Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Е и тези дни имаше починали на 23,25,24,30 и подобна възраст без придружаващи заболявания
Което по никакъв начин не означава, че вирусът е супер мега смъртоносен. По-скоро въпросните "жерстви" са потърсили помощ твърде късно и/или получената такава е била неадекватна. Факт е, че дори в началото, когато паниката беше умишлено подклаждаана, починалите от вируса не надвишиха 10%. Сега вече би трябвало да се действа по-адекватно, но не бива да пренебрегваме факта, че болниците имат интерес да имат много болни. На тая база им се заплаща, и то доста. При болни в интензивно, заплащането е още по-голямо. Нека не си кривим душите - лекарите ще убиват с права лопата, ако това ще им донесе много пари.

Едно изследване, направено в САЩ, показваше, че най-високата смъртност се дължи не на сърдечно съдови заболявания, не на рак, не на катастрофи и катаклизми, а на неправилна лекарска намеса. Грешки, безхаберие, умишлени действия - лекарите, а не болестите са причина за най-високата смъртност в световен мащаб.

Да ме прощават докторята. Може тук-там да има и свестни, но повечето са алчни егоцентрици. Специалистите също така са все по-малко. Поне у нас.
 
Последно редактирано:
Не агитирам за каквото и да е. Всеки преценява сам за себе си. Моето решение е взето така, че да съм сигурен за околните около мен, и да знам, че съм направил максималното да съграня здравето им. Другите вече сами си преценяват. Цял живот се ядат кренвирши, после се чудят какво имат във ваксините. :) Всеки както го чувства. ;)
Мое ли да изЯсним ситуацията със съхраняването на здравето на околните?
Нали фейлнаха с идеята за стаден вакснат имунитет?
За момента пазят единствено собственото тяло, евентуално.
 
Мое ли да изЯсним ситуацията със съхраняването на здравето на околните?
Нали фейлнаха с идеята за стаден вакснат имунитет?
За момента пазят единствено собственото тяло, евентуално.
Какво точно има да уточняваме? Аз темата не я чета на лягане и ставане, просто знам какво се случва около мен. Както казах, който не успява да преценява и да си прави изводи от ситуацията около себе си, гледа новини и чете някакви знайни и незнайни източници, за да му го смелят и налеят в главата. :)

Всъщност от това, което наблюдавам е, че го карат по-леко, по-трудно може човек да се зарази, демек да го предаде. Нали се сещаш, че цялото разпространение се случва най-вече в периода, в който носителя не знае, че е такъв. Не знам какво и къде е фейлаво, но това са мои лични наблюдения, случващи се около мен.
 
  • Like
Реакции: Test
Определено си умряха от неадекватното поведение на медиците през пролетта и зимата на 2020г.
Днес, когато частни клиники ни канят да се лекуваме при тях от ковид (разбирай да дърпат кинти по ковид пътеки), съм оптимист, че поне ще умрем в луксозна обстановка, ако отново започнат да ни убиват с неадекватния си ковид протокол. ;)
Чакаме новият пик краят на октомври, той ще е за такива, неваксинирани като теб. Не е лошо да вземеш мерки, приятелски ти го казвам, не се заяждам. Все пак сме хора.
 
:D моето мнение е ясно на всеки вече 3та тема. Но ако ти си създаваш мнението въз основа на новините от ДВ направо ми става жал за теб.
Не новини, създавам го от лични контакти и впечатления. Скоро отново позитивен, с когото имах контакт на закрито. Е, не се заразих, не знам случайно ли е или от ваксината. Фактът си е факт.
 
Всъщност от това, което наблюдавам е, че го карат по-леко, по-трудно може човек да се зарази, демек да го предаде.
Само ти явно не виждаш това противоречие в едно изречение. Карат го леко, ама не се заразяват и така пазят другите. Блинки, мнението ти е адски глупаво, да ме прщаваш.
Ако приемем, че ваксините наистина пазят, то те пазят само ваксинирания. Той продължава да е преносител и да предава вируса.

Какви са ви ползите в дългосрочен план (ако не се тръшнете до 24-48 след ваксата), времето ще покаже. Дано не се сбъднат прогнозите на доста лекари, които не бяха купени и сплашени от директивата.
 
За нея човек на 23 вече е стар...
Ама айде да си спестиш духовитите умозаключения. За разлика от вас, за нас човешкият живот е ценен. Вирусът е вече доста отслабен и не си струва рискът заради нещо, което е и неефективно към настоящия щам, както се разбра.
 
Глупости, къде прочете, че не може да го хване ваксиниран? :) И кондомите пазят, ама нали? :)

Прощавам ти. :)
по-трудно може човек да се зарази, демек да го предаде.

това е чист нонсенс. Предполага се, че ваксината стимулира добър имунен отговор, така че фикснатия да мине тънко. Заразяването е нещо съвсем друго. Ваксината не ти слага щит в носа, тоест, вируса си влиза "като у дома си".

И аз ти прощавам. :)
 
Сори за поредния пост, но системата не ми позволява редакция.

Това исках да ви пусна, ама залисана в реплики, забравих. Който има един час за образование, да гледа и слуша. Ташунко Сапа може да пусне едно есе на тема Мегън Кели.

 
Трудно, не значи невъзможно. Повярвай ми, знам как да се изразявам. По-трудно, за твоя информация, е ниво, или няколко нива отгоре. Ваксината дава някакъв имунитет. Зависи и каква доза зараза ще поемеш, дали някой ще си изкашля белия дроб в лицето ти или дали ще си хвал дръжка на врата. Всичко сведено до минимума, може да се размине. :)

П.П: Системата позволява редакция. От бутона долу "Редактирай"
 
Дебат за или против ваксините - проф. Чобанов и проф. Кюркчиев
Очаквам мнения по дебата
Интересното е,че като погледнах сега проф. Чобанов преди няколко месеца е казвал, че ваксините са единствения изход и че бързата ваксинация е полезна за икономиката и подобни неща, а сега е против ваксините. Малко е странно...
 
Последно редактирано:
Очаквам мнения по дебата
Бе ти кога се регистрира, кога имаш очаквания вече...? Всичките ти умрели мнения са в тая тема ооот/до! Да не са те баннали а в дир-а, я бг-мама, я некоя група у фейса, и реши да се вживяваш тук??
 
Бе ти кога се регистрира, кога имаш очаквания вече...? Всичките ти умрели мнения са в тая тема ооот/до! Да не са те баннали а в дир-а, я бг-мама, я некоя група у фейса, и реши да се вживяваш тук??
Трябва да съм се регистрирал преди 10 гоидни ли, за да съм член на форума и да мога да пиша ?
Да в тая тема са и какво ? Трябва да пиша и в други теми, за да мога да пиша и тук ли или има някакво изискване за писане в поне два раздела или теми ? Ако са ме баннали в дир, бг мама или фейса ще си направя нов профил и пак ще вляза.
Какъв ти е проблема не знам ? Ако не ти се чете тази тема просто не я чети.
 
Искам да я чета, яко ме кефи, но ти не.. твърде големи очаквания имаш. Както се вика "Кога стана сиганин, кога ти почерне гъзо" Страшен ковид спицилист се оказа, да не си некой санитар от нощната смяна?
 
Искам да я чета, яко ме кефи, но ти не.. твърде големи очаквания имаш. Както се вика "Кога стана сиганин, кога ти почерне гъзо" Страшен ковид спицилист се оказа, да не си некой санитар от нощната смяна?
Ти оправи ли се бе, пичага? Налиш беше сдал багажа нещо.
 

Горе