Валутния борд падна!

Krumov

Well-Known Member
Много е просто - еврото и паунда са едни от най-много използваните валути за инвестиране, разплащане и складиране в света след долара. Докато лева е 1/2 от еврото, ние също печелим от целия този поток на използване на валутата ни, макар че никой не я ползва, тя се държи все едно сме топ 4 валута в света.

Ако падне валутния борд, тъй като никой не ползва валутата ни за нищо, ще падне като метеор. В момента л;ева е силен заради износа на ЕС като цяло, не на България в частност.
Ясно. Не е ли все пак задължение на държавата и съответните институции да се грижат националната валута да бъде силна? Или поради изгодни за политиците цели и дори само зада не си дават зор е избран лесния вариянт да се нахендряме спрямо еврото?

От друга страна не разбирам защо си мислят, че ако вземат сега 1200 лв заплата след това ще получват 1200 евро...
 

dalasweb

Well-Known Member
Ясно. Не е ли все пак задължение на държавата и съответните институции да се грижат националната валута да бъде силна? Или поради изгодни за политиците цели и дори само зада не си дават зор е избран лесния вариянт да се нахендряме спрямо еврото?

От друга страна не разбирам защо си мислят, че ако вземат сега 1200 лв заплата след това ще получват 1200 евро...
Според мен при 1200лв заплата. В евро ще бъде 400-500евро.Защото нашите бизнесмени
големи суми в евра не дават.И сами си работят.Вайкат се.Пишейки това се сетих за една кифла бивша магазинерка женена за богаташ.Година 2007. Държат посещаван ресторант.Въпросната сподели как на интервюто за работа всички питали-каква е заплатата.Погледнах я и казах-ами не трябва ли да питат.
Как ще питат първо да покажат, какво умеят и тогава ще говорим за пари.Смешно ми стана, от магазин взета и си мисли, че не е вече продавачка в обноските и дама, която трябва да дава нареждания .Те такива са най-глупави.
В казармата викахме дай на циганина ефрейторски пагони и му гледай сеира.

А по темата.Гледам парламента и се чудя.Аджеба как не се намери един Че Гевара,Пиночет,Петко войвода да спаси народа от изеници душмани!
 

angelovarna

Active Member
от статията: "...изявлението на Карнер е направено, за да насочи вниманието върху тежкото положение с нелегалната миграция, пред което е изправена Австрия през последните месеци...".
Чудя се след като не функционира и няма смисъл от Шенген-а, защо България и Румъния не се организираме да направим коридор до най-близката Шенгенска граница и директно да им пращаме мигрантите без да ги бавим, гоним и спираме по нашите граници? Да видят тогава какво е "тежкото положение с нелегалната миграция". Та нали точно те я подкрепят и подсилват с поканите, които отправиха и меката си политика?!? Дори държат сметка на Италия защо не пуска кораби и лодки с мигранти на своя територия...че ходят и да ги спасяват дори (мигрантите).
Отново Австрия и Холандия (Нидерландия) се очаква да ни набият контрата за Шенген. И ще е жалко след като отдавна сме изпълнили критериите, и така само се създават пречки за народи и бизнес да се движат свободно...само и само натовареността по портове и търговски маршрути да не спада от посока север към център.
Къде са ни политиците в случая да поставят някакви твърди условия и да се разбере ако няма да го бъде скоро - да се прекрати това дългогодишно унижение. Защото е точно такова - унижение. Ние сме им границата с Азия, трябва да им се припомни това. А не Вежди-то като писенце да мърка пред председателя на ЕП - г-жа Мецола. Напомнял той, че първи сме осъдили руската агресия, подслонили сме украински бежанци и ще пращаме военна подкрепа на Украйна, или с други думи - колко сме послушни и сега ако може...
Проблема е, че от нея нищо не зависи. Ако Австрия или която и да е друга страна членка каже "не", няма как да ни приемат в Шенгенското пространство. Затова освен с нея, трябва да се разговаря и с несъгласните страни, сериозно и с цел изясняване на ситуацията и даване да се знае какво ще последва след евентуален отказ от страна на тези страни. Умилкванията не водят до добри резултати.
 

ReminD

Well-Known Member
@angelovarna спориш с руски тролове ако не виждаш.
 

Krumov

Well-Known Member
да се прекрати това дългогодишно унижение.
Добро утро - политката на ЕС спрямо малките страни членки е унизителна във всяко едно отношение не само за Шенген.
Ние сме им границата с Азия, трябва да им се припомни това.
И? Трябва да го играем някакви вардяни ли? Преди 40 години можехме сега не.

Умилкванията не водят до добри резултати.
Водят и то до отлични резултати за политическия ни елит.

Колкото и да е странно ЕС се нуждае много повече от България отколкото самата България от ЕС. Жалко, че много малко хора имат капацитета да го осъзнаят.
 
Последно редактирано:

contra

Well-Known Member
Умилкванията не водят до добри резултати.
И аз това повтарям ама според форумните евроатлантици най-добрата политика спрямо "партньорите" и "съюзниците" е надупването.

Щяло да доведе до големи ползи за държавата в бъдеще.
 

Горе