма данни да бачка. Тръмп го пи като се разболя.

Оня е надебелял от кортикостероидите.

На останалите нито им знаем анамнезите, нито нищо. На колко години са, колко кила тежат, пушат ли, какво са боледували преди това.

Да не забравяме и че България е на едно от първите места по умрели от сърдечносъдови заболявания, а и продължителността на живота е от най-ниските в ЕУ.
 

Ако тая графика ни най-малко не те притеснява, не знам какво повече да кажа.

Медицината и биологията малко се различават от математиката.
 
За ваксина си.

Ремдисивир няма данни да бачка. Тръмп го пи като се разболя.

Оня е надебелял от кортикостероидите.

На останалите нито им знаем анамнезите, нито нищо. На колко години са, колко кила тежат, пушат ли, какво са боледували преди това.

Да не забравяме и че България е на едно от първите места по умрели от сърдечносъдови заболявания, а и продължителността на живота е от най-ниските в ЕУ.
Няма значение дали пушиш,пиеш както и нямат значение повечето придружаващи заболявания :)
Знам за хора с диабет, тромби и високо кръвно, за хора със слаба имунна система които го изкарват леко, и знам за хора, които почти никога не са боледували и не пушат и пият, спортуват, спът достатъчно, не са под стрес, но влязоха в болница.
Не е ясно защо се получава така - теории много, но ... някой казват има значение вирусния товар т.е дали си се заразил от някой много болен и в кой ден е бил болен той, дали е бил ваксиниран, дали е бил с маска или ти си бил с маска и подобни неща. Други казват нещо към генетична предразположеност и обясняват разни там рецептори при определени хора са по-определен начин и подобни.
Има нещо, но просто още никой не го е открил от какво зависи, освен ония ... ей там дето...
 
На някой ако му се занимава или му е интересно давам само насока за четене на нещо важно, на което според мен не обръщат внимание
Не само този източник, тъй като има разнопосочни мнения, но тази тема е важна, а нито лекарите, нито производители на ваксини никой не обръща внимание на това освен определени лекари, които никой не им обръща внимание
 
  • Like
Реакции: Test
Като погледнем обаче Израел смъртност от Ковид - графика и се вижда, че вълните след ваксинацията намаляват т.е има по-малко починали от Ковид.
За мен сякаш ваксините помагат.

А ако си ваксиниран намаля ли 70-80% шанса да умреш или излезеш инвалид - ДА
Това ти стига

Ще видиш, че Изрел като са ваксинирани няма почти да имат вълна, а при нас ще е най-голяма от всички. То от сега се личи, че ще е най-голяма от всички. В сравнение с другите вълни по седмици на вълната сегашната е с много повече хоспитализирани и много повече починали. А на Израел е най-малката вълна.

Преценките са, че съм говорил лично с лекари, които се занимават с това и казват, че във София отделенията са с неваксинирани. В моят град също това ми го каза лекар. На тях ли да вярвам или на вас във форума ?

Не виждам как може да се избяга от това като ако не се ваксинираш - умираш, ако искаш да живееш се ваксинираш и спазваш всичките неща по-горе.

Вижда се, че болниците са препълнени с неваксинирани. Така че явно не е така.
При тия дето имат ваксина явно вируса изобщо не прави поразии, че да се стгиа до там. Явно още при попадането му в организма антителата го атакуват и не се разпстротира и стига до там че да има 40 градуса

Смисъл ако сега както е сега - ваксинирани 2.5млрд, но има например 2000 случая на тромбози, Гилен Баре и подобни, то значи ваксината е успешна и няма никакви странични ефекти.

Странични ефекти имало при много ваксина - да, така е, но за сметка на спасените милиарди човешки животи по-скоро се счита, че спасява, помага и че е полезна ваксината.

1. Да ваксинираните предават вируса. Това е ясно няма смисъл Мангъров да набляга на него
2. Ваксинираните боледуват по-леко и това е целта

За сега е по-добре да се ваксинираш отколкото да караш Ковид. Дали след време ваксинираните ще страдат повече ? Не знам и аз.

@entrepreneur7, като развалена плоча си станал, повтаряш едно и също. Цитатите отгоре са ти само от вчера и днес. "Ковид е лош, предпочитам ваксините" - ми като предпочиташ ваксините, що чакаш още та не ходиш да се боцнеш? Егати мъката. Търчи до близкия магазин да те боднат и си готов. И бонуси раздават, ще можеш да си напазаруваш тоалетна хартия по-евтино!
 
Да допълня "Асенчо" - не гледай колко от тежко болните са ваксинирани, а гледай колко от заразените (уж) са преболедували. Ти си минал страшното, а продължаваш да живееш в агония. Защо си го причиняваш?
 
@entrepreneur7, като развалена плоча си станал, повтаряш едно и също. Цитатите отгоре са ти само от вчера и днес. "Ковид е лош, предпочитам ваксините" - ми като предпочиташ ваксините, що чакаш още та не ходиш да се боцнеш? Егати мъката. Търчи до близкия магазин да те боднат и си готов. И бонуси раздават, ще можеш да си напазаруваш тоалетна хартия по-евтино!
Типично антиваксърски коментар :)
Поне аз съм реалист. Може да видите и достатъчно много коментари и публикации от мен, че ваксините вредят, но вие сте избрали само едната част и правите някакви изводи за пред хората да изглеждам по определен начин. Както и да е не ми пука за мнението на хора от форум
 

Горе