"Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъпление

От: "Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъплени

Ако имам сайт с вградени клипове от ютуб или вбокс е престъпление? Що за глупост е това :shock:

еми, питай колегата по-горе. сега ще го разхождат месеци по разпити и какво ли не още и ще се чудят как да му лепнат обвинение. накрая най-вероятно нищо няма да стане освен, че ще са му държали компютрите няколко месеца да прашасват и са го мотали по институциите. Щото реално видеата са вмъкнати от други сайтове - нарушителите на авторските права са други. Айде двата са големи и извън бг ама вбокс7

м др ами ако е юзър генератед контент с вмъкнати клипове от други сайтове?
 
От: "Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъплени

Важното е, че ГДБОП си направиха PR-а, публикуваха лъжи по всички медии, оклеветиха човека, а после, че не бил виновен и не е престъпник вече вестниците и телевизиите няма да ги интересува. Техниката също едва ли ще му върнат преди да е остаряла толкова, че вече да не става за нищо. Тая тема е поредното доказателство, че в България не е нужно да си извършил престъпление, за да те подложат на репресии службите на МВР. Нищо не се е променило. Имаше някаква демокрация по едно време, но сега вече се връщат тоталитарните времена. Преди 89-та поне всички са яли кюфтета на корем и са имали гарантирана почивка на морето, а сега и това няма. Има само глад, е*ане и бой, като последните две се доставят в двоен размер за хората, които правят жалки опити да изплуват от тинята.
 
От: "Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъплени

Важното е, че ГДБОП си направиха PR-а, публикуваха лъжи по всички медии, оклеветиха човека, а после, че не бил виновен и не е престъпник вече вестниците и телевизиите няма да ги интересува. Техниката също едва ли ще му върнат преди да е остаряла толкова, че вече да не става за нищо.

именно, то целта ако беше да се свърши някаква работа изобщо нямаше да се тръби по медиите
 
От: "Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъплени

Това с предоставянето на линкове (embeded) от сайтове като Youtube, VBOX7 etc е истинска демагогия. Защо подобни сайтове, ще предоставят пълния капацитет на възможностите за споделяне на съдържани на WEB 2.0, което включва публикуване във FB, G+, Twitter както и "вграждане" (embeding) след като после правоносителите, ще те съдят за това?!? - параграф 22. На практика, това си е линк към услуга, която се предоставя от трета страна - всеки embeddable player е вид service. Ако някой келеш е качил новия клип на Дрисльо (пардон Криско) във Youtube или vBox си има доста читава система за report. Ако на някой му се занимава да направи две три видеа как се репортва клип в Youtube и vBox7 на български език, след което да се извадят някой обяснения за това какво е embeddable player - т.е. platform as a service и да се добавят цитати от правилата за използване на Youtube и vBox ще обере читав трафик като го публикува на блога си. Досега не съм попадал на подобна тема, която да е разглеждала тази страна на въпроса.

Вече ако сте си нарпавили собствен сайт за видеосподеляне на базата на някакъв скрипт клонинг на youtube вие сте съдържатели на въпросните видеа (освен ако не сте достатъчно умни да ги качите на CDN и пак да обясните какво е platform as a service ;) ) тогава нещата стават доста по-сложни и по ръба на законодателството.
 
От: "Вграждането" на интернет-видеоклипове с нарушени авторски права НЕ Е престъплени

Темата е малко старичка, но все пак да попитам:

Законно ли е вграждане на видео клипове от Youtube с цел печалба на собственика на сайта и евентуално на потребителите???
 

Горе